Димитър Публикувано преди 7 Април, 2015 Отчет Публикувано преди 7 Април, 2015 Отново и отново чуваме здравните власти да говорят, че няма достатъчно доказателства, от които да сме сигурни, че електронните цигари са по-безопасна алтернатива на тютюневите продукти. Истината обаче е, че такива изследвания са в изобилие и всеки месец излизат нови проучвания, които сочат истината. Едно от последните такива проучвания засрамва критиците и шокира представителите на здравеопазването, а именно, че изпаряването с електронни цигари е безопасно и ефикасно. Новото проучване, публикувано в „Нормативна токсикология и фармакология“ показва, какво точно се крие в парата от електронните цигари сравнена с дима от тютюневите цигари. Учение правят изследване на парата от три аромата на марката “Blu” и „SKYCigs”. Също така тестват и „Marlboro Golds” и “Lumber & Butler” тютюневи цигари. Накрая изследват и въздуха в нормална стая, като основа за сравнение на резултатите. Учените са търсели конкретно 8 токсини в това изследване: въглероден оксид, карбонили, феноли, летливи токсини, метали, тютюневи специфични нитрозамини, полиароматни амини и полиароматни въглеводороди. Не е изненада, че тютюневия дим е бил пълен с отровни химикали. Но учените били шокирани от факта, че токсините в парата от електронните цигари били подобни на тези от въздуха в нормална стая. Всъщност, нямало голямо увеличение на токсините между обикновения въздух и парата от електронна цигара. Вместо смъртоносни токсини, в парата се е съдържало само пропилен гликол, вода и слаби следи от ароматизаторите и никотин. За да се регистрира някаква степен на токсичност, учените е трябвало да направят 99 дръпвания от електронната цигара, за да регистрират дори най-малкото наличие от 0.18 милиграма NPHC. За да се добие представа за размерите на откритото вещество, за сравнение в една единствена дръпка от тютюнева цигара Marlboro Golds, количеството на NPHC е 30.6 милиграма! При сравнение на „дръпка към дръпка“, тютюневите цигари съдържат 2000 пъти повече токсини от електронните цигари. Изследването дава да се разбере, че електронните цигари са много по-добра алтернатива на тютюневите цигари. Те са научно доказани, че имат свойства за намаляване на вредите и няма начин законодателите да спорят, че изпаряване на публични места е вредно, след като погледнат тези изследвания. Следващия път, когато чуете, че някой се оплаква как изпаряването на публични места е опасно, насочете го към това изследване. Науката е нашето най-важно оръжие, с което да спрем критиците и да разпространим истината за всички невероятни ползи от изпаряването.Но изследователите са шокирани да видят, че токсините отделяни в парата от електронните цигари са много подобни на тези, открити във въздуха в нормална стая. Изотчник: http://www.churnmag.com/news/scientists-shocked-after-testing-ecig-vapor-in-the-lab/ Изследването: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230014002505 Отговор
dp4u4umi6ev Публикувано на 8 Април, 2015 Отчет Публикувано на 8 Април, 2015 Трябва да насоча колегите не пушачи ,които се правят на интересни когато си изпарявам и реагират по същия начин както и към тютюневия дим. Отговор
Димитър Публикувано на 8 Април, 2015 Автор Отчет Публикувано на 8 Април, 2015 Невежеството и некомпетентността са страшни, когато са съчетани с незаинтересоваността... Отговор
nicknamed Публикувано на 20 Април, 2015 Отчет Публикувано на 20 Април, 2015 Единственото нещо, което не ми харесва на статията е, че е финансирана от Big tobacco с техните цигароподобни електрички...и лекинко замирисва на утъпкване на техните си пътчки... Отговор
Topper Публикувано на 24 Април, 2015 Отчет Публикувано на 24 Април, 2015 (редактирано) Редактирано на 24 Април, 2015 от Topper Отговор
Soupel Публикувано на 30 Май, 2015 Отчет Публикувано на 30 Май, 2015 Има едно видео на немския съюз на вейпърите,онлайн конференция с професор-доктор Бернд Майер, токсиколог и дългогодишен пушач и настоящ вейпър.Обеснява в детайли какво е никотин, как действа, как се разгражда и т.н. Видеото е към 2 часа, но е много информативно и надали по-квалифициран човек е говорил по въпроса, без лично мнение- само факти.За съжаление е на немски, не знам колко от вас разбират езика, но ако искате ще дам линк. Отговор
Димитър Публикувано на 30 Май, 2015 Автор Отчет Публикувано на 30 Май, 2015 Няма ли поне английски субтитри?На мен ми е интересно, въпреки че не разбирам немския, така че ще помоля за линка. Отговор
Soupel Публикувано на 1 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 1 JЮни, 2015 не мисля че има.... Това е линка...разбирам всичко, но превода ще ми отнеме много, мега много време,освен това ,макар да съм доста на ТИ с компютрите съм по-ското hardware отколкото software....тоест никога не съм правил субтитри. И както си казал в един друг пост...ако има поне 15 желаещи ще го преведа, но някой друг ще наглася субтитрите(и ще ми каже как се правят). Иначе видеото си заслужава Отговор
haiku Публикувано на 17 Август, 2015 Отчет Публикувано на 17 Август, 2015 Като съвет, за да звучи по-достоверно статията, каквато най-вероятно е, премахнете думата "шокиран" от текста, защото много лъха на платена статия. Иначе като цяло тези изследвания ми звучат меко казано наивни. Ясно е че ел. цигара е хиляди пъти по-малко вредна от конвенционалната. В това няма нищо шокиращо. Това в което трябва да се насочат "учените" е да изследват всички популярни никотинови течности. Да установят всички съставки, които всички ние ги знаем, но все пак е редно. И после всяка една съставка да се изследва в какви съединения се разлага при изпаряване. Като се уточнят съединенията, да се направи оценка на тяхното въздействие върху организма и в какво количество нанасят трайни увреждания. След това да се прави съпоставка с конвенционалните и техните токсини, независимо че отношението на вредите при двата продукта е 0,000001 към гьотере. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.