Jump to content
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

796812.png

 

След 5 годишно тестване и дистрибуция на най-различни течности и аромати, най-накрая се решихме да започнем собствена линия никотинови и безникотинови течности. Марката е емблематична за фирмата - G-Vape. :) Никотиновите течности ще се произвеждат с пропилен гликол, глицерин и никотин само от европейски заводи, а ароматите от европейски и американски. Към момента планираме предлагането на всичко, което може да се използва за изпаряване, като ще има готови течности, базови разтвори, както и някои овкусители, които ще използват вече познатите концентрати предлагани от нас, но в различни рецепти.

 

Първоначално ще започнем с по-скромен асортимент, като постепенно във времето ще го обогатяваме. Ще сме благодарни за отзиви, идеи, предложения и напътствия. Не пестете критика, защото тя е инструментът за развитие в правилната посока и задоволяване на изискванията и предпочитанията на вейпърите!

 

Не очаквам, че можем да направим нещо по-добро от водещите компании на пазара, но мога да гарантирам, че всички суровини използвани в направата на нашите течности са  с фармацевтично качество, което е най-високото възможно като чистота на продуктите. Няма да спрем да търсим алтернативи на суровините, като желанието ни е да постигнем продукт, конкуриращ по качество елитните производители, а същевременно да запазим ценовите граници в долните нива. В момента водим разговори и чакаме мостри от още няколко фирми.


На този етап решихме ВПГ базите да не съдържат вода. Това означава, че при желание, всеки може да добави 10% вода, препоръчително дестилирана. Тази, за някои, незначителна на пръв поглед разлика, може да окаже някои основни разлики с останалите производители, като се надяваме, всички да са в графата "плюсове" - по-мека, по-малко дразнеща на гърлото, по-добре предаваща аромата и с по-голямо количество на произведената пара. Също така, за желаещите да добавят 10% вода, цената съответно ще се промени, като ще стане с 10% по-ниска. 
 
 

Да използвам момента да внеса малко пояснения, по създала се драма относно производителите на ароматите използвани в направата на готовите течности и концентратите, които предлагаме. Не знам, защо вместо да се попита за произхода им, са започнали злословия, при положение, че който се е поинтересувал, му е било отговорено, както могат да потвърдят достатъчно много хора, с които сме коментирали тези неща. Ясно е, че ние не можем да сме производители на ароматите и съответно ползваме за създаването на течностите аромати, с които вече разполагаме. Към момента използваме предимно Perfumers Aprentice и Flavor Art аромати за основа, но не мисля, че ще се ограничим само с тях, като имаме планове да пускаме лека-полека и течности с аромати на High-Class примерно, както и други готови течности с аромати на различни производители (Inawera също имат добри попадения), за които мислим, че са сполучливи.

Колкото до ароматите с имена на популярни на запад течности - ползвали сме рецепти, които могат да се намерят свободно в интернет пространството. Аз лично съм пускал такива рецепти, ползващи аромати от Perfumers Apprentice, но нямаше никакъв интерес, като до ден днешен не съм чул нито един колега да е приготвял нещо подобно. Предполагам, че това се дължи най-вече на необходимостта от снабдяването на прекалено много различни аромати и различната концентрация, което довежда до залежаването на аромати, които сами по себе си не са предпочитани и съответно остават неизползвани. От тези миксове, сме сменили само едно име - Strawberry Milkshake реално е Mothers Milkshake, като неговото име го сменихме не заради друго, а защото създава асоциации с едно друго нещо, което примерно на мен ми е малко неприятно като си помисля, че мога да го изпарявам...  :D

Относно описанията - на всички течности ще бъдат описани ароматите, които са използвани в направата им, като това ще стане във времето, защото просто не остава време за цветни и сложни описания от типа на "усещания за магически облаци", "спомени за детски катерушки" и т.н. простотии. Може би за да ускорим процеса, ще прибегнем до простото описание на ароматите, но това ще го мислим следващата седмица.

В общи линии, който, каквото ни е питал, винаги сме отговаряли. Това, което смятам, че не е нужно да издаваме като информация, са фирмите, които са осигурили суровините за приготвянето на базовите разтвори. Предполагам, че на всеки му е ясно, защо така е правилно. Няма фирма - нито FA, нито High-Clas, нито която и да е друга, била тя производител на течности за електронни цигари, бира, паста за зъби или каквото и да е, която да го направи. Все пак се съмнявам някой като отиде в магазина да си купи примерно хляб, да иска списък с производителите на различните суровини (а и да го направи, резултата е ясен, какъв ще бъде)...В крайна сметка, ако смятате, че не обявяването на производителите на суровините е причина да не закупите даден продукт, си е ваше право! Пак ще повторя - всички продукти са с необходимите фактури и сертификати за качество и произход, които можем да представим на органите, отговарящи за контрола на продукта. Също така, със сертификати разполагат и всички вече приготвени от нас продукти, които могат да бъдат разгледани във всеки магазин - към момента са над 80 страници, като ще стават и повече с пускането на нови продукти! За сега не смятаме да ги пускаме за свободно сваляне поради други съображения.

 
Редактирано от Димитър

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво :cool3:  Поздравления :thumbsup:

Надявам се на база богатият опит който имате да уцелите вкуса на изпаряващите ... Аз лично се очаквам да пробвам овкусени тютюневи аромати ... :smoke2:

Редактирано от deepblue

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога? 

По-натам ще питам за компонентите, които са вложени.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успех с начинанието, Адаш. Мога ли да помоля за разфасовки, ценови ориентир, можем ли да считаме, че честото споменаване на липса на бази ще изчезне, това ще се отрази ли на останалата част от предлагания асортимент?

 

Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените на готовите течности ще са 6.49лв за 10мл и 14лв за 30мл. Никотиновите концентрации ще са 6, 12 и 18мг.

Цените на базите ще са около и малко под тези на Инавера по първоначални изчисления, концентрациите ще са 0, 6, 12, 18, 24 и 36.
Точно тази периодична липса на някои бази се надяваме да неутрализираме. :)

За сега смятаме новия асортимент да се отрази само на асортимента на Атмос Лаб и ЛА Вейп. Това обаче не означава, че скоро няма да има и други фирми, с които ще работим.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам само един въпрос: "...само от европейски заводи..." надявам се изключва български? А като цяло идеята звучи прекрасно, успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен,

 

Страхотна инициатива и се надявам вашата линия да има успех, защото докато вече има добър избор на изпарители и комплекти(основно благодарение на вашия сайт - не, това не е реклама, а истина) , то при течностите е потресаващо.Деканг ги развалиха например и на течностите, на които пише VG всъщност има доста PG.

 

Тук и моя въпрос, което ми създава и най-голям проблем при намирането на течности в България.Ще предлагате ли течности или бази само на VG основа (без PG).Проблема е че съм алергичен към PG - нищо живоотоопасно но с досадни и не толкова приятни странични ефекти.Знам че малко хора са с подобна алергия и аз самия не знаех за нея , докато не станах вейпър но би било добре ако има възможност и за PG-free Бази или течности :)

 

Поздрави от Бургас и Happy Vaping :)

Редактирано от Soupel

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл! :)

Бази със сигурност ще има. Като за начало ще започнем с чисти ВГ, ПГ и ВПГ, като в последствие може да разнообразим по примера на Инавера, но все още не мога да го твърдя със сигурност.

Колкото до течностите - за съжаление не предвиждаме отделна линия само с основа ВГ, тъй като е изключително непопулярна в БГ. Знам, че Деканг предлагат такива течности, но при тях идеята е по-скоро заради повечето пара. Едва ли е само заради потребителите, които са алергични към пропилен. Това обаче води някои негативи след себе си, като по-значително пресъхване на гърлото и загуба на аромат. Предполагам, че загубата на аромат са я компенсирали по някакъв начин, но първото не може да се компенсира. Има и някои други минуси на големия процент глицерин, но не смятам, че са толкова значими и няма да ги коментирам.

Ако някой ден, (дай Боже), се развием да предизвикаме интерес за износ, може да се мисли и такъв вариант, но при сегашното потребление, да се поддържа още една основа, не мисля, че е възможно. Дори производители като ФлейвърАрт примерно, не го правят...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, ако има бази VG пак си е добре.

 

За страничните ефекти имаш право.Изсушаването на лигавицата го боря с повечко бира и се получава.

 

Относно аромата, предполагам , че е субективно- на Деканг например Банана е много готин, докато Черешата е страшно силна и натрапчива- не знам, може би в Азия предпочитанията са по различни отколкото в Европа.

Между другото Деканг- нетютюневите аронати вече не са VG.На външната опаковка пише VG, но на самото шишенце пише , че е PG(VG въобще не го споменават при съставките) и самите етикети на опаковките са различни или пък въпросния магазин от който ги поръчвах е започнал да внася ментаци.

 

Както и да е - успех и ще хвърля едно око на течностите и базите като ги пуснете.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах друго предвид под различно усещане на ароматите - един и същ аромат има коренно различно усещане, когато е на ПГ основа и когато е на ВГ основа. Лично аз усещам аромата като измит, когато съдържанието е само ВГ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, напълно съм съгласен, но е и въпрос на вкус.

 

Още веднъж , приветствам инициативата и се надявам продукта да вдигне стандарта в България.

 

Оттук всичко досега е било супер с доставките, а ако пуснете течност с вкус на бекон ...хехе...ще дойда до Пловдив да ви разцелувам.

 

Малко офтопик въпрос - възнамерявате ли да продавате изпарителни глави за Ego One?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя впечатленията ми от първите три течности на G-vape.И трите са приятни,като бих сложил на първо място Mom milk,второ tribeka и на трето nana cream.Това е лично мнение .Все пак,всеки изпарява различни течности на според вкуса му.

Редактирано от Loki

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също ги пробвах и 3-те . Много ми хареса Nana Cream.  :cheers1:

Базата също е много добра, мека е и не драска.  :victory:

Редактирано от rEsPoNsE

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...