Людо Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Ако задълбаем дълбоко в темата ще излезе, че Кайфуна е менте. Идеята за ел. цигара мисля е китайска. Просто са пропуснали да го патентоват. Едва ли най-големия приход на магазина е от клоновете на СвоеМесто. Виви, ватените кангери, Т2...и т.н сигурно подминават като приход кауфуноподобните когато им беше силата. П.П. Май е време да играе метлата тука. Не се разводни направо се изми темата. Отговор
Tino Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Даам, придържайте се към темата!!! Че ще излезе, че гигадринкс.ком има сестрински сайт Sent from my iPhone using Tapatalk Отговор
Димитър Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Няма смисъл от метла, защото ще получим пак "обективни" обвинения... Иначе, Людо, абсолютно прав си, с това допълнение, че и сега най-актуални са са Т2-ките...Все пак наистина ще помоля, да се спре офтипика - ако някой иска да обсъжда нещо по последните постове, нека да заповяда в говорилнята. Отговор
ssscary Публикувано на 14 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 14 Ноември, 2015 Днес се бях засилил да си го взимам от магазина на Одрин, ама...греда.Момчето каза, че свършили. А така се бях надъхал... Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 Един бърз въпрос,преди 3-4 дни си взех и аз модчето,с фабричната глава на 0.5 с вертикална намотка е супер,но ме гложди да пробвам рба,направих намотка вкарах памук и всичко точно.Но като изпарявам усештам едно леко като -как да го кажа не чиста и суха дръпка ами като препукване и бълбукане.Имам и леко сладникав вкус в устата следствие на пукането.Нито тече нито капе,опитах ниско омна,правих и 1,6 намотка,слагах малко памук,слагах и много едвам го вкарвам в намотката и все така все едно се дави и му е много течността,следствие на това като инхалирам и попадат сигорно малки пръски в устата и ми сладни,а с опигиналната е една хубава,макар и топла суха дръпка само от пара.Друг има ли подобен проблем.Памука се чудя ако го покажа през дупките и да го одрежа няма ли да стане по сух памука и да прави по суха дръпка. Отговор
Димитър Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 Памука трябва да е стегнат, но не да го вкараш едвам-едвам. Пробвай с малко по-малко памук. Не съм пробвал да го изкарвам през дупките, но мисля, че това също е възможен вариант. Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 още един въпрос,самата намотка има ли значение дали витките да са допрени една до друга или трябва да имат растояние,гледам клипчета на едни умишлено след като е направена я разтягат за да не са опрени,а някои ги допират нарочно,каква е разликата ако има разлика.А за памука всякакси пробвах,по-малко,повече,с малко усилие да влиза,с много да влиза,пробвах от комплекта,пробвах и от вашия които купих все тая ,като че ли самта намотка е леко удавена ли как да го обясна незнам,но не да барбука,ами по-мокра дръпка.Да не би защото правя намотката допряна да има някво значение незнам. Отговор
Voden Duh Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 На колко вата изпаряваш? Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 (редактирано) е според намотката,тая фабричната на 0.6 на 25-30 вата,а сега изпарявам една на 15 вата на 1.5 ома сега направих намотка на 1.3 и раздалечих витките да не са допряни и засега няма дерт,нито къркори,нито имам сладко в устата.Има пак пукане но не е фрапантно.А да питам може ли от съотношението на пг-вг да идва пукането. Редактирано на 16 Ноември, 2015 от Todor Отговор
Topper Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 А да си разреждал с вода базата? Изпратено от китайския ми телефон до китайския ви компютър. Отговор
Yasen Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 (редактирано) Памукът в намотката трябва да е стегнат. Аз съм на 8-10% вода, 70/30 VG/PG, 1.3 ома на 22W и няма никакво пукане. И на 15 да падна - пак не пука. Малко по-малко памук да сложа и ме плюе като кобра. Иска си памук събтанкът. Редактирано на 16 Ноември, 2015 от Yasen Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 (редактирано) ами с на гигата базата съм,6 но ми е силна и слагам чисто вг малко да го разредя,имам и нулева база на инавера но несъм слагал още от нея нито в танка нито в тая течност която пуша.Памук слагах както хлабаво-така и стегнато че чак с въртене едвам влиза и се криви намотката,и пак така.Сега тази на 1.3 която витките са отделни е добре,няма плюене,припатква чат пат но няма дерт с плюене,явно това играе роля.Yasen ти твоята намотка с доближени витки ли е или не и каква роля играе това. Редактирано на 16 Ноември, 2015 от Todor Отговор
Kayfun Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 (редактирано) Доколкото разбрах 510 пина е фиксиран. Някои от вас, ползвателите на събокс, имал ли е проблем с лош контакт м/у мода и изпарителя? Гледах в клип, как един руснак го е сменил с пружинен 510. Проучвам мнения, понеже съм поръчал и очаквам скоро да дойде и моя събокс. А проучването ми сред реални ползватели от цял свят показва 99% положителни отзиви. Общо взето това е хита на 2015 като гледам ... Затова и аз се навих да го взема. Редактирано на 16 Ноември, 2015 от Kaifun Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 бая ровене напраих преди да си взема и проблем с пина никъде не срешнах.всички отзиви са положителни-така че смело взимаи Отговор
Soupel Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 Аз специално си правя микро, тоест доближени. С макро ми плюе и мокри много дриптиповете. Приближени и по ниско разположена намотка и няма проблем. Но намотката да знаеш зависи от танка. На Събтанка така ми е най добре. Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 по-ниско ще рече към централната дупка за въздуха-не се ли ограничава въздуха и защо се нарича микто като е доближена,например правя си 0.30 кантал 6 витки става 1.3 без значение доближена или не все едно съпротивление е.Затова ми е чудно защо се казва микро и какъв смисала Отговор
Soupel Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 (редактирано) Ами така май им казват английско говорящите. В Youtube поне така съм ги чувал да ги наричат- микро и макро. Не че микро коил-а е задължително малък- може да е и по голям от макрокойла. А за доближаването- на усет е работата. Естествено не го забиваш в дупката, но да речем на 2-2,5мм от дупката.Така или иначе това е разстоянието от най ниската точка на намотката, тоест отстрани става по голямо, а дупката за въздух е малко под 3,5 мм, така че стига. Не се подвеждай по големите отвори за въздух на ринга за регулиране. Ако отвора за въздух ти е примерно 3 ММ, то няма значение ,че имаш отстрабу 2х 2х5 отвора- въздуха , който може да премине е колкото за 3 мм дупка. Има много модове с огромни отвори за регулация на въздуха и 2,5мм-3мм дупка- просто няма как да премине повече въздух Но това настрана- аз също инхалирам и ми е достатъчно въждуха който преминава. Пак да кажа: Така аз си правя намотките и работи за мен. На теб може да ти хареса или да не ти хареса, а някой може да има предложение, което да работи по добре за теб. Всичко е въпрос на вкус. ПП: Забравих да кажа моя билд: 6-8 врътки на 2,5мм с 0,40 Кантал (за мен се работи най добре и ми дава най добри резултати, както и колега преди мен спомена. С 0,50 се работи доста по трудно и поне на мен не ми допада вейпа). Идва към 0,8-1,1 ома. Редактирано на 16 Ноември, 2015 от Soupel Отговор
Todor Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 аз 0,40 нямам,но утре ще пробвам с 0.35 и да сваля малко намотката надоло за да видя,с 0.35 колко витки са горе долу 1.3 поне 10 маи??? Отговор
Soupel Публикувано на 16 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Ноември, 2015 на 2,5мм? Има онлайн калкулатори...ама според мен по малко...Ако ти е добре с 0,30 няма смисъл задължително да правиш с по дебел кантал. Експериментирай кое ти харесва. Аз в началото нали съм дебела глава си казах,че няма да питам и си взех от всеки размер по метър Е недей чак от всеки но купи си следващия път различни и пробвай. Само да знаеш, че с 0,50 трудно ще събереш намотка 1,3 ома в РБА главата , така че според мен няма смисъл от чак толкова дебела жица , ако твърдо стоиш над ом. Отговор
dp4u4umi6ev Публикувано на 17 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 17 Ноември, 2015 Микро си е този доближения средна големина има макро и нано всичко е според големината а другия не е макро, а Spaced тоест раздалечен. Колкото по близо до отвора за въздуха толкова повече вкус би трябвало да имаш с отдалечаването би трябвало да се увеличи удара. Отговор
Yasen Публикувано на 17 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 17 Ноември, 2015 (редактирано) Допряни или не - нямам разлика, стига да не е голямо разстоянието. Увелича ли го прекалено много - пука и плюе понякога. Но от известно време си првя намотките плътни, парата е малко по-топла и наситена.Kaifun, проблемът в лошия контакт между мода и танка е в долната част на RBA главата. Ако тя се развие леко - започва да варира съпротивлението. Редактирано на 17 Ноември, 2015 от Yasen Отговор
Soupel Публикувано на 17 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 17 Ноември, 2015 Микро си е този доближения средна големина има макро и нано всичко е според големината а другия не е макро, а Spaced тоест раздалечен. Колкото по близо до отвора за въздуха толкова повече вкус би трябвало да имаш с отдалечаването би трябвало да се увеличи удара. Мерси за поправката. Извинявам се ако съм объркал някого. Отговор
ssscary Публикувано на 18 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Ноември, 2015 (редактирано) Ох, най-накрая изчетох от игла до конец темата, понеже от вчера и аз съм притежател на този комплект."Депресираха" ме някои постове, сега го гледам през пет минути да не тече и моя случайно (да чукна на дърво, няма проблеми засега).Не знам дали е добре, но явно почти само аз го използвам с тази глава, с която си е дошъл (някаква на 0.5 ома) и ми е перфектно като вкус и пара.Обаче, започнах да се съмнявам, от прочетеното тук, че сигурно съм с извратен вкус...Никога не съм правил намотки, но използвах месеци наред механика (Origin + RSST), която ми направиха с меш и не съм пипал, освен да обгарям през няколко дни (да, знам - късмета на начинаещия ).Пращенето е новото за мен, единствено, понякога (как звучи само, за десетината часа, откакто е у мен) леко ми сладни в устата, но с RSST-то сигурно съм "изпил" сигурно 100 мл. течност и не съм умрял.Сега вече, ще трябва да се пробва с другата глава, да направя една намотка за сефте и аз.Сума клипове изгледах, дано стане като хората, че срамота.Съжалявам за отклонението, исках да кажа, че съм много доволен от визията и "държането" на този Kanger, въпреки че не съм критерий, от гледна точка на опита ми (по-скоро липсата на такъв) с изпарители и модове (за протокола - Vamo 2 + Vivi Nova, Rocket и Origin + генезиса на Smok).Единственото, което ме притеснява е, че не мога да завъртя и сменя изходите за въздуха, но не смея и да натягам де.На видеоклиповете става лесно, при мен не.На най-големия отвор съм и ми допада как е всичко, но просто исках да тествам.И да, на колко вата е нормално и оптимално да се изпарява с него, аз съм го сложил на 24, без някаква основателна причина и не смея да го "бъзикам" (за да не протече или де да знам, наплашихте ме яко)? Редактирано на 18 Ноември, 2015 от ssscary Отговор
Yasen Публикувано на 18 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Ноември, 2015 Реглажа за въздуха просто го напъни малко. Няма къде да ходи - ще се завърти. Ако инхалираш - шансовете за теч намаляват значително. Ватовете - играй си смело и намери златната среда. Честито, добър избор. Отговор
ssscary Публикувано на 18 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Ноември, 2015 Реглажа за въздуха просто го напъни малко. Няма къде да ходи - ще се завърти. Ако инхалираш - шансовете за теч намаляват значително. Ватовете - играй си смело и намери златната среда. Честито, добър избор. Благодаря ти! Бях забравил, но ти го засегна, като въпрос.Става дума за инхалиране и т.н Уста-Дроб (колкото и тъпо да е, не схващам разликата, винаги съм си пафкал цигари нормално, и съм си изпарявал по един и същ начин).Ta, срам не срам - би ли се опитал да ме светнеш? Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.