Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Колега Stormglass, благодаря за чудесната фотография  :thumbsup:

Колега pioneer 306c, стеблото на моето голямо виви не е изкривено. Главите ги завивам докрай (и малко след това) с отвертка или тъпата част на нож.  Дори веднъж счупих една глава на малкото виви от престараване  :)

Благодаря за отговорите - вече разбирам, че е нормално силиконовата шапка да стърчи малко над тубата.

Но все пак при завинтване на металната част с мундщука, силиконовата шапка се притиска толкова много, че долната й част слиза с около милиметър под ограничителния ръб в посока към фитилите. Сега ми остава предположението, че нещо не би трябвало да е наред с горната метална част. Но на първо четене това мога да го установя само ако сравня моето виви с такова, което няма такъв проблем. Предполагам, че някоя част е с отклонение.

:cheers3:

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на (редактирано)

Ето височината на стъблото на моето Виви:

706123.jpg

Колега Mitazi, ако имаш възможност измери височината на стъблото на твоето голямо Виви. "Пък ще видим по подир", както е казал класикът. :)

Едит: Напълно нормално е при измерването да се получи разлика от няколко десети от милиметър и това няма да влияе върху качествената работа на Виви-то.

Височината на пластмасовата туба, също би могла да има значение в случая и я измерих, h туба = 33,5 мм.

Нали твоята туба не си я шлифовал? Ако може, премери я и да сравним резултатите. :)

Редактирано на от Stormglass

Колега Stormglass, височината, която си дал при мен е между 22-22.5мм. Не мога да бъда по-точен, защото измервам с линийка, но при този резултат приемам, че височината съвпада. :)

Височината на пластмасовата туба и при мен е 33.5мм.  :) Нищо не съм променял или шлифовал.

Понеже се изясни, че е нормално силиконовата шапка да стърчи малко над тубата, и като гледам при мен, на око преценено, е колкото на твоята снимка, логически би трябвало отклонението да е по-нагоре. А то по-нагоре остава само металната шапка. На първо четене предполагам че е по-плитка от колкото трябва да е. Но понеже нямам шублер под ръка, като измисля как да премеря читаво дълбочината ще напиша резултата.  :)

Редактирано на от Mitazi
Публикувано на

Вижда се и с невъоръжено око  , че вътрешната площадка на капачката е по-близо  до  долния  ръб  , отколкото  външната  площадка с о-пръстена . Шублерът  показа сътветно 3 и 4мм . Този  1милиметър  плюс  това , което  стърчи над  ръба на  тубата , трябва да се поеме  с цената на деформиране   от  силиконовата  капачка на главата.  

Публикувано на

Mitazi  защо не смениш О-ринга в основата на тубата ? Като е нов ще получиш малко височина спрямо централната част и силиконовата шапка няма да се мачка толкова. :) 

Публикувано на

Измерих и горната метална част. Резултатът е същия като на Krasi_T - външната височина е 4мм, вътрешната е 3мм.

Според засечката на измерванията излиза, че всички размери съвпадат. Благодаря на Stormglass и Krasi_T за направените измервания  :beerchug:

Излиза, че моето виви не се различава от останалите. Но остава да ме учудва слизането на силиконовата шапка под ограничителния ръб.

Ето малко снимки:

По някой път цялата слиза:

IMG_0484.JPG

По някой път само от едната страна:

IMG_0486.JPG

Още снимки съм качил тук: https://plus.google.com/u/0/photos/100693091151441316599/albums/5874885676732174705

batko32, разменил съм само двата О-ринга, защото първоначално таеше от долната страна. Ще потърся по-дебели рингове и ще ги сменя, да видя дали тогава ще се оправи. Задължително ли трябва да са силиконови?

Не само  на твоето  "шапката"  слиза под  ограничителния  ръб  ,  не че те  топли  това   :)

Уплътнителите е добре да са силиконови    ако  може  , не че и  други  няма да свършат  работа   

Редактирано на от Krasi_T
Публикувано на

Това за сефте го виждам на Виви. На Вижън ли е?

...като го кача на стругчето, после ще е перфектно :albert:

На Вижън е и е от тук поръчано на 23-ти април.

Ако Krasi_T ти донесе неговото, моля те да напишеш после отзиви как се ремонтира китайски брак. Ако не ти го донесе, или ако е необходим струг ще ти пратя моето, ако нямаш против. И без това ще правя поръчка по някое време след празниците и може на връщане да го мушнеш в нея.

:cheers3:

Публикувано на

И аз не бих отказал един бартер на вивито за бутилка Grant`s Ale Cask :dance: 

И без това това са на една цена... само че вивито не събира 700 ml  :D 

ПП Имам предчувствието, че ако продължаваме в същи дух, ще последва явление Пайнерово... с голямата ножица  :wOOt3:  :spam:

Публикувано на

... ПП Имам предчувствието, че ако продължаваме в същи дух, ще последва явление Пайнерово... с голямата ножица  :wOOt3: 

Той да не се яви с голямата чаша ... :wOOt3:, че нема смогванье. :cheers3:

И аз не бих отказал един бартер на вивито за бутилка Grant`s Ale Cask :dance: 

И без това това са на една цена... само че вивито не събира 700 ml  :D 

Разликата между цените на Грантс ейла и Виви-то е нек,ви си дес,тина лева :wOOt3:

Все пак да се върнем към въпроса: Защо аджеба, при твоето Виви, с цял милиметър се показва силиконовата шапцица над ръба на тубата.  При прочие еднакви размери, остава само да се погледнат главите и самите сАликонови  шапчици.

Ей богу, Mitazi, не може всичко да е еднакво, а при теб да се получава такава деформация на "червената" шапчица (като на втората фотография).

Публикувано на

Той да не се яви с голямата чаша ... :wOOt3:, че нема смогванье. :cheers3:

Голяма, голяма... колко да е голяма? То има и по важни неща от размера цък (пак благодарение на теб)  :wOOt:

Разликата между цените на Грантс ейла и Виви-то е нек,ви си дес,тина лева :wOOt3:

Аз що тогава го намирам между 18.50-23.80 лв.?  :)

А на въпроса защо се получава така, измерих частите - съвпадат с твоите и на Krasi_T. От снимките се вижда, че колкото стърчи силиконовата шапка при теб, толкова и при мен. Глави слагах разни - все тая, при някои силиконовата шапка слиза повече, при други по-малко, при трети не прехвърля ръба, но от притискането се издува като буре. Дори разните глави да имат леки отклонения и силиконовите шапки също, което като ги сравнявах е почти незабележимо и нормално при такова производство, то тези почти незабележими разлики би трябвало да се поемат в някаква степен от цялостната конструкция.  :huh:

Надявам се pioneer 306c, като по-вещ, след като види вивито на Krasi_T, да успее да намери къде бъркам.  :blink:

Публикувано на

При мен силиконовата втулка е с около милиметър над горния ръб на тубата ...

Колега Mitazi, аз си коментирам началното ти мнение.

Сега с удивление усещам, че като че стърчането на втулката не е около милиметър, а доста по-малко.

... От снимките се вижда, че колкото стърчи ...

С дълбоко прискърбие ще призная, че не мога да коментирам снимките, защото те упорито не ми се отварят, както и някои други твои файлове. :) Но здраве да е! :cheers3:

То аз и затова пиша по някой път ЛС на някои колеги, да следват съвета на Димитър (шефа) и да качват снимки в http://picbg.net , за да могат гарантирано да се видят от всички съфорумци.

Някои се вслушват, други се ослушват. :)

Ако всички размери на детайлите на твоето Виви са еднакви с размерите на другите Виви-та, остава само да предполагам, че силиконовите калпачета са с различна дебелина или различна еластичност и съответно различно се деформират.

Щото вече не остана друго възможно различие. :)

С дълбоко прискърбие ще призная, че не мога да коментирам снимките, защото те упорито не ми се отварят, както и някои други твои файлове. :)

То аз и затова пиша по някой път ЛС на някои колеги, да следват съвета на Димитър (шефа) и да качват снимки в http://picbg.net , за да могат гарантирано да се видят от всички съфорумци.

Някои се вслушват, други се ослушват. :)

Колега Stormglass, не знаех, че снимките са толкова упорити. :huh:

Поправям ги  :whip2: 

Ето връзка към албума: Vision Vivi Nova BIG  :dance:

Ето и снимките:

706304_fr.jpg

706305_fr.jpg

706306_fr.jpg

706308_fr.jpg

706309_fr.jpg

706310_fr.jpg

706312_fr.jpg

706313_fr.jpg

706314_fr.jpg

706315_fr.jpg

706316_fr.jpg

706317_fr.jpg

ПП А в тоз форум дали може да се слагат снимки в няколко колони? За по-голяма прегледност  :bounce:

Редактирано на от Mitazi

Mitazi, благодаря от сърце, че прояви разбиране. (сериозно) :majesty2: :majesty2: :majesty2:

Три пъти гледах всяка снимка и стигам до извода, че в разглобен вид всички детайли са еднакви.

Единственото, което не съм измервал лично, е отстоянието на вътрешната повърхност на горната капачка, с която притиска силиконовото калпаче.

Ще взема да го направя, щото вече не знам какво е това явление. Всичко еднакво, а при теб се получават такива деформации.

Едит: Я, докато аз се "кьоравим" в снимките, колегата pioneer 306c ме е изпреварил. :cheers3:

Втори едит: Колега Mitazi, както казва pioneer 306c, фотографирай вътрешната страна на горната капачка, но аз ще допълня, да я "щракнеш" под ъгъл 45 градуса. Много повече неща се видят, повярвай ми. :)

Редактирано на от Stormglass
Публикувано на

Извинявам се предварително, но със сапунерка на ламБи малко трудно става  :rolleyes:
Добавил съм снимките към албума, а ето ги и тях самите:
706322_fr.jpg
706323_fr.jpg
706324_fr.jpg
706325_fr.jpg
706326_fr.jpg

Абе толкова ли няма от кой колега да вземе направо една горна част  да се пробва ????? :blink:

За съжаление нямам си батко  :(

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...