Mitazi Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Колега Stormglass, благодаря за чудесната фотография Колега pioneer 306c, стеблото на моето голямо виви не е изкривено. Главите ги завивам докрай (и малко след това) с отвертка или тъпата част на нож. Дори веднъж счупих една глава на малкото виви от престараване Благодаря за отговорите - вече разбирам, че е нормално силиконовата шапка да стърчи малко над тубата. Но все пак при завинтване на металната част с мундщука, силиконовата шапка се притиска толкова много, че долната й част слиза с около милиметър под ограничителния ръб в посока към фитилите. Сега ми остава предположението, че нещо не би трябвало да е наред с горната метална част. Но на първо четене това мога да го установя само ако сравня моето виви с такова, което няма такъв проблем. Предполагам, че някоя част е с отклонение. Отговор
Stormglass Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 (редактирано) Ето височината на стъблото на моето Виви: Колега Mitazi, ако имаш възможност измери височината на стъблото на твоето голямо Виви. "Пък ще видим по подир", както е казал класикът. Едит: Напълно нормално е при измерването да се получи разлика от няколко десети от милиметър и това няма да влияе върху качествената работа на Виви-то. Височината на пластмасовата туба, също би могла да има значение в случая и я измерих, h туба = 33,5 мм. Нали твоята туба не си я шлифовал? Ако може, премери я и да сравним резултатите. Редактирано на 6 Май, 2013 от Stormglass Отговор
Mitazi Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 (редактирано) Колега Stormglass, височината, която си дал при мен е между 22-22.5мм. Не мога да бъда по-точен, защото измервам с линийка, но при този резултат приемам, че височината съвпада. Височината на пластмасовата туба и при мен е 33.5мм. Нищо не съм променял или шлифовал. Понеже се изясни, че е нормално силиконовата шапка да стърчи малко над тубата, и като гледам при мен, на око преценено, е колкото на твоята снимка, логически би трябвало отклонението да е по-нагоре. А то по-нагоре остава само металната шапка. На първо четене предполагам че е по-плитка от колкото трябва да е. Но понеже нямам шублер под ръка, като измисля как да премеря читаво дълбочината ще напиша резултата. Редактирано на 6 Май, 2013 от Mitazi Отговор
Krasi_T Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Вижда се и с невъоръжено око , че вътрешната площадка на капачката е по-близо до долния ръб , отколкото външната площадка с о-пръстена . Шублерът показа сътветно 3 и 4мм . Този 1милиметър плюс това , което стърчи над ръба на тубата , трябва да се поеме с цената на деформиране от силиконовата капачка на главата. Отговор
mad-max Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Mitazi защо не смениш О-ринга в основата на тубата ? Като е нов ще получиш малко височина спрямо централната част и силиконовата шапка няма да се мачка толкова. Отговор
Mitazi Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Измерих и горната метална част. Резултатът е същия като на Krasi_T - външната височина е 4мм, вътрешната е 3мм. Според засечката на измерванията излиза, че всички размери съвпадат. Благодаря на Stormglass и Krasi_T за направените измервания Излиза, че моето виви не се различава от останалите. Но остава да ме учудва слизането на силиконовата шапка под ограничителния ръб. Ето малко снимки: По някой път цялата слиза: По някой път само от едната страна: Още снимки съм качил тук: https://plus.google.com/u/0/photos/100693091151441316599/albums/5874885676732174705 batko32, разменил съм само двата О-ринга, защото първоначално таеше от долната страна. Ще потърся по-дебели рингове и ще ги сменя, да видя дали тогава ще се оправи. Задължително ли трябва да са силиконови? Отговор
Krasi_T Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 (редактирано) Не само на твоето "шапката" слиза под ограничителния ръб , не че те топли това Уплътнителите е добре да са силиконови ако може , не че и други няма да свършат работа Редактирано на 6 Май, 2013 от Krasi_T Отговор
pioneer 306c Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Това за сефте го виждам на Виви. На Вижън ли е? ...като го кача на стругчето, после ще е перфектно Отговор
Krasi_T Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Вижънско уж ,от тук - тазгодишната доставка . Да ти донеса едно да видиш , тъкмо за една гаранционна батерия ще ходя на брезовско ? Отговор
pioneer 306c Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Донеси тя и батерията е за мен... Отговор
Mitazi Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Това за сефте го виждам на Виви. На Вижън ли е? ...като го кача на стругчето, после ще е перфектно На Вижън е и е от тук поръчано на 23-ти април. Ако Krasi_T ти донесе неговото, моля те да напишеш после отзиви как се ремонтира китайски брак. Ако не ти го донесе, или ако е необходим струг ще ти пратя моето, ако нямаш против. И без това ще правя поръчка по някое време след празниците и може на връщане да го мушнеш в нея. Отговор
puf-paf Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Колега Mitazi, Кат' пращаш твоето - да не забравиш да пратиш и струг Отговор
Mitazi Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 Колега Mitazi, Кат' пращаш твоето - да не забравиш да пратиш и струг Аз си мислех да се размина само с горивото за струга Отговор
Stormglass Публикувано на 6 Май, 2013 Отчет Публикувано на 6 Май, 2013 (редактирано) Аз си мислех да се размина само с горивото за струга Струга "пие" ел.ток, а Пайнер другоооооо ... Редактирано на 6 Май, 2013 от Stormglass Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Струга "пие" ел.ток, а Пайнер другоооооо ... Аз пък мислех, че и двамата са на ейл Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Аз пък мислех, че и двамата са на ейл Със сигурност pioneer 306c , няма да откаже бутилка Grant`s Ale Cask: Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 И аз не бих отказал един бартер на вивито за бутилка Grant`s Ale Cask И без това това са на една цена... само че вивито не събира 700 ml ПП Имам предчувствието, че ако продължаваме в същи дух, ще последва явление Пайнерово... с голямата ножица Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 ... ПП Имам предчувствието, че ако продължаваме в същи дух, ще последва явление Пайнерово... с голямата ножица Той да не се яви с голямата чаша ... , че нема смогванье. И аз не бих отказал един бартер на вивито за бутилка Grant`s Ale Cask И без това това са на една цена... само че вивито не събира 700 ml Разликата между цените на Грантс ейла и Виви-то е нек,ви си дес,тина лева Все пак да се върнем към въпроса: Защо аджеба, при твоето Виви, с цял милиметър се показва силиконовата шапцица над ръба на тубата. При прочие еднакви размери, остава само да се погледнат главите и самите сАликонови шапчици. Ей богу, Mitazi, не може всичко да е еднакво, а при теб да се получава такава деформация на "червената" шапчица (като на втората фотография). Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Той да не се яви с голямата чаша ... , че нема смогванье. Голяма, голяма... колко да е голяма? То има и по важни неща от размера цък (пак благодарение на теб) Разликата между цените на Грантс ейла и Виви-то е нек,ви си дес,тина лева Аз що тогава го намирам между 18.50-23.80 лв.? А на въпроса защо се получава така, измерих частите - съвпадат с твоите и на Krasi_T. От снимките се вижда, че колкото стърчи силиконовата шапка при теб, толкова и при мен. Глави слагах разни - все тая, при някои силиконовата шапка слиза повече, при други по-малко, при трети не прехвърля ръба, но от притискането се издува като буре. Дори разните глави да имат леки отклонения и силиконовите шапки също, което като ги сравнявах е почти незабележимо и нормално при такова производство, то тези почти незабележими разлики би трябвало да се поемат в някаква степен от цялостната конструкция. Надявам се pioneer 306c, като по-вещ, след като види вивито на Krasi_T, да успее да намери къде бъркам. Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 При мен силиконовата втулка е с около милиметър над горния ръб на тубата ... Колега Mitazi, аз си коментирам началното ти мнение. Сега с удивление усещам, че като че стърчането на втулката не е около милиметър, а доста по-малко. ... От снимките се вижда, че колкото стърчи ... С дълбоко прискърбие ще призная, че не мога да коментирам снимките, защото те упорито не ми се отварят, както и някои други твои файлове. Но здраве да е! То аз и затова пиша по някой път ЛС на някои колеги, да следват съвета на Димитър (шефа) и да качват снимки в http://picbg.net , за да могат гарантирано да се видят от всички съфорумци. Някои се вслушват, други се ослушват. Ако всички размери на детайлите на твоето Виви са еднакви с размерите на другите Виви-та, остава само да предполагам, че силиконовите калпачета са с различна дебелина или различна еластичност и съответно различно се деформират. Щото вече не остана друго възможно различие. Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) С дълбоко прискърбие ще призная, че не мога да коментирам снимките, защото те упорито не ми се отварят, както и някои други твои файлове. То аз и затова пиша по някой път ЛС на някои колеги, да следват съвета на Димитър (шефа) и да качват снимки в http://picbg.net , за да могат гарантирано да се видят от всички съфорумци. Някои се вслушват, други се ослушват. Колега Stormglass, не знаех, че снимките са толкова упорити. Поправям ги Ето връзка към албума: Vision Vivi Nova BIG Ето и снимките: ПП А в тоз форум дали може да се слагат снимки в няколко колони? За по-голяма прегледност Редактирано на 7 Май, 2013 от Mitazi Отговор
pioneer 306c Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 А случайно да си снимал горната капачка от вътрешната страна? Според мен в нея е проблема Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Mitazi, благодаря от сърце, че прояви разбиране. (сериозно) :majesty2: Три пъти гледах всяка снимка и стигам до извода, че в разглобен вид всички детайли са еднакви. Единственото, което не съм измервал лично, е отстоянието на вътрешната повърхност на горната капачка, с която притиска силиконовото калпаче. Ще взема да го направя, щото вече не знам какво е това явление. Всичко еднакво, а при теб се получават такива деформации. Едит: Я, докато аз се "кьоравим" в снимките, колегата pioneer 306c ме е изпреварил. Втори едит: Колега Mitazi, както казва pioneer 306c, фотографирай вътрешната страна на горната капачка, но аз ще допълня, да я "щракнеш" под ъгъл 45 градуса. Много повече неща се видят, повярвай ми. Редактирано на 7 Май, 2013 от Stormglass Отговор
mad-max Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Абе толкова ли няма от кой колега да вземе направо една горна част да се пробва ????? Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Извинявам се предварително, но със сапунерка на ламБи малко трудно става Добавил съм снимките към албума, а ето ги и тях самите: Абе толкова ли няма от кой колега да вземе направо една горна част да се пробва ????? За съжаление нямам си батко Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.