Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Благодаря за снимките. След малко и аз ще се изпоразфотографирам. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Според ме е по-плитка капчката от вътрешната страна Ето и от моята капачка Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 pioneer 306c, моята капачка от външната страна е 4 мм, а от вътрешната е 3 мм. Толкова беше написал и Krasi_T, че е неговата. Първоначалните ми съмнения бяха, че стъблото е по-дълго, или тубата по-къса. Но размерите съвпадат с тези на Stormglass, а и снимките на стърчащата над тубата шапка съвпадат. Тогава логически остава горната капачка. Но нямам друго голямо виви (още повече безпроблемно) за да разбера. batko32, идеята да повдигна конструкцията като сменя о-ринговете е супер, но днес ударих на камък с намирането на силиконови о-рингове в Бургас. Накрая взех каквито намерих - обикновени гумени, но с тях просто не се получава. Но продължавам да търся силиконови, де. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Ако беше на близо да го видя.... Ама си далечко Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Ако беше на близо да го видя.... Ама си далечко Ако Krasi_T не ти донесе неговото виви и не изскочи заека, не ми е проблем да ти го пратя. А за връщането - когато направя поръчка, може да се върне с нея. Редактирано на 7 Май, 2013 от Mitazi Отговор
pioneer 306c Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Ако Krasi_T не ти донесе неговото виви и не изскочи заека, не ми е проблем да ти го пратя. А за връщането - когато направя поръчка, може да се върне с нея. Той мина днес но нямаше такъв проблем като твоя Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Той мина днес но нямаше такъв проблем като твоя Хм. Ще се поразтърся още из Бургас за силиконови о-рингове, защото идеята на batko32 ми се струва най-елегантно решение. Ако някой знае откъде може да се поръчат онлайн да свирка. Крайното решение на проблема е да отрежа една силиконова шапка много малко. Ще проработи най-вероятно, но не ми харесва като решение. Отговор
mad-max Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Пробвай при някой дето се занимава с климатици . Едни зеленички......издържат на почти всякакви гадости П.П. Ако не се лъжа Своеместо използват такива Редактирано на 7 Май, 2013 от batko32 Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Пробвай при някой дето се занимава с климатици . Едни зеленички......издържат на почти всякакви гадости П.П. Ако не се лъжа Своеместо използват такива Благодаря за насоката с климатиците ПП Ако "опра" до поръчка на силиконови рингове от Русия, няма да се стърпя и ще се наложи да си поръчам и "гарнитурата" към тях Отговор
mad-max Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Ако не намериш аз ще ти пратя ЕДИТ: Абе имам разни резерви от преди време. Горе долу колкото за 100 Виви-та май Редактирано на 7 Май, 2013 от batko32 Отговор
puf-paf Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Колега Mitazi, Ако си намеря такива "едни зеленички" силиконови рингове - ще туриш ли и на мен една "гарнитура"? Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Колега Mitazi, Ако си намеря такива "едни зеленички" силиконови рингове - ще туриш ли и на мен една "гарнитура"? Ти сега да не вземеш да си боядисаш твоите Като поеФтинеят 3D принтерите, "гарнитура" ще има за всички Ако не намериш аз ще ти пратя ЕДИТ: Абе имам разни резерви от преди време. Горе долу колкото за 100 Виви-та май Това, което намирам в нета нещо не ми харесва като цена: Набор О-пръстени за климатици Затова тия дни ще пробвам първо "отзивчивостта" на местните сервизи за климатици, пък после ще видим Отговор
west hamm Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Я Mitazi кажи какъв размер е да питам един приятел има сервиз за климатици Отговор
pioneer 306c Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Няма смисъл да търсите по сервизи за климатици. Тези са доста тънки и там няма да намерите Отговор
west hamm Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Най добре на стругчето да я закачиш Отговор
mad-max Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Няма смисъл да търсите по сервизи за климатици. Тези са доста тънки и там няма да намерите Стават бе. Пробвано и изпитано в редакцията Спокойно. Няма да прилича на Своеместо. Ти сега някой да не го обърка с Кайфуна ли Mitazi , за същите комплекти разправям. Редактирано на 7 Май, 2013 от batko32 Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 (редактирано) Колеги, ако на някой му е интересно: Редактирано на 7 Май, 2013 от Stormglass Отговор
BNN Публикувано на 7 Май, 2013 Отчет Публикувано на 7 Май, 2013 Аз с 2 нови големи Vivi-та имам подобен проблем, явно е бонус от новата партита. С 300 зора успях да центровам шапчицата да пасне равномерно. Отговор
Mitazi Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 (редактирано) Я Mitazi кажи какъв размер е да питам един приятел има сервиз за климатици Доколкото точно мога да измеря с линийка вътрешния диаметър е 12мм, а дебелината е 1мм. Няма смисъл да търсите по сервизи за климатици. Тези са доста тънки и там няма да намерите Е то смисъла не е ли да е малко по-дебело, за да стане работата? Около 0.5-1мм, т.е дебелина 1.5мм, до максимум 2мм ако е достатъчно меко. За да позволи развиване на (или недозавиване с) максимум половин оборот без да протече. Колеги, ако на някой му е интересно: Благодаря за снимката и поясненията към нея. Като по учебник е За мое съжаление нямам инструмент с който да меря части от милиметъра и не мога да бъда толкова точен в измерването като теб. Само мога да дам приблизителни размери. Но и според тях вътрешната дълбочина е приблизително 3мм. И излиза, че капачката е в ред Редактирано на 8 Май, 2013 от Mitazi Отговор
Topper Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 И тогава остава цилиндъра да е с други размери? Я го замери ? Отговор
Stormglass Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 (редактирано) Mitazi То от голяма точност няма нужда. Според мен всички капачета са еднакви с минимални разлики от порядъка на няколко десети от милиметъра. Така че проблема едва ли е в капачето. Снощи като се вгледах по-внимателно, забелязах странен факт. Моето силиконово калпаче, също се деформира. Обаче придобива форма на буренце, тоест раздува се в средата, но долния ръб не се качва върху фитилите. Докато при теб, долния край се разтваря настрани. Това ме връща към предишната ми идея: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=120&p=9170 , че калпачетата от различни пратки имат различна дебелина или различна елестичност и реагират на натиск също по различен начин, като придобиват форма "буренце" или на "ваза". И тогава остава цилиндъра да е с други размери? Я го замери ? И за това се сетихме. Еднакви са тубите: ... Височината на пластмасовата туба, също би могла да има значение в случая и я измерих, h туба = 33,5 мм. Нали твоята туба не си я шлифовал? Ако може, премери я и да сравним резултатите. ... Височината на пластмасовата туба и при мен е 33.5мм. Нищо не съм променял или шлифовал. Колега Mitazi, деформация тип "ваза" може да се промени в тип "буренце", като върху долната част на силиконовото калпаче (както се намира върху изпарителната глава), се надене пръстенче с височина 2-3 мм от подходяща по размер силиконова тръбичка или друго калпаче. По този начин долната част на калпачето (при фитилите) ще бъде пристегната и деформацията ще се измести в средната част и то ще стане тип "буренце", като няма да покрива фитилите. Всъщност, твоето Виви, нормално ли работи или се дави, с калпаче тип "ваза"? Редактирано на 8 Май, 2013 от Stormglass Отговор
Mitazi Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 (редактирано) И тогава остава цилиндъра да е с други размери? Я го замери ? Тубата съвпада. Ето снимката: Mitazi То от голяма точност няма нужда. Като се замисля, всички мои измервания (за разлика от твоите) са правени с линийка и са приблизителни. Обаче, като измервам няколко навързани неща "приблизително" има голяма вероятност накрая да получа едно голямо нищо. Явно ще трябва да се екипирам с по-прецизен измервателен уред. Би ли споделил ти с какво измерваш и евентуална препоръка за уред? Според мен всички капачета са еднакви с минимални разлики от порядъка на няколко десети от милиметъра. Така че проблема едва ли е в капачето. Снощи като се вгледах по-внимателно, забелязах странен факт. Моето силиконово калпаче, също се деформира. Обаче придобива форма на буренце, тоест раздува се в средата, но долния ръб не се качва върху фитилите. Докато при теб, долния край се разтваря настрани. Това ме връща към предишната ми идея: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=120&p=9170 , че калпачетата от различни пратки имат различна дебелина или различна елестичност и реагират на натиск също по различен начин, като придобиват форма "буренце" или на "ваза". За дебелините и еластичността е напълно вярно. Тук е с главата от комплекта на 1.8 ома: Тук е с главата на 2.4 ома, която си беше в него: От началото при главата на 2.4 ома проблема е по-слабо изразен. Сега от толкова много развиване и завиване шапката на главата на 2.4 ома започна сравнително по-рядко да прави проблем. По някой път вече не слиза под ръба, а само малко се издува. Възможно е шапката да е омекнала малко. Но тази на 1.8 ома, която съм е слагал само 3-4 пъти за проба, продължава да прави проблем редовно. Другото, което ми направи впечатление е, че макар главите да са в една кутийка и да изглеждат еднакво, тук на снимката се вижда, че всъщност са различни: От ляво е 2.4 ома, от дясно е 1.8 ома. Площадките и на двете се засичат една срещу друга, което ме подведе да ги окачествя като еднакви. Но забележи горния ръб на главите - различни са. На главата 1.8 ома (дясната) е скосен. Което ме навежда на мисълта, че е възможно да са изработени от различни подизпълнители. И също така е възможно (но няма как да го измеря) ограничителните ръбове да не са точно под под прав ъгъл спрямо тялото, или да имат малка разлика в широчината, или там където се съединяват с тялото да се получава леко заобляне, което да спомага приплъзването на шапката. Колега Mitazi, деформация тип "ваза" може да се промени в тип "буренце", като върху долната част на силиконовото калпаче (както се намира върху изпарителната глава), се надене пръстенче с височина 2-3 мм от подходяща по размер силиконова тръбичка или друго калпаче. По този начин долната част на калпачето (при фитилите) ще бъде пристегната и деформацията ще се измести в средната част и то ще стане тип "буренце", като няма да покрива фитилите. Не съм сигурен дали така няма да се увеличи прекомерно усилието върху горната част (където уплътнява в метала) и тя да се деформира прекалено. Пък и, както установих по-горе, при различните глави проблема е изразен в различна степен. Затова ми се струва по-добре ако намеря малко по дебели рингове, което ще ми позволи да правя корекции и от двете резби на тубата. Например по четвърт (до половин) оборот от всяка страна. ПП Тук разсъждавам малко наизуст и е възможно да си прав Всъщност, твоето Виви, нормално ли работи или се дави, с калпаче тип "ваза"? Различно. По някой път решава че ще работи известно време, друг път се дави, трети път пресъхва. Явно зависи как се е деформирала шапката в двата края при завиването на металната капачка. Редактирано на 8 Май, 2013 от Mitazi Отговор
Stormglass Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 (редактирано) ... Като се замисля, всички мои измервания (за разлика от твоите) са правени с линийка и са приблизителни. Обаче, като измервам няколко навързани неща "приблизително" има голяма вероятност накрая да получа едно голямо нищо. Явно ще трябва да се екипирам с по-прецизен измервателен уред. Би ли споделил ти с какво измерваш и евентуална препоръка за уред? Прав си, че измерванията с линийка не са точни, особено с тази, която е на фотографията. При нея ширината на самите деления (чертичките) са около 2-3 десети от милиметъра. Веднага ще ти препоръчам за дес,тина лева да си купиш най-обикновен метален шублер: http://vikiwat.com/shubler-metalen-obiknoven-S150-0-150mm.html С него ще измерваш с точност до половин десета от мм (0,05мм), диаметри и отверстия, а с опашката на щублера ще измерваш дълбочина. Много бързо ще свикнеш да измерваш точно и няма да се разделяш с уреда. (шега ). ... Пък и, както установих по-горе, при различните глави проблема е изразен в различна степен. Затова ми се струва по-добре ако намеря малко по дебели рингове, което ще ми позволи да правя корекции и от двете резби на тубата ... На мен ми хрумна идеята да се изреже уплътнителен пръстен от плосък силикон (силиконов лист), с подходяща дебелина. Или пък от ново платно за бензинова помпа. Пръстена се изрязва точно по размера на външния притискателен пояс (от фотографията), и се поставя върху него. Може да се поставят няколко пръстена, ако са тънки. След което затягаш капачката и си изпаряваш на воля. Ако нямаш силиконов лист, може временно (колкото да се види ефекта) да пробваш с няколко слоя обикновена кухненска мушама. Редактирано на 8 Май, 2013 от Stormglass Отговор
west hamm Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 (редактирано) Мамка ви д..а ЖЪЛТУРИ гадни с какви пръсти пипате тия фитили бреееееее ееее нема такава гадост чисто нова глава се едно съм си я завирал където слънце не ме е грело пара и удар обаче вкус а не го пожелавам на никой ,ква е тая серия големи вивита незнам :wallbash: май ще го дарявам на някой и ще си карам с малкото Редактирано на 8 Май, 2013 от pioneer 306c Има потребители под18 които четат Отговор
mad-max Публикувано на 8 Май, 2013 Отчет Публикувано на 8 Май, 2013 А какво препоръча Батко като си вземете нова глава или си е навивате сами ?? Знам , че не обичате да се прахосва спирт ама......налага се Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.