Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

От 2,8 до 3,6 оМа според кефа :) Разбира се с З-макс СИГЕЛЕЙ. 

Сори ама мода ти не може да отдаде тази мощност с това съпротивление.

Замери и ще видиш.

В най добрия случай при 2,8ом  си на 12,85вата защото макс. напрежение е 6,1волта на изхода и то при условие, че батерията ти е напълно заредена,

За съжаление при разряд на батерията до 3,6-3,7в  положението е още по трагично,

За да изкараш тези 15 вата  макс. съпротивление на намотката не трябва да надвишава 2,4 ом

Публикувано на (редактирано)

Сори ама мода ти не може да отдаде тази мощност с това съпротивление.

Замери и ще видиш.

В най добрия случай при 2,8ом  си на 12,85вата защото макс. напрежение е 6,1волта на изхода и то при условие, че батерията ти е напълно заредена,

За съжаление при разряд на батерията до 3,6-3,7в  положението е още по трагично,

За да изкараш тези 15 вата  макс. съпротивление на намотката не трябва да надвишава 2,4 ом

Ще замеря "отново" но съм сигурен в данните. Все пак съм с първа версия на софта на Зиги ако си спомняш. Има си бъг-а на 5,5 вата :wOOt3:

На 3 оМа си пращи с 5 в и 3 А....... а това както и да го смятам са си 15 вата  :D

Но заданието беше на 15 ВАТА да си пафкате и да ми кажете коя глава е с кербовка и коя НЕ ;)

Редактирано на от batko32
Публикувано на

Ще замеря "отново" но съм сигурен в данните. Все пак съм с първа версия на софта на Зиги ако си спомняш. Има си бъг-а на 5,5 вата :wOOt3:

На 3 оМа си пращи с 5 в и 3 А....... а това както и да го смятам са си 15 вата  :D

няма как при съпротивление 2,8ом да имаш 3 А.

Устройството ти дава 6в макс. напрежение на изхода

6: 2,8=2,14 ампера при напълно заредена батерия 

P=U.I   6 х2,14=12,84вата макс

няма как при съпротивление 2,8ом да имаш 3 А.

Устройството ти дава 6в макс. напрежение на изхода

Ще мерим колега......ще мерим ;) . Напрежението е 7,2 волта ако обичате с честота 33 херца  :albert:

П.П.

Защо по дяволите е 7,2 ???? Не знам и не съм съгурен. Утре ще видя в сервиза.

Е 5 волта дава с 3 оМа глава. При лимит от 5А по описание аз приемам , че е 3А. Ще рече 15 вата. Така или иначе хората от СИГЕЛЕЙ твърдят , че МОД-а дава 15 А. Аз смятам , че за до напишат значи е проверено.

Публикувано на

Още по добра ще става ако  правиш кантала с Кербоване(днес ти казах ама дали ме разбра) :smoke2:

Каза , да ! :) Агент такъв :D

Веднага след това се разчовърках за кербовката и това ще е следващия ми експеримент  :smoke2: 

Резултата е повече от задоволителен и без нея , значи следващия етап ще е поне очарователен  :dance:

Публикувано на

Аз съм ЗА кербовката. Когато почнахме да експериментираме с нея, бяхме с моднати СЕ2-ки (някои от нас са си още с тях, да не се крият :) ) и там имаше огромно значение дължината на "голия" кантал. Днешните *майзери не са от този тип, така че не е толкова фатално, обаче точно пък главите на Вивито са първи братовчед на СЕ2-ките. Единствено в случай без кербовка им помага, че въздушния поток минава точно през "оголените" мустаци на кантала и малко или много ги охлажда. Ама все си мисля, че при тез 15W (  :blink: не сте добре  :naughty: ) направо си е фаталическо за вкуса.

ХапсИлютно се съгласявам , че на 15 вата си е идиотщина. Но покрай изказани съмнения преди месец , че видиш ли не можело и прегарял вкусът се бях вманиачил да експериментирам. Не , че не ми е сладко и на 7,5-8,5 вата с 2  оМа намотка.Просто заради идеята и опита. :cheers3:

А за кербовката....възможно е да е точно така при Виви "въздуха през централният пин да охлажда голият реотан" . Не се бях замислял за тази опция

Едит , че Пайнер може да се сърди ако изнасям невярна информация.

Замерено преди малко

15 вата настройка  с 3,3 оМа вади 2,25 А и 6,16 волта ..... реално 13,86 вата

15 вата настройка  с 2,8 оМа вади 2,19 А и 5,93 волта .....реално  12,98 вата

15 вата настройка  с 2,5 оМа вади 2,55 А и 5,12 волта....... реално 13,05 вата

Наистина все още не успявам да разбера колко оМа трябва да направя намотката за да  добия 15 реални вата но се съмнявам , че ще успея да ги изкарам от МОД-а.

Пайнер, били ми показал твоят МОД как вади 15 реални вата ?  Не на описание а да премерим с уред и да видим.

Публикувано на

ХапсИлютно се съгласявам , че на 15 вата си е идиотщина. Но покрай изказани съмнения преди месец , че видиш ли не можело и прегарял вкусът се бях вманиачил да експериментирам. Не , че не ми е сладко и на 7,5-8,5 вата с 2  оМа намотка.Просто заради идеята и опита. :cheers3:

А за кербовката....възможно е да е точно така при Виви "въздуха през централният пин да охлажда голият реотан" . Не се бях замислял за тази опция

Едит , че Пайнер може да се сърди ако изнасям невярна информация.

Замерено преди малко

15 вата настройка  с 3,3 оМа вади 2,25 А и 6,16 волта ..... реално 13,86 вата

15 вата настройка  с 2,8 оМа вади 2,19 А и 5,93 волта .....реално  12,98 вата

15 вата настройка  с 2,5 оМа вади 2,55 А и 5,12 волта....... реално 13,05 вата

Наистина все още не успявам да разбера колко оМа трябва да направя намотката за да  добия 15 реални вата но се съмнявам , че ще успея да ги изкарам от МОД-а.

Пайнер, били ми показал твоят МОД как вади 15 реални вата ?  Не на описание а да премерим с уред и да видим.

С какво направи измерванията ?

Ха познай де  :wOOt3: . С бензиномер не успях  :D

Знаеш , че съм изобретателен. Направих си опитна база за тест. Ампермер  и Волтмер . Всичко това свързано с фланци 510 "наложи се да си заминат един два Кангер-а" .Всичко това свързано с 4 мм2 проводници за да няма грешки. Има разбира се малка грешка в съпротивлението заради кабелите но мисля 0,01 оМ не е дерт. Предполагам има и заложена грешка в уредите но няма да я коментирам.

Публикувано на

Пайнер, били ми показал твоят МОД как вади 15 реални вата ?

При тези модове дето ползваме,едва ли ще стане. Ако не разчитаме на техните показания,де.   :cheers3:

Е те там е идеята на ПроВари–то,кво туриш таквоз е...........

При тези модове дето ползваме,едва ли ще стане. Ако не разчитаме на техните показания,де.   :cheers3:

Е те там е идеята на ПроВари–то,кво туриш таквоз е...........

Мерил ли си колега ? На Провари иде реч ?

Публикувано на

Ха познай де  :wOOt3: . С бензиномер не успях  :D

Знаеш , че съм изобретателен. Направих си опитна база за тест. Ампермер  и Волтмер . Всичко това свързано с фланци 510 "наложи се да си заминат един два Кангер-а" .Всичко това свързано с 4 мм2 проводници за да няма грешки. Има разбира се малка грешка в съпротивлението заради кабелите но мисля 0,01 оМ не е дерт. Предполагам има и заложена грешка в уредите но няма да я коментирам.

Имах в предвид с осцилоскоп или с уред но разбрах

Много ми е интересно това 6,16 волта под товар?????

Ненко, покрай тези Зигита започнах да си мисля , че не познавам закона на Ом и не съм чел описанията. 6 и кусур волта е да го Ева..... даже се напънах с втори уред да видя да не би служебният да дава голяма грешка. С осцилоскоп....много ми се иска ама нашият ако го изпуснем още веднъж на земята......и екрана няма да му светне. За това и не съм се мъчил с него. :cheers3:

едит:

Погледни по-горе споменах за 7,2....но явно не съм довидял и е било 6,2 по ширпотреба уред.

Публикувано на

Здравейте доиде и времето на стоковата глава на 2.8 и понеже четох някъде във форума че Пайнер прекарал през нея 300-400 мл. :D моля за кратка инструкция по експлоатация. Ще я карам на голямо виви с Змакс Благодаря на отговорилите. :victory:

Публикувано на

Лично според мен , карай на колкото вата на теб ти харесва.... все едно ни питаш "- Взех си нова кола на коя скорост да я карам".   :D

А колкото до 300-400.....може и повече мл. Аз в началото се съмнявах в думите на Пайнер и Топър но след като подминах поредните 400мл с хоуммейд глава на Виви......считам , че е възможно и повече.И понеже синът ми също е с Виви Нова 3,5 на Вижън преди малко го проверих колко приблизително е прекарал. По груби сметки отдавна е над 300 ама колко над....не можахме да се сетим. Аз не съм си следил поддръжката на главата но гледам , че той си гледа. На около седмица си и прави драй бърн с приплакване на мивката под топла вода без значение има ли нужда или не.  :thumbup3:

Публикувано на

Жив да си batko32. Вложката от Т2 глава върши страхотна работа. И или се разработи новата глава или този ъпгрейд пооправя пресъхването. Може и въздух да не е стигал. Сранахме специалисти по термодинамика с тия изпарители ...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...