Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Личното ми мнение е, че с тази батерия не му трябва на човек мод (ей ся ша ма нашляпат)....даже ако някой ми даде две такива сменям срещу зиги телескоп (с чудесно в момента копче) и една (или две) 18650 батерии ;)

Недостатък е, че докато се зарежда не може да се павка, както и че ако се прецака резбата на фланеца леко става куцо зареждането, ама все си смиля, че на смок фланеца ще е по-добър от другия.

Фланец се сменя, било то на обикновенна батерия или мод.

На смок фланците са също от месинг направени.

Електрониката е по-важна в случая.

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Фланец се сменя, било то на обикновенна батерия или мод.

На смок фланците са също от месинг направени.

Електрониката е по-важна в случая.

Признавам, не знаех. Еми за електрониката на СМОК като цяло по-добри неща съм чувал. Ти какво ще кажеш за нея в сравнение с другите аналози (туист, спинър) и нормални еГо-та?

Публикувано на (редактирано)

Личното ми мнение е, че с тази батерия не му трябва на човек мод (ей ся ша ма нашляпат)....даже ако някой ми даде две такива сменям срещу зиги телескоп (с чудесно в момента копче) и една (или две) 18650 батерии ;)

Недостатък е, че докато се зарежда не може да се павка, както и че ако се прецака резбата на фланеца леко става куцо зареждането, ама все си смиля, че на смок фланеца ще е по-добър от другия.

Не знам защо ама усещането със Зиги няма нищо общо с това с туиста на едно и също напрежение 4.0,4.2V..... VIVI-то ми не понася повече нито на мод нито на батерия.Не казвам,че с Туиста не е добре,но модът си е друга бира.

3-4 месеца ползвах виви с Его батерии и туист е не съм пропушила аналогови значи МОД-ът не е жизненонеобходим,но ако сега трябва да се откажа от него ще ми е доста ляво-признавам си.

А Силвия щом сега започваш-вземай смело Туиста. Доколкото разбирам имаш и нормално его тъй,че ще имаш резервен вариант докато се зарежда.

А тия фланци честно не знам какво ги правите имам ЕГО батерии на повече от година и нищо им няма на бабките -работят си и колежките в офиса им се радват.

Редактирано на от Princesata
Публикувано на

Не знам защо ама усещането със Зиги няма нищо общо с това с туиста на едно и също напрежение 4.0,4.2V..... VIVI-то ми не понася повече нито на мод нито на батерия.Не казвам,че с Туиста не е добре,но модът си е друга бира.

3-4 месеца ползвах виви с Его батерии и туист е не съм пропушила аналогови значи МОД-ът не е жизненонеобходим,но ако сега трябва да се откажа от него ще ми е доста ляво-признавам си.

А Силвия щом сега започваш-вземай смело Туиста. Доколкото разбирам имаш и нормално его тъй,че ще имаш резервен вариант докато се зарежда.

А тия фланци честно не знам какво ги правите имам ЕГО батерии на повече от година и нищо им няма на бабките -работят си и колежките в офиса им се радват.

:sign_offtopic:  Ми его батериите са малки, какво толкоз им се радват?  :wOOt3:  :wOOt3:  :wOOt3:

Успях да се ориентирам към тази http://www.gigadrink...st-1300mah.html 
За моите нужди е повече от идеална, сега ще се стремя да опитам повече видове течности.

Редактирано на от Silvia
Публикувано на

Успях да се ориентирам към тази http://www.gigadrink...st-1300mah.html 

За моите нужди е повече от идеална, сега ще се стремя да опитам повече видове течности.

използвам същата с малко и голямо виви ,няма да съжаляваш 

• 2 седмици по-късно...

Може ли да ме посъветвате колко точно трябва да отрежа от силиконовата шапчица на главата.

От няколко дена само пия течността, не я изпарявам.

Само ми бълбука и усешам едни такива топли пръски по езика си :(

Нещо не е както трябва. Това другото силиконово в мунщука трябва ли да си е там или може и без него.

Благодаря предварително на отзовалите се!!!

С Vivi 3.5 съм и с лава.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4

Редактирано на от dingila

Може ли да ме посъветвате колко точно трябва да отрежа от силиконовата шапчица на главата. От няколко дена само пия течността, не я изпарявам. Само ми бълбука и усешам едни такива топли пръски по езика си :( Нещо не е както трябва. Това другото силиконово в мунщука трябва ли да си е там или може и без него. Благодаря предварително на отзовалите се!!! С Vivi 3.5 съм и с лава. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4

Според мен като подрежеш шапката нищо няма да промениш ;) До подрязване се прибягва когато имаш сухи дръпки, ако греша много моля някои колега да ме поправи. Пробвай да добавиш още едно фитилче над намотката, при Т2 вършеше работа и предотвратяваше давенето му в течност. Рингчето в мущука там си му е мястото, аз лично го бутвах в дъното на дрипката и това ограничаваше конденза в нея до минимум.

ПП: Аз като се замисля вивитата ми (малко и голямо) никога не са се давили в течност, единствено когато ги зареждах се получаваше бълбукането, но свикнах след като ги заредя да махам дрипката и със хартия да подсуша събралата се излишна течност. След това цял ден безпроблемно пуфкане. :)

Редактирано на от Ma3xNeo
Публикувано на

Ама когато не подрежда шапката, като ди завия вивито отгоре и то притиска тази шапка дотолкова, че тя почва да покрива самите 2 фитила. Смачква я един вид

Публикувано на

Ама когато не подрежда шапката, като ди завия вивито отгоре и то притиска тази шапка дотолкова, че тя почва да покрива самите 2 фитила. Смачква я един вид

В темата си спомням, че колеги споменаваха за този проблем който се срещаше при големите вивита, за съжаление не съм го срещал и не мога да ти помогна. Пробвай с подрязването дано се оправи, ако скъсиш прекалено много силиконовото рингче винаги може да вземеш ново от друга глава. :)

Публикувано на

Извинявай ама не те разбирам. Първо притиска фитила,което според мен води до сухи дръпки ! Второ, Виви с два фитила ! Така както го пишеш просто ми е много странно ...  :cheers3:

Публикувано на

Следователно трябва да ти пресъхва, а не да се дави!

Публикувано на

Имам предвид от 2те страни на главата излизат фитилите нали. Това исках да кажа, че като завинтвам капачката и тя почва да притиска силиконовата глава а тя да покрива тези фитили... Тогава пък пиенето на течност е като от буттилка все едно :)

Публикувано на

Преди няколко дни от магазина в Надежда си взех мини виви нова 2.0мл, защото до сега бях с голямата виви нова и исках да пробвам малката и мнго странно-има вкус на царевичак, същата течност я слагам в голямото виви и няма никакви проблеми, а при малката няма вкус на прегоряло а на царевичак, чудех се дали ако я бърнна ще се оправи.

Здравей dingila :cheers3: , щом шапката се качва върху фитилите, ще трябва да я скъсиш, защото при това качване се отварят цепнатини, през които навлиза течност.

Отрежи съвсем малко - около 1/4 от милимитъра. Аз ползвам за тази цел макетно ножче, но го намокрям за да се плъзга по силикона. Като при рязане на гума.

Не забравай при монтирането на шапката, към капачката да бъде насочен необрязания (оригинален) край, а към фитилите - обрязания.

Ако след първото отрязване продължава да се дави, отрежи още толкова и пак пробвай за да видиш как работи.

Успех! :cheers3:

P.S. Колегата Mitazi  :cheers3:  предлага и друг, добър практически начин за решаване на проблема. :cheers3:

Редактирано на от Stormglass
Публикувано на

Имам предвид от 2те страни на главата излизат фитилите нали. Това исках да кажа, че като завинтвам капачката и тя почва да притиска силиконовата глава а тя да покрива тези фитили... Тогава пък пиенето на течност е като от буттилка все едно :)

Ми пробвай с леко подрязване на силиконовата шапка и това/силиконовата втулка в мундщука го бутни максимално на долу ! Не съм сигурен,че ще помогне в твоя случай !  :smoke2:

Публикувано на

Преди няколко дни от магазина в Надежда си взех мини виви нова 2.0мл, защото до сега бях с голямата виви нова и исках да пробвам малката и мнго странно-има вкус на царевичак, същата течност я слагам в голямото виви и няма никакви проблеми, а при малката няма вкус на прегоряло а на царевичак, чудех се дали ако я бърнна ще се оправи.

Изми ли го преди да го ползваш?! Ако не си бързо си поправи грешката и му направи драй бърн ;)

Изми ли го преди да го ползваш?! Ако не си бързо си поправи грешката и му направи драй бърн ;)

Утре ще го бърнна и ще го измия и ще видя как ще е, Мерси

Редактирано на от root4zmax
Публикувано на

Бълбукане се получава само ,когато има течност в канала за въздух или най вече отвийте си  вивито от батерията и я почистете за да се оправи,а преди да продухате 1-2 пъти , свалете мундщука и почистете течноста под него.Бълбукането  се получава при пълнене повече от колкото трябва или с наколни насам натам става така, но е много рядко при правилно разположение на фитила. Течността под мундщука си я има винаги, защото се събира от конденз (поне аз така съм установил), а ако е доста течността над допустимото значи ви е накриво главата заедно с тръбичката и при завиване силикона не уплътнява плътно и от там се пълни. Махайте мундщука и гледайте силикона добре да уплътни при завиване. Ако не уплътнява развивате и гледате да наместите тръбичката в центъра на тубата с отвертка например. После завивате и пак гледате ако се сплесква неправилно силикона значи иска много ,много леко подрязване както е писано в по предните постове, докато ви хареса как уплътнява се повтарят тези 2 действия. Има и друго рядко срещано явление да ви е крива самата туба. Това е от моят опит 4 месеца с вивита,ако някъде греша нека по знаещите да ме поправят :)

Публикувано на

Утре ще го бърнна и ще го измия и ще видя как ще е, Мерси

Измих го, Бърнах го и - вкуса на царевичак изчезна, но сега няма никакъв вкус :smoke:

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...