cvet40 Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 А изчака ли фитила да изсъхне?Ако е бил мокър е нормално,но след няколко дръпки ще се оправи. Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) ... Махайте мундщука и гледайте силикона добре да уплътни при завиване. Ако не уплътнява развивате и гледате да наместите тръбичката в центъра на тубата с отвертка например. После завивате и пак гледате ако се сплесква неправилно силикона значи иска много ,много леко подрязване както е писано в по предните постове, докато ви хареса как уплътнява се повтарят тези 2 действия. Има и друго рядко срещано явление да ви е крива самата туба. Това е от моят опит 4 месеца с вивита,ако някъде греша нека по знаещите да ме поправят Колега Станчо, браво за перфектната инструкция. Аз го правя по същия начин и мога да потвърдя, че в половината от случаите, при завиване на капачката, силиконовата шапка на главата се изметва и не ляга равномерно. Единствено махане на мундщука, наблюдение през отвора при завинтване, леко развиване и донаместване, гарантира равномерно и минимално деформиране на силикона, което от своя страна осигурява добро уплътнение към капачката. Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
ROOT Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 А изчака ли фитила да изсъхне?Ако е бил мокър е нормално,но след няколко дръпки ще се оправи. Пооправи се малко, но не е това което очаквах. Бях чел, че малкото виви по-добре придавало вкусовете, но за мен определено фаворит е голямото виви. Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Преди няколко дни от магазина в Надежда си взех мини виви нова 2.0мл, защото до сега бях с голямата виви нова и исках да пробвам малката и мнго странно-има вкус на царевичак, същата течност я слагам в голямото виви и няма никакви проблеми, ... Колега root4zmax, може ли да напишеш дали изпарителните глави на малкото и голямото Виви са с еднакво съпротивление. Измих го, Бърнах го и - вкуса на царевичак изчезна, но сега няма никакъв вкус Ако след двайсетина дръпвания, все още няма вкус, защо не опиташ да намалиш подаваната мощност, след което да поизпаряваш и ако няма ефект, отново да намалиш мощността още няколко пъти, за да видиш дали ще има промяна във вкуса. Отговор
cvet40 Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Дай му време да се поразработи,пък може и да оправдае очакванията ти Отговор
ROOT Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Колега root4zmax, може ли да напишеш дали изпарителните глави на малкото и голямото Виви са с еднакво съпротивление. Ако след двайсетина дръпвания, все още няма вкус, защо не опиташ да намалиш подаваната мощност, след което да поизпаряваш и ако няма ефект, отново да намалиш мощността още няколко пъти, за да видиш дали ще има промяна във вкуса. Голямото е с 2.8. Малкото е с 1.8 първата глава която бърннах и почистих. Сега е по-добре , но вкуса е леко доловим, пуша го на 7.5 вата на змакс петицата Редактирано на 7 Септември, 2013 от root4zmax Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Пооправи се малко, но не е това което очаквах. Бях чел, че малкото виви по-добре придавало вкусовете, но за мен определено фаворит е голямото виви. Може да греша, но мисля, че в този форум такова нещо не е писано (че малкото по-доре предава вкуса) От собствен опит казвам, че и малкото и голямото Виви предават еднакво вкуса, но това зависи главно от характеристиките на изпарителната глава. Тоест, ако една глава работи добре на малкото Виви, ако се постави на голямото ще работи също така добре. Но ако главите са различни, задължително трябва да работят на различна мощност, която ще трябва да се определи експериментално, чрез промяна на малки стъпки. (с понижаване или с повишаване на подаваната мощност) докато се постигне задоволителен резултат. Логично е глава със съпротивление 2,8 Ома да работи на по-голяма мощност, отколкото такава с 1,8 Ома. Колега root4zmax, поиграй си малко чрез промяна на мощността и да видим дали ще има промяна във вкуса. Успех! Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
ROOT Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Може да греша, но мисля, че в този форум такова нещо не е писано (че малкото по-доре предава вкуса) От собствен опит казвам, че и малкото и голямото Виви предават еднакво вкуса, но това зависи главно от характеристиките на изпарителната глава. Тоест, ако една глава работи добре на малкото Виви, ако се постави на голямото ще работи също така добре. Но ако главите са различни, задължително трябва да работят на различна мощност, която ще трябва да се определи експериментално, чрез промяна на малки стъпки. (с понижаване или с повишаване на подаваната мощност) докато се постигне задоволителен резултат. Логично е глава със съпротивление 2,8 Ома да работи на по-голяма мощност, отколкото такава с 1,8 Ома. Колега root4zmax, поиграй си малко чрез промяна на мощността и да видим дали ще има промяна във вкуса. Успех! Колега Stormglass Това го знам,благодаря ти. Просто под 7 вата ми е слабо Редактирано на 7 Септември, 2013 от root4zmax Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Моля, опитай и ще видиш, че има разлика във вкуса. Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
ROOT Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Благодаря ти колега Stormglass. Намалих ватовете на 5.5 и вкуса се подобри Редактирано на 7 Септември, 2013 от root4zmax Отговор
asiyaolo Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Но ако главите са различни, задължително трябва да работят на различна мощност, която ще трябва да се определи експериментално, чрез промяна на малки стъпки. (с понижаване или с повишаване на подаваната мощност) докато се постигне задоволителен резултат. Логично е глава със съпротивление 2,8 Ома да работи на по-голяма мощност, отколкото такава с 1,8 Ома. Това пък защо? Нали целта на варивата е да не променяме настройките при различни съпротивления. Отговор
Станчо Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Това пък защо? Нали целта на варивата е да не променяме настройките при различни съпротивления. Точно обратното е целта. Повече омове на намотката искат повечко мощност Редактирано на 7 Септември, 2013 от Станчо Отговор
asiyaolo Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Мощност или напрежение? Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 7 вата са си 7 вата независимо на 1.8 или 2.8 ома е Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Това пък защо? Нали целта на варивата е да не променяме настройките при различни съпротивления. Едит: Напълно си прав колега asiyaolo. Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 по скоро волтовете бягат нагоре Отговор
Станчо Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Примерно на мен ми харесваше на 1,7 ома 4,1волта , на 1,8 -1,9 ома 4,2 волта и така все по нагоре, но по нагоре няма смисъл защото мъчих мода и пада по бързо батерията, а резултата е един и същ Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Примерно на мен ми харесваше на 1,7 ома 4,1волта , на 1,8 -1,9 ома 4,2 волта и така все по нагоре, но по нагоре няма смисъл защото мъчих мода и пада по бързо батерията, а резултата е един и същ За това говоря я скачат волтовете Отговор
asiyaolo Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Тъй де! Мощност и напрежение не е едно и също. Редактирано на 7 Септември, 2013 от asiyaolo Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Колегата Краси_Т, показваше в друга тема с осцилограми как работят различните режими на вариват. Предлагам за да не стигаме до формули, да говорим просто за повишаване или намаляване на оптималната мощност необходима за добра работа на изпарителни глави с различно съпротивление. Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 При 7.5 вата на вивито ще работи еднакво добре и на 1.8 и на 2.8 ома Ето джокер да си смятате http://www.onlineconversion.com/ohms_law.htm Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Ето мнението на колегата Краси_Т, в което е обяснил за режимите на работа на вариват: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php/topic/289-sigelei-zmax-zmax-telescope/?p=7987 Там, в показания линк може да се види дали се променят волтовете или коефициент на запълване. Аз замълчавам. Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
Станчо Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) При 7.5 вата на вивито ще работи еднакво добре и на 1.8 и на 2.8 ома Ето джокер да си смятате http://www.onlineconversion.com/ohms_law.htm Не ми се вярва да работи еднакво добре. Ще го кажа по така вместо намотката да свети в жълто ще свети в червено поради липса на мощност, ще има вкус а другото не се знае Редактирано на 7 Септември, 2013 от Станчо Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Ми сметни си да видиш къде е разликата Бъркаш нещата ват и волт Отговор
Станчо Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Не съм го смятал ами съм го пробвал , пробвай и ти остави ги сметките Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.