Stormglass Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 (редактирано) Айде де. Ама има разлика. На малкото не помня кога за последно му смених главата. На голямото режа шапки, махам конци. Слагам главата от малкото Виви на голямото и дава веднага вкус и мирис на изгоряло. Започвам да си мисля, че е възможно да има разлика, защото при голямото и малкото Виви на Newcomer, силиконовото калпаче се деформира в различна степен. Тоест, при голямото Виви, капачката притиска по-силно калпачето към фитилите, вследствие на което се получава по-лошо обмокряне и вкус на прегоряло. Просто не намирам друго логично обяснение. Редактирано на 22 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
Димитър Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 Няма разлика в главите. Може би има някакви отклонения в производството или при обмокрянето в следствие на различните обеми туби. Но гарантирам, че когато поръчвате от Вижън глави, няма да ви дадът избор между глави за 2мл и глави за 3.5мл. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 Проблема е в тръбичката на която се навива главата. Тя не е монолитна с основата, а е набита. С течение на времето от странично натискане и т.н. тя се измъква нагоре и следователно силиконовото калпаче притиска повече и дори се възкача върху ограничителния ръб, За целта премахвате всичко от карта и набивате тази тръбичка. Има случаи при които тази тръбичка е отрязана по-дълга и тогава се налага намеса с шкурка Отговор
Stormglass Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 Проблема е в тръбичката на която се навива главата. Тя не е монолитна с основата, а е набита. С течение на времето от странично натискане и т.н. тя се измъква нагоре и следователно силиконовото калпаче притиска повече и дори се възкача върху ограничителния ръб, За целта премахвате всичко от карта и набивате тази тръбичка. Има случаи при които тази тръбичка е отрязана по-дълга и тогава се налага намеса с шкурка Абсолютно вярно , виждал съм го. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 Абсолютно вярно , виждал съм го. За това ако не стане с набиването се преминава към пристъргване или шлайфане. Изважда се с клатене. (как звучи само) Отговор
rEsPoNsE Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 При голямото, силиконовата шапка много се сплесква, като се навие горната капачка. С подрязване става, пробвах го и с екоуул 1 фитил и с два на 3.0 волта , но дава сухи дръпки, ползвам тънкия за сега. Отговор
Димитър Публикувано на 22 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 22 Септември, 2013 Виж това, което Пайнер казва - да не се е извадила леко централната трабичка. Отговор
rEsPoNsE Публикувано на 23 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 23 Септември, 2013 Не се е..пробвах даже снощи да е набия още въпросната тръба, но не помръдва...Не знам на какво се дължи това сплексване, шапките на малкото и голямото са едни и същи , главите са едни и същи.... Отговор
Димитър Публикувано на 23 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 23 Септември, 2013 Пробвай да развиеш с по 1/3 оборот тубите. Знам ли и аз, какво да препоръчам вече. Може да пробваш да я вземеш малко с шкурката. Отговор
entusiast Публикувано на 29 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 29 Септември, 2013 Днес трябваше да пътувам и реших да пафкам вивито,че с дрипера не си е работа на път с кола.Погледнах фитилчето,с което последно бях зарязал карта и ми се стори мизерно.Издърпах го естимарата настрани,така,че намотката си остана(5-6 врътки кантал 0.20,2-2,2 Ома)Заврях едно памуче,накапах,сглобих и напълних.Понеже памучето си беше направо от пакета,първите 4-5 дръпки имаха леко вкус на буболечка в салатата,но после се оправи.На 10-12 Вата и парата и вкуса са почти като на дрипера с 1 Ом намотка на механиката!!!Много добре се държи,как до сега не съм се сетил да опитам Виви с памук.Даже си прецаках голямото,ей така,за експерименти. Парата си е класна както и да се погледне,но и разхода е сериозен - за 15-20мин отива едно резерварче 2мл.!!Просто си трябва спирачка,иначе може да се препуши като стой та гледай. Горещо препоръчвам! Отговор
hamardin Публикувано на 29 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 29 Септември, 2013 Няма класна пара без течност , логичен по голям разход Отговор
entusiast Публикувано на 29 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 29 Септември, 2013 Малко попреувеличих,но наистина за броени минути течността изчезва. Отговор
deepblue Публикувано на 29 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 29 Септември, 2013 Една глава 5 лева с която се изкарва месец и половина два при правилна употреба , заслужава ли си да пренавиваш. Не знам Ako правилно съм доловил подтекста, причината Дингила да се интересува от пренавиване на вивита не е финансова, а по-скоро търси некакво ръкоделие за хоби Дотук е майтап. Но ако накупиш фитили, кантали, игли, кербовки, горелки и прочее инструментариум, не виждам за колко време ще се 'избие' от вивита Обслужваемите изпарители са друга бира ... А по въпроса с кербовките. Не може ли просто да се усуче още 1 или 2 ката жица по свободните краища (т.нар. косичка) и да стане по-елементаро? Електрикаджиите точно така постъпват за да променят съпротивлението и да нема греене по свръзките. Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 29 Септември, 2013 Колега deepblue , идеята с осукването на два ката проводник е практична и работеща. Преди време писах за това: ... Усукването (на два ката) на краищата на реотана, веднага след излизането от зоната на фитилите работи прекрасно. Правя го от доста време и съм наблюдавал, че в усуканите зони не се получава нагряване до червено. Те няма как да се нагряват до такава степен, защото в тези зони електрическото съпротивление е по-ниско, по сравнение с другата част на проводника, която е единична и е навита около фитилите. (http://www.gigadrinks.com/forum/topic/342-smok-rda-и-smok-rda-mini/?p=13281) Отговор
deepblue Публикувано на 30 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 30 Септември, 2013 Колега deepblue , идеята с осукването на два ката проводник е практична и работеща. Преди време писах за това: (http://www.gigadrinks.com/forum/topic/342-smok-rda-и-smok-rda-mini/?p=13281) Съжалявам че не съм прочел мнението. Естествено че идеята е практична и работеща след като професионални електротехници го правят открай време. И то за сериозни мощностти. Използват и същият кантал. И никой не носи 2 размера и медни свръзки, а само иска по-дълги краища за да може да ги усуче. Интересна ми е практическата част. Предварително ли ги усукваш, или може да се хванат нишките с тънки клещи под намотката и да се усучат? Отговор
Princesata Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 я някой да даде снимки на такава кербовка с усукване Отговор
dingila Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 (редактирано) Да и аз искм да видя, че чакам да ми пристигне поръчката и аз почвам да усуквам Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Редактирано на 1 Октомври, 2013 от dingila Отговор
deepblue Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 я някой да даде снимки на такава кербовка с усукване Ето При това професионален ... но му нема фитила На виви не мисля че има нужда от въртене и сучене ... но ако те влече Отговор
dingila Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 Демек когато се прави намотка преди това се усукват две телчета да станат като едно и тогава намотка въеху фитила, така ли? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Отговор
Princesata Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 Не самата намотка се прави с единичен кантал, свободната част се усуква с още една жичка-поне аз така го разбирам или просто режеш по-дълга,сгъваш на две до намотката и усукваш-някой да ме поправи ако греша. Отговор
deepblue Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 Демек когато се прави намотка преди това се усукват две телчета да станат като едно и тогава намотка въеху фитила, така ли? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Демек, може и така, но ще ти стане просто двоен нагревател. А смисълът на 'кербовката' е да имаш тънка жица на намотките, а краищата които висят извън фитила да са удебелени, без значение по какъв начин. Така в/у фитила ще грее повече отколкото в краищата. Не самата намотка се прави с единичен кантал, свободната част се усуква с още една жичка-поне аз така го разбирам или просто режеш по-дълга,сгъваш на две до намотката и усукваш-някой да ме поправи ако греша. Много точно го каза Отговор
Princesata Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 Офффффф сега се прочетох жичката да се чете проводник Батко извинявай Отговор
Stormglass Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 (редактирано) ... Интересна ми е практическата част. Предварително ли ги усукваш, или може да се хванат нишките с тънки клещи под намотката и да се усучат? я някой да даде снимки на такава кербовка с усукване Ето, заповядайте : (Предварително осуквам проводника с пръсти с пръсти). Реотана го правя по-хлабав - пет витки и съпротивление 2,3 Ома: (Едит: 2,3 Ома е съпротивлението на вече монтирания в изпарителната глава, реотан) Важен момент при навиването на нихрома (в дадения случай) е част от двойния проводник да е върху фитила (отляво е отдолу, но отдясно е отгоре и се вижда). Редактирано на 1 Октомври, 2013 от Stormglass Отговор
deepblue Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 Ето, заповядайте : (Предварително осуквам проводника с пръсти с пръсти). Реотана го правя по-хлабав - пет витки и съпротивление 2,3 Ома: Важен момент при навиването на нихрома (в дадения случай) е част от двойния проводник да е върху фитила (отляво е отдолу, но отдясно е отгоре и се вижда). Благодаря, колега Много ясно и нагледно. Имам още 2 въпроса: Защо е важно да има и двойна намотка в/у фитила? Тези 2,3 Ома предполагам са изчислени на база дължината от 31мм на единичният кантал. Отговор
Stormglass Публикувано на 1 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 1 Октомври, 2013 (редактирано) Благодаря, колега Много ясно и нагледно. Имам още 2 въпроса: Защо е важно да има и двойна намотка в/у фитила? Тези 2,3 Ома предполагам са изчислени на база дължината от 31мм на единичният кантал. Благодаря, колега deepblue Ами, нали създаваме участъци от два ката проводник, за да се нагряват по-слабо. Ако двойният участък свършва малко преди фитилите, това означава, че все пак ще имаме някакъв участък от единичен проводник извън фитилите. А единичния проводник ще се нагрява силно, защото не докосва обмокрените фитили, няма какво да му отнеме температурата и може да се получи аромат на прегоряло. С кербовката избягваме същото това прегаряне. Съпротивлението от 2,3 Ома е на монтираният в изпарителната глава реотан. Редактирано на 1 Октомври, 2013 от Stormglass Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.