Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Колежке Valentina, а защо не пробвате да обърнете тубата, да навиете тефлонова лента и да е залепите за долната част. Би трябвало да изкара докато дойде пратката с новите вивита.  :)

ПП

Шеф Димитър, с оглед на 

.. ама то така става като си нямам Картомайзер Vision Vivi Nova 2.0мл :albert: Сиромашия, колежке Valentina. :D  :D :D

моля да добавите опция "Висящо мини Виви"  ;)

:D

Публикувано на

Колежке Valentina, а защо не пробвате да обърнете тубата, да навиете тефлонова лента и да е залепите за долната част. Би трябвало да изкара докато дойде пратката с новите вивита. 

Идеята е най-практична. :thumbsup:

Шеф Димитър ...моля да добавите опция "Висящо мини Виви"  ;):D

Готина идея колега Mitazi :cheers3: , и въпреки, че е в духа на поголовната традиция, висящо мини Виви ми прилича на висящо и клатещо се ... :D , както в поговорката: "И на коча м_дете се клатят, ама не падат!" :wOOt3::D

Публикувано на

Ауууу, изтървала съм забавата снощи във форума, ама компютъра ми беше на чичко доктор, че му сменят харда....

Значи уплътнявах с някаква силиконова прозрачна лента, 1 съсед ми даде малко да пробвам, но каква порода е и откъде един Господ знае. Така или иначе след 2-рото завиване се накъса и падна.

Това за тефлоновата снощи ми дойде на ума докато чоплех из шкафа с инструменти и джаджи, и моментално го пробвах, но още при завиването се накупчва и смачква, но пък държи задоволително.

Mitazi, супер идея, благодаря ти, ще се възползвам :))

Публикувано на

... Това за тефлоновата снощи ми дойде на ума докато чоплех из шкафа с инструменти и джаджи, и моментално го пробвах, но още при завиването се накупчва и смачква, но пък държи задоволително.

Mitazi, супер идея, благодаря ти, ще се възползвам :))

Колежке Valentina, за да избегнете смачкването на лентата, навийте я по посока на затягане на резбата. :thumbsup: Схванахте ли?

Публикувано на (редактирано)

Само да спомена някои особености на метода с обръщането, за да не станат сакатлъци  :D

Идеята е силиконовите рингчета (на тубата и на металната част) при завиването да уплътнят.

Затова при навиване на лентата е добре тя да не покрива рингчето на тубата, а да върви точно под него. Също лентата е добре да не излиза извън тубата (да не е по-висока). В противен случай при завиването може да се "накупчи" и смачка лентата върху някое от рингчетата и това да доведе до течове и омазване в последствие.

Другата особеност е количеството намотки на лентата да е съобразено с изхабяването на резбата, т.е да не е нито малко, нито много. Ако е малко е възможно в последствие тубата да се отдели от металната част. Ако е много е възможно да се смачка лентата при завиването и притискането на рингчетата да не е достатъчно, като пак има вероятност да се получат течове. Необходимо е лентата да се постави стегнато, като при повече намотки е по-удачно, ако лентата няма лепило,  да се намаже предварително лентата от вътрешната страна с лепилото и тогава да се намотае, а след това да се намаже и външния слой и да се навие на металната част. При мазането с лепило е добре да бъде на възможно най-тънък слой и навиването на лентата и последващото завиване на тубата да е преди втвърдяване на лепилото.  :)

И последно, ако тубата се залепи успешно, имайте предвид, че при последващ драй бърн металното тяло доста се нагрява, което може да влоши качеството на залепеното. За по-сигурно е добре при драй бърн да се дава малко почивка между активациите.

:cheers3:

ПП. След като се залепи тубата, ако не ви смущава външния вид, може да се залепят две намотки лента на мястото на съединяване на тубата с металната част.

Редактирано на от Mitazi

Здравейте на всички първо :) Купих си виви и с първите 2 глави всичко беше екстра изкараха доста после при третата нещо ми се загуби вкуса , бърнвах чистих сменях силиконовите шапчици какво ли не,но вкусът не е същия,малко изгоряло,малко пластмаса не знам ... купих си нова глава и никаква разлика ... някакви идеи ? Възможно ли да е от течностите ползвам предимно плодовите на деканг ? ползвам туист и глави на 1.8 ома купени от тук 

едит ... явно е от волтажа ,досега винаги го карах на 3.9 4 с предишните глави ,сега намалих на 3.6 и е окей 

Редактирано на от spinal
Публикувано на

Колеги, имам едно питане, което на някой може да му се стори глупаво, ма аз да си питам:

пренавих една глава на мини виви-то. Първо пренавиване, успешно, даже се изненадах от резултата. С кантал 0.19 и 3 фитила по 1мм. направих 5 намотки. Пара и удар повече от стоковите глави на 1.8ома, а и фитилите са по-дълги. Та питането ми е: от финансова гледна точка е ясно, но освен в играта със съпротивлението друго предимство има ли пренавиването? Предполагам, че не съм се отклонил много от тези 1.8ома, нямам мултицет, но според четеното би следвало да съм там някъде, а разликата е осезаема. Стана ми любопитно дали афтърмаркет материалите са с друго качество или съм уцелил? В математиката и физиката съм бос, та моля да ме извините...

Що писане за едно питане... И съм сигурен, че пише някъде подробно за пренавиването, но не намерих отговор на въпроса ми, който не е и от жизнена важност предвид резултата. :D

Публикувано на

Урааааааа, има Вивита!!!!!

Та по въпроса, да споделя опита си с реконструкцията на Вивито - с тефлоновата лента е трепач, никакви проблеми, но аз си я навих на горната резба и като се поизпече от нагряването стана супер. Даже при миене не пада, но най голяма заслуга за успеха има колегата Stormglass - искрени благодарности за посоката на завиване ;)

А за пренавиването на глави мога само да кажа че слагам 5 см кантал 0,19 - 5 намотки с 2 фитила. Поради липса на зелени, сини и пембени игли (каквото и да представляват) го намотавам на 1 губерка. Нямам никаква идея какво е резултатното съпротивление, понеже още не съм стигнала етапа мултицет.

В сравнение с оригиналните ударът е по-добър, а за аромата - ами минах от 8 капки на 5-6 капки Irish Cream на 10 мл база, че старата дозировка ми идеше силна, вие си правете извода :)

Публикувано на

Колежке Valentina, радвам се че съм бил полезен. Добре направихте, че споделихте женската хитрост с използване на игла-губерка, за задаване на хлабина при пренавиване. Ще послужи на някой колега/колежка. :thumbsup:

Що се отняся до измерване на съпротивлението, в сайта Димитър е указал, че 5 см кантал 0,19 мм има съпротивление 2,2 Ома: http://www.gigadrinks.com/product/4285/kantal-kanthal-0-19mm-1m.html

зелени, сини и пембени игли (каквото и да представляват)

НЕ съм се замислял, че цветът на иглите може да прозвучи като кодова дума...ама като се замисли чиляк-така си е.

За да бъде всичко казано и да има полза за всички-иде реч за цвета на пластмасата на иглите за спринцовки. Цветът определя диаметъра на самата игла

Успех, колежке!

Редактирано на от gogo63

Външен d Дължина Размер в мм
Външен d / Дължина
Цветен код

27G 1/2

0,4 х 13

Сив

igli_2_(2).jpg

27G 3/4

0,4 х 19

Сив

igli_2_(3).jpg

26G 1/2

0,45 х 13

Кафяв

igli_2_(4).jpg

25G 1

0,5 х 25

Оранжев

igli_2_(5).jpg

23G 1 1/4

0,6 х 32

Син

igli_2_(6).jpg

22G 1 1/4

0,7 х 32

Черен

igli_2_(7).jpg

21G 1 1/2

0,8 х 38

Зелен

igli_2_(8).jpg

20G 1 1/2

0,9 х 38

Жълт

igli_2_(9).jpg

18G 1 1/2

1,2 х 38

Розов

Поне да е ясно коя каква е :)

Редактирано на от batko32
Публикувано на

Здравейте на всички първо :) Купих си виви и с първите 2 глави всичко беше екстра изкараха доста после при третата нещо ми се загуби вкуса , бърнвах чистих сменях силиконовите шапчици какво ли не,но вкусът не е същия,малко изгоряло,малко пластмаса не знам ... купих си нова глава и никаква разлика ... някакви идеи ? Възможно ли да е от течностите ползвам предимно плодовите на деканг ? ползвам туист и глави на 1.8 ома купени от тук 

едит ... явно е от волтажа ,досега винаги го карах на 3.9 4 с предишните глави ,сега намалих на 3.6 и е окей 

Преди седмица и аз попаднах на такава глава :o. Нормално количество пара + изгоряло. Аромат и вкус нямаше как да усетя заради изгорялото. Не я пренавих, а опитах с миене, бърнене и тем подобни, но ефекта бе нулев :wallbash:. След измиване ми направи впечатление, че силиконовата шапка си мирише на изгоряло - смених е, но ефекта пак бе нулев. Главата е с означение 2.4 ома, сигелейския Змакс ми е отчита с "плаващо" съпротивление в повечето случаи от 2.5 до 2.9. Обикновено изпарявам на около 7.5 вата. Започнах да свалям ватовете и на долна граница от 3 вата вече нямаше изгоряло, но пък интересното е че си имаше и пара и вкус и удар на тез 3 вата. Започнах на всеки резервоар да вдигам по половин ват и след три дни стигнах на 7.5 вата без проблем. След това пробвах и на 9 вата и пак се държеше нормално. Не знам главата ли трябваше да се "зацапа" или какво, за да се оправи :huh:. Явно при главите на Вижън, за разлика от картовете им, си е игра на тото 2  :surprise:

Публикувано на

Вкуст на изгоряло се получава от изолацията в главата. С течение на времето изчезва, но има шанс да се появи при бърнене. Затова, когато пренавивам глава на Vivi, изхвърлям въпросната изолация.

Публикувано на

Случват се и куци бройки (до сега нито една при мен :P ) но в този случай предполагам че изолацията, която предпазва от късо намотката със стените е била с промазка. Просто си я дообгорил на ниските ватове и после се е оправила.

Само предполагам, но няма друга причина да има вкус на рога и копита.

Пък може и някое невероятно мърливо китайче да я е пипало, като я е навивало :)

Публикувано на

Благодаря за отговорите  :)

Единственото, което не се сетих, е да махна изолацията  :doh:

Разкостих главата и се оказа, че долната половина на изолацията си е направо черна, изгоряла. Явно "джиците" са се опирали в нея  ;)

:cheers3:

Публикувано на

Колеги, само на мен ли ми се струва, че вкуса от голямото Виви е малко неопределен? Или иска пренавита глава или 'разпушване' за да тръгне като хората? И що толкоз крива централната тръба :-( Не се научиха чайнисите да изпипват дребните механични детайли и това е...

Аз лично го разпушвах 2 дена и днес измих налях и тръгна но с его батерия е ок.На вв грипера не иска и те така се си прегаря. ще слагам нова глава :thumbup3: С малкото виви никакви грижи :smoke2: :smoke2: пренавивам и пуф паф

Редактирано на от west hamm
Публикувано на

От новата партида дето пристигна поръчах и голямо и малко Виви. Никакви проблеми и перфектна работа още с първото наливане и ползване. Перфектен вкус и удар с глава 1.8ома. Тествани са на Вамо, Туист и 2 обикновени Его батерии :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...