nicknamed Публикувано на 26 Март, 2013 Отчет Публикувано на 26 Март, 2013 Колеги жената държи на прозрачността. ...упс, това ми е убегнало при диагоналното четене...извинете (срам) Отговор
Mitazi Публикувано на 26 Март, 2013 Отчет Публикувано на 26 Март, 2013 Колежке Valentina, а защо не пробвате да обърнете тубата, да навиете тефлонова лента и да е залепите за долната част. Би трябвало да изкара докато дойде пратката с новите вивита. ПП Шеф Димитър, с оглед на .. ама то така става като си нямам Картомайзер Vision Vivi Nova 2.0мл Сиромашия, колежке Valentina. :D моля да добавите опция "Висящо мини Виви" Отговор
Stormglass Публикувано на 26 Март, 2013 Отчет Публикувано на 26 Март, 2013 Колежке Valentina, а защо не пробвате да обърнете тубата, да навиете тефлонова лента и да е залепите за долната част. Би трябвало да изкара докато дойде пратката с новите вивита. Идеята е най-практична. Шеф Димитър ...моля да добавите опция "Висящо мини Виви" Готина идея колега Mitazi , и въпреки, че е в духа на поголовната традиция, висящо мини Виви ми прилича на висящо и клатещо се ... , както в поговорката: "И на коча м_дете се клатят, ама не падат!" Отговор
nikidimow Публикувано на 26 Март, 2013 Отчет Публикувано на 26 Март, 2013 Нека да има висяща течност,висящ картомайзер,но никога висящ мод Отговор
Mitazi Публикувано на 26 Март, 2013 Отчет Публикувано на 26 Март, 2013 То, за да се клати Вивито, трябва да сте си забъркали базата не с вода, а с водка... Отговор
Valentina Публикувано на 27 Март, 2013 Отчет Публикувано на 27 Март, 2013 Ауууу, изтървала съм забавата снощи във форума, ама компютъра ми беше на чичко доктор, че му сменят харда.... Значи уплътнявах с някаква силиконова прозрачна лента, 1 съсед ми даде малко да пробвам, но каква порода е и откъде един Господ знае. Така или иначе след 2-рото завиване се накъса и падна. Това за тефлоновата снощи ми дойде на ума докато чоплех из шкафа с инструменти и джаджи, и моментално го пробвах, но още при завиването се накупчва и смачква, но пък държи задоволително. Mitazi, супер идея, благодаря ти, ще се възползвам ) Отговор
Stormglass Публикувано на 27 Март, 2013 Отчет Публикувано на 27 Март, 2013 ... Това за тефлоновата снощи ми дойде на ума докато чоплех из шкафа с инструменти и джаджи, и моментално го пробвах, но още при завиването се накупчва и смачква, но пък държи задоволително. Mitazi, супер идея, благодаря ти, ще се възползвам ) Колежке Valentina, за да избегнете смачкването на лентата, навийте я по посока на затягане на резбата. Схванахте ли? Отговор
Mitazi Публикувано на 27 Март, 2013 Отчет Публикувано на 27 Март, 2013 (редактирано) Само да спомена някои особености на метода с обръщането, за да не станат сакатлъци Идеята е силиконовите рингчета (на тубата и на металната част) при завиването да уплътнят. Затова при навиване на лентата е добре тя да не покрива рингчето на тубата, а да върви точно под него. Също лентата е добре да не излиза извън тубата (да не е по-висока). В противен случай при завиването може да се "накупчи" и смачка лентата върху някое от рингчетата и това да доведе до течове и омазване в последствие. Другата особеност е количеството намотки на лентата да е съобразено с изхабяването на резбата, т.е да не е нито малко, нито много. Ако е малко е възможно в последствие тубата да се отдели от металната част. Ако е много е възможно да се смачка лентата при завиването и притискането на рингчетата да не е достатъчно, като пак има вероятност да се получат течове. Необходимо е лентата да се постави стегнато, като при повече намотки е по-удачно, ако лентата няма лепило, да се намаже предварително лентата от вътрешната страна с лепилото и тогава да се намотае, а след това да се намаже и външния слой и да се навие на металната част. При мазането с лепило е добре да бъде на възможно най-тънък слой и навиването на лентата и последващото завиване на тубата да е преди втвърдяване на лепилото. И последно, ако тубата се залепи успешно, имайте предвид, че при последващ драй бърн металното тяло доста се нагрява, което може да влоши качеството на залепеното. За по-сигурно е добре при драй бърн да се дава малко почивка между активациите. ПП. След като се залепи тубата, ако не ви смущава външния вид, може да се залепят две намотки лента на мястото на съединяване на тубата с металната част. Редактирано на 27 Март, 2013 от Mitazi Отговор
Людо Публикувано на 27 Март, 2013 Отчет Публикувано на 27 Март, 2013 Да вземе шеф Димитър да добави опция 'предплатено' Виви. Като гледам когато дойдат /дано/, ще се разпродадат по-бързо и от ФА течностите... Отговор
spinal Публикувано на 28 Март, 2013 Отчет Публикувано на 28 Март, 2013 (редактирано) Здравейте на всички първо Купих си виви и с първите 2 глави всичко беше екстра изкараха доста после при третата нещо ми се загуби вкуса , бърнвах чистих сменях силиконовите шапчици какво ли не,но вкусът не е същия,малко изгоряло,малко пластмаса не знам ... купих си нова глава и никаква разлика ... някакви идеи ? Възможно ли да е от течностите ползвам предимно плодовите на деканг ? ползвам туист и глави на 1.8 ома купени от тук едит ... явно е от волтажа ,досега винаги го карах на 3.9 4 с предишните глави ,сега намалих на 3.6 и е окей Редактирано на 29 Март, 2013 от spinal Отговор
Yasen Публикувано на 2 Април, 2013 Отчет Публикувано на 2 Април, 2013 Колеги, имам едно питане, което на някой може да му се стори глупаво, ма аз да си питам: пренавих една глава на мини виви-то. Първо пренавиване, успешно, даже се изненадах от резултата. С кантал 0.19 и 3 фитила по 1мм. направих 5 намотки. Пара и удар повече от стоковите глави на 1.8ома, а и фитилите са по-дълги. Та питането ми е: от финансова гледна точка е ясно, но освен в играта със съпротивлението друго предимство има ли пренавиването? Предполагам, че не съм се отклонил много от тези 1.8ома, нямам мултицет, но според четеното би следвало да съм там някъде, а разликата е осезаема. Стана ми любопитно дали афтърмаркет материалите са с друго качество или съм уцелил? В математиката и физиката съм бос, та моля да ме извините... Що писане за едно питане... И съм сигурен, че пише някъде подробно за пренавиването, но не намерих отговор на въпроса ми, който не е и от жизнена важност предвид резултата. Отговор
Valentina Публикувано на 4 Април, 2013 Отчет Публикувано на 4 Април, 2013 Урааааааа, има Вивита!!!!! Та по въпроса, да споделя опита си с реконструкцията на Вивито - с тефлоновата лента е трепач, никакви проблеми, но аз си я навих на горната резба и като се поизпече от нагряването стана супер. Даже при миене не пада, но най голяма заслуга за успеха има колегата Stormglass - искрени благодарности за посоката на завиване А за пренавиването на глави мога само да кажа че слагам 5 см кантал 0,19 - 5 намотки с 2 фитила. Поради липса на зелени, сини и пембени игли (каквото и да представляват) го намотавам на 1 губерка. Нямам никаква идея какво е резултатното съпротивление, понеже още не съм стигнала етапа мултицет. В сравнение с оригиналните ударът е по-добър, а за аромата - ами минах от 8 капки на 5-6 капки Irish Cream на 10 мл база, че старата дозировка ми идеше силна, вие си правете извода Отговор
Stormglass Публикувано на 4 Април, 2013 Отчет Публикувано на 4 Април, 2013 Колежке Valentina, радвам се че съм бил полезен. Добре направихте, че споделихте женската хитрост с използване на игла-губерка, за задаване на хлабина при пренавиване. Ще послужи на някой колега/колежка. Що се отняся до измерване на съпротивлението, в сайта Димитър е указал, че 5 см кантал 0,19 мм има съпротивление 2,2 Ома: http://www.gigadrinks.com/product/4285/kantal-kanthal-0-19mm-1m.html Отговор
vanko12002 Публикувано на 4 Април, 2013 Отчет Публикувано на 4 Април, 2013 (редактирано) Колега, а аз се радвам, че успях да се доредя да си поръчам 1 голямо и 1 малко Виви Редактирано на 4 Април, 2013 от vanko12002 Отговор
gogo63 Публикувано на 4 Април, 2013 Отчет Публикувано на 4 Април, 2013 (редактирано) зелени, сини и пембени игли (каквото и да представляват) НЕ съм се замислял, че цветът на иглите може да прозвучи като кодова дума...ама като се замисли чиляк-така си е. За да бъде всичко казано и да има полза за всички-иде реч за цвета на пластмасата на иглите за спринцовки. Цветът определя диаметъра на самата игла Успех, колежке! Редактирано на 4 Април, 2013 от gogo63 Отговор
Shtur4o Публикувано на 4 Април, 2013 Отчет Публикувано на 4 Април, 2013 Можете ли да ми кажете гомялото Вижънско Виви което се предлага в сайта коя версия е ? Отговор
mad-max Публикувано на 5 Април, 2013 Отчет Публикувано на 5 Април, 2013 (редактирано) Външен d Дължина Размер в ммВъншен d / Дължина Цветен код 27G 1/2 0,4 х 13 Сив 27G 3/4 0,4 х 19 Сив 26G 1/2 0,45 х 13 Кафяв 25G 1 0,5 х 25 Оранжев 23G 1 1/4 0,6 х 32 Син 22G 1 1/4 0,7 х 32 Черен 21G 1 1/2 0,8 х 38 Зелен 20G 1 1/2 0,9 х 38 Жълт 18G 1 1/2 1,2 х 38 Розов Поне да е ясно коя каква е Редактирано на 5 Април, 2013 от batko32 Отговор
Mitazi Публикувано на 6 Април, 2013 Отчет Публикувано на 6 Април, 2013 Здравейте на всички първо Купих си виви и с първите 2 глави всичко беше екстра изкараха доста после при третата нещо ми се загуби вкуса , бърнвах чистих сменях силиконовите шапчици какво ли не,но вкусът не е същия,малко изгоряло,малко пластмаса не знам ... купих си нова глава и никаква разлика ... някакви идеи ? Възможно ли да е от течностите ползвам предимно плодовите на деканг ? ползвам туист и глави на 1.8 ома купени от тук едит ... явно е от волтажа ,досега винаги го карах на 3.9 4 с предишните глави ,сега намалих на 3.6 и е окей Преди седмица и аз попаднах на такава глава . Нормално количество пара + изгоряло. Аромат и вкус нямаше как да усетя заради изгорялото. Не я пренавих, а опитах с миене, бърнене и тем подобни, но ефекта бе нулев . След измиване ми направи впечатление, че силиконовата шапка си мирише на изгоряло - смених е, но ефекта пак бе нулев. Главата е с означение 2.4 ома, сигелейския Змакс ми е отчита с "плаващо" съпротивление в повечето случаи от 2.5 до 2.9. Обикновено изпарявам на около 7.5 вата. Започнах да свалям ватовете и на долна граница от 3 вата вече нямаше изгоряло, но пък интересното е че си имаше и пара и вкус и удар на тез 3 вата. Започнах на всеки резервоар да вдигам по половин ват и след три дни стигнах на 7.5 вата без проблем. След това пробвах и на 9 вата и пак се държеше нормално. Не знам главата ли трябваше да се "зацапа" или какво, за да се оправи . Явно при главите на Вижън, за разлика от картовете им, си е игра на тото 2 Отговор
asiyaolo Публикувано на 6 Април, 2013 Отчет Публикувано на 6 Април, 2013 Вкуст на изгоряло се получава от изолацията в главата. С течение на времето изчезва, но има шанс да се появи при бърнене. Затова, когато пренавивам глава на Vivi, изхвърлям въпросната изолация. Отговор
Topper Публикувано на 6 Април, 2013 Отчет Публикувано на 6 Април, 2013 Случват се и куци бройки (до сега нито една при мен ) но в този случай предполагам че изолацията, която предпазва от късо намотката със стените е била с промазка. Просто си я дообгорил на ниските ватове и после се е оправила. Само предполагам, но няма друга причина да има вкус на рога и копита. Пък може и някое невероятно мърливо китайче да я е пипало, като я е навивало Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Благодаря за отговорите Единственото, което не се сетих, е да махна изолацията Разкостих главата и се оказа, че долната половина на изолацията си е направо черна, изгоряла. Явно "джиците" са се опирали в нея Отговор
Людо Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Колеги, само на мен ли ми се струва, че вкуса от голямото Виви е малко неопределен? Или иска пренавита глава или 'разпушване' за да тръгне като хората? И що толкоз крива централната тръба :-( Не се научиха чайнисите да изпипват дребните механични детайли и това е... Отговор
west hamm Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 (редактирано) Аз лично го разпушвах 2 дена и днес измих налях и тръгна но с его батерия е ок.На вв грипера не иска и те така се си прегаря. ще слагам нова глава С малкото виви никакви грижи :smoke2: пренавивам и пуф паф Редактирано на 7 Април, 2013 от west hamm Отговор
vanko12002 Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 От новата партида дето пристигна поръчах и голямо и малко Виви. Никакви проблеми и перфектна работа още с първото наливане и ползване. Перфектен вкус и удар с глава 1.8ома. Тествани са на Вамо, Туист и 2 обикновени Его батерии Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.