JokoTash Публикувано на 5 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 5 Януари, 2016 (редактирано) Не си ми прочел мнението. Няма такава грешка като отчитане на 2 жици. П. С. Инсталатора се грижи за "форматирането", мода не го интересува особено с кой фърм работи..и от кой на кой сваляш или качваш. Редактирано на 5 Януари, 2016 от JokoTash Отговор
entusiast Публикувано на 6 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 6 Януари, 2016 Купих си го модчето - отлично е!Благодаря на Боян от маг.на Военна болница,за съдействието и консултацията! Отговор
entusiast Публикувано на 7 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 7 Януари, 2016 Модът има страхотен пърформънс!Моят е версия на фърмуера 1.11 и доколкото гледах ревюта и четох в нета,няма никакъв смисъл от ъпгрейд - излишно претрупано става. Отговор
JokoTash Публикувано на 7 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 7 Януари, 2016 Можеш да си налееш 3-та версия. Тя е последната в момента и прилича на първите "непретрупани" версии. Лично аз не я харесвам и стоя на 2 за момента, но на теб може да ти допадне щом предпочиташ по-прост и чист интерфейс. Отговор
Loki Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 (редактирано) Днес се натъкнах на същият проблем,катo Broki.Свалих Гоблинчето,което го ползвах на TCR със стомана 0.38 двойна намотка и слагах една дрипка с еденична намотка 0,25.После слагам пак Гоблина и отчита 0.34.На същият режим,преди ми даваше около 9 ампера а сега около 4.Пара много слабо.Връщах на V2,после пак на V3-проблема не изчезна.И така,сега решението .Всичко идва от грешното отчитане на съпротивлението.Даваш го да е отключено,натиска Fire бутона,после отвиваш изпарителя докато ти покаже 0 съпротивлението,пак навиваш(без да изключваш),пак Fire бутона и така се продължава това упражнение,докато ти не покаже реалното съпротивление(когато ти излиза менюто да те пита за нов или стар изпарител,натискаш дясното копче за нов),после заключваш и пафкаш.Ето и линк с видео https://www.youtube.com/watch?v=uUjIAh7KWzI .Според мен,това си го има при всички VTC-та,така че от ремонт-файда няма. Редактирано на 8 Януари, 2016 от Loki Отговор
Loki Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 (редактирано) И при моя до сега го нямаше,не се притеснявай-има време .Поне не е болка за умиране и има решение Редактирано на 8 Януари, 2016 от Loki Отговор
bondoff Публикувано на 25 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Януари, 2016 (редактирано) Днес ми пристигна стоманената жичка. Мода е с firmware v.3. Жицата излезе 0.74 ома. На вградения ТС режим "SS316" мода откровено казано не работи. На режим М1 (настройка 095-0100) при зададени 190 градуса е добре, със задоволително количество пара. За сега се очертава да продължа напред само в ТС режим със стоманени намотки. П. С. Заключено съпротивление. Мощност 15W Sent from my Mi-4c using Tapatalk Редактирано на 25 Януари, 2016 от bondoff Отговор
bondoff Публикувано на 25 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Януари, 2016 Според мен всичко се дължи на факта, че този мод някак си "не умее" да измерва електрическо съпротивление. По-горе бе публикувано поучително клипче на англоезичен колега, който потвърждава този факт. За сега това е и моята работна версия, но ще трябва да мине време за да потвърдя или опровергая това мое твърдение. При всички положения целта на упражнението ми е СТУДЕНА пара. Мисля, че това е основното предимство на ТС режим със стомана пред останалите метали. Чисто субективно изказвам мнение, че този мод е много добър избор, дори за начинаещи. Sent from my Mi-4c using Tapatalk Отговор
semchov Публикувано на 25 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Януари, 2016 И при мен на вградения не потръгна, щеше да ми изгори устните и се метна веднага на VW. На ръчните забелязах , че при зададени 100С при първо активиране се насветка до червено и при трите TCR 92,96,100. Чак след бърнене се кротна и заработи както трябва. Това за намотка SS316L ~0.6 ома без разстояния. Отговор
bondoff Публикувано на 26 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 26 Януари, 2016 (редактирано) При мен имаше странно поведение със стоманата, някак си по-трудно се нагодих с нея от колкото с никел, но крайният резултат е отличен. Аз също съм на версия 3. Странно, защото когато ползвах рейтинг от 92 до 100 - жицата не се топлеше хич. [snip] Също така, пробвай да не заключваш намотката въобще. [snip] Здравейте,Колега Broki, днес изпарявах с незаключено съпротивление, както ме посъветва и се получиха интересни резултати. За щастие ми се наложи да се поразходя повечко навън в студа. Казвам "за щастие", тъй като това ми помогна да установя интересен ефект, който искам да споделя. Преди да продължа с обясненията, ще уточня че става въпрос за Custom TCR режим (Temperature Coefficient of Resistance). Понякога увлечен в ежедневни задачи забравям, че са ме учили цял живот на тая пуста електротехника. Все пак съм електроенергетик. И тъй навън в студа, ходейки по улиците си изпарявах нормално, но след като се прибрах на топло в кабинета и минаха 20-30 минути уреда спря (буквално) да произвежда пара. Наложи се да го ресетна (отвиване и завиване на главата докато излезе истинското съпротивление на намотката). Направи ми впечатление, че мода вместо 0.74 ома вече измерваше съпротивление от 0.79 ома, което е повече от 6% разлика (по-точно 6,33%). Според вендора Joytech при разлика повече от 6% (поправете ме ако греша) уреда пита "Нова намотка ли има или е същата?". И тъй седнах и се замислих. TCR - Температурен коефициент на съпротивлението... А защо има опция да "заключим" стойността на съпротивлението? Каква е логиката? Нека обясня накратко - ако имаш намотка 1 ом и му пуснеш ток 1 ампер намотката ще се загрее (без значение до колко градуса). Но със загряването се променя и съпротивлението на намотката, а именно увеличава се! Ако ги знаете тези работи не ми се смейте - понякога обичам да "разсъждавам на глас". Въпросът е как да изчислим стойността на съпротивлението при новата му температура. Отговорът е прост - по формулата R=R20.[1+alpha(T-T20)] където R20 е стойността на съпротивлението при 20 градуса по Целзий T20 e референтната температура при която е установен температурният коефициент на съпротивлението аlpha - това е въпросния коефициент, който за SS316L е между 0.00092 и 0.00102 И тъй логиката - оставяме намотката на стайна температура да се охлади хубаво (не ползваме уреда за 5-10 минути) и чак тогава "заключваме" съпротивлението. Това "заключване" чисто софтуерно казва на мода - "Това е твоето референтно съпротивление R20!" От тук нататък мода отчита промяната в съпротивлението при увеличаване на температурата му и регулира големината на тока, така че да задържи максимално точно и коректно температурния режим, който е зададен ( напр. 190 градуса). След firmware v.2 имаме възможност да ограничим градиента на нагряване регулирайки мощността на мода - задаваме максималните ватове. Тъй като процесите на топлоотдаване са изключително инертни, ако зададем 40W или 50W то намотката много бързо ще достигне желаната температура, но докато мода "реагира" ще се случи прегряване. Не е задължително да го усетите, но от чисто физическа гледна точка ще го има. При firmware v.3 вече имаме възможност да регулираме и стойността на самият коефициент (въпросното alpha от горната формула). Моля за мнения и коментари (по възможност градивни). Редактирано на 26 Януари, 2016 от bondoff Отговор
Dinsf Публикувано на 26 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 26 Януари, 2016 (редактирано) Аз мнение не мога да дам, защото с тока не сме много добри приятели, но това по-горе ми каза с думи прости, какво аджеба е TCR. Благодаря. Редактирано на 26 Януари, 2016 от Dinsf Отговор
entusiast Публикувано на 27 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 27 Януари, 2016 Минах на V3.0.Адски готино е това TCR.Вземаме произволна тел(никел,сс,титан),мотаме коил,натискаме копчето за активация и мерим температурата с мултицета.Посредством промяна на TCR калиброваме,след което заключваме съпротивлението и пафкаме.Никакви грижи с каквато и да е тел,а вчера половин ден си играх,дори опитах някаква неизвестна стоматологична фи 0,6мм. Отговор
PoweRG Публикувано на 28 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 28 Януари, 2016 Изглежда в моите ръце нещо техниката не работи правилно ( радиоактивност не съм проверявал, че гайгеровият брояч се счупи ). При настройка на TC на стомана с глава SSOC на Кангер в Субокс и заключване на съпротивлението при стайна температура - при опит за дръпка веднага преминава във VW режим на 20 вата и толкова. Понякога работи малко в TC mode след което си минава във VW и толкова. Идеи ? Отговор
bondoff Публикувано на 28 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 28 Януари, 2016 Какво е съпротивлението на главата? Какво съпротивление показва мода? Отговор
PoweRG Публикувано на 28 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 28 Януари, 2016 На главата пише 0.5 SS а мода го мери като 0.66 на което го заключвам Отговор
bondoff Публикувано на 28 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 28 Януари, 2016 (редактирано) Edit: Оп-оп-оп стоп-стоп-стоп... Чакай, че не чета. Стокова глава на Kanger от Subox ли ползваш? Редактирано на 28 Януари, 2016 от bondoff Отговор
bondoff Публикувано на 28 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 28 Януари, 2016 С нея няма да стане, тя е с намотка от кантал. Ако имаш възможност сложи RBA главата със стоманена жица. Тази в ГД е SS316L. Нагласи си Custom TCR на 0092-0098. Отговор
harvi5 Публикувано на 29 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 Мини с нов приятел..... Отговор
tazcho Публикувано на 29 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 (редактирано) Ей го и моя как изглежда с изпарителя на таргета и дрипката от кайфун 4 Sent from my D6633 using Tapatalk Редактирано на 29 Януари, 2016 от tazcho Отговор
Popov88 Публикувано на 29 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 Мини с нов приятел..... Колега може ли да ми кажеш какъв е този изпарител ? Отговор
Liubomirski Публикувано на 29 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 Колега може ли да ми кажеш какъв е този изпарител ? Прилича на новия кайфун мини в3. Отговор
bondoff Публикувано на 29 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 Айде и аз барабар Петко с мъжете... Отговор
tazcho Публикувано на 29 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Януари, 2016 С прозрачен май поерче му припка Sent from my D6633 using Tapatalk Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.