Topper Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Да Митак, заради това го постнах, защото от теб съм чул тази "предварителна" информация. Отговор
moby Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Да си призная и аз не знам как се организира такова деяние, но го виждам нещо като организирано изпаряване в определен ден и част насред знакови места за всеки град, който е населяван от изпаряващи, белким някой ни отрази. Отговор
gnedialkoff Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 (редактирано) А чиста vg база без никотин (чист растителен глицерин) проблем ли ще е да се продава в по- големи разфасовки? И къде е проблема с плодовите аромати, ако са в безникотинова база. От там следва, че производителите на аромати не носят отговорност кой клиент в каква база ще ги използва. А и кой ще те спре на пътя и ще ти вземе проба от течноста има ли никотин, или не? Абе много врати има не се притеснявайте. А за 2мл танковете, аз където четох пише за еднократни контейнери. Редактирано на 18 Декември, 2015 от gnedialkoff Отговор
Димитър Публикувано на 18 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 За течности, които не съдържат никотин няма да има ограничения според мен. Отговор
Topper Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Е как ще има, освен да ме спрат за шишето ми с вода или термоса с кафе и да ме накарат да ги разделя в 10мл разфасовки ??? Отговор
gnedialkoff Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 За течности, които не съдържат никотин няма да има ограничения според мен.Ами именно. Значи и аромати всякакви трябва да има. Освен това те са си в разфасовки по 10мл. Отговор
Dinsf Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Давайте писмото до омбуСРАМа, веднага ще се подпиша! Отговор
tangra Публикувано на 18 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Ако имате търпението да прочетете целия текст , ще разберете как са обърнали нещата - ние знаем , че благодарение на вейпинга сме се отказали от смръдливките , но те твърдят ,че процеса е точно обратен ?младите хора започват с ел. цигари и след това преминавали на смръдливките/.За в бъдеще не се предвиждат бази над 20 мг/мл .А изискванията за търговците са направо идиотски = на данъка по турско които трябва да платиш .че си е хабил зъбите . Търговеца отговаря солидарно с производителя и т.н. Сформира се нова глутница регулиращи процеса чиновници и лаборатории които смятат да се изхранват от такива като нас . Ако успеят да откажат читавите търговци се оформя пак сив сектор който знаем как действа /явно сега цените им се виждат ниски и слагат тигана за след като се вдигнат благодарение на грижовните европейци .А колкото до надеждата че изпаряваш без никотин - това давало лош пример на останалите защото пак приличало на пушене . С две думи целенасочено унищожаване на вейпинга .Много са се напънали говедата , но ние сме БЪЛГАРИ и ЩЕ СЕ СПРАВИМ , защото говедото е голямо и силно животно но не особено умно ! Отговор
Димитър Публикувано на 18 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 18 Декември, 2015 Точно това е проблема, както във всяка една публикация свързана с очернянето на вейпинга - две основни направления:1. Изкривяване на данните от проучванията, като се омаловажават положителните страни на изследванията и се набляга на минимално присъстващи вещества, като се забравя да се спомене, че при тютюневите продукти, същите вещества могат да стигнат до количества в хиляди пъти по-големи.2. Свързването на ароматите със зарибяване на тийнейджърите и определянето на електронните цигари като "мост" към тютюневите продукти. Това за всеки е ясно, дори за пишещите въпросните глупости, че са абсолютни неистини, но явно е достатъчно за гушналите мангизите за лобистките законопроекти, да си ги гласуват. Отговор
PoweRG Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Странно, че вчера имаше статия в engadget.com относно това, че английската здравна асоциация за първи път е одобрила електронна цигара като лекарствено средство и имаше предупреждения относно новите правила влизащи в сила от месец Май тази година, но днес не мога да открия тази статия и да я пусна тук Относно забраните за каквото и да е - то няма ли такива за цигари, алкохол и т.н., а в същото време в нашата мила родина се пуши в почти всички заведения, всеки втори ром ти предлага цигари на улицата, а 4-5 души умряха от незаконен алкохол ( вече им загубих бройката ). Тези "ограничения" няма да ни спрат! Отговор
Voden Duh Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Няма. да ни спрат....но ще се даде стимул за незаконна търговия в бранша.....да не стане тогава като пичовете в Якоруда... Отговор
Димитър Публикувано на 8 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Ето новите изисквания относно шишетата: Member States shall ensure that refillable electronic cigarettes and refill containers are only placed on the market if the mechanism by which the electronic cigarettes are refilled complies with one of the following conditions: (a) it entails the use of a refill container possessing a non-detachable nozzle at least 1cm long, which is narrower than and slots comfortably into the opening of the tank of the electronic cigarette with which it is used and possessing a flow control mechanism that emits no more than 20 drops of refill liquid per minute when placed vertically; (b) it operates by means of a docking system which only releases refill liquids when the electronic cigarette and refill container are connected. Както казва колегата jinta, нищо чудно да поискат и система, която да ги свързва и с НАП в скоро време... Отговор
Topper Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Въпреки, че ми е смешно, съзирам една добре известна практика от ежедневието ни. То не е патент само за България, явно и ЕС се подчинява на същите "природни закони" и "вроден идиотизъм" обаче ми се струва, като задание за търг, създадено да спечели точно определена фирма. Няма да се учудя, ако на изискванията отговарят само смешните изобретения на тютюневите фирми. Макар на втората клауза могат да отговорят и всички изпарители с танкове ? И става дума май за еднократни цигари, защото аз други с контейнери съдържащи течност май не знам.... което не е добре, защото което не е в описаните норми "да се счита за извън закона" Отговор
Topper Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Хайде, почвай - аз ще взема един литър 500мг/мл, да имам за черни дни, става ли ? Отговор
gogo63 Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Тва мноУ трудно се смята Отговор
Topper Публикувано на 8 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Той да достави на черно, аз ще си го сметна с елката Отговор
Димитър Публикувано на 8 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 8 Януари, 2016 Ми да го духат тия нещастници. Ако трябва ще измислим някакъв начин да се продават на черно никотинови бази от по 100мл и нагоре. Или ще се продава никотин отделно, който ние сами да добавяме в течности. Аре да видим как точно ще забранят продажбата на Глицерин или Пропилен. Ми няма как. Да се продават чисти бази и никотин отделно ще е кажи-речи същото, като това прави нещата 5 пъти по-опасни само за нас, защото ще ни се налага да боравим с чиста концетрация никотин. Грозна и гнусна история. Проблема е, че ще забранят течности със съдържание на никотин над 20мг. Това означава, че трябва да забранят купуването на всякакви продукти, които съдържат никотин със съдържание над 20мг, независимо какъв е. Иначе пропилена и глицерина не влизат в ограниченията и ще продължат да се продават, както и в момента. Отговор
Димитър Публикувано на 18 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 18 Януари, 2016 Моля, отделете две минутки и подпишете петицията на германците. Обявяват се против имплементирането на въпросната директива. Ако те я отхвърлят, има шанс на местно ниво в последствие и ние да се борим.https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2015/_10/_07/Petition_61453.mitzeichnen.html Отговор
Димитър Публикувано на 18 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 18 Януари, 2016 Тук ще е кауза пердута. Все пак и ние подготвяме една петиция. Поне да се каже, че сме опитали... Отговор
Димитър Публикувано на 19 Януари, 2016 Автор Отчет Публикувано на 19 Януари, 2016 Това е англоезичната версия с упътване:http://vapers.org.uk/petition-to-the-german-parliament/ Към момента са събрани необходимите гласове (50к), благодарение най-вече на чуждестранната подкрепа. Все пак, ако имате няколко минутки, подпишете я. Крайният срок е 20.01.2016г. Отговор
Loki Публикувано на 19 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 19 Януари, 2016 Аз като се регистрирвах,бяха минали 51 000,но колкото повече,толкова по-добре. Отговор
Tarian Публикувано на 21 Януари, 2016 Отчет Публикувано на 21 Януари, 2016 Димитър, много пораженчески го раздавате! Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.