Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Здравейте, аз лично не успях да ги откажа, но ми е интересно, колко от вас успяха. Много приятели и познати се канеха, че след увеличението щели да ги спрат, но така като се замисля, май никой не ги е спрял още... :)

Публикувано на

Дори и не смятам да опитвам. За сега съм на българския тютюн за свиване, но ако пак му вдигнат цената, минавам твърдо на контрабанда. Всяко нещо си има граници, а с тези цени се оляха. Да не говорим че фабричните цигари до толкова ги развалиха, че трябва много да съм закъсал за да запаля фабрична. Само смърдят, а никотина го няма :angry: Едно време в синьото виктори беше 1,6мг а сега е само 0,8мг Демек за да си вземеш дозата трябва да пушиш двойно повече и съответно да плащаш двойно повече. Един вид скрито увеличение и двойно тровене за нас.

В момента смятам да последвам примера на американските пушачи и да почна да си садя тютюна. А също се ослушвам да купя някоя друга бала от производител. Вече има достатъчно книги онлайн как се отглежда тютюн и привежда във вид за пушене. ;)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано на

Повишаването на цените на каквото и да било в България ме изнервя особено много и просто няма как да не запаля цигара. Дори откакто вдигнаха акциза на цигарите и тютюна пуша още повече - факт. Не бих дал 4-5 лв. за кутия папироси, тъй че съм твърдо на домашно приготвени цигари. :)

• 2 седмици по-късно...
  • 4 месеци по-късно...
Публикувано на

Най си е добре табака/естествено качествения/ с ЕЛ, МАШИНКА с няколко степени.Качеството като глезотия си пълно отвсякъде,,,,,е вярно,че инвестицията се връща малко по бавно,но живота си тече,,,,, така де

• 4 години по-късно...
Публикувано на

Може би ще има нова вълна от пушачи, които ще помъчат да минат на електронни цигари с предстоящите увеличения, но аз лично не смятам, че това увеличение ще е толкова фрапантно, че да предизвика по-сериозна реакция от пушачите. Вдигат се цигарите малко по малко и накрая се получава ефекта с жабата във врящата вода.

• 5 месеци по-късно...
Публикувано на

От месец не пуша цигари, а изпарявам с "кангер-теч" с рба глава + титан + японски памук.  Смело мога да заявя, че нямам нужда от цигари. От доста години пробвам да спра цигарите, не за пари, а за здраве, понеже съм виждал, как си заминава човек от задух <_< . Пробвал съм няколко електрички но бяха пълна пародия, но пък свикнах с устройството на ел. цигарите. Сега ел. цигарите са еволюирали много и кефа е голям, дори със сутрешното кафе, без което не мога. Да кажа и нещо за парите, вчера продадох два стека цигари, които ми бяха останали и си избих част от инвестицията за електриката :victory: въпреки, че за месеца без цигари тя си е възвърнала парите, ми то май излиза, че съм на печалба.

П.С. Смятам, че здравето е по важно от парите, лично мнение. 

Публикувано на

Абсолютно - здравето винаги трябва да се поставя на първо място. Това, че се спестяват не малко пари от цигари си е просто бонус. :) 

Иначе с увеличението на цената на цигарите - реално не се усеща. Получава се малко ефекта на сварената жаба - ако пуснеш жаба във вряща вода, веднага ще изкочи, но ако я пуснеш в студена вода и почнеш да загряваш постепенно, жабата се сварява. Явно върши работа, щом не съм чул някой да е отказал цигарите заради поскъпването им...

Публикувано на

Ефекта на жабата е 100% работещ. Бил съм в чужбина, когато тук кутия цигари беше 1,5 лв. там струваше 5 местна валута по курса и ми стана лошо :blink: . Пращаха ми насипно цигари в пликове с въздушни мехурчета за да не ги конфискуват на митницата. След известно време свикнах със стандарта и си купувах цигари, вместо да чакам писма :rolleyes:. Смятам, че и 10+ лв. да стане кутията, който си пуши-пак ще пуши, то е болест, като алкохола, комара и др. Личното ми мнение, е че държавните институции трябва да обявят истинска война на порока, като не допускат нарушения на закона за тютюнопушенето и предприемане на ред други мероприятия. Оп, май сбърках държавата. Хайде стига, че ще ме линчуват пушачите.

Публикувано на

Пак ли ще има увеличение?Откакто 20ина дни минах на електричка и не съм чул за увеличение.Не че ме засяга.Минах на електронната не заради увеличаване,а заради финансите и заради здравето.Преди с всяко увеличение си казвах:край спирам ги ама само приказки.От доста време усетих,че се задъхвам и не стига въздух и си казвах ще ги спирам и сега съм радостен,че ги смених с електричката.Започна вече да ми става по леко и не се запъхтявам както преди.

Публикувано на

От 01.01.2016 г. цената за кутия се покачва - за кутиите под 5 лв - с 20 ст., а за тези над 5 лв - с 50 ст. Отново увеличение на акциза ще има и на 01.01.2017 и 01.01.2018 г. Чуто по новините. Покачването е за да се достигне цените в ЕС на акциза.

Публикувано на

Пак ли ще има увеличение?Откакто 20ина дни минах на електричка и не съм чул за увеличение.Не че ме засяга.Минах на електронната не заради увеличаване,а заради финансите и заради здравето.Преди с всяко увеличение си казвах:край спирам ги ама само приказки.От доста време усетих,че се задъхвам и не стига въздух и си казвах ще ги спирам и сега съм радостен,че ги смених с електричката.Започна вече да ми става по леко и не се запъхтявам както преди.

Не е като ласкателство но БРАВО. Аз също бях почнал да се задъхвам по стълбите. Почване спиране на електронните "е..в зората им още". Но пък благодарение на колеги като Пайнер и шеф Димитър останах на тях...повече от 4 години. И факт....задъхване нямам. 

Изчакай да изкараш поне 3 месеца да се поочисти дробчето от гадориите. Ще почне и вкусът да се връща.....и ароматите ще усещаш .....и да видиш как въобще няма да се задъхваш. 

Разбира се всичко е до личен интерес и желание. Кой каквото и да говори...ако ти сам не го искаш, няма сила дето да те накара :)

• 11 месеци по-късно...
Публикувано на

Сега се готвят нови увеличения, не знам колко ще станат и точно колко са сега, защото не пуша, обаче много се радвам че съм успял да вкарам доста хора в правия вейп-път и сега няма да се налага да търпят подигравките с тия подигравателно и унизително високи цени на тия димящи пръчки. Да, и аз мисля че и 10 лева да станат, хората пак ще пушат, и ще се развива черния пазар още повече, ако има на къде повече де, сега реално от всякъде те дебнат цигани които продават на черно цигари. Ама тогава ще почнат и българите да правят това : )))

Публикувано на

10-15ст според класа цигари. Нищо няма да промени като картинка, само дето ще влязат няколко милиона в бюджета "целево" и ще се оправдават, че било по заръка на ЕС. Нищо ново под слънцето.

Публикувано на

Мда, но аз ги пресметнах по-налесно при бюджет за цигари 100лв за месец да дадеш още едни 25лв от догодина - месечно. Разбира се ще има масово такива, които ще почнат да пушат по-нискокачествени цигари ( ако може да се каже, че има някакво качество при цигарите ) и ще си се тровят още повече...което е жалко :( 

Публикувано на

и ще се оправдават, че било по заръка на ЕС.

Ми да,точно по тяхна заръка е !  По бензиностанциите във Франция са по 9 евро, в Англия е друго , 11 паунда братче .... Сокче за нашите цели е съответно : Франция-5 евро и Англия-5 паунда,става дума за 10мл. и никотин 12мг.

Кеф а ? :D

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...