Jump to content
GigaDrinks.com форум

Въпрос относно картомайзер и батерия


Recommended Posts

Привет на всички!

 

Преди около 8 месеца си закупих батерия Joyetech Ego t-2 Upgrade с картомахзер Kanger T3D,батериятане е взимана от gigadrinks,но е оригинална,още е в гаранция,зарежда се с usb,като ето тази:

 

http://www.gigadrinks.com/product/3324/usb-pass-through-650mah-bateria-za-ego-ego-t-i-ego-c.html

 

Та имам няколко въпроса и ще се радвам,ако по-знаещи ми отговорят :)

 

1. Батерията е взимана както казах преди около 8 месеца,заредих я напълно,да съм направил макс 30-40 леки дръпки и я прибрах така в шкафа до днес,когато реших да я използвам...натиснах копчето 5 пути и за мое учудване светна,сега ще я оставя да се зареди,преди да я изпробвам.На някои места четох,че ако батерията не е зареждана за толкова голям период от време почти сигурно се скапва,интересува ме това така ли е,защото имам намерение да я продавам,за да си взема някоя  по-мини цигара,но ако ли не ще я оставя за части?

 

Също така ако батерията си тръгне нормално и при положение,че вместимостта на Kanger-а е 2.2ml,колко течност/пълнителя трябва да изпари батерията,за да може да се каже,че все още я бива?

 

2. Картомайзера Kanger T3D е стоял същия период от около 8 месеца с около 1.5мл течност в него,дали това може да е някакъв проблем(течността си е в годност все още около 1 година) и как да го почистя сега-мислех си за топла вода и след това спирт?

 

Извинявам се за глупавите въпроси,но не съм много навътре в материята :)

Link to comment
Share on other sites

1: Нищо чудно да е намалял капицетът на батерията... Колко и дали е така - тествай и виж за какъв период от време ще се изтощи. Имайки предвид, че за повече от 10лв. трудно ще я продадеш - по-добре си я пази, не се знае кога ще ти се наложи да я ползваш пак.

Няма как да се измери период на изтощаване с количество изпарена течност. Може да те ориентира, но ще бъде чисто субективно. При теб може да издържи 4мл., при мен - с 2 пъти по-дълги дръпки - 2мл. Отделно зависи и с какво съпротивление са главите - по-високо съпротивление = по-дълъг период на разряд.

2: Т3 май беше bottom coil - т.е. главата е в долната част на изпарителя. Каквото и да направиш като профилактика - ще протече. По-добре я смени. Препоръчвам ти, ако мислиш да ползваш пак подобен изпарител, да си вземеш Т2. Изпарителната глава е разположена в горния край, чисти се по-лесно, единственият недостатък е, че трябва да го дозареждаш по-често И/ИЛИ да го накланяш настрани от време на време, защото с падането на нивото на течността намотката става по-суха и се появява вкус на изгоряло. Но пък с една глава лично аз изкарвам по 6 месеца, изпарявайки 30мл. минимум седмично (икономичен изпарител е).

Но най-добре е да си вземеш мод + обслужваем изпарител - малко по-големи размери и тегло, но разликата в усещането е космическа.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за отговора!

А течността,която стои в картомайзера след като я изсипя с какво е най-добре да го почистя/дезинфекцирам-топла вода и спирт...или нещо друго,предвид че е стояла 8 месеца вътре течността?

 

Допадна ми ето този мод:

http://www.gigadrinks.com/product/5695/smok-m22-mini.html

 

Кой е най-подходящия и надежден кратомайзер/изпарител за него?

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Топла вода би била достатъчна.

Изпарителят се определя от нуждите и желанията, всеки един може да свърши работа. Кайфун мини V3 е доста удачен вариант - проста конструкция, лесен за обслужване, надежден. И с по-малки размери.

Link to comment
Share on other sites

Здрасти!

Топла вода,спирт,топла вода и ...готово.

Мода,който си харесал е перфектен за цената си.Като недостатък виждам само,че е с вградена батерия и липсата на ТС-темп.контрол,но в този ценови сегмент е нормално.Така или иначе след известно време ще пожелаш да го смениш.Вече ще имаш опит и ще знаеш какво точно искаш от следващия си мод.Да не говорим,че почти всяка седмица излиза нещо ново на пазара.

За изпарител ти препоръчвам Кубис-мн.добра изработка,различни глави вкл.РБА,приемлива цена и добър вид.Всичко е налично в Гигадринкс и можеш да разчиташ на тях!

Link to comment
Share on other sites

Благодаря много и на двама ви за включването.Ориентирахте ме,ще разгледам обслужваемите изпарители,които ми предложихте и ще реша кой ще е.

Последно искам да попитам,както казах по-нагоре в темата съм решил  да си взема и някоя мини цигарка,която да е по-практична,когато излизам на кафе,заведение и т.н,а мода ще си го ползвам главно вкъщи.

 

Спрял съм се на Joyetech Eroll,но не мога да намеря много инфо по бг форумите за нея дали я бива,по чуждите чета има хора,които се оплакват от протичане,други казват,че са имали няколко и такива проблеми нямали,и ако се появи такъв проблем,било най-вероятно да е от дефектни или менте цигари,части и т.н.....

 

Някой ако има мнение или опит  с тази цигара,ще се радвам да сподели.

Поздрави

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Ако търсиш нещо което наподобява цигара - ядец! Няма такова животно, което да върши работа. По - добре си ползвай наличната техника за навън.

Link to comment
Share on other sites

Отново благодаря на всички за отговорите ви!

 

Брат ми също иска отново да пробва с електронната цигара,затова ще ви питам още няколко въпроса,които го интересуват:

 

1. Разгледах картомайзерите Кайфун мини V3 и Кубис-а и определено си личи,че са солидна изработка,но ме интересува напълно ли са отстранени/ограничени проблемите с протичане и т.н при тях и по-конкретно при тях ако си дръпнеш по-погрешка по-рязко има ли опасност да ти попадне течност в устата,защото в предишните ни опити с е-цигари това доста ни дразнеше.

 

Разгледах и комплекта Joyetech AIO 1500mAh Kit,също доста ми допадна като размери,характеристики и визия,четох и добри отзиви за него,описват го като перфектен за начинаещи,ако някой може да каже нещо и за него,и по-конкретно наистина ли картомайзера има толкова добра защита от протичане както пише в описанието?

Единствено като минус,мисля че ще е трудно почистването,когато искаме да сменим течността,защото всичко е едно цяло и не може да се отдели и да се изплакне.

 

2. Има ли такава никотинова течност,която максимално да се доближава до вкуса на истинска цигара без сладникав оттенък,предния път пробвахме течностите на Flavour Art  Marlboro и Shade,но някакси не ни допаднаха,точно заради сладникавата нотка?

 

Поздрави

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Днес пуснах батерията да се зарежда и се зареди за около час-час и половина,но тя си имаше заряд и преди това,което доста ме учуди,предвид,че не беше пипана 8-9 месеца...

 

Четох за картомайзера в чужди форуми,че ако течността стои дълго в него(при мен 8-9 месеца) може да плесеняса(бубината) и не е добре да се използва,други казват,че не е проблем и не може да му стане нищо,не знам искам да я изпробвам цигарата,но се чудя дали да го измия с топла вода и спирт и да го използвам,да му сменя само изпарителната част,или направо да го хвърля,кажете си мнението...

 

Днес  погледнах шишенцата и забелязах,че Shade си има срок на годност до 2017,но Marlboro е изтекъл януари 2015,което значи че са ми го продали изтекъл,защото ги взимах юли-август 2015 и не съм сигурен коя течност точно е в картомайзера,защото и двете са използвани,ако има значение де...

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

На течността й няма нищо. Най-много да е малко по-вкусна. В момента изпарявам с една резерва от 2014-та и е супер.

Както ти казах по-горе - смени изпарителната глава. Тези не се мият, т.е. мият се и след това започват да текат... Картомайзера го измий с топла вода, подсуши го добре (най-вече от долната страна - там е връзката с батерията), слагай нова глава и изпарявай.

Относно въпросите в по-горния ти пост:

1: Опитите ви с предишното поколение техника ги забравете. Еволюцията си каза своето - всичко е по-изпипано и тече най-вече от неправилно направени намотки или грешно поставен памук, т.е. дали ще има теч - зависи от потребителя. Ако мислите да дърпате с цел да направите вакуум и да ви посинеят бузите - ще се нагълтате с течност. Ако не правите това - няма. Ако ползвате готови глави - ще се наложи да се примирите с по-краткия им живот и с факта, че не подлежат на пране, миене, горене и вуду, защото протичат след това (ако са със силикатен фитил, или - ако са с памук - той се спластява).

2: Има разни аромати и течности, които се доближават до цигара, но тук отново всичко е субективно - за доста хора Shade е с аромат и вкус на тютюн - според мен няма. Но пък ми харесва адски много. Проба - грешка.

Link to comment
Share on other sites

Много благодаря отново за изчерпателния отговор,това бяха нещата,които ме  интересуваха. Ще взема нова изпарителна глава да я сменя щом тази не е добре да се мие,иначе и тя си е реално нова-на около 30-40 дръпки...

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Колеги,интересува ме още нещо.Цигарата Joyetech AIO идва с изпарителни глави 0.6 ома,но доколкото разбрах от четене,глави под 1 ом имат по-силен удар,по-тежки са и съответно батерията пада по-бързо,а аз не обичам прекалената тежина,затова ме интересува може ли да се слага на тази цигара изпарителна глава 1ом или 1.5 ома?

 

http://www.gigadrinks.com/product/6087/joyetech-cubis-aio-coil-head.html

 

Благодаря 

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Можеш, дават ги за модела. Даже сега видях, че има и 1.5 глава. Слагай смело и изпарявай на спокойствие.

Вариант 2, но цената е почти двойна (придържайки се към по-компактни размери):

http://www.gigadrinks.com/product/6095/kanger-subvod-3-2ml-1300mah-kit.html

В момента ползвам такъв, сложил съм обслужваема глава, но има готови по 1.5 ома и при мен изкарват минимум 2 седмици. Батерията издържа над ден (~6+ml), можеш да миеш изпарителя, да го слагаш на друг мод или батерия... AIO не съм пробвал, не мога да направя сравнение.

Edited by Yasen
Link to comment
Share on other sites

Благодаря за отговора и за предложението,ще го разгледам и него,на първо четене веднага виждам един плюс,че картомайзера си е отделен,а и както каза ти е  по-компактна.

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Колеги,интересува ме още нещо.Цигарата Joyetech AIO идва с изпарителни глави 0.6 ома,но доколкото разбрах от четене,глави под 1 ом имат по-силен удар,по-тежки са и съответно батерията пада по-бързо,а аз не обичам прекалената тежина,затова ме интересува може ли да се слага на тази цигара изпарителна глава 1ом или 1.5 ома?

 

http://www.gigadrinks.com/product/6087/joyetech-cubis-aio-coil-head.html

 

Благодаря 

Поздрави

Главите със съпротивление 0.6 Ω и 1.5 Ω тежат еднакво(теглото им няма отношение към живота на батерията) - не виждам какво те притеснява! А иначе устройството AIO работи прекрасно!

Link to comment
Share on other sites

Под тежина нямах предвид буквално грамажното тегло на изпарителната глава,а тежината на самата пара/пушене и удар в гърлото,защото четох,че колкото е по-малко съпротивлението,толкова е по-силна цигарата/удара в гърлото,има по-обилна пара(не обичам прекалено тежки цигари) и респективно батерията издържа по-малко,но може и да не съм разбрал правилно.

Също така имаше мнения от потребители,че на AIO с глава 0.6 Ω доста му се загрявала горната част,че чак мущука започвал да пари....

 

П.П Вече поръчах две AIO-та ,утре трябва да дойдат и дано ми допадне,ще пиша пак.

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

За изпарване без инхалиране - според мен, а и от гледна точка на по-дълъг период на разряд - е излишно да се пада под 1.2 ома. Силата на удара се контролира с никотиновото съдържание.

Link to comment
Share on other sites

Получих вече цигарите,даже ги заредих и вече изпарявам.Разликата с Ego-то е осезаема,сравнение не може да става.Направи ми впечатление и,че бутона на иноксовата/Silver е хлабав и играе,докато на черната стегнат и се натиска  по-добре ,може да случайност,но четох и други мнения за хлабав бутон в чужди сайтове,затова може и просто на черните по-принцип да си им е по-добре бутона.

 

Тъй като silver цигарата е с безцветен мущук забелязах,че се образува много конденз по мущука,това проблем ли е или е нормално,имайки предвид,че главата е 0.6Ω?

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Благодаря! :) Бутона си работи,не ме притеснява,по скоро е малко дразнещо,в сравнение с черната,но не е проблем.

 

Доволен съм много засега от цигарката,смятам че е перфектна особено за начинаещи,разликата с Его-то е огромна.Малко  досадна е защитата от деца,когато трябва да я пълниш,но разбирам,че е направена с цел и ще се свикне.

 

Определено мога да кажа,че ако начинаещ се ориентира към Joyetech AIO няма да сгреши! :)

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

 

Колеги,пак имам въпрос.Преди малко си взех цигарата да пуша(не я бях ползвал от снощи) и нещо започна да се дави както му казвате,да пука яко течността,след което махнах мущука и за тест  си сложих ръката и...горещи пръски от течността,допълних я догоре с течност и пак ще пробвам,предполагам затова са направили мущука спираловиден от вътрешната страна,за да предпазва от пръски в устата,но защо се получава така,и най-вече ''пукането''?

 

Също така ме интересува на колко време се сменят  тези изпарителни глави,прави ли им се профилактика и ако да,каква и на колко време?

 

Благодаря!

Поздрави!

Edited by razr88
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...