нов вайпър Posted November 22, 2018 Report Share Posted November 22, 2018 От мущукa, като съм от тия специалните спираловидните. Иначе трибека изпарявам от година г/д забравил съм на колко % я забърках ама макс 8% беше доколкото помня. От началото пробвах и аз да навия стомана ама така и не успях 0.30-0.40 дебела идваше и не се завиваше стабилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayfun Posted November 22, 2018 Report Share Posted November 22, 2018 Не съм я пушил тая Трибека никога. Ама не се сещам за друга причина за почерняване на намотката, освен течноста. Щом пръска през мундщука, не е конденз, а по-вероятно лабав памук. А и ефекта на пръскане го има по-често (поне при мен) когато намотката е нова. Като се поразработи, спира. Стоманената жица отвръща и мисля че повече от 0.4 идва дебела за тоя изпарител. Моите намотки идват към 0.9-1.0 ом и златната среда ми е на 20 вата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 И със стомана пак гори прави намотката леш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 С канатал намотка от 0.28 някъде около 0.8-1.0 ома, изпарявам трибека, намотката ми е на минимум 3 месеца. При теб какво се случва...нямам представа. Също ползвам стомана, но тя издържа по-малко и се цапа повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 Пробвал съм със 0.28-0.35 дебелина 0.4-2.5ома сега със стоманата на 0.5ома. Hямам течовете, затова си мислех че e от о-ринговете, ама незнам от къде да поръчам, тук във магазина казаха че нямат. Другия вариант е да си взема още един каифун, ама за сега не ми се влиза в приключения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 Hе знам защо си решил, че проблема с намотката ти е от О пръстени....лично за мен или лошо обдухване или прекалено много/сладък аромат. Ако си бъркаш сам Трибеката, колко аромат процентно слагаш? Аз я бъркам на 2%, макс 3%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 Не е от това и със чиста база е така за това мислех, че e от о-ринговете ако влиза въздух или нещо незнам какво ще да е от там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayfun Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 Колега нов вайпър, имаш лично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted November 25, 2018 Report Share Posted November 25, 2018 Благодаря за инфото колега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted December 2, 2018 Report Share Posted December 2, 2018 Колко време/пъти я бърните намоткатa и има ли някакъв специален начин ? Аз околко 10 пъти на 20w задържам 5-6сец но мисля че не е правилния начин не изкарва много 1-2 танка и пак трябва да бърн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayfun Posted December 2, 2018 Report Share Posted December 2, 2018 На око.. Като изпада всичко от нея е готова. Мойта не съм я бърнил от ... не помня вече от кога... Някъде обаче четох, че не било добре да се бърни. Не знам защо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 (edited) . Edited March 7, 2019 by нов вайпър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Здравейте, някой знае ли от къде да си взема о-ригнове , поръчах преди 3 месеца от fastech и нещо стана със доставката, та чакаме, но май няма да я бъде. Също да попитам ако взема 2-3 каифуна дали ще мога да сглобя един читав без да има проблеми , течове , намотки , о-ригнове ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 28, 2019 Report Share Posted March 28, 2019 Ако някой има неизползван и иска да се отърве от каифунягата да казва, не държа да е много добро състояние ако и да са 2-3 бройки ще е за части. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts