Jump to content
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

От мущукa, като съм от тия специалните спираловидните. Иначе трибека изпарявам от година г/д забравил съм на колко % я забърках ама макс 8% беше доколкото помня. От началото пробвах и аз да навия стомана ама така и не успях 0.30-0.40 дебела идваше и не се завиваше стабилно.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Не съм я пушил тая Трибека никога. Ама не се сещам за друга причина за почерняване на намотката, освен течноста. Щом пръска през мундщука, не е конденз, а по-вероятно лабав памук. А и ефекта на пръскане го има по-често (поне при мен) когато намотката е нова. Като се поразработи, спира. Стоманената жица отвръща и мисля че повече от 0.4 идва дебела за тоя изпарител. Моите намотки идват към 0.9-1.0 ом и златната среда ми е на 20 вата.

С канатал намотка от 0.28 някъде около 0.8-1.0 ома, изпарявам трибека, намотката ми е на минимум 3 месеца. При теб какво се случва...нямам представа. Също ползвам стомана, но тя издържа по-малко и се цапа повече.

Пробвал съм със 0.28-0.35 дебелина 0.4-2.5ома  сега със стоманата на 0.5ома. Hямам течовете, затова си мислех че e от о-ринговете, ама незнам от къде да поръчам, тук във магазина казаха че нямат. Другия вариант е да си взема още един каифун, ама за сега не ми се влиза в приключения:D

Hе знам защо си решил, че проблема с намотката ти е от О пръстени....лично за мен или лошо обдухване или прекалено много/сладък аромат. Ако си бъркаш сам Трибеката, колко аромат процентно слагаш? Аз я бъркам на 2%, макс 3%.

Колко време/пъти я бърните намоткатa и има ли някакъв специален начин ? Аз околко 10 пъти на 20w задържам  5-6сец но мисля че не е правилния начин не изкарва много 1-2 танка и пак трябва да бърн.

На око.. Като изпада всичко от нея е готова. Мойта не съм я бърнил от ... не помня вече от кога...  Някъде обаче четох, че не било добре да се бърни. Не знам защо...

• 3 months later...

Здравейте, някой знае ли от къде да си взема о-ригнове , поръчах преди 3 месеца от fastech и нещо стана със доставката, та чакаме, но май няма да я бъде. Също да попитам ако взема 2-3 каифуна дали ще мога да сглобя един читав без да има проблеми , течове , намотки , о-ригнове ?

• 3 weeks later...