Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Явно имате по-остра пот на дланите, което е напълно нормално. При мен за 1 година г/д няма никакво износване на бутона, а само ожулвания по безцветното лаково покритие на brushed silver версията - от суркане по земята :D

• 1 месец по-късно...
Публикувано на

От вчера и аз си изпарявам с pico с melo 3 - 4ml, 0.3 ома. Засега съм доволен. Искаше ми се да си го ползвам на 75 вата, но е практически невъзможно - с една батерия на 75 вата си е самоубийство, освен това често дава "dry hit" на изгорял памук.
Общо взето, не случайно е в категорията стартови комплекти. И е повече от перфектен за тази категория!
Много е важно да си купите хубава батерия.
Голям плюс е, че главите на Мелото са с органичен памук, което дава добър, натурален вкус.

Имам и един въпрос. Как използвате pre-heat настройките? Аз си вйпвам на 50W, а за при хийт съм задал 20W - 0.5s.

Публикувано на

По-скоро прехийт функцията трябва да е с по-висока стойност от мощността на която вейпваш. Идеята е да имаш незабавно загряване на реотанчето още от началния момент на натискането на бутона.

Публикувано на

Идеята на пре-хийта е да ти подгрее предварително намотката, преди същинската дръпка. Така че резонно е да е по-висока мощността за кратко, от основната.

А и едва ли е нужно да се използва пълната мощност на мода, има си препоръчителна мощност за всяка една глава.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано на

Първо от сайта се ъпдейтва софтуера, после при изключен мод се задържа плюса и основния бутон докато светне M1. С бутона за "запалване" се цъка докато стигнеш до мощността, а там с + и -... И после времето. И те така![emoji16]

Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk

• 10 месеци по-късно...
Публикувано на

Здравейте!

Повече от година вече използвах Eleaf iStick Pico 75W с изпарител Eleaf GS Tank на VW с Dual Coil за Eleaf GS Air 1.5 ома.
В последните няколко месеца смених изпарителя с Aspire Nautilus Mini с Nautilus Coil 1.8 ома.

Преди няколко дни се появи следният проблем:

Дисплеят премигна, даде индикация за празна батерия и аз включих за зареждане. Използвам батерия LG HG2. Зареждам с USB кабел. След няколко часа (дисплеят беше угаснал) изключих кабела и установих, че модът не дава никаква индикация за живот. Беше леко топъл, което го намерих за нормално. След още няколко часа уж "запали" за 1-2 дръпки и пак "умря", като преди това си повтори репертоара с премигването на дисплея. Измерих го със волтметър и с едно външно зарядно, което аз лично не ползвам - батерията е напълно заредена. Оставих го да си "почине" няколко часа и пак реших да пробвам. Известно време проработи, като обаче светваше само при натискане на power-бутона и веднага пак гаснеше, но пък даваше ток. После отчете съпротивление 0 и отказа. Естествено междувременно го пробвах и с друг изпарител - нулево съпротивление и никакъв резултат!

Не съм го изпускала, не съм го подлагала на екстремни условия.

Ако имате идеи, очаквам съвети.

Публикувано на

Има ли промяна в цветът на пикселите на дисплея? . Дисплеите на тези модове "лягат" точно върху процесорът. 

Няколко възможности има:

1 Процесор

2 Транзистори на изходът

3 Драйвер на транзисторите

4 Стабилизатор  към  транзисторите

5 Съпротивление на компаратора на изходът

6 Самият компаратор

Поне това ми идва като дефектирало  на първо четене. Възможно е и да е комбинация от изброените но всички те участват във веригата към фланецът и за измерването на съпротивлението.

Понякога закупуванет на нов мод е по-разумно от ремонтирането. 

Публикувано на
Преди 13 часа, mad-max написа:

Има ли промяна в цветът на пикселите на дисплея?

Не, няма промяна в цвета на пикселите. Току-що пак реших да пробвам. С GS Tank-а не отчита съпротивление и даже по едно време изписа "Short atomiser". С Nautilus-а при клик на бутона, светва и свети с нормална продължителност, днес отчита и съпротивление. Обаче ако задържа бутона натиснат дисплеят угасва, въпреки че пуска ток и даже  мога да изпарявам (вчера не можех).

Публикувано на (редактирано)

Мисля си дали на Nautilus -а не му е много дълъг накрайника с резбата. Освен това при пълнене се развива целия от мода, защото му е много стегнато уплътнението и няма как да не се развие. Това развиване и завиване по няколко пъти на ден може да е сплескало нещо отдолу, а и при GS Tank-а измрънка, че му е къс. Но пък не мога да си обясня това каква връзка има с дисплея. Не че разбирам много, но се опитвам да мисля :)

П.П. Мхм - пак отказа. Тука има - тука няма...

Редактирано на от Di Nikolova
Публикувано на

За дисплеят попитах за да разбера дали е от прегряване на процесорът. По-показателно от това няма как. :) 

Пикселите които са прегрети започват да жълтеят. Понякога се вижда цяло квадратче с пожълтели пиксели. Даже скоро видях Пико с нацяло избледнял кристал на дисплеят от прегряване.

Публикувано на
Преди 3 часа, Topper написа:

Това според мен е сплескан фланец, изолатора на плюса сигурно е смачкан/скъсан.

И аз на това се надявам, дано да е само това. Вече го оставих за ремонт. От тук нататък е mad-max :smoke2:

Преди 3 часа, Боби61 написа:

При активиран режим "STELT" мода си работи без да свети дисплея. 

Благодаря, днес като оставях мода за ремонт това ми го обясниха и разбрах, че не е проблем, което е добре, защото изобщо не ми се вписваше в картинката. По принцип чета инструкциите като си купя нещо ново, но дотолкова, колкото ми е необходимо, за да накарам играчката да работи както искам. Сигурно за някой има смисъл този режим "Stelt" и хората да го направили като функционалност, а аз съм го игнорирала при четенето и сега съм го включила случайно. Иначе е хубава играчка :smoke:

• 3 седмици по-късно...
Публикувано на

Чакам отзиви. Аз се напънах цял ден да пафкаь с Руснак. ..после още един ден Вивинова.......после още половин ден с Мело3...никакви дертове. Нейде има проблем ама не разбрах дали се реши.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...