Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Здравейте,

Бихте ли могли да ми препоръчате хубаво зарядно за 18650 батерии. Батериите са http://www.gigadrinks.com/product/3940/bateria-18650-panasonic-2250mah-3-7v.html и ще се ползват на Змакс (най-накрая се сдобих с вариволт/ват :rolleyes:).

Благодаря предварително.

• Отговори 168
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувани изображения

Публикувано на (редактирано)

Здравейте dejavoo.

Съдейки по нейма ви, имам чувството, че някъде сме се срещали. :)

Без да навлизам в сложни обяснения дали е хубаво, ви посочвам евтино и надеждно зарядно от Димитър:

Зарядно (надеждно и хубаво :) )

Ползвам същото много месеци, точно с посочените от вас батерии и работи, та свири. :D

Гарантирам, че доволен ще останете. :cheers3:

Редактирано на от Stormglass
Публикувано на

Малко (много) :sign_offtopic:

Не сте се срещали - това е бъг в Матрицата. В момента правят промените за Края на Света и последващите празници :cheers3:

А това зарядно след като работи, та свири, ако и сутрин кафе прави - цена няма да има :P

П.П. Сори за цапаното по темата. Не се сърдете ;)

Публикувано на

Малко (много) :sign_offtopic:

Не сте се срещали - това е бъг в Матрицата. В момента правят промените за Края на Света и последващите празници :cheers3:

А това зарядно след като работи, та свири, ако и сутрин кафе прави - цена няма да има :P

П.П. Сори за цапаното по темата. Не се сърдете ;)

А пък ако прави и мусака...направо да гоня женатаrolleyes.gif

Публикувано на

Благодаря много за бързите отговори и доброто посрещане във форума :) . Аз имам едно зарядно такава марка, за по-малките батерии и знам че свири (пее и танцува) :lol: , ама върши работа, така че ще заложа на предложението ви. А за ника - бъг в матрицата, любим нож и още много неща :)

Поздрави и весели празници на всички.

Публикувано на

Споко, колега dejavoo, любимия нож - само за прасето. :D

Колегите знаят, че при по-разредени батерии, отначало зарядното свири. Просто такъв ни е хумора. :cheers3:

Абсолютно - схванах го хумора :lol: , благодаря за помощта :cheers3:

• 2 месеци по-късно...

Братлета може ли да ми кажете когато се зареждат батериите чува ли се някакав звук...нещо като леко свистене?!?! <_<

Това нормално ли е или?

Уж се бяха заредили батериите...нали на зарядното светеше зелено и на 2-те батерии....но след като ги сложих в Лавата показваше че са 3.4 и като почна да пуша дуспея премигва...демек нищо не се е заредило....

Нещо прецакало ли се е или е срещан проблем или не знам и аз какво точно да попитам ^_^

Ей това зарядно е http://www.gigadrinks.com/product/3941/zaryadno-trustfire-za-baterii-tip-18650-i-18350.html

А батериите са панасоник!

Редактирано на от dingila

Здравей dingil, батериите свистят леко и само ако са били силно разредени и то само в началото на зареждането. След половин час всичко е тихо. Така, че е нормално да свистят понякога.

Но ако след 4-6 часово зареждане на батериите, Лавата ти показва, че Панасониците отдават напрежение 3,4 волта, нещо не е наред. И то не е в батериите (при това и в двете), а в зарядното.

Публикувано на

В момента зареждам само една да видя какво ще стане...на каде да клоня ново зарядно или нови батерии в което се съмнявам!

Батериите за 3 и като цяло дали имат и по 10 заряда тъй като ги редувам равномерно :)

Сложил съм им номерца 1,2,3 да е равномерна амортизацията ;)

Моля, напиши, когато сложиш батериите в зарядното, индикаторите започват ли да светят червено (в режим зареждане) и след това приблизително след колко време изгасват. (редакция: не изгасват, а светват зелено).

Бързо се учиш. :D

Правилно си номерирал батериите, и аз моите съм ги белязал с маркер по същата причина. На първата - една точка, на другата  - две точки и т.н.

Моля, напиши, когато сложиш батериите в зарядното, индикаторите започват ли да светят червено (в режим зареждане) и след това приблизително след колко време изгасват.

Бързо се учиш. :D

Правилно си номерирал батериите, и аз моите съм ги белязал с маркер по същата причина. На първата - една точка, на другата  - две точки и т.н

Ам ко да прая :P

Чета тука из форума и се развивам дето се вика...края на летото като се върна ще се ъпгрейдна до нещо от S класата...засега както казах се развивам и се опивм да разбера кое и как ми харесва повече...вкусове и тн...

Сега зареждам само една и всичко е наред мисля...спря да свисти...

Средно окло 4-5 часа се зареждат 2-те батерии заедно...

Да лампичките си светят както трябва...чержено когато се зарежда и зелено когато е заредена "уж" батерийката

Публикувано на

Предлагам, довечера, след като се зареди батерията, да я поставиш в Лавата.

След което да напишеш във форума колко волта отдава батерията според показанията на мода.

И тогава ще му мислим ... :D

След което да напишеш във форума колко волта отдава батерията според показанията на мода.

Ами предните пъти съм наблюдавал след "прясно" заредена батерия ми показва 4.0 на дисплея....много рядко 4.1...по късно пак ще пиша...

Само да попитам...колко време отнема да се зареди батерията...приблизително? За една питам. И ако примерно стои цяла ве4ер в зарядното има ли броблем...щото едно приятелче ми разправяше че при телфоните батериите които са ЛитиевоЙонни няма значение дали ще я зареждаш цяла вечер или не докрай или тн..

Публикувано на

Моето зарядно, същото като твоето, за 4-5 часа не може да зареди и една 18650, не две. При мен стандартно зареждането продължава ~10-11 часа за една батерия. Ако това зарядно светва зелено след 4-5 часа може би има проблем с него. При напълно заредена батерия Лавата ми винаги е показвала 4.1V, така че това също вероятно е някакъв признак.

По съвет на форумец взех Nitecore i4 V2, което е по-мощно и наистина зарежда батериите доста по-бързо, а и има и добри ревюта за него.

Моето зарядно, същото като твоето, за 4-5 часа не може да зареди и една 18650, не две. При мен стандартно зареждането продължава ~10-11 часа за една батерия. Ако това зарядно светва зелено след 4-5 часа може би има проблем с него. При напълно заредена батерия Лавата ми винаги е показвала 4.1V, така че това също вероятно е някакъв признак.

По съвет на форумец взех Nitecore i4 V2, което е по-мощно и наистина зарежда батериите доста по-бързо, а и има и добри ревюта за него.

Съгласен съм с теб...ама ти като каза има нещо вярно...мах и аз съм като теб!!!

От 4 следобед съм я сложил само една батерия...сега е 10h...

Може и да откара 10-11 часа...не съм се замислял досега...не съм и засичал де ...но днес ще разбера вече какво става...а таова зарядно ще си потърся дето казваш...бе и една батерия да зареждам се файда да ти кажа :) Като се замислиш все пак е 5 евро т'ва зарядно ;) Нали Чудеса не може да искам

От къде го взе това "Nitecore i4 V2"  и хач пара е?

Публикувано на

Ако се върнем към първоначалния въпрос:

Уж се бяха заредили батериите...нали на зарядното светеше зелено и на 2-те батерии....но след като ги сложих в Лавата показваше че са 3.4 и като почна да пуша дуспея премигва...демек нищо не се е заредило....

Нещо прецакало ли се е или е срещан проблем или не знам и аз какво точно да попитам ^_^

Ей това зарядно е http://www.gigadrinks.com/product/3941/zaryadno-trustfire-za-baterii-tip-18650-i-18350.html

А батериите са панасоник!

Не е нормално независимо след колко часа зареждане, на зарядното да му светнат индикаторните лампички в зелено (тоест батерията/и са заредени), а при замерване - батериите да показват 3,4 волта, както казваш dingil.

И аз съм със същото зарядно,  батериите - Панасоник 2250 мАчаса, ги зарежда за 5-6, максимум 7 часа, по една или по две, и никога, ама никога за 11 часа!

Какви са точно батериите Панасоник, dingil - в милиамперчаса?

Ами сиви са Made in Japan...и мисля че са Panasonic...от тука съм ги взимал  на тях пише :CGR 18650CH Li-Ion MH12210 и отдолу още дребни писаници там ала-бала Warante-marante и тн...

Ей такива са точно 3 броя ;)  : http://www.gigadrinks.com/product/3940/bateria-18650-panasonic-2250mah-3-7v.html

Публикувано на

Моите са същите и вече писах няколко пъти за колко часа се зареждат от същото зарядно. И след това показват на Лавата:4,1 до 4,2 волта.

Но отново търпеливо повтарям:

От все сърце моля, :D напиши данни след като индикаторната лампичка светне в зелено-зелен цвят. :D и кажи колко часа е отнело зареждането.

Публикувано на

dingila, ако зареждаш двете батерии едновременно, ще става много по-бавно, защото зарядното разпределя тока по равна на двата канала. Ако е паднала напълно едната батерия, за да се зареди й трябват някъде около 10 часа, ако сложиш две - 20 часа. :)

Nitecore Sysmax I4 V2 може да намериш и в нашия сайт.

Публикувано на

Моите са същите и вече писах няколко пъти за колко часа се зареждат от същото зарядно. И след това показват на Лавата:4,1 до 4,2 волта.

Но отново търпеливо повтарям:

От все сърце моля, :D напиши данни след като индикаторната лампичка светне в зелено-зелен цвят. :D и кажи колко часа е отнело зареждането.

Ok...Мисля че към 02:00 ще пиша...още се зарежда от 16h днес ;)

Публикувано на

Нали правилно съм разбрал проблема: След като се заредят батериите, според зарядното, след това на Лавата показват около 3,4 волта, но вече никога около 4 волта.  :D 

dingila, ако зареждаш двете батерии едновременно, ще става много по-бавно, защото зарядното разпределя тока по равна на двата канала. Ако е паднала напълно едната батерия, за да се зареди й трябват някъде около 10 часа, ако сложиш две - 20 часа. :)

Nitecore Sysmax I4 V2 може да намериш и в нашия сайт.З

Да разбирам ли че след като са светнали лапичките в зелено трябва да държа батериите още 10-12 часа или???

Значи виж сега кво стана...Откакто съм си взел Лавата със батериите и тн...съм зареждал се по една по една по една и така :)

Вчера сложих 2 и много се учудих като видях че след 5 часа бяха готови в зелено...всичко 6 ама днеска почвам да пуша с една от тез батерии...дърпам 10 пъти и взе да мига дисплея...поглеждам аз...А???? 3.4 на дисплея?!?!?! :o

Викам си май съм сложил пак старата отпреди малко...сменям ги...хоп пак ягодка B) 3.4 на дисплея...и така....затова и писах.

А това зарядно хубаво го имате...ама бихте ли го метнали насам...плащам по Western Union...А Пък вие  по пощата че по шукар цената :) Иначе го намерих в ебай за 20 долара ма я доде я не...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...