Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Привет колеги. Преди 1 седмица си закупих изпарителя Gemini RTA, но още от първия ден имам проблем с него. Мод-а с който го използвам е Subox Mini-C (50W). Направих го с включените в комплекта намотки (мода четеше 0.5 ohm) и имаше отвратителен вкус на метал и изгоряло, памука е Koh Gen Do. Правих, струвах, проблема не се разреши. Днес си взех готови намотки Clapton на 0.5 ohm (мода чете 0.25 ohm) и вкуса е малко по-добре, но пак се усеща вкус на метал, и почти никаква пара. Чудя се от какво може да е проблема и какво не правя правилно? Благодаря предварително!

Публикувано на

Две са най-вероятните причини - или много памук в намотката или много малко. Поиграй си малко с количеството на памука. Принципно трябва да влиза плътно, но не прекалено, защото ще затрудни омокрянето, от където и ще се появят сухи дръпки. Може ли да качиш една снимка на проблемния билд?

Публикувано на

В момента съм го разглобил но, много неща пробвах, поиграх си с памука бих казал даже твърде много, едно пакетче памук изхабих.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано на

Пробвай да си поиграеш с ватовете на мода, ако не си вече. Да пушиш на различни ватове. Аз имам един OBS и той беше играчка да му докарам читав вкус.

При него с клаптън на 0.3 ома пуша на 55вата, и ми е ок.

Публикувано на

С ватовете си играх и няма промяна, пина отдолу си прави добър контакт, и с него си играх, и мода се води spring loaded. Вкуса на изгоряло е с всяка течност която пробвах. 

Публикувано на

Качи снимка на билда ти, да не се допира някъде нещо. Може като го затваряш, много да стърчатнамотките и да се опират в камерата вътре?

Иначе е нормално две намотки .5 да се отчитат като .25, защото падат омовете на половина. Дай да видим как си го билднал дека.

Друга причина няма как да има, принципно с чисто нови намотки, преди да сложиш памука, можеш да ги нагориш, че да обгори всичката гадост, а не да я вдишаш с първите дръпки, но за 5-10 минути е нормално вкуса да е леко метален, но после винаги се оправя. Според мен не е в течността, нито в марката намотка, а някъде по дека нещо става!

Публикувано на

Също така, провери и тая тема в редит: reddit: horrible taste in gemini rta

Накратко, сваляш пина напълно и вадиш + поста, тоя около който има изолация, той може и сам да изпадне като го развиеш.

Виж да не е изгоряла/стопена изолацията, както казват във темата, което да предизвиква кратки къси съединения и от там изгорелия вкус.

Почисти вътре хубаво около поста, натопи ги в спирт чарколяците ако трябва (пак както споменават в темата)... и пробвай пак, но гледам има и други теми за изгорели изолации на gemini-то, та най-вероятно е това проблема.

Публикувано на

Пробвах по-рано днес каквото каза колегата fubarov, но + поста не излиза. И остановихме че, явно е стопена изолацията и заради това не иска да излезе.

Публикувано на

Здравейте отново, благодаря на всички който се включиха в темата, и най вече на Димитър. Изпарителя вече работи идеално благодарение на него. Проблема беше че не беше с правилна намотка, и начина който слагах памука бе грешен. Сега работи идеално с Кантал 0.45, намотан на основа с диаметър 3мм и 7 витки. Изпарявам го на 40w и няма никакви проблеми, ни течове, ни гаден вкус.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...