Jump to content
GigaDrinks.com форум

Проблем с Gemini RTA


Recommended Posts

Привет колеги. Преди 1 седмица си закупих изпарителя Gemini RTA, но още от първия ден имам проблем с него. Мод-а с който го използвам е Subox Mini-C (50W). Направих го с включените в комплекта намотки (мода четеше 0.5 ohm) и имаше отвратителен вкус на метал и изгоряло, памука е Koh Gen Do. Правих, струвах, проблема не се разреши. Днес си взех готови намотки Clapton на 0.5 ohm (мода чете 0.25 ohm) и вкуса е малко по-добре, но пак се усеща вкус на метал, и почти никаква пара. Чудя се от какво може да е проблема и какво не правя правилно? Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

Две са най-вероятните причини - или много памук в намотката или много малко. Поиграй си малко с количеството на памука. Принципно трябва да влиза плътно, но не прекалено, защото ще затрудни омокрянето, от където и ще се появят сухи дръпки. Може ли да качиш една снимка на проблемния билд?

Link to comment
Share on other sites

В момента съм го разглобил но, много неща пробвах, поиграх си с памука бих казал даже твърде много, едно пакетче памук изхабих.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Пробвай да си поиграеш с ватовете на мода, ако не си вече. Да пушиш на различни ватове. Аз имам един OBS и той беше играчка да му докарам читав вкус.

При него с клаптън на 0.3 ома пуша на 55вата, и ми е ок.

Link to comment
Share on other sites

Също така виж дали пина отдолу прави хубав контакт с мода. Ако е на винт, развий го малко да го удължиш, така че, като завиваш танка да направи по-хубав контакт!

Link to comment
Share on other sites

С ватовете си играх и няма промяна, пина отдолу си прави добър контакт, и с него си играх, и мода се води spring loaded. Вкуса на изгоряло е с всяка течност която пробвах. 

Link to comment
Share on other sites

Качи снимка на билда ти, да не се допира някъде нещо. Може като го затваряш, много да стърчатнамотките и да се опират в камерата вътре?

Иначе е нормално две намотки .5 да се отчитат като .25, защото падат омовете на половина. Дай да видим как си го билднал дека.

Друга причина няма как да има, принципно с чисто нови намотки, преди да сложиш памука, можеш да ги нагориш, че да обгори всичката гадост, а не да я вдишаш с първите дръпки, но за 5-10 минути е нормално вкуса да е леко метален, но после винаги се оправя. Според мен не е в течността, нито в марката намотка, а някъде по дека нещо става!

Link to comment
Share on other sites

Също така, провери и тая тема в редит: reddit: horrible taste in gemini rta

Накратко, сваляш пина напълно и вадиш + поста, тоя около който има изолация, той може и сам да изпадне като го развиеш.

Виж да не е изгоряла/стопена изолацията, както казват във темата, което да предизвиква кратки къси съединения и от там изгорелия вкус.

Почисти вътре хубаво около поста, натопи ги в спирт чарколяците ако трябва (пак както споменават в темата)... и пробвай пак, но гледам има и други теми за изгорели изолации на gemini-то, та най-вероятно е това проблема.

Link to comment
Share on other sites

Пробвах по-рано днес каквото каза колегата fubarov, но + поста не излиза. И остановихме че, явно е стопена изолацията и заради това не иска да излезе.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Здравейте отново, благодаря на всички който се включиха в темата, и най вече на Димитър. Изпарителя вече работи идеално благодарение на него. Проблема беше че не беше с правилна намотка, и начина който слагах памука бе грешен. Сега работи идеално с Кантал 0.45, намотан на основа с диаметър 3мм и 7 витки. Изпарявам го на 40w и няма никакви проблеми, ни течове, ни гаден вкус.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...