Jump to content
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Здравейте,

след 2-3 дни ще привърши pre-order периода за новия GeekVape Zeus RTA , демек ще се появи по магазините.

Искам да попитам, дали Gigadrinks отдела който се занимава с vape нещата има ли планове да бъде внесен и в българия? Разбира се, ако да, то кога можем да го очакваме?

Питам, ако се очаква да бъде зареден и продаван в gigadrinks, да не се занимавам с бавни доставки и неясно кога получаване (20-30 работни дни), а да си го взема от тук, било то и на малко по-висока цена, но отиваш в магазина, купуваш и пушиш, а не трепнеш в очакване с месеци кога ще пристигне.

Иначе, за момента отзивите в ютюб са много, много добри, самия танк изглежда перфектно. Все още големите имена (Rip Trippers, GrimmGreen, Suck My Mod, VapingwithTwisted420) не са пуснали ревютата си в youtube, но може би чакат да свърши pre-order-a, че да могат да пуснат с ревюто си и купони за отстъпки (и да припечелят някой долар комисионна от рекламирането)

Това е, просто се интересувам дали е попаднал в полезрението на gigadrinks този бъдещ хитов танк.

• 3 months later...

Вече и в българия, понеже от друг сайт го купих (65лв), на лично който го интересува да пита :) (scratch & check кода беше одобрен на сайта за автентичен)

Ето и снимки, набързо го сглобих, малко единия оринг ми стърчи, ама нямах търпение да го пробвам, та не си играх да пасне хубаво. Стана супер компактно цялото нещо, преди с грифина бая си стърчеше нагоре.

Танка е 4мл, не е по евро санкциите. Гори vg като за световно, сложих едната от намотките в комплекта, с подкъсяването стана на 0.31 ома, цялата операция отне под минута, въпреки, че изглежда труден дека, се оказа доста по-лесен дори от велосити-то на грифина (отделно и памука 100 пъти по-лесно се слага).

Малко имаше дъх на машинно масло в кутията, така че, първо го натопих за 15 минути във вода със препарат за съдове. За момента мога да кажа, че въпреки 1-та намотка и странния 3d air flow, вкусът е доста по-отчетлив... толкова, че на tnt-то от g-vape вече му усещам и ябълката... до сега с грифина при всякакви конфигурации и т.н., освен ягодата можеше единствено малко и прасковата да се усети, за ябъка не ставаше и дума.

Може да споделя ако се сетя по-натам как се справя и с течовете, ужким се води невъзможно да протече... та се надявам след 2 години разхождане навсякъде с кърпички или кухненска хартия по джобовете, да попивам течовете от грифина (от 100+ смени за тия две години на памука, по различни начини, все си течеше по малко), най-накрая да се почувствам и аз човек, а не ходещ с мазни никотинови ръце мърляч..

20180216_112400.jpg

20180216_112409.jpg

20180216_112431.jpg

• 3 weeks later...

Малък ъпдейт :)

Танка не тече! Нито капка!!!

Преродих се с тоя танк, напълно вярно си е това което се казва в рекламата му. ~20 дни го ползвам, около 10-15мл на ден минават през него, нито капчица не е потекла.

Смяната на памука, както казах, е направо детска игра и даже започнах по-често да си го сменям, а не отлагам както преди, по седмица и нещо, щото не ми се занимава да си играя със сложнотията на първия грифин.. усетя ли, че нещо се променя вкуса - сменям, даже 1-2 пъти сменях и на смяна на аромат - толкова е лесно.

За момента, все още кусури не му намирам. Единствената забележка която имам е, не е свързано с танка, че приложените към него намотки са пълен боклук.. и двете изгоряха за тия 20 дни, като втората изгоря за има няма 1 час... дърпам, ама нищо не става, гледам висмека ми вика, atomizer short :) А принципно намотките си ги ползвам по 2-3 месеца с редовно сухо горене и почистване и ги хвърлям, не щото са изгорели, а защото така или иначе имам много на брой и поне да се ползват, а не да седят в кутийката неизползвани, пари съм давал все пак :) Малко несериозно geekvape да сложат такива намотки в комплекта, ама нали си е китайска работа, не знам що съм очаквал друго...

Edited by fubarov

• 2 weeks later...

clapton на 0.79 ома (2.5 диаметър) в момента, на 50W

Тва ми е последния клаптън който остана от когато пушех geekvape griffin (първия) и с две такива намотки ставаше към 0.35-0.39 в зависимост как ги окастриш..

След месец като заизхвърлям намотката ще пробвам UD staggared fused clapton на UD (0.2 ома) от тия дето продават в сайта на гигадринкс.

Принципно обичам по ниските омове, като в комплекта двете намотки дето ми изгоряха, бяха на 0.29-0.31 и с тях беше доста по-добре от тоя 0.8 клаптън в момента...

А не помня на колко ги пържих, но макс на 80 да съм ги дърпал, може и по-малко

• 3 weeks later...
На 27.03.2018 г. at 12:19, fubarov написа:

Принципно обичам по ниските омове, като в комплекта двете намотки дето ми изгоряха, бяха на 0.29-0.31 и с тях беше доста по-добре от тоя 0.8 клаптън в момента...

А не помня на колко ги пържих, но макс на 80 да съм ги дърпал, може и по-малко

За тях четох, че е хубаво да са на 50 вата макс. Иначе прегаря оплетката, затова питах.

От днеска и аз съм с такава глава..е няма такъв аромат, това ми е първата обслужваема глава, сложих едната намотка, която е в комплекта, на 0.28 ома и на 35 вата го изпарявам, но съм изключително доволен за момента.

Edit: Малко ми "спитва", дали трябва да увелича или намаля ватовете?

Edited by Labbii

Вече дава на късо намотката.. и при мен така почна изведнъж да плюе и после си изгоря мирно.. Взимай читави намотки, тия в комплекта не струват, плюенето колкото и да бараш ватовете, ако дава на късо, няма да се оправи

Това Как изглежда за първи опит? :D

Явно е доооооооооооста зле, понеже leak-ва и spit-ва на поразияяя :D:D 
Продължаваме напред с гледанията на клипчета в youtube :D:D 

odH9Ls8.jpgZQq6PMQ.jpgKxJbGlv.jpgbFmimbj.jpg

Edited by Labbii

Втори опит, сложих повече памук, стана на 0.21 ома, на 30-40вата ми спитва, на 45вата мисля, че е добре за момента. 

При 0.21 на какви ватове е хубаво да се изпарява? И това че спитва и лииква, означава че не съм си направил намотките както трябва ли? Извинявам се за малоумните въпроси, ама за първи път го правя:)

Другото “положително” е, че съм болен в момента така че ни аромат усещам, а и гърлото ме боли... :D

Edited by Labbii

Ъпдейт:

Бях в магазина на Гигадринкс в Лозенец ( голямо евала на пича ), 1 час се опитвахме да я оправим, проблема е, освен, че спитва остава течност в мундщука, и не, не е конденз, а понякога направо и капки по езика ми отиват...тааа

Спрях да го занимавам, прибрах се в нас, като си купих от този новият "Bacon cotton" ( уникален е! ), направих си наново памука - работи ОК, няма спит, няма нищо. Напълних я с течност, тръгвам да дърпам и веднага пак течност в мундщука, след 5-10 дръпки се оправи? 

Някакви идеи? Изпарявам на 0.22 Ома и 30 вата.

Преди 11 часа, Labbii написа:

Някакви идеи? Изпарявам на 0.22 Ома и 30 вата.

На това съпротивление, по-добре ще е да го пробваш на около 50-60 вата. Когато аз правя такива намотки, прилагам следния начин - вдигам постепенно ватовете, докато не усетя, че вкуса започва да отива към прегоряло, след което свалям няколко вата надолу. Така си гарантирам, че всеки път ще изпарявам количеството постъпило в намотката, без да се стига до давене и преомокряне на намотката.

9 hours ago, Димитър said:

На това съпротивление, по-добре ще е да го пробваш на около 50-60 вата. Когато аз правя такива намотки, прилагам следния начин - вдигам постепенно ватовете, докато не усетя, че вкуса започва да отива към прегоряло, след което свалям няколко вата надолу. Така си гарантирам, че всеки път ще изпарявам количеството постъпило в намотката, без да се стига до давене и преомокряне на намотката.

Пробвах... просто изпразвам си танка ( не го пресушавам), да кажем остава на 20-30%, пълня течност и независимо дали е на 20 вата или 60, първите 5-10 дръпки направо имам течност по езика и целия мундщук се пълни с течност... след това нямам проблеми. 

Не знам...ще пробвам с повече памук уикенда, но каква е логиката да го прави в началото, а после не?

Друго интересно, което забелязах пълня си танка догоре, като завия капачката и след 3 секунди е на 80% пълен...предполагам това има нещо общо