Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 1,4k
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Колега pioneer 306c, моля обяснете какво ще представлява разчистване на темите. Не забравяйте латинската поговорка "Думите отлитат, написаното остава" (Verba Volant, Scripta manent).

Публикувано на (редактирано)

Предлагам да прехвърлим лаф-мохабеда тук и да спрем да разводняваме темите

...

Като един от "грешниците-мохабетчии" ще поразсъждавам по темата и предварително обявявам, че не искам да засягам никого.

1. Точно мохабета отличава този форум от другите. Ако махнем подправките от манджата, няма ли да е безвкусна и форума да стане като другите.

2. Мисля, че на по-голяма част от членовете, този форум е любим освен заради бързите експертни мнения но и с проявата на чувство за хумор.

3. Сигурен съм че никой самоцелно не започва да разтяга пич-масали. Ако се вгледате внимателно ще забележите, че винаги се тръгва от темата, а докъде се стига е въпрос на нарастващия интерес, чувството за хумор и удоволствието от общуване със съмишленици и нерядко с познати членове на форума.

4. Лаф-моабета не може да се отдели в отделна тема, той възниква логично и стихийно в процеса на общуването по темата.

5. Ако някое от "старите кучета" е помогнал на десетки обърнали се за помощ, нима не може да му "простим" някой мохабет. Какво чак толко дразнещо има в това. Нека който е безгрешен, пръв да хвърли камък.

6. Като погледнем, оплакването за разводняване идва от най-много 5 човека, които имат малко количество мнения. А колко са останалите, които четат и се кефят, сами преценете. Според мен са мнозинство.

7. Ако погледнем изказа на оплакващите се, ще забележим че той е доста груб и предизвикателен. В същото време тези които разтягат мохабети, проявяват самоирония в процеса на лафенето, което е безценно.

8. Сигурно сте чули поговорката: "Който не умее да се весели, не умее и да работи". В този ред на мисли ще дам един пример.

Ако приемем, че в колектива на Димитър работят хора с чувство за хумор и на работа постъпи нов човек, който след два дни му се оплаче, че този колектив е прекалено весел макар и перфектен, какво трябва да направи Димитър? Може би, трябва да издаде заповед да не се пускат шеги и всички да ходят като на погребение, само защото в колектива му се е появил темерут-човек. Не, аз мисля, че един мъдър ръководител ще предпочете комфорта на мнозинството, при запазване на качеството на работа и удовлетворението от нея и ще спечели уважение и авторитет.

9. Може би колегата pioneer 306c е останал с впечатление, че от мохабетите избухват конфликти, но аз не забелязвам неразрешени или обтегнати взаимоотношения във форума - нали за това са личните съобщения, чрез които да си изясним нещата и да се извиним ако сме сгрешили или нагрубили накого. Също така не забелязвам използване на обидни думи.

10. Моля pioneer 306c да разясни малко по-подробно какво налага забраната на мохабетите и разчистването на темите.

Лично аз категорично не подкрепям "скопяване" на общуването но ще се съобразя с мнението на мнозинството. Но имам предвид мнозинството от активно участващите членове на форума, а не "прелетни птици", които идват за кратко, заявяват, че не им харесва и отлитат. (От все сърце се извинявам на всеки, който се помисли за такава).

Нека стопанина на форума Димитър, ако приеме идеята, да спретне една анкета с въпрос от типа на: "Да" или "Не" на мохабета във форума Гигадринкс.

Призовавам всички, които пишат по настоящата тема, да не прибързват с мненията си и добре да обмислят становището си преди това.

Надявам се, че здравия разум ще надделее.

Редактирано на от Stormglass
Публикувано на

Аз съм на мнение, че няма нужда от редакция на темите!

Всички "разводнявания" (нарочно го слагам в кавички), лично на мен ми правят четенето много по-леко и весело, а нужната ми информация, винаги мога да извлека!

Ни най-малко не ми пречат шегите и закачките, напротив - забавлявам се! :cool3::cheers3:

Публикувано на

Подкрепям Stormglass НА илядо процента.

И адмирирам НА илядо иляди процента nblagoev за "правилното" четене на форумЪТ.

Не знам какво е имал НА В предвид колегата "пионер", ама не е прав! Вероятно е седнал!

Публикувано на

.............................................

Не знам какво е имал НА В предвид колегата "пионер", ама не е прав! Вероятно е седнал!

..................или легнал......като ще спамим....да спамим като хората laugh.gif

Публикувано на

Аз, както си личи от броя на постовете ми, не съм от най-пишещите, но за сметка на това не пропускам да мина и да видя какво сте натворили. Точно по темата - един ден обяснявах на един колега, видовете форуми, които има: софийския има най-много потребители (колко са качествени е друг въпрос), варненския е на майсторите, а този е шегаджийския.

Та ако стане това с разчистването и дисциплината - явно няма да обикалям всички теми за да ви чета простотиите*. Ще следя само разрешената тема за забавления.

Но, както каза колегата Stormglass, няма да е същото. Щеше ли да стане такъв хубав лаф за каката, ако не беше темата за софийския магазин??? Че и популярна стана.

Въпреки, че няма основания да ми зачитате мнението - аз, като редовно четящ съм твърдо против да се променя атмосферата на форума.

*и грам лоши мисли не ми идват с тази характеристика!

Между другото съм участник в шопския форум от средата на 2010-та. Във варненският съм от след няколко месеца по-късно.

В този форум се регнах само по две причини...

1. Жената е от майнланд

2. Духът на форума

Втората причина е по-важната.

Редактирано на от gogo63

Един лаф от офиса:

- Защо работиш седнал бе?!

- Ами защото пробвах легнал ама не става...

Става, ама с комшийката. :D:D:D Извинявам се за моабета!

Нищо няма да се чисти, че ще се изгуби чара на форума. :)

Мани го чистенето. То си е форумно самоубийсто и не знам защо уважавания от всички pioneer 306c не го разбира и не разясни мотивите си.

Мисля, че е наложително, с грижа на добър стопанин, да изразиш отношение по моето мнение, относно свободния дух (лаф-моабета) във форума.

Редактирано на от Stormglass

Съвсем по темата....Пак се фрустрирах относно незнанието ми на купища римски императори като кайсиЙ, батериЙ и подобни. Чопля си аз из НЕТа и к`во да видя.

Относно правописа

най-вероятната причина е притеснение, породено от оплакването на някои колеги, че се разводняват темите

Аз пък съвсем се притеснявам за себе си когато се уловя, че отговарям на 1235432-ри въпрос по темата "Загорял вкус", или "Помощ батерия", или още по култовото "Китайски батериЙ".

Щото за да отговарям на този Н-ти въпрос по една и съща тема означава , че никой нищо не чете..нито нашите хумористични напъни, нито сериозните обсъждания по темите.

Редактирано на от gogo63
Публикувано на

Притеснения от 3 до 5 оплаквания, уау. :rolleyes:

Предполагам, че се познавате с него и може да проучите неговите притеснения. Но това е друга тема.

Димитър, настоятелно моля, за твоето решаващо становише по моята Declaration of Independence!

Важно е за всички членове на форума!

Публикувано на

Е, аз ги разбирам, може би защото някога и аз съм минал по същия път - като видя зора, влизам в тема с 30 страници и директно пускам въпроса, който ме интересува, понеже е спешно...нищо, че примерно е обсъждан по 3 пъти във всяка страница... :D

А по темата с Иво Сиромахов - това е причината да спра да чета коментарите в сайтове като вбокс, замунда, арена и т.н. Просто на втория комента и вече усещам, как вдигам кръвното...

Stormglass, каква е тази петиция? Явно съм изпуснал нещо. :)

Публикувано на

Аз пък съвсем се притеснявам за себе си когато се уловя, че отговарям на 1235432-ри въпрос по темата "Загорял вкус" или "Помощ батерия".[/font][/color]

Щото за да отговорям на този Н-ти въпрос по една и съща тема означава , че никой нищо не чете..нито нашите хумористични напъни, нито сериозните обсъждания по темите.

Абсолютно си прав gogo63 . Новобранците направо откриват нова тема и питат за отдавна решени проблеми, вместо да загубят време да почетат и после само да учочняват какво са пробвали и дали има ефект.

Stormglass, каква е тази петиция? Явно съм изпуснал нещо. :)

Мнение №5 от настоящата тема.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...