Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди (редактирано)

Wismec RX200S проблем - както си седи мода и започва да "зарежда" 

1517250371_img_20180129_201459.jpg

Пробвал съм :
* update на firmware ( и по-стари версий)
* други батерий
* рестарт на мода
* почистване на usb-то за зареждане
* друг атомайзер
* изпразване на кондензаторите ( ако има такива ) като дам на късо "+" и "-" с кабел след като съм махнал батерийте
* затягане на скритото винтче за масата

Мисля, че няма wireless charging :)
Иначе мода си работи без проблем ( просто почва да свети от време на време )
Благодаря ви предварително !

Редактирано на от Nikolay
Публикувано на (редактирано)

Под рестарт преполагам имаш в предвид РЕСЕТ на мода?  

Преди 17 часа, Nikolay написа:

както си седи мода и започва да "зарежда" 

А защо го оставяш да седи :victory: ?  Случвало ми се е някой електроники (не конкретно модове) да се държат странно ако са изложени на по-ниска или по-висока температура. Ако е още в гаранция може да се възползваш от нея, ако ли не - знам ли....Интересен бъг наистина. А обърнал ли си внимание след тази необичайна дейност дали отчита правилно заряда на батерията, т.е батерията е на същото положение в което си оставил мода?

Редактирано на от opensource
Публикувано на

Може да има влага. Нещо шашка чипа който следи на USB порта дали се случва нещо. Има няколко случая в които самият чип се поврежда /случвало се е когато основно се зарежда през порта/. Все пак електрониката за заряд която е в устройствата е доста по-мижава от стандартното зарядно  за да се остави място за тази с основното предназначение.

Нямам спомен дали беше WQFP-8 или WSON-8  или C-QFN-12.

Явно се разпознава от компа защото казваш , че си го префлашвал. Проблеми с Check battery да е имало ?

Публикувано на (редактирано)
1 hour ago, mad-max said:

Явно се разпознава от компа защото казваш , че си го префлашвал. Проблеми с Check battery да е имало ?

Разпознава го компютъра. Не съм имал проблем с "Check battery" досега, нито на този нито на другия "wismec rx200s".
Не е постоянно с тази голяма батерия ( като на снимката ). Работи си без проблем и нормално, но мига горе малката батерия, че "зарежда" след което като го оставя и минат около 20 секунди изгасва дисплея както е нормално и после излиза голямата батерия, че зарежда което също е нормално ако е включено зарядно.
Ще изчакам няколко дена да се оправи ( ако проблема е от влага или нещо подобно )  и после го отварям за основно почистване ! :)

Редактирано на от Nikolay
Публикувано на

Задължително една промивка с Изопропилов алкохол . Няма да му навреди. Но задължително после го подсуши добре и го остави  да си замоизсъхне за поне 30 минути.:cheers3:

После събиране и ще кажеш дали има аномалии .

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...