Jump to content
GigaDrinks.com форум

Батерии от Алиекспрес


Recommended Posts

Колега никога не съм взимал в очакване на машинката съм и се интересувам и се радвам на съвети от добросъвестни колеги :)

Изпратено от моят PLK-L01 с помощта на Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Хайде да се намеся и аз. Колега,  освен картинките със спецификациите от търговците има и раздел с отзиви. Достатъчно е да се прочетът последните 10 за да стане ясно и на обикновен и незнаещ потребител за какво става реч.

Ще си позволя да цитирам мнения от линкът който сте дали.

"Продуктът съответства на описанието. Но ... Капацитетът на батериите е много съмнителен, сложих ги да се тестват на Li-500, така че мнението ми ще бъде завършено по-късно..........."

"Всъщност, капацитетът е надценен, повече от 5 пъти, вижте снимката!

/човекът прилага снимка с тестовете показанията са  1039 , 1040, 1200, 1023 милиампера/"

 по нататък друг който си е закупил

"Разбира се, за такива пари няма как да се вярва и не може да има капацитет от 6000 mAh. най-вероятно продавачът е казал, че в общо 4 батерии има капацитет от 6000 mAh "

 

още по на долу четем :

"Реалният капацитет на батериите е 6 пъти по-нисък от заявения капацитет. Обявен  е спор, продавачът не отговаря на контакта, нямаше оферти от него, Али реши спора в моя полза, пълно възстановяване. Продавачът не препоръчва. "

 И така на татък. 

Ако направите търсене в Гугул /защото Гошо знае много / ще разберете , че капацитетът на акумулаторни батерии 18650 НЯМА как да бъде  с такива показатели. Технологията не го позволява.....поне за сега. Освен ако не измислят електро -ZIP, RAR или нещо дето да компресира капацитета от 3 или 4 батерийни елемента в един корпус 18650.

В България има достатъчно места където също можете да проверите. Но накратко капацитет от над 3000-3500мА  трябва да събуди съмнение за верността на твърдението.

Хубав ден.

 

Link to comment
Share on other sites

Политика на китайците. Съди ги ако можеш :)

Има магазини в България които продават качествени елементи. Е.....по-скъпи от колкото в Китай .....ама качествени....... и с поне 6 месеца гаранция ;) 

Link to comment
Share on other sites

Колеги, доскоро сте давали по 5 и повече лева за цигари.Какво са 16-20 лева за една читава батерия. Ако се пази, не се товари излишно и не се разрежда докрай, то ще ви служи повече от година.Аз имам едно червено ЛГ, което е на над 2 години, макар и не в постоянна употреба и си е ок. Е поспаднал е капацитета, но разбирате за какво говоря.

Link to comment
Share on other sites

Прав си колега. Аз ползвам сив Панасоник 2250.......от времето на Лава . ......и си работи....факт. Да вече не е със същият блясък . Но може би също е от значение как се експлоатира. Вероятно има значение , че аз не изпарявам на над 10 вата /в повечето случаи на 7 вата/.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...