Labbii Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Привет, Преди 10 дни си купих от новия аромат на G-vape, Shade. Смесих го - 100мл основа + 2х18МГ никотин + 2мл от аромата, вече 10 дни буквално мирише на зъболекарски кабинет, и дори самият аромат в малката бутилка от 10мл мирише просто ужасно. Все още съм "нов" така да се каже, изпарявал съм само 1 път Shade досега, но вкуса му беше на захарен памук. Един колега си смесва Shade на FA и неговият аромат също е на захарен памук. Казаха ми, че по принцип този аромат трябва да отлежи поне 3 седмици - въпроса ми е: След 3 седмици ще се "оправи" ли аромата, или просто самият аромат от 10мл нещо е бил дефектен? Благодаря. П.с.: Не искам да се смята за хейт, смесвал съм си вече 6 или 7 аромата на G-Vape и ги обожавам, просто питам, за да знам дали да отида си купя друг, или ще се оправи аромата:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Пробвал ли си готовия ни Шейд? Разликата с твоя е, че нашия е отлежавал минимум един месец преди да го пуснем в търговската мрежа. Но, да - Шейда си мирише на захарен памук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 След 18 дни отлежаване има мирис на анестезол(спирт) П.С. Но както е казал mad-max (този мъдър човек) Тури му мента.......ще се оправи....гаранция!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 3, 2018 Author Report Share Posted April 3, 2018 22 minutes ago, Димитър said: Пробвал ли си готовия ни Шейд? Разликата с твоя е, че нашия е отлежавал минимум един месец преди да го пуснем в търговската мрежа. Но, да - Шейда си мирише на захарен памук. Не съм го опитвал за съжаление :/ Ще изчакам месец значи:) Просто другите 5 "смески", които съм си правил, можеха веднага да се изпаряват, явно за Shade ще трябва да поизчакам още малко време:) Благодаря. @Nikolay Да взема и да добавя Мента аромат ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 А ти какви аромати предпочиташ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 3, 2018 Author Report Share Posted April 3, 2018 Ами в началото по-сладки, но вече съм се ориентирал към тютюниеви. В момента изпарявам Трибека. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Не знам, на кой, на какво му мирише "shade" , но на почти 5% ми е аромата и почти 20 дни "steeping" и вкуса му е почти 0 ( няма нищо ама нищо общо с оригиналното "shade" ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 4, 2018 Author Report Share Posted April 4, 2018 20 minutes ago, Nikolay said: Не знам, на кой, на какво му мирише "shade" , но на почти 5% ми е аромата и почти 20 дни "steeping" и вкуса му е почти 0 ( няма нищо ама нищо общо с оригиналното "shade" ). Да, именно. И при мен е така, цвета му е доста жълтеникъв вече, но аромата му е 0, за момента надявам се. И точно заради това попитах, ще го изчакам месец, пък да видим:)) П.С.: Освен Shade и Tribeca какви други тютюниеви аромати бихте ми препоръчали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 (edited) Пробвай тези.M-type-light Camelus Castle-longGrand-master "Shade" и година да го чакаме, едвали ще има вкус. Тези аромати по-горе съм ги бъркал и след 24 часа вече имат вкус ( все пак е добре да отлежават ). Edited April 4, 2018 by Nikolay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 След месец отлежаване ако Шейда не ви харесва, значи не е "вашия" аромат. Но за да сте сигурни, че наистина е това, което трябва да е - или минете през някой магазин и го пробвайте на място, или си вземете готова течност, за да може да ги съпоставите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 4, 2018 Author Report Share Posted April 4, 2018 12 minutes ago, Димитър said: След месец отлежаване ако Шейда не ви харесва, значи не е "вашия" аромат. Но за да сте сигурни, че наистина е това, което трябва да е - или минете през някой магазин и го пробвайте на място, или си вземете готова течност, за да може да ги съпоставите. Не искам да изглежда все едно се заяждам или споря, просто все още съм нов в “изпаряването” и смесването, та самият аромат 10мл, още като го отворих миришеше на зъболекарски кабинет, нищо общо със захарният памук - нормално ли е това? Понеже другите аромати си миришат както трябва? Иначе и на мен ми харесва Grand Master и мисля тези дни да прескоча да си взема едно сетче:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Тук с колега "Labbii" не говорим за добър или лош вкус, а за това, че няма никакъв ... един приятел също си взе и го е направил на 3% ( не като мен на 5% ) пробвах го ... и при него не усетих вкус ! Да не казвам, че момчето от GigaDrinks каза да се слагат 1-2 % ! С две думи "Shade" едвали ще се продава вече ! Не знам какво сте направили със "Soho" , но и ако там е същото положение ще мисля алтернативи за ароматите ( както направих с базата, понеже не искате да пуснете разфасовки от един литър ... не всеки харесва MTL и "харчи" по 5 мл. на ден ) ! Поздрави ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Людо Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Това с големите разфасовки със съдържание на никотин не е прищявка на Гигадринкс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Ами нищо не сме правили с Шейда. Нямам представа, какво точно е усещането при вас, но пак казвам, аромата който се предлага отделно е същия, който използваме и в готовите течности, така че за да разберете, какво да очаквате, най-добре да пробвате готова течност, която е отлежала достатъчно и е готова за употреба. Готовите течности са правени точно на 2% със същия аромат, а него го ползваме вече повече от 3 години. Сохото се препоръчва на 20%, но според повечето потребители и на 5% става при достатъчно отлежаване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer 306c Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 На 3.04.2018 г. at 19:19, Labbii написа: Привет, Преди 10 дни си купих от новия аромат на G-vape, Shade. Смесих го - 100мл основа + 2х18МГ никотин + 2мл от аромата, вече 10 дни буквално мирише на зъболекарски кабинет, и дори самият аромат в малката бутилка от 10мл мирише просто ужасно. Все още съм "нов" така да се каже, изпарявал съм само 1 път Shade досега, но вкуса му беше на захарен памук. Един колега си смесва Shade на FA и неговият аромат също е на захарен памук. Казаха ми, че по принцип този аромат трябва да отлежи поне 3 седмици - въпроса ми е: След 3 седмици ще се "оправи" ли аромата, или просто самият аромат от 10мл нещо е бил дефектен? Благодаря. П.с.: Не искам да се смята за хейт, смесвал съм си вече 6 или 7 аромата на G-Vape и ги обожавам, просто питам, за да знам дали да отида си купя друг, или ще се оправи аромата:) Шейда трябва да отлежава поне 30дни в 18ка никотин за да стане на вкус и на цвят наситено жълто(като конска урина) Така че не бързай да правиш заключения !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer 306c Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Преди 13 часа, Nikolay написа: Не знам, на кой, на какво му мирише "shade" , но на почти 5% ми е аромата и почти 20 дни "steeping" и вкуса му е почти 0 ( няма нищо ама нищо общо с оригиналното "shade" ). С колко мг., никотин ? Колкото по ниско никотиново съдържание толкова повече време чакане. С 18 никотин поне 30 дни. Отделно с това процентно съотношение, което си направил ще е като сироп за кашлица. Шейда не повече от 2-2,5%Точно като оригиналното е , ще имаш много здраве от арменския поп. Ела с твоя аромат да ти го забъркам и после да видиш как става. Отлежаване в светло шише на светло !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer 306c Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Преди 9 часа, Labbii написа: Не искам да изглежда все едно се заяждам или споря, просто все още съм нов в “изпаряването” и смесването, та самият аромат 10мл, още като го отворих миришеше на зъболекарски кабинет, нищо общо със захарният памук - нормално ли е това? Понеже другите аромати си миришат както трябва? Иначе и на мен ми харесва Grand Master и мисля тези дни да прескоча да си взема едно сетче:) Точно така мирише този концентрат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Преди 13 часа, Nikolay написа: Не знам, на кой, на какво му мирише "shade" , но на почти 5% ми е аромата и почти 20 дни "steeping" и вкуса му е почти 0 ( няма нищо ама нищо общо с оригиналното "shade" ). Ники, аз имам друго предложение - вземи "оригинален" аромат с партида по възможност от тази година и ела в склада да ги сравним с "неоригиналните" - ако има разлика, ще ти подаря 5 аромата по избор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 4, 2018 Author Report Share Posted April 4, 2018 1 hour ago, pioneer 306c said: Шейда трябва да отлежава поне 30дни в 18ка никотин за да стане на вкус и на цвят наситено жълто(като конска урина) Така че не бързай да правиш заключения !!! Извинявай, но къде съм правил заключения? Нов съм, идвам и питам, 20 пъти казах, че супер много харесвам ароматите на G-Vape! Така, че преди да ми се караш, вземи прочети хубаво мненията ми. Все пак благодаря за информацията, при мен никотина е 3мг, така че предполагам затова отнема повече време. Вече имам отговор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangra Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 (edited) Този аромат го ползвам 4 години в 1.5-2% и винаги е един и същ .Писал съм ,но ще се повторя : база -максимална концентрация + аромата --отлежава 15-20дни едва след това се добавят ПГ и ВГ --отлежава15дни .Всеки ден се разбърква разтвора . И за да не се дразня от дългото чакане забърквам по 2 литра и забърквам следващата партида когато количеството намалее на 1литър . Аромата съм го купувал и от други търговци когато не е наличен в Гигадринкс и не съм намерил разлика - все пак е продукт на Фа.Препоръчвам цялото количество аромат да се използва веднага след отварянето на опаковката и в нея се пълни ПГ ,който се добавя към основното количество при втория етап . Вкусът на различните изпарители на определен аромат е различен и дори на един и същ изпарител , но с различни намотки и памук . Всеки харесва различни аромати и това ,че повечето харесват определен аромат не означава , че и на теб трябва да ти харесва ! Edited April 5, 2018 by tangra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 20 hours ago, Людо said: Това с големите разфасовки със съдържание на никотин не е прищявка на Гигадринкс. Кой говори за никотин колега ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 18 hours ago, Димитър said: Ники, аз имам друго предложение - вземи "оригинален" аромат с партида по възможност от тази година и ела в склада да ги сравним с "неоригиналните" - ако има разлика, ще ти подаря 5 аромата по избор. Само да намеря "shade" на "FA" ще ти подаря 5. Нищо не може да ме съгласи, че това "shade" което се продава сега е като "shade"-то което беше нa Flavour Art . Предполагам, че и "soho"-то го чака същото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad-max Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Еййййй само на теб ли дават "не оригинален " ???? Пък на останалите оригинал. ? Цъ-цъ-цъ. Стига бе хора. Глупаво е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labbii Posted April 5, 2018 Author Report Share Posted April 5, 2018 (edited) Лек ъпдейт от мен: Току-що помирисах Shade-a, започнал е вече да "понамирисва" на захарен памук ( на почти 2 седмици е в момента, на 3мг никотин ), предполагам до 2-3 седмици ще е топ. Взех си Maxx Blend и Grand Master току що - направих ги на по 2мг никотин, и още от сега са си супер за изпаряване, а представям си след 3-4 седмици - силно препоръчвам, особено Maxx Blend! Дори мисля, утре да отида да си взема още основи и никотин, за да направя целият аромат - уникален е, поздравления! Благодаря за информацията относно Shade:) Edited April 5, 2018 by Labbii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad-max Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Колега информацията на pioneer 306c за Шейд е проверена доста пъти . Колкото и да не ни се ще ...Шейд си иска чакане. Става що годе и след 2 седмици...ама поне след месец е добре. А най-добре е ако си предвиждаш и си забъркваш за по-късно /поне след месец-два/. С времето ще се ориентираш според твоите нужди.......колко ще забъркаш.....колко ще използваш.....и така на татък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts