Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

177 потребители са гласували

1. 1. Продължавате ли да пушите електронни цигари и какво ще правите занапред

• Продължавам на електронни цигари, но смятам да откажа и тях
      7
    • Продължавам на електронни цигари и за сега не смятам да ги отказвам
      156
    • Върнах се на обикновени цигари
      0
    • Върнах се на обикновени, но смятам отново да опитам електронни
      2
    • Пуша и от двата вида
      9
    • Отказах нацяло всички видове цигари
      3

Recommended Posts

Публикувано на (редактирано)

Аз имам едно питане.

От 2 месеца се чудя каква е тая меланхолия и липса на концентрация, дето ме мъчи, та реших да експериментирам. Сменявах течности, марки, сменявах вкусове, никотинови концентрации, каквото имаше - го сменявах. Ма не става. Та спрях и електронната цигара, а меланхолията започна да изчезва и концентрацията да се появява. Психо-фактори за състоянието ми няма, пробвах и от там, преди да зарежа и фазомера. Не е и от глад за цигари - за 5 месеца и нещо предполагам, че е минал и заминал...

Да вметна - течностите, които съм ползвал, са тукашен Деканг и Хангсен.

И ето проблем - не искам да спирам електрониката, ма не ми се ходи като робот, какъвто се чувствах в действителност. Не питам за решение, защото знам, че е индивидуално, но някой сблъсквал ли се е с този "проблем"?

Редактирано на от Yasen
  • Отговори 220
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Аз имам едно питане.

От 2 месеца се чудя каква е тая меланхолия и липса на концентрация, дето ме мъчи, та реших да експериментирам. Сменявах течности, марки, сменявах вкусове, никотинови концентрации, каквото имаше - го сменявах. Ма не става. Та спрях и електронната цигара, а меланхолията започна да изчезва и концентрацията да се появява. Психо-фактори за състоянието ми няма, пробвах и от там, преди да зарежа и фазомера. Не е и от глад за цигари - за 5 месеца и нещо предполагам, че е минал и заминал...

Да вметна - течностите, които съм ползвал, са тукашен Деканг и Хангсен.

И ето проблем - не искам да спирам електрониката, ма не ми се ходи като робот, какъвто се чувствах в действителност. Не питам за решение, защото знам, че е индивидуално, но някой сблъсквал ли се е с този "проблем"?

A как си с въглехидратите? Щото твоето бие на инсулинова резистентност.

A как си с въглехидратите? Щото твоето бие на инсулинова резистентност.

Виж, тука ме вкара в джаза. Приемам храни с повече въглехидрати, което обаче го правя от много години. Но определено и върху хранителния режим трябва да поработя. Обмислях го, но ми се стори странно да е просто съвпадение. Зачетох се за инсулиновата резистентност, има доста общо...

Редактирано на от Yasen
Публикувано на

Да и аз изпаднах в такова състояние и в краина сметка се оказа пролетна умора,засили витамините и протеините и всичко ще е ок. А по лошото беше че всичко като че ли започна от някаква пролетна настинка ,но всичко мина за това ти пожелавам успех,здраве и късмет всичко останало е прах вятър и мъгла.

Публикувано на

Виж, тука ме вкара в джаза. Приемам храни с повече въглехидрати, което обаче го правя от много години. Но определено и върху хранителния режим трябва да поработя. Обмислях го, но ми се стори странно да е просто съвпадение. Зачетох се за инсулиновата резистентност, има доста общо...

Не искам да кажа нещо против мнението на Георги Дяков за инсулиновата резистентост при мъжете, но Yasen-е, наистина помисли, дали не е някаква форма на пролетна умора, както казва колегата bgvaper или изтощение от физически или интелектуален труд. Или от занижена самооценка на резултатите от него. Демек, сам да се депресираш и сега хептен да се вкараш във филми и да тръгнеш по болници.

Защо не вземеш да преосмислиш нещата, да си планираш задачите по друг начин и да се захванеш с някое хоби или да отделяш повече време на близките си хора. Просто подхвърлям идеи. :)

Публикувано на

Да и аз изпаднах в такова състояние и в краина сметка се оказа пролетна умора,засили витамините и протеините и всичко ще е ок. А по лошото беше че всичко като че ли започна от някаква пролетна настинка ,но всичко мина за това ти пожелавам успех,здраве и късмет всичко останало е прах вятър и мъгла.

То добре пролетна умора, ма баси умората - два месеца и кусур, а има промяна след спирането на електронната. Или съм я нарочил за източник и си внушавам. Благодаря за пожеланията, тъпкано да ти се връщат!

Не искам да кажа нещо против мнението на Георги Дяков за инсулиновата резистентост при мъжете, но Yasen-е, наистина помисли, дали не е някаква форма на пролетна умора, както казва колегата bgvaper или изтощение от физически или интелектуален труд. Или от занижена самооценка на резултатите от него. Демек, сам да се депресираш и сега хептен да се вкараш във филми и да тръгнеш по болници.

Защо не вземеш да преосмислиш нещата, да си планираш задачите по друг начин и да се захванеш с някое хоби или да отделяш повече време на близките си хора. Просто подхвърлям идеи. :)

Мисля го. И идеите ти никак не са за пренебрегване, имайки предвид, че напоследък се понатрупаха някои неща. Но едно е факт - сам пред себе си никога не съм си признавал, че нещо ме е изморявало, което е довело до автоматично отхвърляне на тази теза. Но май трябва да преодолея автоматиката.

По болници няма да тръгна, защото съм алергичен към медицината и шубето е големо там, освен, ако не съм пред умирачка, а върху психиката се работи постоянно.

Идеята за инсулиновата резистентност ми се стори адекватна, до колкото ми увря главата по този въпрос след прочит на доста материали. Но не се вкопчих в нея до някаква невротична степен. Тази седмица пускам една кръвна картина за обща информация и с чисто справочна цел, пък се надяваме наистина да е умора и да си сецам фазомера.

Публикувано на
... Но едно е факт - сам пред себе си никога не съм си признавал, че нещо ме е изморявало, което е довело до автоматично отхвърляне на тази теза. Но май трябва да преодолея автоматиката.

От собствен опит знам, че понякога да спориш с прост човек е по-изморително от колкото да прекопаеш два декара царевица или да пренесеш бойлер от магазина до апартамента на симпатична комшийка от петия етаж. :) :) :)

Иначе, човек рабОти,рабОти, пък спре да си почине и да поизпарява :) :

709820.jpg

Публикувано на

Колега прегледаи се виж си показателите и нищо да ти няма пак е добре да се направи защото ние българите само работа,работа и пак работа и еи го на така се стига до системно непочиване и преуморяване от там недоспиване лошо неправилно хранене безсънни нощи и тн.н.и за капак и семейни или други проблеми и така при мен се получи ''кои мен с работа не можеш ме мръднеш''  е да ама не  като отидох на лекар с много закъснение направо в болницата два месеца и ми вика доктора ти на прегледи ходиш ли аз му казвам не аз съм млад и здрав,но уви не е така няколко фактора като се свържат и образуват голям проблем.За това го споделям тук в форума за да се знае че от здравето по голямо богатство няма и няма богатство с което да си купиш здраве колкото и да си млад колкото и да си здрав не си от стомана човек си като всички останали.Затова ти пожелавам да си почиваш да работиш с мярка като се съмняваш да се прегледаш да не патиш като мен по-болници и други такива заведения че там е пълен абсурд но това е друга тема на разговор,Успех здраве и късмет другото от самосебе си ще дойде.

Публикувано на

Това с инсулиновата е просто предположение на база най-общи познания и винаги е най-често. Но не е болест. Просто резистентност. Виж си захарта - ако е над 5 на гладно, вече не е добре. Мини малко на диетка като тая качената от мен и след всяко ядене една чаена лъжичка канела. За да не изстрелва инсулина и от там да не трупа глюкоза. А иначе може всичко да е. То и не каза годините колко са :) Абе Stormglass ти само за комшийката ли мислиш бе  :wOOt:  :wOOt:  :wOOt:  :wOOt:

Публикувано на

Не бе Георги :D , за комшийката мислех единствено и само, докато пренасях до петия етаж въпросния 80-литров бойлер, за който писах преди две мнения. :wOOt3:  :wOOt3:   :wOOt3:

Съвета за употреба на канела е интересен и навярно полезен, но трябва да се обърне внимание на кръвното налягане, защото канелата го понижава, доколкото си спомням.

Публикувано на

Не бе Георги :D , за комшийката мислех единствено и само, докато пренасях до петия етаж въпросния 80-литров бойлер, за който писах преди две мнения. :wOOt3:  :wOOt3:   :wOOt3:

Съвета за употреба на канела е интересен и навярно полезен, но трябва да се обърне внимание на кръвното налягане, защото канелата го понижава, доколкото си спомням.

Понижава кръвната захар чрез потискане на инсулиновата секреция. С кръвното няма общо, или поне не пряко. И говоря за Цейлонска канела, а не за ония боклуци в стил EGO-K илиенци едишън. Аз ще взема да отворя една тема в общите за диети, добавки, здраве, стероиди и т.н. :)

Понижава кръвната захар чрез потискане на инсулиновата секреция

Не съм доктор, ама това ми се вижда неправилно. При липса на инсулин няма кой да вкара въглехидратите в клетките и съответно кръвната захар трябва да се увеличи

Редактирано на от gogo63
Публикувано на

Понижава кръвната захар чрез потискане на инсулиновата секреция. С кръвното няма общо, или поне не пряко. И говоря за Цейлонска канела, а не за ония боклуци в стил EGO-K илиенци едишън. Аз ще взема да отворя една тема в общите за диети, добавки, здраве, стероиди и т.н. :)

Отваряй, ще бъде полезна!

Публикувано на

Не съм доктор, ама това ми се вижда неправилно. При липса на инсулин няма кой да вкара въглехидратите в клетките и съответно кръвната захар трябва да се увеличи

Не, точно обратното, няма да позволи да се превърнат в глюкоза, съответна и да се повиши захарта. Т.е. инсулина е враг на отслабването. Т.е. не е директно, а индиректно, понеже е свързан с хормона кортизол, който като е повишен организма ударно трупа мазнини в кафявите зони. Това се случва по сложен биохимичен път, като има взаимозависимост между високия инсулин и кортизол.

Публикувано на

... И говоря за Цейлонска канела, ...

И аз говоря за тънкокора канела от Шри Ланка. :)

Колега Георги Дяков, напълно съм съгласен с мнението на колегата

Отваряй, ще бъде полезна!

Така че, смело отваряй тема. За всички ни ще бъде полезна. :)

Тия дни ще се случи, само да намеря повече време, че се подготвям за събора в Събота на гребна база. 

Ето линк към онази диета:

https://anonfiles.com/file/f946b3564974e8024d48393252ee9f92

Редактирано на от Георги Дяков
  • 3 месеци по-късно...
Публикувано на

Колеги, замислих се дали не прекалявам с никотина от Е-цигарите. Изпарявам 24-26 мг никотин, по 2-3 мл на ден, с добавка ПГ за по-здрав удар. Дадох на двама приятели, тежки пушачи, да дръпнат по веднъж, и щяха да си изповръщат дробовете. Та забелязали ли сте предозиране и негативни последици от електричките?

Публикувано на

Прекаляване в началото има.

24мг/мл си е доста, но и аз попуших 1 година на толкова.

Добавка PG за удар не го споменавай, че не е така, това са неправилно прочетени твърдения.

Тежките пушачи на тютюневи гълтат всякакви гадости и 1% никотин от всичкото съдържание, така че като има дадеш чист никотин да дръпнат, ще се замаят.

А и това са признаците на предозиране - главоболие, световъртеж, замавайне, понякога и гадене.

Опитай 4-5 дни да минеш на 18мг/мл.

Публикувано на

И аз пушех 24 мг/мл първите седмици - готови течности на Деканг. Намалих на 18, защото ми ставаше зле на стомаха и постоянно бях изморена и недоспала.  След като стигнах до извода, че може да е от никотина, минах на 18, после на 16 мг. Свиква се за няколко дни с по-слабия удар. А откакто взех вамото, с най обикновено виви и 12 ми идва добре на подходящата настройка...

А по отношение на пушачите, които опитват е-цигара за пръв път и си изкашлят дробовете от първата дръпка - мисля, че дърпат твърде много и твърде бързо и просто им се получава суха, нагоряла дръпка... Затова обяснявам по 5 минути, че трябва бавничко и полека да изпаряват, като междувременно не пускам батерията, та се налага със сила да ми я издърпат от ръцете ;)

Публикувано на

Прекаляване в началото има.

24мг/мл си е доста, но и аз попуших 1 година на толкова.

Добавка PG за удар не го споменавай, че не е така, това са неправилно прочетени твърдения.

Тежките пушачи на тютюневи гълтат всякакви гадости и 1% никотин от всичкото съдържание, така че като има дадеш чист никотин да дръпнат, ще се замаят.

А и това са признаците на предозиране - главоболие, световъртеж, замавайне, понякога и гадене.

Опитай 4-5 дни да минеш на 18мг/мл.

И аз установих, че ПГ-то не спомага за кика. Ще пробвам с флаш. А явно толкова пуша, че нощем и 20 мг от Атмос ми идват серт, а през деня 26 не ми стигат. 

Публикувано на

И аз установих, че ПГ-то не спомага за кика. Ще пробвам с флаш. А явно толкова пуша, че нощем и 20 мг от Атмос ми идват серт, а през деня 26 не ми стигат. 

Колега Дийпблу  може ли за да стане по-ясно да напишеш точно какви течности изпаряваш-готови или самозамес и с какво съдържание на ВГ и ПГ.Споменаваш че през деня 26мг не стигат а вечер 20мг защо така се получава различни течности ли използваш?

Публикувано на

На мен пък с ПГ (75/25),ми идва много приятна дръпка с по изразен вкус,поне не толкова сладка.Парата ми е по-малко,но пък аз не пафкам,за да правя шоу.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...