pioneer 306c Публикувано на 4 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 4 Октомври, 2012 Гого, не ми трябваха години. Просто един ден реших и аз да се кача на кораба от любопитство ....и те така. Интересното е , че от както взех чиста база да изпарявам свалих концентрацията драстично. От 36 и 24 "в различни дни" сега съм на 8 до 10 в най-екстремни ситуации до 12мг. И дет се вика сега разбирам Пайнер защо изпарява странни неща " маруля с домати.....кускус с швепс и т.н. "......просто му е доскучала чистата база . Предполагам съвсем скоро и аз ще стана поклонник на касис с мента Бате Гого имаше в предвид DESERT SHIP- бе бате Отговор
mad-max Публикувано на 4 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 4 Октомври, 2012 Бате Гого имаше в предвид DESERT SHIP- бе бате Ахаааа. Аз рекох , че като Джак Спароу се е метнал на празен кораб Ама нищо де. Ей да добавите емот-иконки с бира. Отговор
gogo63 Публикувано на 4 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 4 Октомври, 2012 Ама нищо де. Ей да добавите емот-иконки с бира. Никакви емотиконки! Дължиш една бира . А относно течностите....Преди 30-тина месеца започнах с течности на Деканг..Карах почти една година с тях..То не бяха kAnt, cAmal, 555, ry4, MLB.... абе разходих се из ароматите доста. За съжаление не можах да ги припозная за моя тип течности. Каквото и да слагах в изпарителите-винаги имах чувството, че шмъркам на жената подправките. След това около 5-6 месеца карах на е-хелт течности като приемливо бюджетно решение. В интерес на истината в началото те бяха доста приемливи като вкус. Там открих една купчина плодови аромати. После се сдушихме с Пуф-паф, а той се оказа един голям изследовател...по едно време достави едни течности на филлайт от Варна и Last Hope..Манго---Уауууууу,малииииии...направо ми залепна като репей на гащи.... Ахааа, викаме си..този производител е велик, давай да вземаме нещо друго да пробваме....Касис...пффффф, жаба да видя, не ме е тъй гнус.. По едно време, разкрихме сайта на Инавера и домъкнахме бази и овкусители, ама много овкусители, от там. Още ги нямаше в БГ. Ей тогава падна голямо джуркане....по едно време почнах да изпитвам отвращение само като чуя думата овкусител. По едно друго време Бисер ме прилъга да опитам един-дезърт шип, мисля, беше на ФА. Е, от тогава просто съм спрял да се занимавам с овкусители...ЗА МЕН това е течността, с която не привиквам. Преди ходех с 3-4 карта различни течности и ги въртях, че привиквам с вкуса и сменям. И така много месеци карам само на пустинен кораб/верятно така са избягали от името Кемъл /. ТОва са моите 5 стинки по темата с ароматите. Естествено, моят вкус няма нищо общо с вашия и никой не е казал, че дезърта ще ви залепне и на вас Отговор
mad-max Публикувано на 4 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 4 Октомври, 2012 Никакви емотиконки! Дължиш една бира . ................................................ По едно друго време Бисер ме прилъга да опитам един-дезърт шип, мисля, беше на ФА. Е, от тогава просто съм спрял да се занимавам с овкусители...ЗА МЕН това е течността, с която не привиквам. Преди ходех с 3-4 карта различни течности и ги въртях, че привиквам с вкуса и сменям. И така много месеци карам само на пустинен кораб/верятно така са избягали от името Кемъл /. ТОва са моите 5 стинки по темата с ароматите. Естествено, моят вкус няма нищо общо с вашия и никой не е казал, че дезърта ще ви залепне и на вас За бирата винаги съм готов макар и аз да не пия бира. Е да ама винаги имам желание да почерпя. А на Бисер.......шапка му свалям. Рече и отсече ....Латакия ......и така и стана. Откакто ми го подметна и аз все това пуфкам "е понякога си сипвам и от Кафе-то на жената " . А тоз "кораб" засега отлежава....май стана почти месец откакто съм го забъркал. Още чакам да ме грабне . Предполагам и това ще стане съвсем скоро. Отговор
gogo63 Публикувано на 4 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 4 Октомври, 2012 Рече и отсече ....Латакия ......и така и стана. ТО и на мен рече и отсече, ама Латакията така или иначе не ме вълнува Отговор
gigafive Публикувано на 5 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 Абе то да си кажа правичката сигурно от пуста лакомия за повече видове любими сокчета правя експериментите. Всеки път след като се получи някой бливоч(бълвоч/балвоч сещате се) или що годе успешен микс, след това си карам на Shade/RY4/Black Cherry/Chocomint (вече и Тобако Ц и Грозде) и се чудя и мая какво ме кара да правя глупотии. Декангските ги отказах чрез Държавен вестник както и Хансен не ми допадат, само Фийл Лайв мисля да пробвам нещо, като станат Генчовците от новата партида готови В последно време обаче все по-малко време остава за вейпърските хобита и усещам как нещата се нормализират като в аналоговата ера - взимам си дозата докато си върви денят и когато имам време по един път дневно преравям форумите за нещо да не изпусна все пак ама скоро и това очаквам да отшуми Тааа таковата... ако изпарявате гроздето... амии ааа ее очаквайте въпроси като "Къде скри виното?" или "Защо мирише на бъчва тук бе?" И аз го усетих като излязох снощи за малко от стаята с РС-то и се върнах след 2-3 минути - миришеше на "бадънь" :lol: Утре се "качвам" на кораба и аз и ще видим дали ще ме отнесе през дезърта или ще се изгубя из дюните Отговор
100ian Публикувано на 5 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 Ей, дезърта не съм го пробвал, аз пък залепнах на макс бленд, по едно време ми дойде доста сладък, но с по-малко капки се оправиха нещата и пак ми е любим и не го сменям за нищо. Но ще пробвам дезърт - голяма реклама му направи Отговор
puf-paf Публикувано на 5 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 ... Но ще пробвам дезърт - голяма реклама му направи Друже, не тръгвай с "голямата кошница" - това, че мнозина го харесват, не значи че на теб ще ти "залепне"... Ха дано (хаирлия да е)! Отговор
mad-max Публикувано на 5 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 Ей, дезърта не съм го пробвал, аз пък залепнах на макс бленд, по едно време ми дойде доста сладък, но с по-малко капки се оправиха нещата и пак ми е любим и не го сменям за нищо. Но ще пробвам дезърт - голяма реклама му направи Ами те с Пуф-Паф...., че и с Пайнер.....подстрекатели се явяват Топър само тихичко си чопли нещо и си трайка. А можеше поне една "БаДаНарка" да прати на Димитър.......да погледаме и ние.....като малки деца пред витрина на сладкарница Отговор
100ian Публикувано на 5 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 Друже, не тръгвай с "голямата кошница" - това, че мнозина го харесват, не значи че на теб ще ти "залепне"... Ха дано (хаирлия да е)! А, с малката кошница ще тръгна, а после голямата ако ми залепне. Шаде и макс бленд ги сменям ежедневно по няколко пъти, а ако и дезърт ми хареса и него ще го включа Отговор
puf-paf Публикувано на 5 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 5 Октомври, 2012 На мен ми е намбър уан (а и на доста други колеги), но "мисълЪт" ми е колегата да не остане разочарован. А и има вероятност да му "засладнее" ... ("...аз пък залепнах на макс бленд, по едно време ми дойде доста сладък...") С други думи - да не се тръгва с такава предубеденост. (а има и друго - миналата година (по това време) бях "залепнал" на мангото на Feel Life - казах си "това е"... 2-3 месеца и... сега не ща и да го помириша... тогава пък макс бленд не ме впечатли, но сега - преоткрих го... Та - не бива да сме категорични.) Отговор
gigafive Публикувано на 6 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 6 Октомври, 2012 (редактирано) Друже, не тръгвай с "голямата кошница" - това, че мнозина го харесват, не значи че на теб ще ти "залепне"... Ха дано (хаирлия да е)! Право каза за залепването - не държи при мен ама то пък Макс Бленда също не мога да го употребявам. Дезърта има нещо специфично, което немога да определа, но точно това не ми допадна. На мирис сокчето много ми харесваше, ама в изпарителите... Само Рояла не съм пробвал от последните чорбици дето забърках и утре и него ще видя дали ще бракувам Трябва да пусна за размяна 10-на аромата в раздела надолу ама да вида кои точно, че на някой ще им дарувам 2-ри шанс П.П. Забравих да спомена, че Falcon Eye(WG) взе че ми хареса много за разлика от Дезърта и като за WG аромат 4 капки на 10мл база ми се струват малко, та ще забъркам с 5. С 6 не смея, че все пак си е WG и там капката важи Редактирано на 6 Октомври, 2012 от gigafive Отговор
go4o Публикувано на 6 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 6 Октомври, 2012 На мен Рояла ми дъхне на евтина аналогова цигара-едно време имаше разни гадни цигари-Арда, Мелник, или нещо такова. В интерес на истината, след половингодишно изпаряване, запалих едно Боро, което ми беше фаворит дълги години(2 кутии дневно)-направо отврат ми се видя-гаден мирис и вкус, много слаб удар, въобще...разглезих се май с тия ароматчета и никотинчета И докато пушиш трябва да я държиш в ръката или пепелник да търсиш Е , писна ми да я държа и я хвърлих.... и си засмуках Вивито , и след това с кеф си го пъхнах в джоба Отговор
mad-max Публикувано на 6 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 6 Октомври, 2012 На мен Рояла ми дъхне на евтина аналогова цигара-едно време имаше разни гадни цигари-Арда, Мелник, или нещо такова. В интерес на истината, след половингодишно изпаряване, запалих едно Боро, което ми беше фаворит дълги години(2 кутии дневно)-направо отврат ми се видя-гаден мирис и вкус, много слаб удар, въобще...разглезих се май с тия ароматчета и никотинчета И докато пушиш трябва да я държиш в ръката или пепелник да търсиш Е , писна ми да я държа и я хвърлих.... и си засмуках Вивито , и след това с кеф си го пъхнах в джоба Просто това е самата истина. Даже и жена ми дето изпарява от седмица сутринта ми спретна скандал "-Къде ми е батерията".....а сега де...-ами....зарежда се. - Ти защо не ме питаш а ми взимаш и пипаш батерията .....наложи се цигара да паля . Викам..-Добре миличко ей сега ще я донеса. а тя .....-какво сега .....знаеш ли колко са гадни цигарите ???? Ей тука неможах да отговоря скъпи колеги. Млъкнах и тихичко се изнесох на работа. Отговор
gigafive Публикувано на 6 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 6 Октомври, 2012 (редактирано) Че що бараш чужди батерии Да си знаеш вече да не пипаш Аз намалко да бракувам Рояла заради Редуксчето - нещо много натискаше фитила капачката и спираше сокчето ама го фикснах. Та Рояла отива към категория "когато няма какво и не ми е гадно" наред с Тобако Ц и Ориентал(Инавера), а и с Фалкон Ай(не му свикнах, а ми се струваше добро за продължително изпаряване). Втори шанс получи Дон Хил и добре стана така, защото отива в категория "незнам какво е ама е убаво" - нещо като Шейд ама по-надолу в класацията И Макс Бленда остана за 2-ро пробване, ама нещо ме домързя... опа намерих си един обезватен кангер и ще капна малко да чуем... ...е нема да стане. Имаше един сапун ползвах преди време 1:1 ми е и е странно и не ми допада... абе гадно си ми е, няма какво да се кривя Ама на вкус и цвет - нали така беше лафа? П.П. Ще взема да постна тези дни любимите си бъркочи - концентрация и кое с какво изпарявано - може на някой да е от полза, а пък и нали трябва да се спами Редактирано на 6 Октомври, 2012 от gigafive Отговор
Stoevmobile Публикувано на 16 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2012 Здравейте, Колеги, Нов юзър съм у този Форум и се опитвам първо да чета, после да задавам глупави въпроси... Не можах да намеря логично описание - защо трябва да "втасва" някое сокче с аромат или пък базов разтвор дни/седмица, за да добие вкус? Преди малко над 2 месеца минах на електроника и не смятам да опитвам пак аналоговите, след около 30 години по средно 50 цигари дневно.. На третата седмица минах на почти безникотинови сокчета, с "една идея нещо вътре" , колкото да знам, че го има.. ) Ще съм благодарен ако някой ми помогне с кодови думи за "търсачката" - сигурно всичко е изписано вече, само трябва да знаеш как да го търсиш... Връщам услугата у фото-форум.нет ) Отговор
Димитър Публикувано на 16 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2012 Здравей! Един от малкото, които започват първо с четенето, поздравления за което. Най-общо казано, ароматите трябва да "отлежат", защото явно имат нужда от повече време, за да могат да се разтворят както трябва. Отговор
mad-max Публикувано на 16 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2012 (редактирано) Малко "високопАрно" звучи ама на молекулите им трябва време за да се "смесят" . Иначе пак става но аромата е наситен и се усеща като принудително поставен. А идеята е да се постигне по-голяма прилика с фабричните такива. Но всеки с вкусът си. Интересното е , че някои аромати се "получават" за по-кратко време. ЕДИТ Коментирам Тютюневи аромати защото само такива ползвам. Пайнер и Топър нека бъдат любезни да обяснят повече и за останалите. Успех . Редактирано на 16 Октомври, 2012 от batko32 Отговор
Димитър Публикувано на 16 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2012 Аз ползвам 90% плодови - и при тях си иска отлежаване, но малко по-малко. В общи линии са готови за 2-3 дни. Отговор
Pago85 Публикувано на 17 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 А тук е момента да ми препоръчаш някое плодово, Митак Че мацката ми говори всеки ден за нещо плодово - изпарява от 1 седмица. Аз на себе си ще дам още малко време с тютюневи преди да се реша на нещо плодово. Темата за ароматите е изчетена, като гледам препоръчват някои, които ги няма в магазина... та ако може да препоръчаш нещо, което е в наличност в момента. Разбира се съм наясно, че всеки с вкуса си, както казало кучето, което после се облизало, знаете къде Сиреч, разбирам, че може и да не се хареса, но пак е по-добре отколкото да ги гледам само по имена... Отговор
Георги Дяков Публикувано на 17 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 А тук е момента да ми препоръчаш някое плодово, Митак Че мацката ми говори всеки ден за нещо плодово - изпарява от 1 седмица. Аз на себе си ще дам още малко време с тютюневи преди да се реша на нещо плодово. Темата за ароматите е изчетена, като гледам препоръчват някои, които ги няма в магазина... та ако може да препоръчаш нещо, което е в наличност в момента. Разбира се съм наясно, че всеки с вкуса си, както казало кучето, което после се облизало, знаете къде Сиреч, разбирам, че може и да не се хареса, но пак е по-добре отколкото да ги гледам само по имена... Ако позволиш, нека ти препоръчам от собствен опит: Праскова на Инавера Черна Череша на ФА Касис и на двете фирми Кокос на Инавера Страхотни плодови аромати! Отговор
Stormglass Публикувано на 17 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 (редактирано) Малко "високопАрно" звучи ама на молекулите им трябва време за да се "смесят" . Иначе пак става но аромата е наситен и се усеща като принудително поставен. А идеята е да се постигне по-голяма прилика с фабричните такива. Но всеки с вкусът си. Интересното е , че някои аромати се "получават" за по-кратко време. ЕДИТ Коментирам Тютюневи аромати защото само такива ползвам. Пайнер и Топър нека бъдат любезни да обяснят повече и за останалите. Успех . Много добре си е казано. Ако позволиш batko32, ще внеса малка поправка, в същия стил. На молекулите не им трябва много време да се "смесят", "запознаят" и "харесат". Трябва им време за да си "народят" други, различни молекули. Времето на отлежаване е необходимо за да протекат различни химически процеси - на окисляване и други. Резултата е пълно разгръщане на букета на даден аромат. Затова аромата на свежоприготвен разтвор се усеща по-твърд, по-наситен, но и по-беден на нюанси по сравнение със същия след отлежаване. Подобна е разликата между ароматите на качествено дванайсет годишно бренди и някое тригодишно такова. И те така. Редактирано на 17 Октомври, 2012 от Stormglass Отговор
puf-paf Публикувано на 17 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 ... Времето на отлежаване е необходимо за да протекат различни химически процеси - на окисляване и други. Резултата е пълно разгръщане на букета на даден аромат. Затова аромата на свежоприготвен разтвор се усеща по-твърд, по-наситен, но и по-беден на нюанси по сравнение със същия след отлежаване. Подобна е разликата между ароматите на качествено дванайсет годишно бренди и някое тригодишно такова. И те така. Ей сега "скривам" един Дезърт и едно бренди и ще ги отворя след 12 години Отговор
Stormglass Публикувано на 17 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 puf-paf, да ти имам нервите. За коняка не се съмнявам, че ще издържиш, ама ако устискаш да чакаш "Кораба на пустинята" да зрее цели 12 години ти си "не човек, а желязо". Отговор
mad-max Публикувано на 17 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2012 Stormglass благодаря за корекцията. Ама и аз като не дочитам запитването. Извинявам се , че подходих с отговор като за хептен незнаещ Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.