Stormglass Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 Амиии, няма защо. Всички разбират, че просто си бързал, да обясниш на човека. Еееййй богу, на всеки се случва. Отговор
Stoevmobile Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 Днес ми пристигна пратката с "Аромат на тютюн, отглеждан на сянка в Кънектикът и Масачузец. Отявлена дървесна нотка, сладък привкус и изключително приятен аромат.Безникотиновите течностите Flash на италианската фирма Flavour art са специално разбратони, да имитират удар в гърлото, като по този начин се доближават максимално до усещането от никотиновите течности. Състав: PG 63%, VG: 35%, аромати: 2%."... Давам десетарка за състава на онези "2%" ....Този Flash "Shade" ми идва доста силно, ще взема да опитам да го разредя с 0мг-ов "Shade" от полските сокчета... И двете нямат никотин, ама едното има силен аромат и блъска в гърлото, другото стои като разводнено и аромата му липсва.... Скоро трябва да започна да публикувам собствената класация "Това НЕ и това НЕ" .... Някой от "Отбора на Знаещите" може ли да обясни, защо не само няма прилика, ами няма и нищо общо м/у сокчетата по-долу, даже и в аромата? Отговор
Димитър Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 Е, то е от ясно по-ясно. Това в ляво е бъркано "в къщи" от колегите Иновейшън, като само можем да предполагаме, че в приготвянето му са използвали базовия разтвор на Inawera - VPG 0 в комбинация с италиянския ароматизатор Shade. За съжаление това е една от порочните практики на търговците "тарикати", които с цел да "бутнат" цената или по-голяма печалба (като другите колеги от Pu6com) използват незаконни практики. Все пак рано или късно се надяваме, че хората ще се усетят, че ги лъжат в очите и всичко ще си дойде на мястото. Отговор
Topper Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 И все пак, разликата е "флаш" което още ме учудва как го постигат. А за това се отнасям с дълбоко уважение към лабораториите на ФА - щом могат да постигнат ефект като от кубинска пура на екс, значи знаят как протича процеса и могат да го възпроизведат! Та флаш-а е разликата, наистина рита ама много яко, даже не мога да кажа като 32мг (толкова съм пушил де) ами много по рязко, режещо и яко. Пък бъркоча е... база с мъничко (евентуално) аромат Отговор
mad-max Публикувано на 18 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 ........................................ Та флаш-а е разликата, наистина рита ама много яко, даже не мога да кажа като 32мг (толкова съм пушил де) ами много по рязко, режещо и яко. Пък бъркоча е... база с мъничко (евентуално) аромат Топър такава или подобна разлика получавам като се заиграя да добавя Дейонизирана водица. Рита и реже или както там го наричате. Пак такъв ефект се получи след добавянето на Медицински Спирт "95%-ов ако не се лъжа" към базата. Малко ОФФ Смятам да продължа опитите със спирта като го заменя с Домашна ракия и да направя нова пропорция "Ракия 50% / ВГ 30%/ ПГ 20%". Така хем кеф с изпаряването....хем спиртните пАри ще те пратят в облаците Отговор
Димитър Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 ПГ - Пловдивска гроздова... Отговор
puf-paf Публикувано на 18 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 18 Октомври, 2012 Топър такава или подобна разлика получавам като се заиграя да добавя Дейонизирана водица. Рита и реже или както там го наричате. Пак такъв ефект се получи след добавянето на Медицински Спирт "95%-ов ако не се лъжа" към базата. Малко ОФФ Смятам да продължа опитите със спирта като го заменя с Домашна ракия и да направя нова пропорция "Ракия 50% / ВГ 30%/ ПГ 20%". Така хем кеф с изпаряването....хем спиртните пАри ще те пратят в облаците Само не сядай зад волана Отговор
Stoevmobile Публикувано на 19 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 19 Октомври, 2012 Днес предложих на колега, дето изпарява 18мг сокчета да опита флаш... и на един колега, дето пуши "аналогови"... Доплака им се и на двамата.. Флаша успешно засилва аромата и удара на безникотиновите ми бъркочи, но не мога да го използвам в чисто състояние. Струва ми се че няма нужда да отлежава след смесването Отговор
Vapor Публикувано на 19 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 19 Октомври, 2012 Флаша успешно засилва аромата и удара на безникотиновите ми бъркочи, но не мога да го използвам в чисто състояние. Струва ми се че няма нужда да отлежава след смесването Ще съм ти много благодарна, ако ми кажеш колко приблизително слагаш Флаш на безникотиновите бъркочи. И аз имам едно шише Shade /на италианците, ФА/, но то е толкова тежко и така дере гърлото, че просто не може да се изпарява само. Отговор
Stormglass Публикувано на 20 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 20 Октомври, 2012 (редактирано) Днес ми пристигна пратката с "Аромат на тютюн, отглеждан на сянка в Кънектикът и Масачузец. Отявлена дървесна нотка, сладък привкус и изключително приятен аромат.Безникотиновите течностите Flash на италианската фирма Flavour art са специално разбратони, да имитират удар в гърлото, като по този начин се доближават максимално до усещането от никотиновите течности. Състав: PG 63%, VG: 35%, аромати: 2%."... Давам десетарка за състава на онези "2%" .... Много евтино даваш за фирмена тайна. В този стил ще вземе да предложиш цяла стотачка на Кока Кола за тяхната формула. На всички е ясно, че ароматите в течностите за изпаряване са синтетични. И тъй като синтетичните съединения имат срок на годност около година и половина, приблизително такъв е и срока на годност на ароматите и разтворите за изпаряване. Ето названията на част от съединенията, които се използват за тази цел. Естери:. Метилбутират - аромат на ябълка, Етилбутират - ананас, Изопентилбутират - круша, изоамилацетат - круша, Изоамилвалеринат - ябълка, Линалинацетат - лавандула, изоборнилацетат - хвойна, бензилацетат - жасмин, Етилметанат - ром, Бутилбутират - ананас, Изобутилпропионат - ром, Изопентилацетат - банан, Октилацетат - портокал, Етилбензоат - мента. Алдехиди: Хептанал - тревист аромат, Октанал - портокалов аромат, Нонанал - аромат на роза, Деканал - портокал, Цитрал - аромат на лимон, Бензоен алдехид - аромат на бадеми, Додеканал - аромат на хвойна, Ундекалактон - праскова, Деценалдехид - аромат на свеж горски въздух - озон. Хетероциклични съединения: Изобутилхинолин – многостранен дървесен и тютюнев аромат. Така че състава на интересуващите те 2% е от някои от тези съединения. Хайде със здраве и да знаеш, че чакам няколко бири. Редактирано на 20 Октомври, 2012 от Stormglass Отговор
Lex Публикувано на 20 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 20 Октомври, 2012 Е сега разглеждах аромати на Инавера, обаче не откривам срок на годност. При базите и ароматите на ФА, няма проблем, имат написан срок на етикета. Отговор
Stormglass Публикувано на 20 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 20 Октомври, 2012 Еееййй богу Lex, не е проблем, че на отделни шишенца няма срок на годност. Най-вероятно е указан на цялата партида. Също не мисли, че като няма указан срок, ароматите са натурални и вечни, като откритите в египетските пирамиди С изключение на най-елитната козметика и парфюмерия, синтетични аромати се използват повсеместно. По-евтини са и са по-наситени. И те така. Отговор
Stoevmobile Публикувано на 20 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 20 Октомври, 2012 Попаднах на това в тубето: Засега и не мога да използвам чист флаша и докапвам за удар към любимите ми аромати с вкус на сладкарница - капучино и кафе. Още нямам идея колко точно е идеалната формула, но подчертано флаша е добавка, заместваща никотина, не и течност за чисто изпаряване.. ще споделя, като уцеля точното съотношение, че и аромата му е силен и трябва да си поиграеш с дозирането... Някой опитвал ли е с 1-2 или повече капки лимонтозу или разтвор на витамин Ц ? Отговор
Topper Публикувано на 21 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Хора, не си правете такива опасни експерименти ! Съставки, овкусите, аромати и подправки, които са предназначени за ПОГЛЪЩАНЕ не се опитвайте да ги ВДИШВАТЕ защото може да стане доста сериозен фал. Като алергични реакции, спазми, конвулсии и т.н. ! Отговор
Stormglass Публикувано на 21 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Ех, Stoevmobile, аз от девет кладенеца вода донесох за да дам инфо за интересуващите ви 2%, а от ваша страна - "ни дума, ни вопъл, ни стон". Свидят ви се бирите, май. Мисля, че е коректно да драснете един ред дали отговора ми ви удовлетворява, иначе ако и в бъдеще задававате въпроси и игнорирате отговорите, хората ще престанат да им отговарят. А що се отнася до добавянето към сокчетата на всякакви витамини, лимонтузу, както и препарати "Саво", "Цилит" и "Доместос" , изцяло подкрепям мнението на Topper, да не си играем със здравето. Най-елементарния довод против такива експерименти, е че при изпаряването веществата се нагряват, влизат във химически реакции и се получава бог знае какво. Казано по селски, от витамин С не само няма да остане и следа, а ще се получи някаква отровна гадост. И те така. Е сега разглеждах аромати на Инавера, обаче не откривам срок на годност. При базите и ароматите на ФА, няма проблем, имат написан срок на етикета. Едва ли някой разтвор ще оцелее година и половина без да се изконсумира, но ако все пак има притеснения, че сокчетата ще се развалят, постъпете като много вейпъри. Мятате в хладилника и готово. С риск да изглеждам новобранец, ето къде съхранявам често използваните разтвори - в отделенията за яйца. Отговор
Stoevmobile Публикувано на 21 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Хора, не си правете такива опасни експерименти ! Съставки, овкусите, аромати и подправки, които са предназначени за ПОГЛЪЩАНЕ не се опитвайте да ги ВДИШВАТЕ защото може да стане доста сериозен фал. Като алергични реакции, спазми, конвулсии и т.н. ! Топпер, Имах предвид коментарите под клипа в тубето, виж под клипа: Стормглас, никога не ми се е свидела почерпушка с бира - и без друго само бира лоча ) Нека само да изпадне случай ... Да добавя - флаш течността е леко мътна, без наличие на утайки. При възможност ще кача снимки. Отговор
mad-max Публикувано на 21 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Подстрекатели такива. Сега трябва да ровя и да поръчвам Флаш. Отговор
Topper Публикувано на 21 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Топпер, Имах предвид коментарите под клипа в тубето, виж под клипа: Ами аз ти дадох отговор - самите италианци не препоръчват овкусители за хранителната промишленост да се използват за изпараяване. Колегата е споменал и факти за витамин С, които (с малко напън да се сетя) се учат май в 8 клас, поне по мое време. Иначе руснаци пробват с водка, американци с уиски... Отговор
Stoevmobile Публикувано на 21 Октомври, 2012 Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Подстрекатели такива. Сега трябва да ровя и да поръчвам Флаш. Ако искаш да правиш експерименти и да пуснеш ревю - не се налага да поръчваш, ще ти намеря шишенце и отсипя за опити. Отговор
mad-max Публикувано на 21 Октомври, 2012 Автор Отчет Публикувано на 21 Октомври, 2012 Ако искаш да правиш експерименти и да пуснеш ревю - не се налага да поръчваш, ще ти намеря шишенце и отсипя за опити. Няма смисъл. Прецених , че засега е излишно напрягане за мен. И без това чакам течност Жокер да пристигне "имам съученик който се прибира от Полша" .Та първо с него ще си поекспериментирам Отговор
Stoevmobile Публикувано на 7 Ноември, 2012 Отчет Публикувано на 7 Ноември, 2012 Чета и бъркам, чета и бъркам... докато ми се скъса голямата пипета.... Не можах да наложа "зимнината"... Отговор
mad-max Публикувано на 7 Ноември, 2012 Автор Отчет Публикувано на 7 Ноември, 2012 (редактирано) Чета и бъркам, чета и бъркам... докато ми се скъса голямата пипета.... Не можах да наложа "зимнината"... Е много ти са фини мерките бе. Аз с черпака и на око налагам . Има няма два чувала ........... Откакто жената ми сви сърмите...сега съм заточен в едно анемично шкафче....с три мижави рафтчета.... Само за нулите с аромати място едва намирам пък какво да казвам за разновидностите. И като добавиш малките и цвъцкави шишенца чист аромат....ужас. Поне пробвах дали отлежават добре на витрината.Получава се да му се не види П.П. А какъвто съм гений...сложил съм тубата с глицерина в стойка "Полегнала е Тудора"...и защото съм калитко...не съм завил добре тапата....и......изпуснала се е Тудора......ама здраво. По-голям скандал не съм отнасял. Редактирано на 7 Ноември, 2012 от batko32 Отговор
Stoevmobile Публикувано на 7 Ноември, 2012 Отчет Публикувано на 7 Ноември, 2012 ".... По-голям скандал не съм отнасял...." _______________________________________________________________ Извинявам се за оффтопика, ама не издържах Пак свързано с "аромати" От малък съм любител въдичар. Преди трийсетина и кусур години една лятна ваканция при баба и дядо в Кюстендил (тогава бели червеи за риболов продаваха само в Ловно-рибарският магазин в София до кино Култура) - намирам една умряла котка до строежа на 1-во основно училище , а в нея бъкано с дебели бели червеи... Вземам един буркан за компот от мазето (имаше едни високи навремето), една лъжица вързана на пръчка и на прибежки (заради миризмата) понапълних буркана до над половината, а после някак си успях да го занеса и да го скрия в цветарника на балкона.... На другата сутрин дядо ми усетил "аромата" но докато търсил източника съборил буркана на мозайката на балкона и съдържанието поело своят път между многобройните саксии...... Такъв бой не бях ял ни дотогава нито после - корава ръка имаше дядо.... Отговор
mad-max Публикувано на 7 Ноември, 2012 Автор Отчет Публикувано на 7 Ноември, 2012 (редактирано) Ха ха хааааа Stoevmobile...... и ти имаш невероятни приключения. А аз всъщност освен , че отнесох скандал преди това влизайки в хола направих троен аксел и с карамбол се паркирах върху саксиите "причина... Полегнала е Тудора". Сега се чудя дали заради саксиите беше кавгата или заради глицерина. Не друго ами ме били и главата "фикуса е победител" Редактирано на 7 Ноември, 2012 от batko32 Отговор
Stoevmobile Публикувано на 7 Ноември, 2012 Отчет Публикувано на 7 Ноември, 2012 А сега малко по-сериозно Това Виви, с което се сдобих днес е хубаво картомайзерче, но ако искам да мешам през няколко часа аромати трябва да ходя с набор шишенца и да капя по-две капки в голямото парче спринцовка или да си взема няколко вивита, на дебела цена.... Какво би ме посъветвал "Отборът на знаещите" от собствен изстрадан опит - Вечер да се боря с голямото Виви, а през деня да си презареждам начесто с каквото имам или има някакво хитро решение, дето ми убягва? И още нещо - не мога да се начудя защо Виви-то идва с комплект от 3 глави с различно съпротивление - ако искам да менкам аромати по-скоро ми е необходимо 3 Вивита, с по една глава.... Каква е идеята на триглавата ламя? Да се охарчиш и да прецениш с какво после да продължиш или нещо друго? Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.