Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Днес ми пристигна пратката с "Аромат на тютюн, отглеждан на сянка в Кънектикът и Масачузец. Отявлена дървесна нотка, сладък привкус и изключително приятен аромат.Безникотиновите течностите Flash на италианската фирма Flavour art са специално разбратони, да имитират удар в гърлото, като по този начин се доближават максимално до усещането от никотиновите течности. Състав: PG 63%, VG: 35%, аромати: 2%."... Давам десетарка за състава на онези "2%" ....Този Flash "Shade" ми идва доста силно, ще взема да опитам да го разредя с 0мг-ов "Shade" от полските сокчета... И двете нямат никотин, ама едното има силен аромат и блъска в гърлото, другото стои като разводнено и аромата му липсва....

Скоро трябва да започна да публикувам собствената класация "Това НЕ и това НЕ" .... :)

Някой от "Отбора на Знаещите" може ли да обясни, защо не само няма прилика, ами няма и нищо общо м/у сокчетата по-долу, даже и в аромата? :unsure:

2012-10-18+21.12.43.jpg

Публикувано на

Е, то е от ясно по-ясно. Това в ляво е бъркано "в къщи" от колегите Иновейшън, като само можем да предполагаме, че в приготвянето му са използвали базовия разтвор на Inawera - VPG 0 в комбинация с италиянския ароматизатор Shade. За съжаление това е една от порочните практики на търговците "тарикати", които с цел да "бутнат" цената или по-голяма печалба (като другите колеги от Pu6com) използват незаконни практики. Все пак рано или късно се надяваме, че хората ще се усетят, че ги лъжат в очите и всичко ще си дойде на мястото.

Публикувано на

И все пак, разликата е "флаш" което още ме учудва как го постигат.

А за това се отнасям с дълбоко уважение към лабораториите на ФА - щом могат да постигнат ефект като от кубинска пура на екс, значи знаят как протича процеса и могат да го възпроизведат!

Та флаш-а е разликата, наистина рита ама много яко, даже не мога да кажа като 32мг (толкова съм пушил де) ами много по рязко, режещо и яко.

Пък бъркоча е... база с мъничко (евентуално) аромат :)

Публикувано на

........................................

Та флаш-а е разликата, наистина рита ама много яко, даже не мога да кажа като 32мг (толкова съм пушил де) ами много по рязко, режещо и яко.

Пък бъркоча е... база с мъничко (евентуално) аромат :)

Топър такава или подобна разлика получавам като се заиграя да добавя Дейонизирана водица. Рита и реже или както там го наричате. Пак такъв ефект се получи след добавянето на Медицински Спирт "95%-ов ако не се лъжа" към базата.

Малко ОФФ

Смятам да продължа опитите със спирта като го заменя с Домашна ракия и да направя нова пропорция "Ракия 50% / ВГ 30%/ ПГ 20%". Така хем кеф с изпаряването....хем спиртните пАри ще те пратят в облацитеbiggrin.gif

Публикувано на

Топър такава или подобна разлика получавам като се заиграя да добавя Дейонизирана водица. Рита и реже или както там го наричате. Пак такъв ефект се получи след добавянето на Медицински Спирт "95%-ов ако не се лъжа" към базата.

Малко ОФФ

Смятам да продължа опитите със спирта като го заменя с Домашна ракия и да направя нова пропорция "Ракия 50% / ВГ 30%/ ПГ 20%". Така хем кеф с изпаряването....хем спиртните пАри ще те пратят в облацитеbiggrin.gif

Само не сядай зад волана :D

Публикувано на

Днес предложих на колега, дето изпарява 18мг сокчета да опита флаш... и на един колега, дето пуши "аналогови"... Доплака им се и на двамата..

Флаша успешно засилва аромата и удара на безникотиновите ми бъркочи, но не мога да го използвам в чисто състояние. Струва ми се че няма нужда да отлежава след смесването :rolleyes:

Публикувано на

Флаша успешно засилва аромата и удара на безникотиновите ми бъркочи, но не мога да го използвам в чисто състояние. Струва ми се че няма нужда да отлежава след смесването :rolleyes:

Ще съм ти много благодарна, ако ми кажеш колко приблизително слагаш Флаш на безникотиновите бъркочи. И аз имам едно шише Shade /на италианците, ФА/, но то е толкова тежко и така дере гърлото, че просто не може да се изпарява само.

Публикувано на (редактирано)

Днес ми пристигна пратката с "Аромат на тютюн, отглеждан на сянка в Кънектикът и Масачузец. Отявлена дървесна нотка, сладък привкус и изключително приятен аромат.Безникотиновите течностите Flash на италианската фирма Flavour art са специално разбратони, да имитират удар в гърлото, като по този начин се доближават максимално до усещането от никотиновите течности. Състав: PG 63%, VG: 35%, аромати: 2%."... Давам десетарка за състава на онези "2%" ....

Много евтино даваш за фирмена тайна. В този стил ще вземе да предложиш цяла стотачка на Кока Кола за тяхната формула. :)

На всички е ясно, че ароматите в течностите за изпаряване са синтетични. И тъй като синтетичните съединения имат срок на годност около година и половина, приблизително такъв е и срока на годност на ароматите и разтворите за изпаряване.

Ето названията на част от съединенията, които се използват за тази цел.

Естери:.

Метилбутират - аромат на ябълка, Етилбутират - ананас, Изопентилбутират - круша, изоамилацетат - круша, Изоамилвалеринат - ябълка, Линалинацетат - лавандула, изоборнилацетат - хвойна, бензилацетат - жасмин, Етилметанат - ром, Бутилбутират - ананас, Изобутилпропионат - ром, Изопентилацетат - банан, Октилацетат - портокал, Етилбензоат - мента.

Алдехиди:

Хептанал - тревист аромат, Октанал - портокалов аромат, Нонанал - аромат на роза, Деканал - портокал, Цитрал - аромат на лимон, Бензоен алдехид - аромат на бадеми, Додеканал - аромат на хвойна, Ундекалактон - праскова, Деценалдехид - аромат на свеж горски въздух - озон.

Хетероциклични съединения:

Изобутилхинолин – многостранен дървесен и тютюнев аромат.

Така че състава на интересуващите те 2% е от някои от тези съединения.

Хайде със здраве и да знаеш, че чакам няколко бири. :D

Редактирано на от Stormglass
Публикувано на

Еееййй богу Lex, не е проблем, че на отделни шишенца няма срок на годност. Най-вероятно е указан на цялата партида.

Също не мисли, че като няма указан срок, ароматите са натурални и вечни, като откритите в египетските пирамиди :)

С изключение на най-елитната козметика и парфюмерия, синтетични аромати се използват повсеместно. По-евтини са и са по-наситени.

И те така.

Публикувано на

Попаднах на това в тубето:

Засега и не мога да използвам чист флаша и докапвам за удар към любимите ми аромати с вкус на сладкарница - капучино и кафе.

Още нямам идея колко точно е идеалната формула, но подчертано флаша е добавка, заместваща никотина, не и течност за чисто изпаряване..

ще споделя, като уцеля точното съотношение, че и аромата му е силен и трябва да си поиграеш с дозирането...

Някой опитвал ли е с 1-2 или повече капки лимонтозу или разтвор на витамин Ц ? :blink:

Публикувано на

Хора, не си правете такива опасни експерименти !

Съставки, овкусите, аромати и подправки, които са предназначени за ПОГЛЪЩАНЕ не се опитвайте да ги ВДИШВАТЕ защото може да стане доста сериозен фал. Като алергични реакции, спазми, конвулсии и т.н. !

Публикувано на

Ех, Stoevmobile, аз от девет кладенеца вода донесох за да дам инфо за интересуващите ви 2%, а от ваша страна - "ни дума, ни вопъл, ни стон". Свидят ви се бирите, май. :)

Мисля, че е коректно да драснете един ред дали отговора ми ви удовлетворява, иначе ако и в бъдеще задававате въпроси и игнорирате отговорите, хората ще престанат да им отговарят.

А що се отнася до добавянето към сокчетата на всякакви витамини, лимонтузу, :) както и препарати "Саво", "Цилит" и "Доместос" :D, изцяло подкрепям мнението на Topper, да не си играем със здравето. Най-елементарния довод против такива експерименти, е че при изпаряването веществата се нагряват, влизат във химически реакции и се получава бог знае какво. Казано по селски, от витамин С не само няма да остане и следа, а ще се получи някаква отровна гадост. И те така.

Е сега разглеждах аромати на Инавера, обаче не откривам срок на годност. При базите и ароматите на ФА, няма проблем, имат написан срок на етикета.

Едва ли някой разтвор ще оцелее година и половина без да се изконсумира, но ако все пак има притеснения, че сокчетата ще се развалят, постъпете като много вейпъри. Мятате в хладилника и готово. С риск да изглеждам новобранец, ето къде съхранявам често използваните разтвори - в отделенията за яйца. :)

671526.jpg

Публикувано на

Хора, не си правете такива опасни експерименти !

Съставки, овкусите, аромати и подправки, които са предназначени за ПОГЛЪЩАНЕ не се опитвайте да ги ВДИШВАТЕ защото може да стане доста сериозен фал. Като алергични реакции, спазми, конвулсии и т.н. !

Топпер,

Имах предвид коментарите под клипа в тубето, виж под клипа:

Стормглас, никога не ми се е свидела почерпушка с бира - и без друго само бира лоча :))

Нека само да изпадне случай ... :)

Да добавя - флаш течността е леко мътна, без наличие на утайки. При възможност ще кача снимки.

Публикувано на

Топпер,

Имах предвид коментарите под клипа в тубето, виж под клипа:

Ами аз ти дадох отговор - самите италианци не препоръчват овкусители за хранителната промишленост да се използват за изпараяване.

Колегата е споменал и факти за витамин С, които (с малко напън да се сетя) се учат май в 8 клас, поне по мое време.

Иначе руснаци пробват с водка, американци с уиски...

Публикувано на

Подстрекатели такива. Сега трябва да ровя и да поръчвам Флаш. biggrin.gif

Ако искаш да правиш експерименти и да пуснеш ревю - не се налага да поръчваш, ще ти намеря шишенце и отсипя за опити.

Публикувано на

Ако искаш да правиш експерименти и да пуснеш ревю - не се налага да поръчваш, ще ти намеря шишенце и отсипя за опити.

Няма смисъл. Прецених , че засега е излишно напрягане за мен. И без това чакам течност Жокер да пристигне "имам съученик който се прибира от Полша" .Та първо с него ще си поекспериментирам :)

• 3 седмици по-късно...

Чета и бъркам, чета и бъркам... докато ми се скъса голямата пипета.... Не можах да наложа "зимнината"... :(

Е много ти са фини мерките бе. Аз с черпака и на око налагам :). Има няма два чувала ..........laugh.gif. Откакто жената ми сви сърмите...сега съм заточен в едно анемично шкафче....с три мижави рафтчета....

Само за нулите с аромати място едва намирам пък какво да казвам за разновидностите. И като добавиш малките и цвъцкави шишенца чист аромат....ужас.

Поне пробвах дали отлежават добре на витрината.Получава се да му се не види :)

П.П.

А какъвто съм гений...сложил съм тубата с глицерина в стойка "Полегнала е Тудора"...и защото съм калитко...не съм завил добре тапата....и......изпуснала се е Тудора......ама здраво. По-голям скандал не съм отнасял.huh.gif

Редактирано на от batko32
Публикувано на

".... По-голям скандал не съм отнасял....huh.gif"

Извинявам се за оффтопика, ама не издържах :)

Пак свързано с "аромати"

От малък съм любител въдичар.

Преди трийсетина и кусур години една лятна ваканция при баба и дядо в Кюстендил (тогава бели червеи за риболов продаваха само в Ловно-рибарският магазин в София до кино Култура) - намирам една умряла котка до строежа на 1-во основно училище , а в нея бъкано с дебели бели червеи...

Вземам един буркан за компот от мазето (имаше едни високи навремето), една лъжица вързана на пръчка и на прибежки (заради миризмата) понапълних буркана до над половината, а после някак си успях да го занеса и да го скрия в цветарника на балкона....

На другата сутрин дядо ми усетил "аромата" но докато търсил източника съборил буркана на мозайката на балкона и съдържанието поело своят път между многобройните саксии......

Такъв бой не бях ял ни дотогава нито после - корава ръка имаше дядо....:lol:

Ха ха хааааа Stoevmobile...... и ти имаш невероятни приключения. А аз всъщност освен , че отнесох скандал преди това влизайки в хола направих троен аксел и с карамбол се паркирах върху саксиите "причина... Полегнала е Тудора". Сега се чудя дали заради саксиите беше кавгата или заради глицерина. Не друго ами ме били и главата "фикуса е победител" laugh.gif

Редактирано на от batko32
Публикувано на

А сега малко по-сериозно :)

Това Виви, с което се сдобих днес е хубаво картомайзерче, но ако искам да мешам през няколко часа аромати трябва да ходя с набор шишенца и да капя по-две капки в голямото парче спринцовка или да си взема няколко вивита, на дебела цена....

Какво би ме посъветвал "Отборът на знаещите" от собствен изстрадан опит - Вечер да се боря с голямото Виви, а през деня да си презареждам начесто с каквото имам или има някакво хитро решение, дето ми убягва? :unsure:

И още нещо - не мога да се начудя защо Виви-то идва с комплект от 3 глави с различно съпротивление - ако искам да менкам аромати по-скоро ми е необходимо 3 Вивита, с по една глава.... Каква е идеята на триглавата ламя? Да се охарчиш и да прецениш с какво после да продължиш или нещо друго?

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...