Topper Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Виждам пръстен отстрани за контрол на въздуха, значи от там трябава да поема... но не се ли регулира ? За Аеротанк говоря ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigafive Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 (edited) А Виждам пръстен отстрани за контрол на въздуха, значи от там трябава да поема... но не се ли регулира ? За Аеротанк говоря ? Регулира се даже сега видях че го има в описанието П.П. Обаче тотално се обърках от всичките наутилуси, аеротанкове, силоси, протанкове.... Edited September 6, 2014 by gigafive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harvi5 Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 5 навивки с 0.20 кантал на биндер лента ?.....Хмммм плоската намотка заради памука ли е? Това ще взема да го пробвам ама какъв диаметър да заложа в калкулатора се чудя? Колега мерси за инфото доколкото разбирам Evod, Evod 2 и protank са със същите глави и същия принцип на действие нали? Здравейте.Протанк мини 3 и евод глас са със двойни фабрични намотки,затова цилиндъра на главата е по-висок,оттам и страничните процепи.В случая на клипа той прави единична микрокойл с плоска форма заради това.Имам протанк мини 2 и евод глас. Мини 2 е с единична фабрична намотка,която с микрокойл и мобиплетка работи супер.Мини 2 и 3 са почти единтични,така че мини 3 може да работи с глави за мини протанк 2,които да пренавивате.Лошото е че в процепа влиза най-много 1,7-1,8 мм бургия, за 2 мм трябва да се разпробие.Но има и друг вариант - тези глави също стават : http://gigadrinks.com/product/5006/izparitelna-glava-za-kartomayzeri-smoktech-aro-rbc-nbc-trophy.html като при тях става и ф 2 мм за микрокойл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ковачев Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Аз използвам от 6 месеца протанк v3. Пренавива се страшно лесно. С кантал 0.20 правя 5 навивки и ми докарва около 2 ома. Изпозвам 2Х2мм силикатен или 1Х2мм ековълна с памучна сърцевина. Работи супер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Внимавайте, защото пазара се се напълнил с ментета на Кангер. Не че е фатално, но ако държите на истински Кангер продукт, поже да посетите този адрес и да видите магазините, от където със сигурност ще попаднете на менте - http://www.szkanger.com/?copycat.htmlСъщо така, всеки Кангер изпарител от по-висок клас, идва със специален номер, който може да проверите на сайта на Кангер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcomer Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Не успях да се разбера с Кангер Протанк V3. И втората глава от комплекта пращи, даже протече. Върнах се на малкото виви и его батерия. Ти да видиш :-))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 В какъв смисъл пращи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcomer Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Ми така, пращи намотката. Чува се пукот и от време на време хвърля гореща течност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Е то доста намотки припукват и при мен припращява, ама да хвърли гореща течност не ми се е случвало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 (edited) Моя Протанк 3 взе да се дави от вчера и да клокочи, също да спомена, че главата не е същата, като от видеото по-горе. Сега сложих другата глава от комплекта и с нея всичко е наред. Забелязах, че мястото където се намират намотките и ватата е плътно затворено с изключение на 4 дупчици през които да смуче течност на новата глава като огледам тези дупчици, вътре изглежда като плътно натъпкано с вата а на старата през горните излиза нещо като фитилче а през долните вата или фирил не се вижда, та си мисля ако се степала от омокрянето след 4-5 дни може това да е причината да се дави. Edited September 21, 2014 by Myth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Правилно си констатирал - при новите dual coil глави, фитила е прибран вътре, а отвън са с по две дупки от двете страни на главата. Между другото е странно, че са се различавали главите в комплекта - би трябвало да са еднакви, поне на няколкото комплекта, които съм виждал са едни и същи.Чел съм, че Протанковете започват да се давят, когато уплътненията на главите им се премачкат прекалено много в процеса на експлоатацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Не съм се изразил правилно, двете глави в комплекта са еднакви една спрямо друга, исках да кажа, че се различават спрямо тази показана във видеото, което показва как се пренавиват и всъщност мисля, че не могат да се пренавиват. Мда и мен ме съмнява, че може да е от уплътнението но и новата глава протече, сега ще пробвам да сложа две уплътнения на една глава. Другото което ме съмнява, е че може да ги натягам прекалено много към батерията (макар да не прилагам усилие при навиването) и тя да натиска главата навътре и да отваря вътре леко, макар това да е невъзможно логически, резбата на главата не би трябвало да позволява това. Макар, че май точно това се получава, защото сега като издухах насъбралата се в тръбичката течност и навих изпарителя към батерията съвсеееем леко вече 5мин да няма проблем. П.П. Сложих две уплътнения на сегашната глава ще кажа как е след известно време. Да попитам нещо на този изпарител стават ли другите глави, не новите, които за запечатани а тези с процепите? П.П.П. А да на на едната гава през горните две дупчици се показва фитилче, а другата не, правилно си ме разбрал. Edited September 22, 2014 by Myth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpanov Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 За тези новите глави има ли някъде rebuild инструкции? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Според мен не подлежат на пренавиване, иначе ако има то ще е в youtube то е ясно. От друга страна сега я гледам едната... хм що да не подлежат стига да може да се затвори после. Като я скапя едната ще пробвам да я пренавия. Ама наистина ако протичат заради смачканите уплътнения... не знам как ще се оправи това, освен някъде ако не продават о пръстенчета с този диаметър. Другото което ми идва на акъла е този карт да си е чувствителен към по-силните дръпки и от това да протича... ама няколко дни нямах никакъв проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 На този клип (въпреки кофти качеството и разфокусираната камера) може да се види как се отварят новите глави. Трябва обаче да внимавате, защото ако напънете прекалено много стеблото, може да го скъсате в частта, където се разширява. Трябва внимателно да се издърпа, след което ще получите достъп до намотката. Честно казано, още не съм отварял такава глава и не знам, колко лесно ще бъде пренавиването й, но не смятам че някой, който е правил подобна процедура с друг тип глави, ще изпита затруднения. Дори и да не я пренавиет, най-малкото може да направите драй бърн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Клокочи и се дави и с новата глава и с две уплътнения и то яко... май ще сменям изпарителя, жалко защото в началото се държеше много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 С какво го ползваш и на колко волта/вата? Да не би да не успява да изпари течността поради ниско напрежение? Увеличи малко тока и пробвай отново. Няма как да се сплескат уплътненията за няколко дни... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) С какво го ползваш и на колко волта/вата? Да не би да не успява да изпари течността поради ниско напрежение? Увеличи малко тока и пробвай отново. Няма как да се сплескат уплътненията за няколко дни... Ми с Vamo на 7W няколко дни (цяла седмица) си беше добре, че и на по ниски ватове си работеше много добре, сега направо като лейка е днес Ей сега го изпробвах след като го подсуших на 12W същата работа Edited September 23, 2014 by Myth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigafive Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Може да взима въздух отнякъде, където не трябва. Прегледа ли дали е завито всичко хубаво и уплътнено? Имах същия проблем с не добре монтирана горната част Edited September 23, 2014 by gigafive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Може да взима въздух отнякъде, където не трябва. Прегледа ли дали е завито всичко хубаво и уплътнено? Имах същия проблем с не добре монтирана горната част Виж това не съм се сещал щото една седмица си работеше прекрасно сега ще го разглобя почистя и сглобя внимателно наново. Със същия карт ли си имал този проблем от неправилно сглобяване? Edited September 23, 2014 by Myth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Людо Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 И моя проявява такива наклонности, но като понамалее течността се оправя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigafive Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Същия, бях го взел назаем и на 3-тия ден почнаха същите симптоми и се сетих, че го мих преди това и или не съм го подсушил съвестно или нещо не съм напаснал - след разглабане, миене и по акуратно подсушаване проблема изчезна и го ползвах още 3 седмици преди да го върна без проблеми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Димитър Posted September 24, 2014 Author Report Share Posted September 24, 2014 Има известно развитие с новите двойни глави. Днес с колегите разчоплихме една и се оказа, че може да се регулира отвора на дупките посредством завъртането на самия външен цилиндъра, който е поставен върху друг цилиндър с прорез, където са монтирани и самите намотки. Утре ще кача малко снимки, за да се види, за какво говоря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Има известно развитие с новите двойни глави. Днес с колегите разчоплихме една и се оказа, че може да се регулира отвора на дупките посредством завъртането на самия външен цилиндъра, който е поставен върху друг цилиндър с прорез, където са монтирани и самите намотки. Утре ще кача малко снимки, за да се види, за какво говоря. Да това ще е добре, защото единственото което според мен остана е, че точно през тези дупчици смуче повече течност от колкото е необходимо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liubomirski Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 А някой да има впечатления от 0.8 омовите глави за протанк 3/мини ? Интересно ми е как се представя изпарителя с тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts