Jump to content
GigaDrinks.com форум

Igo-w RDA или Atty Tobh RDA за Vamo v5


Recommended Posts

Добра вечер на всички.

Тъй като съм малко нов във vaping community-то и така нататък, реших да се регистрирам в този форум, тъй като всичко изглежда доста точно, пък нещата, които се продават ме шашнаха (за добро).
Не очаквах да намеря толкова евтини нещица в България и след като изгледах доста ревюта за точни тези два dripping атомайзера реших да попитам по нещо за тях тук.

Чакам си Vamo v5 поръчано от ebay от един приятел в щатите. Мод-а ми изглежда супер и е точно това което търся, пък и съм чувал, че е доста добър като за начало. Но тук идва проблема. Четох, че минималните ohm-ове, които vamo-то поддържа са нещо от сорта на 1.3-4 до 1.5 и build-ове под тях няма да запалят. Тъй като съм голям фен на самата "пара" бих искал да попитам с кой от тези два атомайзера ще се изкарва повече и естествено, на кой атомайзер ще може да се направи съответен build, който не е по-нисък от 1.4 ohm-а. Повечето клипове на хора, които ползват RDA-и ползват igo-w, но на външен вид и като цяло клонинга на Tobh, който се продава в магазина ми харесва повече, пък и изглежда така, че изкарва повече vapor.

Втория ми въпрос е какъв kanthal ми препоръчвате да ползвам за съответния build и всичко около тази област, даже ако е удобно да предложите някой за съответния mod. 

Плана ми е да закупя регулатор на въздуха ако купувам igo-то, drip tip, kanthal и един от двата RDA.

Link to comment
Share on other sites

Магмата беше един от първите ми избори, но видях, че не са презаредили и не знам кога ще имат това RDA. Но иначе ми беше фаворит и все още ми харесва и то много.

Link to comment
Share on other sites

Добре дошли, колега. Шеф Димитър сподели, че тази седмица идва Магмата и още много нови и интересни изпарители.

http://www.gigadrinks.com/forum/topic/60-наличности/?p=34637

За кантал от 0.20 до 0.30 ще може да си с правите много видове реотани в работната граница на Вамото - лично предпочитам 0,25 за Dual Coil или осукан 0,20 за Single Coil(за Vamo Builds). На IGO-W атито дупките за въздуха(фабричните) са много малки за да изкарват многото пара, но е възможно да се моднат :). При Тоб, от гледна точка на въздухоподаването, не е предвидено да се ползва за единични намотки(SC).

 

Отделно - подкрепям мненията на колегите - Магма :victory:

Link to comment
Share on other sites

Колега,имах igo l, igo w , trident, но магмата и ориджена за мен са най-добрите дрипки!

Не,че другите са лоши, но дълбоките канали на магмата и ориджена позволяват с тях да се направят 30 дръпки.

Вчера броях магмата на 31-та дръпка започна да дава разлика,докато другите дрипки макс 6-7 дръпки да направиш и трябва да накапваш отново, а мен това ме дразни мързелив съм.Препоръчвам ти магмата пред ориджена,защото на ориджена намотките се правят малко по-трудно. Тобито не ме впечатлява, но ти си решаваш.

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Много благодаря за бързите и полезни отговори! ^^ Ще изчакам за магмата. Даже като говорим за магмата, намерих този форум точни защото търсех нея. Тъй като и аз съм доста мързелив а броя по 450 дръпки на сегашната ми ego батерия, ще бъде много по-добре да везема магмата.

Може ли ако е удобно някой да сподели на бързо някакъв вид намотка? Колко завъртания на каква дебелина, такива неща за магмата на vamo мод.

Link to comment
Share on other sites

По мои наблюдения магмата е и доста енергоспестяваща.Аз я ползвам с една намотка микрокоил от осукан кантал 0,2 - 8 витки на 3 мм. основа ,10 вата със zmax.Излиза 1,8 ома.

Edited by gorjanin
Link to comment
Share on other sites

Това помагало е много добро (горе в дясно има избор на език и има и нашенски :)

 

http://www.steam-engine.org/coil.asp?

 

Последно правих с 0.255 кантал Д - обичам да има много намотки да има много фитил през тях и мустаците режа, колкото да достигат дъното на атомайзера.

За DC ето това беше за Вамото, но него не използвам за дрипери от много време (последно с Магмата преди около месец си играх)

http://www.steam-engine.org/coil.asp?mat=kd&s=dp&r=1.3&id=2

 

Има известен лаг - 2-3 секунди аванс трябва да се даде преди първата дръпка или да бъде по-дълга - тези неща ще ги отработиш с времето :)

Дебелината на кантала я избирам най-вече за да бъде устойчива намотката при монтирането на фитила и тази ми е минималната с която се занимавам при RDA-тата. Та писах и писах и съм забравил да спомена, че реотаните се изработват по така наречения "микрокойл" стил - в YouTube има за гледане много, а и в София има кой да помогне на по бира(кафе/сладолед/ракия/мента/мастика....) :cheers:

Link to comment
Share on other sites

Супер. Нямам търпение да ми пристигне мод-а и да си поръчам магмата. :) Много благодаря на всички писали, благодаря за отговорите. А като закупя всичко, щом има хора от София, които имат доста повече опит, просто перфектно. Лека вечер на всички от мен.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...