Jump to content
GigaDrinks.com форум

18650 Батерия за електронен мод

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Виждам, че сте коментирали лилавите Efest.  Нещо, което прави впечатление и е нужно да се знае. Лилавата 18650, 3100 мАч е с клетка Панасоник, най-вероятно това е някоя от NCR18650P сериите (PD или PF) или още по-лошо NCR18650BE. Две неща са важни. Първо, Панасоник не произвеждат чисти IMR батерии, използват два вида хибридни електроди. Второ и по-важно всички техни high drain  батерии са специфицирани за разряден ток до 10 А. Няма батерия Панасоник която да е специфицирана от производителя за разряден ток 20 А! В случая, Ефест са отпечатали стикер с невярна и потенциално опасна информация.

Виждам, че сте коментирали лилавите Efest.  Нещо, което прави впечатление и е нужно да се знае. Лилавата 18650, 3100 мАч е с клетка Панасоник, най-вероятно това е някоя от NCR18650P сериите (PD или PF) или още по-лошо NCR18650BE. Две неща са важни. Първо, Панасоник не произвеждат чисти IMR батерии, използват два вида хибридни електроди. Второ и по-важно всички техни high drain  батерии са специфицирани за разряден ток до 10 А. Няма батерия Панасоник която да е специфицирана от производителя за разряден ток 20 А! В случая, Ефест са отпечатали стикер с невярна и потенциално опасна информация.

Да дадеш препратка за тази интересна информация ?

П.П.

Коментарите в  ЕЦФ не са фактор . :)

Не знам какво е ЕЦФ (вероятно някакъв форум), но ако имате въпросните батерии, това не е трудно да се установи. Дори и без да ги разсъбличате, Panasonic имат специфична форма на катода, която другите производители не ползват, няма как да се сбърка. Следват размери, тегло... Ясно е също, че тяхната 3400 мАч-ова батерия също е Panasonic (NCR18650B). Ще ми е интересно, някой от Вас да попита официално Ефест, интересно какво ще отговорят. Така или иначе, на пазара няма IMR 18650 батерия с такъв капацитет и официално специфициран, максимален разряден ток от 20А, така че си лъжат отвсякъде.

Панасоник по принцип са внимателни в техническата си литература, не публикуват данни за разрядни токове над 2С. Аз никъде не съм виждал рейтинги за максимално допустим разряден ток в официалните им публикации, за разлика от други производители. Много силно се съмнявам, че биха сертифицирали 18650 клетка до 20 А за да се продава под чужда марка. Отново, предлагам да попитате Ефест и после Панасоник . Аз твърдя, че Ефест подвеждат потенциалните си клиенти. Ако не го направите, смятам да се снабдя с една такава батерия и да я изпратя на Панасоник. И за тях и за нас ще е добре.

Edited by NiOOH

Панасоник по принцип са внимателни в техническата си литература, не публикуват данни за разрядни токове над 2С. Аз никъде не съм виждал рейтинги за максимално допустим разряден ток в официалните им публикации, за разлика от други производители. Много силно се съмнявам, че биха сертифицирали 18650 клетка до 20 А за да се продава под чужда марка. Отново, предлагам да попитате Ефест и после Панасоник . Аз твърдя, че Ефест подвеждат потенциалните си клиенти. Ако не го направите, смятам да се снабдя с една такава батерия и да я изпратя на Панасоник. И за тях и за нас ще е добре.

За Ефест коментар нямам. От край време си пишат свободни съчинения.  Затова и препакетират а не произвеждат  :thumbup3: . Цялата ми купчина Ефест 18350 под дрешката са си червеничко Санио. Даже се чудих защо са по-високи .Просто са сложили капа флаттоп "така хем няма хубав контакт". Но понеже коментирахме  Панасоник...цял след обяд ровя в официалният им сайт. За сега нито мога да подкрепя нито да отхвърля твърдението ти :albert:

П.П.

За протокола Ефест-ките ми 18350 и 18650 не са купувани от Гигадринкс. Да не се остава с грешно впечатление. Просто събирани с годините заради тестове.

Но понеже коментирахме  Панасоник...цял след обяд ровя в официалният им сайт. За сега нито мога да подкрепя нито да отхвърля твърдението ти :albert:

Повярвай ми и си спестри време, няма да намериш 18650 клетка от Панасоник, в документацията на която да се споменават разрядни токове близки до 20 А. Хората си разбират от работата и съвсем не са глупави. Те нямат такива клетки и не им е цел да имат. Произвеждат стотици милиони годишно и пазарът им не изисква такива спецификации.

Колега аз не знам за кой говориш конкретно? С някой от екипа на gigadrinks.com , с някой колега или ?! И аз нито отхвърлям димите ти, нито ги потвърждавам, но се съмнявам да очакваш Димитър, още повече днеска, да им пише на Ефест с твоя въпрос и те да му отговорят днеска до няколко часа ... 
Пак казвам, не мога аз лично нито да отхвърля твърдението ти, нито да го приема, мога да разсъждавам чисто логически и логиката ми не отхвърля възможността Ефест да си поръчват такива батерии с такъв капацитет и ампераж ! И това дори да им отправим официално запитване те може да го отрекат или въобще да не ни обърнат внимание. Ти наясно ли си автомобила, който караш дали е произведен само в Опел или има съвместна работа с Тата, Фиат и т.н. ?? ( примера ми е чисто избирателен, нямам идея дали караш кола и каква е ;) ) - НЕ, не си наясно и съм 100% убеден, че от Опел няма да ти дадат подробна информация, още повече и от Фиат няма да ти потвърдят дали произвеждат за някой ...

Колега аз не знам за кой говориш конкретно? С някой от екипа на gigadrinks.com , с някой колега или ?! И аз нито отхвърлям димите ти, нито ги потвърждавам, но се съмнявам да очакваш Димитър, още повече днеска, да им пише на Ефест с твоя въпрос и те да му отговорят днеска до няколко часа ... 

Пак казвам, не мога аз лично нито да отхвърля твърдението ти, нито да го приема, мога да разсъждавам чисто логически и логиката ми не отхвърля възможността Ефест да си поръчват такива батерии с такъв капацитет и ампераж ! И това дори да им отправим официално запитване те може да го отрекат или въобще да не ни обърнат внимание. Ти наясно ли си автомобила, който караш дали е произведен само в Опел или има съвместна работа с Тата, Фиат и т.н. ?? ( примера ми е чисто избирателен, нямам идея дали караш кола и каква е ;) ) - НЕ, не си наясно и съм 100% убеден, че от Опел няма да ти дадат подробна информация, още повече и от Фиат няма да ти потвърдят дали произвеждат за някой ...

Нямаш право на такъв отговор. Аз или който и да е потребител имаме право да пишем това. Ти, бидейки част от Гигадринкс, по-добре да си беше замълчал. Има смисъл да се зададе такъв въпрос, ако efest опаковат панасоник, а панасоник не предлагат такава стока. Въпросът е прост и е нормално да има прост отговор. А дали ако се зададе в ecf няма да им пука, а? А дали ако се зададе в още 10 големи форума, няма да им пука, а? Как мислиш, като се знае какви овце са потребителите? Като се каже нещо "опасно е, може да гръмне, ако го напънете на 20А...как ли ще им се отрази хипохондрията на продажбите...

Нямаш право на такъв отговор. Аз или който и да е потребител имаме право да пишем това. Ти, бидейки част от Гигадринкс, по-добре да си беше замълчал. Има смисъл да се зададе такъв въпрос, ако efest опаковат панасоник, а панасоник не предлагат такава стока. Въпросът е прост и е нормално да има прост отговор. А дали ако се зададе в ecf няма да им пука, а? А дали ако се зададе в още 10 големи форума, няма да им пука, а? Как мислиш, като се знае какви овце са потребителите? Като се каже нещо "опасно е, може да гръмне, ако го напънете на 20А...как ли ще им се отрази хипохондрията на продажбите...

Напротив. Сам каза , че всеки има право да пише. Гигадринкс не е Ефест. Правете разлика. А и защо се намесва Гигадринкс? Опасно е и да се ползват механики.....ама си ги ползвате нали ?

Въпросът се задава и темата се появява защото Гигадринкс (най-вероятно поради незнание) са решили да предлагат на потребителите си тези батерии. Законите в България и в ЕС са такива, че търговецът го отнася в такива случаи. Не коментирам дали е справедливо или не. Вместо да се правите на ощипани госпожици, погледнете конструктивното. Посочил съм ви случай, в който се предлага подвеждащо етикирана стока, Вие си решавате какво да правите. На мен ми е през... Аз съм си закупил качествени батерии от Гигадринкс.

Пишете си каквото и с когото искате, но ако питате мен, е стриктно във Ваш интерес да си изясните въпроса и не само с тези батерии.

ПП: Клиент съм на Вашата фирма от първите дни след отварянето на магазините в София. Оставил съм немалко пари при Вас и ще продължавам да го правя. Единственото, което се опитвам да постигна е малко повече чуваемост по такива въпроси, повярвайте ще е в интерес, както на Вас, така и на потребителите.

Edited by NiOOH