Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Как се поддържа механичния мод за да "рита" винаги толкова добре, колкото когато е бил нов?
Как да почистя медните елементи на мода и мога ли да ги направя така, че да не се цапат?
Говоря за онзи слой от черна мъзга, който се образува по медните части (battery contacts). Как е най-добре да се чистят? С фина шкурка, с химия (оцет + сода) или има някакъв друг мене неизвестен метод?

Дали ако ги припоя отгоре с малко калай (Само там където се опират с батерията) ще се увеличи пада на волтажа? Ще се цапа ли отново?

Публикувано на

За медните конктори най-добре Brasso(препарат за полиране),може и с останалите изброени от теб,само имай едно на ум за шкурката,върши работа,но малко или много отнема материал,някой беше писал,че добра работа върши и гумичка от обикновен молив,онези червеникавите,които на пипане са абразивни,като фин пясък,много е важно и резбите да са чисти,за стоманата най-добре ултразвукова вана,има при зъботехници,часовникари,бижутери,ако не на топла вода с четка за зъби,подсушаваш и това е.Не ми звучи добре да модифицираш конектори точно с калай,ако има вариант за посребряване е по-удачно.Аз така потдържам моите(не толкова често,колкото би трябвало ама...:) )може да има и по-добри решения.

Публикувано на

Е аз питам за домашни условия :). Просто една пила за нокти на жената ми е под ръка само :). А има ли някаква химия, която да предпазва медните конектори от коризиране? 
A това Brasso от къде може да се намери (смисъл някоя по-голяма верига магазини)?

Публикувано на

Десет минути в ултразвук със спирт и вода и всичко свети. Периодично си прекарвам всички изпарители така. Не виждам причина за мех мода да не сработи упражнението (с тая разлика, че трябва да се подсуши хубаво после). Естествено разни окисления по медните повърхности няма да паднат, но поне всичката мазнотия и прах ще паднат дори от недостъпните места.

Ултразвуковите ванички са си почти без пари, така че не виждам особен проблем всеки да си има такъв полезен продукт у дома.

Публикувано на

На запад разказват, че за медни тръби и части ползват ISO алкохол, т.е. на нашенски - изопропанол C3H8О, литър за около 4-5лв. Този метод все още не съм го пробвал, че не остава време да се разходя до Райхим.

Пробвал съм с хапчета Витамин Це разтворени в малко количество гореща вода, докато се получи по-гъста консистенция, след което с четка и разтвора търкам повърхностите. Ефекта е много задоволител.

Също така съм пробвал и Меглио - домакински препарат за почистване, с основна съставка натриева основа. Чисто медните части ги чисти идеално, но за бронзовите/месинговите, след време се получава някаква патина, явно става някаква реакция.

Това е от мен.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано на

Имам една механика на която и падна черното покритие и отдолу е медна, позеленява от потта в ръката и я чистя (когато я ползвах) с четка за зъби и Cif, търкам докато светне и изплаквам. След тази манипулация подсушавам с кърпа и оставям където има останала вода да си изсъхне става като нова.

• 3 месеци по-късно...
Публикувано на

А пък аз вчера пръсках механиката с контактен спрей и резултата е къртач.

Не знам как не се бях сетил до сега...

Изведнъж батериите започнаха да изкарват повече а изпарителя пръщи като луд :)

Публикувано на

какво е това контактен спрей и от къде мога да го купя?

Чудя се не продават ли някаква специална паста или препарат за полиране и чустене на медни модове

Публикувано на

какво е това контактен спрей и от къде мога да го купя?

Чудя се не продават ли някаква специална паста или препарат за полиране и чустене на медни модове

Пример!

Инак, аз му намерих цаката. Лимонена киселина на пакетче от Кауфланд за 9 стотинки. 2 пакетчета разтворени в 300мл. вода и потапям медните/бронзови механики. Обслужвам през това време изпарителите и отивам да изплакна модовете със гореща вода.

Публикувано на

Горещо не ти препоръчвам да ползваш контактен спрей. (WD40 е може би от най-известните). После всичко ще ти мирише на нафта, парафин и други петролни ароматщини. За капак са силно запалими. А за черешка на тортата - разяждат гума.

Това, което колегата tbk515 e предложил ми се вижда по-разумно.

Вариант "Б" (бая по-скъп и шумен) - ултразвукова ваничка. Вече ги има и за по 30-40 кинта.

Публикувано на

Медния оксид с лимонена киселина се чисти идеално , а паста се намира в магазините за авто козметика и автобои има както и абразивна която е с различна номерация според едрината така и полираща . Аз съм купувал и се продава дори насипно , с една по ситна абразивна и после полираща медната тръба светва , добре е все пак да се върти на дрелка че там ефекта е доста по голям

Публикувано на

wd не е контактен спрей - смазка е.

контактния за разлика от него се изпарява и не оставя следа от себе си - само разгражда мръсотиите. Не мирише след това.

Тозу който ползвах е на Motip, мода ми е Nemezis и не е меден.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...