Jump to content
GigaDrinks.com форум

Soupel

Members
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Soupel

 • Birthday 07/19/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location:
  От Бургас, но сега в София

Recent Profile Visitors

4,834 profile views

Soupel's Achievements

 1. Благодаря за отговора. Поне знам , че не съм луд :) И на други съставни аромати го усещам напоследък, но при Филберт си беше доста екстремно. Може производителите на памук да им плащат :) Хайде със здраве!
 2. Ти си за Гинес По темата- мислих си това и пробвах и различна плътност на памука но не с полчи промяна. Кайфу 5 ползвам откак е излязъл и имам 2. Знам как да ги вързвам. Затова и пиша, понеже ми направи впечатление известна промяна в живота на намотката. Фолберта го правя както винаги- в 250мл шише концентрата и допълвам с база.
 3. 2ник откакто го правите. И на мен ми стана супер странно. Намотките са на МК винаги, тоест и оттам не е проблема. А проблема е, че супер ме мързи да навивам памук на 30мл. Това е и един от критериите за избор на аромат. А Ани е супер готина. За първи път се засякох на скоро с нея в магазина и няма толкова позитивен, весел и предразполагащ към покупки човек!
 4. И аз забелязвам от известно време някакво притъпяване на аромата и си мислех че е от привикване. Поне на мен ми се струва логично, макар да се старая да ги менкам. Димитър, един въпрос: Има ли промяна в рецептата на Filbert Tabac? Последната бутилка , която си забърках много цапаше и на 30-40мл сменях памук, което ми се стори странно. Базата е оттук и винаги е била. Памука е същия , който по принцип използвам.
 5. И аз се бях зачудил, че ми предстои пазаруване на аромати, ама май преди време почнаха да ги пазарят на едро и разливат в собствени опаковки. Май цялата линия The Italian way е такава.
 6. Ами това не е самолет да има ограничения. Не мисля че ще имаш проблеми. Ако търсят нещо по колата и те питат за тях, просто им кажи какво е. Вече не са рядкост изпарителите и особенно по митниците са много наясно какво е това.
 7. Разликата в двата вида кантал е съпротивлението. Другото за нас е същото. Разликата между кантал и стомата. Представи си радиатор от чугун и радиатор от алуминии. Единия загрява много по бързо, но и се охлажда много по бързо. Същото е. Със стомана леко вкуса е по различен , но за такъв малък изпарител и в лятно време ти препоръчвам стомана. 316Л е това, което масово се предлага. Лесна е за работа. Предимството е че се нагрява почти мигновенно както искаш и изтива бързо. Аз лично ползвам Кантал Д, но ползвам друг вид изпарители и съм свикнал с "лага" при пускането. Жиците не струват милиони. Купи си кантал и стомата 0,28 , 0.30 и 0.35 и експириментирай. Хубавото на изпаряването е , че всеки сам избира как иска да му "влиза"
 8. За този изпарител не повече от 0.4. Той просто не е за големи намотки и много ток
 9. Пробвай със стомана. Тя не акумулира така топлина като кантала. Бързо нагрява и бързо изтива. Взени о,30 или 0.35. Съпротивлението ще е по ниско от на кантала, но реално не ти трябва повече мощност, защото бързо вдига температура.
 10. Топъра е прав , че 22-25 вата е малко височко за този изпарител, но не и забранено Имай в предвид, че времето е топло и изпарителя не се охлажда бързо. И на мен ми загряват, при това въздушни изпарители. Ползвай неметален дрип и си ок. Няма как, зимата е много гъста течността, лятото много горещ изпарителя. Странични ефекти
 11. Контрола на течността при повечето изпарители няма да ти помогне. Масово контрола на течността е една ламаринка, която се припокрива в друга ламаринка. За пълнене върши работа, но не блокира напълно притока на течност. Като падне налягането и се раздуе въздуха вътре и става мазало. Кайфун 3 мини и 5 затварят добре , но като се набие от налягането уплътняващия О-ринг, трудно се отваря после. С горно подаване на въздух няма никакви проблеми. Поне с OBS. От опит го казвам.
 12. Здравейте, малък ъпдейт, който се надявам да е полезен и на други. Пътувам само с ръчен багаж, тоест малък куфар 50х40х24см. На проверката на летище София вадя аз в панера мода и 2х30мл шишенца от тези новите на Гигадринкс, оставям ги в панера и казвам че са 2х30. Намръщената лелка хвърли едно пликче в панера и го пусна по лентата. Минавам от другата страна и митничарите си бяха взели вече пликчето. Грижат се за природата, казах си аз и си прибрах нещата. Колежката с която пътувах имаше някакви течни гримове, кремове и други такива полутечни женски магии, които дори не изкара, а се виждаха на скенера. Толкова за Летище София. На връщане на летище Мюнхен повтарям процедурата. Докато си отворя устата да кажа, че шишетата са по 30мл една усмихната жена ме пита това дали са по 30мл. Отговорих положително и тя даже ми обясни че и тя ползвала такива, но намерила същите с резба на капкомера и вече била на такива. В торбичката ми ги сложи митничар, затвори я и ме прати по живо по здраво. За мода-Revenger X от Гигадринкс и за OBS engine mod никой нищо не пита.Колежката с козметиката я накараха да отваря багажа и да ги вади, за да и ги сложат в торбичка. Стриктна работа. Като цяло, явно засега никой не се заяжда, а и в западна европа като гледам яко се изпарява. И последно нещо което Димитър спомена: Умишлено пътувах с OBS Engine защото е с горно въздухоподаване и няма да се разтече. Ако ходите някъде за кратко ви препоръчвам подобен дизайн изпарител, за да няма лепкави ръце после
 13. Мерси още веднъж. Ще оставя всичко на лентата, Сайта на Луфтханза казва че може да се носят електронни цигари, но не се разрешава използването им в самолета, което е разбираемо. Мен ме притесняват флаконите с течност-2бр по 30мл, но не мисля че ще е проблем, защото и на око се вижда че не са 100мл. И все пак- преди години даже цигари пушехме в самолетите. Как се измени всичко заради едни американци
 14. Мерси много. Ще имам само ръчен багаж, но ще направя всичко както написа. Като студент, преди 13 години нямаше такива идиотщини. Хората тотално изперкаха вече. Голяма параноя.
 15. Здравейте, Предстои ми през идната седмица пътуване по работа до Германия и реших да попитам тук за съвет. Какви обструкции е възможно да ми правят на границата. Става дума естествено за летищата. Смятам да си взема 2х30 мл домашна течност в тези новите 30мл шишета, които Гигадринкс пуснаха. За мод и изпарител се колебая. Има ли ограничение при модовете? Имам в предвид , брой батерии, вградено , невградени и т.н. И последно, има ли ограничение за изпарителите? Мерси много за помоща предварително!
×
×
 • Create New...