Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Здравейте колеги, имам въпрос относно течностите. Искам да изпратя голямо количество течности в чужбина, някой запознат ли е коя куриерска фирма може да го направи? Говоря за количества от порядъка на 10-20 литра база никотинова? И имам втори въпрос, някой знае ли ако си с личен автомобил и пренасяш такива количества дали някой ще ти направи проблем? Изхождам от това, че имат никотин в тях и не знам дали няма да се заядат и да ги конфискуват поради някаква причина? Някой правил ли е някое от двете упражнения или поне има ли си някаква идея?

Публикувано на (редактирано)

И с право ще го конфискуват , 10-20 литра си е с цел продажба , а не за лично ползване(освен ако нямаш нужните документи)! Сега кажи че е и с голямо количество нико! Знам за унгарците , че за повече от две ботилки ракия се заяждат, редовно ми се случва да ми проверяват колата там , а ако те пипнат с туби течност ще те питат!

пп. Не си казал коя чужбина? Има страни в западна Европа кадето течноста излиза по евтина от тук!

Първият ти пост тук кърти !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано на от Peshov
Публикувано на

Хах, прав си за поста. Не са за лична употреба, а за продажба. Това ми беше и въпроса, ако са за продажба и имам документите, но не използвам транспорт, а сам ги транспортирам, ще има ли проблем? Не знам дали течностите се водят опасен товар и изискват специален транспорт, или мога и аз да ги транспортирам?

Публикувано на (редактирано)

Почти съм сигурен , че трябва да се водят спецялен товар заради никото вътре , което пък го водят отрова! Тук се съмнявам да получиш помощ , но може и да бъркам!

пп Провери в новите регламенти дали има писано за транспорта , но вземи под внимание , че вече доста страни от Ес въведоха новите изисквания!!!

Редактирано на от Peshov
Публикувано на

Пощите не приемат течности по принцип. С куриер можеш, но ще те таксуват допълнително за опасна стока. Ако ги изнасяш лично няма да имаш никакъв проблем. Все пак ще е добре да имаш някакъв документ за произход и евентуално фактура или касова бележка, за да си спестиш разправиите по доказване на съдържанието при евентуална проверка.

Ако ги внасяш в Италия е добре да се осведомиш предварително как стои въпроса там, защото имат акциз и ще е по-сложно.

Публикувано на

Но ако изнасям големи количества лично пак ли няма да има проблем? В смисъл фактура ли да искам? Защото повечето куриери като им пиша за течности ми казват, че не могат да го приемат и ми искат някакъв Material Safety Document Sheet (MSDS) за да видят дали е опасен товар... В същото време днес питам в офис на Спиди и приемчика там ми вика няма никакъв проблем да ги пратя по тях, защото са никотинови течности, но не тютюн, и сега не знам на кой да вярвам, на централния им офис или на приемчика в куриерския офис?! Търсих в Гуугъл, но не мога да намеря нищо за транспорт на никотинови течности, само забрана за алкохол и цигари, а в същото време както казах, повечето куриери отказват, защото и те не знаят дали е опасен товар или не без MSDS...

Публикувано на

Ами MSDS си е документ, без който няма как да се предлагат тези продукти така или иначе. Няма фирма (освен ако не е в сенчестия бизнес), която да ти откаже MSDS сертификата, така че това не би трябвало да е проблем.

Публикувано на

На летище София няма да имаш ако е в регистрирания багаж , невярвам и по другите евро летища да имаш , но за си 100% сигурен и за да няма сакатлъци в последният момен , всяка авио компания с която патуваш има телефон на който да се обадиш и да получиш 100% точна и коректна информация !

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...