Jump to content
GigaDrinks.com форум

Димитър

Administrators
 • Posts

  5,372
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Димитър

 1. Това е най-трудния въпрос от всички - ароматите. Всичко е строго индивидуално и е трудно да се даде съвет. Ако черешата ти харесва и имаш някакъв тютюнев аромат под ръка, можеш да пробваш с микс между двата. Почни първоначално със съотношение 1:1 от двата аромата и виж дали ти допада. Ако някой от тях доминира прекалено много, пробвай да добавиш повече аромат от другия.
 2. Здравейте! От тази гледна точка няма да имате притеснения. Цигарата може да се разтече при определени условия, но не зависи от това как ще е поставена. Ако няма да се ползва дълъг период от време, е по-добре да се изпразни течността или да се махне контейнера. Колкото до самата цигара - трудно е да се препоръча така. Има много зависимости, които определят правилната цигара за конкретния потребител - пушите ли цигари, колко, какви, имате ли изисквания за форма, дизайн, цена... Най-добре е да се направи консултация по телефон, за да може да се обясни подробно.
 3. На VTC Mini изпарителя леко ще надстърча - мода е 22мм, а изпарителя е 24. Ще имаш по един милиметър от двете страни, където изпарителя ще е по-широк от мода. Но това е визуално - ако не те притеснява, устройството е чудесно за този изпарител. Виж само изпарителните глави в комплекта, понеже са две различни и ще трябва да настроиш устройството на различна мощност според всяка глава. Kroma - Z контейнера не е съвместим с твоето устройство. Става единствено за Kroma - Z електронните цигари.
 4. Здравейте! Ако нямате ограничение в ширината на мода, мога да препоръчвам Innokin Zlide 4ml, който е 24мм ширина, но ако мода има някакво ограничение, което да изисква изпарител до 22мм, то бих препоръчал Aspire Nautilus 2S.
 5. Няма смисъл да я бъркаш повече, но след джуркане е нормално да се получава такава пяна отгоре. Остави я за 1-2 дни и ще се избистри.
 6. Кога си я бъркал за последно? Това обикновено се получава след разбиването - въздуха, под формата на балончета се събира в горния край и стои известно време там, докато се спускат и изчезнат. Ако в течността има повече глицерин, се задържат повече време, но ако е бъркана последно преди 5 дни и от тогава седи така е странно.
 7. Здравей! ако приемем варианта за течност 50/50 ПГ/ВГ, за 3мг никотин най-лесния вариант е да смесиш една база VPG 0 и два никотинови шота с 18мг никотин. Към така приготвената течност, трябва да добавиш аромата, като процента за овкусяване варира при трите аромата. Ако ще разделиш 120-те милилитра на 3, т.е. по 40мл за всеки вкус се получава следното. За Шейд - не повече от 2-3%, т.е. на 40мл слагаш 1 - 1.2мл от аромат. За най-добър резултат трябва да оставиш този аромат да отлежи поне 3-4 седмици, да не кажа и повече понеже никотина е много малко, а той помага за отлежаването. Касъл Лонг - 10% - т.е. за 40мл слагаш 4мл аромат. Трибека - 7% - т.е. слагаш 2.8мл аромат. Тези два аромата имат нужда от 2-3 седмици за отлежаване.
 8. Здравей! Странно е, но Voopoo не предлагат VMate подчето отделно и го има само в комплекта с Драг-а. Скоро очакваме V.Thru подовете обаче, които може би ще са по-добрия вариант понеже предлагат някаква базова настройка на мощността, а ползват същите контейнери. В този ценови диапазон обаче се намира и Caliburn G, от който имаме само положителни отзиви към момента и честно казано ми е трудно да дам съвет. Ако обаче финансовата част и размера на устройството не са проблем, и търсите нещо наистина качествено, което да си заслужава инвестицията и да върши работа, моя съвет е да погледнете Innokin Kroma Z. Устройството е насочено предимно към MTL изпаряващи, но върши работа и за хора, които предпочитат ихналиране, като разбира се въздуха не е толкова свободен, колкото е при системите, които са насочени изцяло към DL.
 9. В момента всичко на пазара е със стандартна 510 резба, така че няма никакъв проблем да му сложиш, какъвто изпарител си решиш.
 10. Това са течности, които са изтекли преди години. Чудят се хората, как да се отърват от тях. По принцип течностите имат много по-дълъг реален срок на годност от обичайните 2 години на етикета, но конкретно с тези не бих рискувал, защото може да са произведени преди поне 5-6 години, а също и не се знае, колко са оригинални.
 11. Да. Сместваш в препоръчителните пропорции, оставяш да отлежи няколко седмици и си ти.
 12. Легално пак толкова ще ти излиза. Ползвай си готовата, докато все още може да се намира.
 13. Пробвайте първо със смяна на главата - най-вероятно това е причината.
 14. Това, което казва Благо Атанасов може да е най-вероятния проблем. Пробвайте с друга глава или минете през някой магазин, за да я погледнат колегите на място.
 15. Може да има някаква разлика наистина, защото и Ани казва, че забелязва подобна промяна, но не толкова фрапантна - сменя памук на 14 дни (не знам колко милилитра изпарява). Не мога да кажа обаче от къде идва, защото няма разлика в рецептата и най-вероятно причината е в партидата на някой от вложените аромати в рецептата.
 16. Има ли вероятност памука да ти е по-стегнат? Аз в момента съм с намотка на МК на Соло-то, през която съм прекарал вече над 400мл от нашия Пинкмен и все още се забелязва съвсем леко почерняване, та ще кара още.
 17. Няма промяна във Филберта и е много е странно наистина, че си сменял на 40мл памук. Утре ще питам Ани, колежката от Бургас, дали е забелязала нещо такова, понеже тя основно него изпарява. Ти на колко процента го правиш?
 18. И аз това щях да кажа - да опиташ нещо различно и да прецениш, дали реално е от базата или просто започваш да свикваш. Аз от както сме започнали с производството на G-Vape не съм ползвал друга база и имам следните наблюдения - използвам само 6мг (средно на ден съм около 10мл) и никога не съм сменял силата на никотина. В момента съм с две устройства - Кангер Небокс (основен) и Ейгис Х с Дроп Соло. Като съм в къщи, ползвам предимно Соло-то, защото аромата е много по-изразен, а усещам и никотина по-силно. Ако съм изпарявал известно време Соло и след това се върна на Небокс, един и същи аромат го усещам много по-слабо, а удар почти няма (с една и съща течност в двете устройства). Когато ползвам Небокса през деня, нямам подобни проблеми. Подобни коментари на твоя съм получавал от потребители на други марки, но ето и че при нас се появяват, което ме кара да мисля, че има някакво привикване на организма. Реално, от както сме започнали не сме правели никакви промени в рецептите и производителите на основните суровини. Преди няколко години имаше момент за около 2 месеца, в който се наложи да сменим пропилена, понеже имаше проблем с доставката на този, който ползвахме, но освен това, никакви други промени не са правени. VG 0 базата винаги е имала вода. Не помня дали в началото не беше дори 10%, като в момента е 5%. Има нулева база без никаква вода обаче - Vegetable Glycerin. VG 0 и Vegetable Glycerin са два различни вида бази, като разликата е само във водата.
 19. Здравей! Със сигурност няма промени по самата рецепта. Предполагам, че ако усещаш разлики, то те са в следствие на различни партиди на различните аромати, които се влагат в този микс. Тези дни ще тествам лично, за да видя как стоят нещата. Ако имаше някакви промени, то със сигурност щяхме да го напишем или по-скоро щяхме да добавим V2 към наименованието - примерно Dragons Blood V2, а скоро се надявам и Lemon Tart V2. Между временно, можеш ли да напишеш срока на годност, който пише на шишенцето?
 20. За едни и същи шишета ли става въпрос? Има разлика в технологичния процес по затваряне при ароматите и базите и предполагам, че от там се получава това - най-вероятно едната машина удря по-силно дропърите, но може да има и други причини. Ще направим проверка и ще видим от къде идват разликите.
×
×
 • Create New...