Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 87
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Няколко пъти я вкарах и извадих и уж се раздвижи, но като цяло влиза трудно в началото и края

ще си я ползвам все пак, но за първи път се случва и останах леко изненадан в началото  :D

важното е пара да има  :smoke::cheers:

Публикувано на

Привет,днес поръчах от тези батерии IMR Efest 2100mAh 30A 3.7V  та въпроса ми е ще има ли проблем ако ги зареждам с зарядното от 19 лева двуканалното което е,поръчах и другото зарядно с единия слот.С кое от 2те зарядни ще е по добре да ги зареждам?

До момента имам няколко батерии самсунг 18650,сивите панасоник от тук,и не съм имал проблем с зарядното.

Публикувано на

Няма да имаш никакъв проблем. Ако ги зареждаш двете едновременно обаче, ще се заредят по-бавно, защото зарядното разделя изходящия ток на двата канала и става по 250мА на канал.

Публикувано на

Ок ясно.А за едноканалното зарядно да питам,тъй като нямам точно такова зарядно 5в 1А,а имам 5в 2А и други които са по 0.5А.Ще има ли проблем ако сложа зарядното което е 2А да не стане нещо на самото зарядно,или да си карам с това което е 0.5А?

Публикувано на

5в са обикновените преходници за зареждане на Его батериите - няма да имаш проблем с такъв волтаж. Обаче не те съветвам да пускаш повече от 1А, защото не мога да кажа, какъв ще е резултата...

Публикувано на

От седмица има и Efest IMR 3100 20А, какво ще кажете за такива батерии? Другата седмица ще трябва да се прави заявка и ми се иска да ги пробваме и тях. За съжаление Сони батериите се изчерпаха и не можем да поръчаме, та май ще търсим алтернатива.

Защо не се огледате за някои от 4,35 Волтовите 18650. LG, Samsung и Sanyo имат такива. Вижте как се държат на разряден ток от 5А  http://www.dampfakkus.de/akkuvergleich.php?akku1=99&akku2=122&akku3=98&akku4=102&a=5  никак не е зле. Ще трябва обаче да се предлага и зарядно, което да ги зарежда до 4,3-4,35 В за да се извади пълният им капацитет.  Според мен са добър компромис между капацитет и сравнително висок волтаж под товар.

Публикувано на

Честно казано, нищо не разбирам от подобен тип батерии. Ако някой може да смели като за лаик едно сравнение между нормалните батерии и тези, за които споменаваш, ще е най-добре. Ако се заформи и дискусия по въпроса, ще е още по-добре, за да могат да се обсъдят минусите и плюсовете, евентуално търсене и т.н.

Публикувано на (редактирано)

То няма много за смилане. Малко по-различна химия, която номинално се зарежда до 4,35 В  и съответно има по-високо напрежение при разряд, което е на практика същото, като батерия с по-ниско вътрешно съпротивление. Може да се зарежда и до 4,2 В, но тогава се губи това приимущество, за сметка на по-дълъг живот. По всички други експлоатационни характеристики е като всяка друга литиева акумулаторна батерия.

Между другото, допреди време продавахте Sanyo UR18650ZT, която е 4.3 волтова батерия, но така и нямаше подходящо зарядно за нея, така че хората си я карат на заряд до 4.2  В. Предполагам, че повечето от ползвателите  дори и не знаят, че са можели да изцедят още от нея с подходящото зарядно.

Тук си избирате модела и виждате разликата:

http://lygte-info.dk/review/batteries2012/Common18650comparator.php

Новите модели са още по-добри.

Зарядни има и то доста добри, универсални разбира се, като например това:

http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-001-1.asp?styleid=308&style=Charger%20Series

или за по-евтино това:

http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-001-1.asp?styleid=293&style=Charger%20Series

Редактирано на от NiOOH
Публикувано на

Защо не се огледате за някои от 4,35 Волтовите 18650. LG, Samsung и Sanyo имат такива. Вижте как се държат на разряден ток от 5А  http://www.dampfakkus.de/akkuvergleich.php?akku1=99&akku2=122&akku3=98&akku4=102&a=5  никак не е зле. Ще трябва обаче да се предлага и зарядно, което да ги зарежда до 4,3-4,35 В за да се извади пълният им капацитет.  Според мен са добър компромис между капацитет и сравнително висок волтаж под товар.

От сайта който си постнал се вижда,че тези батерии на 5А разряден ток държат доста по-нисък волтаж от сони vtc5,vtc4,efest 2500 35A,тогава какъв е смисъла от тези 4.35в батерии .

За да не говорим наизуст, ето го въпросното сравнение:

18650_compare_zps1bff9858.png

Стриктно погледнато те интересува отдадената мощност, която е пропорционална на площта под кривите. Мисля, не е нужно да интегрираме за да видим резултата.

На  по-разбираем език, ако използваш само окло 1/3 от капацитета на Ефест-а, ще имаш малко по-добър резултат, като това ще се усеща най-вече в самото начало, при прясно заредени батерии. При по-дълго изпаряване обаче, ако искаш да използваш повече от 1/3 от капацитета на батериите, LG-то ще се държи по-добре и ще изкара по-дълго. С други думи, за да имаш по-добър резултат ще ти трябват 2-3 Ефест-а, които да сменяш и зареждаш на всеки 3-4 часа пушене. LG-то ще ти дава по-постоянен резултат за по-дълго време.

Да не се забравя и, че горните криви са записани под константен товар.

Редактирано на от NiOOH

Тези батерии са 5А тоест около 0,9ома минимум , а това на механика си е слабичко за някои хора. Едва ли ще се ползват на ел мод , защото там си има регулация и се обезсмислят тези 4,35в. А и все пак сонито се представя по добре от ефеста, но го няма в сайта за сравнение. Българина малко ме съмнява да тръгне да дава пари за друго зарядно за да минава на други батерии. Още им е рано май на тези батерии, така ли е или се бъркам :)

Редактирано на от Станчо

Нямам намерение да споря, най-малко пък за това какво купувал българина.  За останалото, учебник по физика за средното училище ще свърши работа, трябвало е повеко да се внимава в час.

Предложил съм зарядни устройства, които са по-качествени от тези, които се продават в момента в магазина на Гигадринкс, независимо какви батерии ще зареждат. Опитът ми е от първа ръка, като ежедневен ползвател на устройства от  Xtar, Efest и допреди време Nitecore. Предложил съм и алтернатива на батериите с по-ниско вътрешно съпротивление, които могат да се използват с еднакъв успех от голяма част от потребителите. Който иска екстремни преживявания, да търси друго, но батериите не са му единствения проблем.

Ако въпросните продукти се появят с магазина, с удоволствие бих си ги пазарувал от там, ако не, ще продължавам да ги купувам от досегашното място.

Редактирано на от NiOOH
Публикувано на

................................................................................................ А и все пак сонито се представя по добре от ефеста, но го няма в сайта за сравнение. Българина малко ме съмнява да тръгне да дава пари за друго зарядно за да минава на други батерии. Още им е рано май на тези батерии, така ли е или се бъркам :)

+1

И защо пак българина ... човек си е купил зарядно, работещо (+резервно като мен) и ще го сложи в шкафа та да си купи друго, което даже не е кой знае с какво повече .. чиста разсипия ...

А от сонито имам впечатления като тези от графиката (без да са подкрепени с нАучни доказателства) ... дават много силен и добър ток дълго време, и когато го сложа на зарядното (Найткор) започва да мига от първото деление, докато другите които са по 10А мигат от второто - демек го изцеждам повече. Аналогичен случай и с ефестите 18350 - тези от 800мах не ги разреждам докрай, просто не пушат, докато лилавите с 10А ги изсмуквам до дупка ... и въпреки че са Х 700мах дават добри тоци по-продължително ...  Все се кана да ги замера и с мултицет, ама ... 

Публикувано на

От графиката се вижда, че до 3.6в Ефеста дава по-добър ток. Подобни батерии биха свършили по-добра работа главно на хора изпаряващи с ел.модове и пак е под въпрос защото ми се върти в главата какво ще се случи с живота им в перспектива. Понеже споменаваш, че зарядните в магазина не са толкова добри като тези, които ти си пазаруваш - напълно съм убеден в думите ти, но взимаш ли в предвид факта съотношение цена-качество?! Винаги ще има нещо по-добро от друго, живеем в такъв свят. И все пак хората са доволни и от стария ТръстФайър...

Публикувано на

Защото забелезах че "повечето" вейпъри им са важни всеки лев който отделят за играчки и гледат да спестят от всичко. Сега че има по заможни вейпъри и не ги бърка колко зарядни ще си купят е така , но след като си имам зарядно за какво ми е друго - да заряждам батерия която няма да ми даде нищо повече отколкото ще ми даде сонито например. Когато се утвърдят на пазара тези батерии с по добри характеристики от сегашните чак тогава ще им дойде времето според мен. Защо някой би си купил такава батерия 4,35в до 5А че и да търси друго зарядно ако вече си има на 4,2в, и то да я ползва на механика след като за нея си има много по добри батерии. Сега ако я ползва за над 1ом съм съгласен че е малко по добра от останалите, но над 1ом си е по добре да се изпарява с ел мод където пак се обсезмисля батерията. Незнам , който има пари да си ги дава, вярвам че ще им намери място на тези батерии

Публикувано на

И все пак хората са доволни и от стария ТръстФайър...

E, те хората се и оплакват от батериите си без да осъзнават къде всъщност им е проблема.

Цената не е много по-висока от зарядните на Efest, поне в България цените не са лоши, а разликата в цената е повече от оправдана според мен. Не е предмет на темата да описвам какво се печели от едно такова зарядно, а пък ще вземе и някой да реши, че им правя реклама.

Няма да откриваме топлата вода, който търси информация, ще намери. Хората са им писали ревюта, мерили са ги, разглабяли са ги за да им видят качеството на компонентите и най-важното са усетили как им се държат батериите при по-продължителна употреба. Търсят се (и се предлагат) най-добрите батерии. Според мен, не би било логично да не се предлагат и едни от най-качествените зарядни за тях, а и никъде не е казано, че всеки трябва да си изхвърли сегашните и да се юрне към магазина.

E, те хората се и оплакват от батериите си без да осъзнават къде всъщност им е проблема.

Цената не е много по-висока от зарядните на Efest, поне в България цените не са лоши, а разликата в цената е повече от оправдана според мен. Не е предмет на темата да описвам какво се печели от едно такова зарядно, а пък ще вземе и някой да реши, че им правя реклама.

Няма да откриваме топлата вода, който търси информация, ще намери. Хората са им писали ревюта, мерили са ги, разглабяли са ги за да им видят качеството на компонентите и най-важното са усетили как им се държат батериите при по-продължителна употреба. Търсят се (и се предлагат) най-добрите батерии. Според мен, не би било логично да не се предлагат и едни от най-качествените зарядни за тях, а и никъде не е казано, че всеки трябва да си изхвърли сегашните и да се юрне към магазина.

реклама ли правиш що ли при положение че има батерии с по 10-15-20-30 апмера,а като гледам и темата е за определен вид батерии

Редактирано на от Vladimirh
Публикувано на

Могат, като по-високото напрежение не само няма да навреди, но ще осигури и малко по-стабилна работа на регулатора.

Трябва да се знае, че тези батерии съвсем не са нови, има ги на пазара от години и много хора си ги ползваме. Гигадринкс продаваха Sanyo UR18650ZT, която е 4.3 волтова и дори заредена до 4,2 В е една от най-добрите батерии за обща употреба. Защо я спряха, а още продават по-малката Sanyo 18650FM e загадка за мен.

Също така, не са много различни от обикновените. Зареждат се нормално с обикновени зарядни, като в този случай дават по-ниско напрежение и малко по-малък капацитет, но животът им се удължава значително. Също така, ако зарядното ви е куцо (Еfest Bio V2 и Trustfire  са такива) и зарежда до над 4.2 В, това няма да ви развали батериите бързо.

За да приключим темата, никого не карам на сила да купува или ползва каквото и да е. Димитър попита за алтернатива и аз му предложих нещо, за което знам от личен опит и измервания, че работи добре. Има една батерия (марка и модел няма да споменавам разбира се) която дори заредена до 4.2 В ми дава по-добри резултати от известните 3100 и дори 3400 мАч батерии, които се предлагат на няколко места у нас. Аз си я ползвам почти само на 4.2 В и в електронен и в механичен мод и съм доволен, това е.

Публикувано на

Таке е, аз попитах за алтернатива. Мисля, че се поизясниха нещата. За нас принципно не е проблем да пробваме и от тези батерии, за съжаление от там, от където зареждаме в момента ни отговориха, че не предлагат такива батерии и зарядни в момента, което означава, че ще трябва се поогледаме за друг дистрибутор, което пък прави нещата неопределени във времето...

А Саньото, което го спряхме, от няколко места ни казват, че не било добър вариант за целите на изпаряването. Дистрибуторите бяха първите, които го казаха и съответно спряха да ги поддържат.

Публикувано на

А Саньото, което го спряхме, от няколко места ни казват, че не било добър вариант за целите на изпаряването. Дистрибуторите бяха първите, които го казаха и съответно спряха да ги поддържат.

Не виждам какво не му е доброто. Какви са аргументите? Аз от около  годинa и половина ползвам едно такова, не само в електронна цигара и не е мръднало. Вътрешното съпротивление също е сравнително ниско. Лошото там е, че 4,35 В зарядно ще ги презарежда.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...