diablo1972 Публикувано преди 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано преди 7 JЮни, 2015 (редактирано) Здравейте, не ми дойде на акъла как да кръстя темата,затова измислих тая простотия. Та на въпроса: Работата ми е свързана с компа и прекарвам доста време пред него и ми писна само да зареждам батерии. Пробвах да свържа Кайфуна директно към компа,но въпреки че напрежението на порта беше 5.1в парата беше осезаемо малко. Пробвах това устройство,но пак греда http://prikachi.com/images.php?images/770/8158770W.png Кажете ми каква джаджа и как трябва да я свържа да да подкарам Кайфуна. Благодаря предварително на теза които ще помогнат. Поздрави Редактирано на 7 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
minimalvoice Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Потърси в интернет за Passthrough kit. Имаше го тук, а не искам да давам линкове към чужди магазини. Отговор
tbk515 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 С това пробвал ли си: http://gigadrinks.com/product/4069/vv-passthrough-ustroystvo-s-promenlivo-naprezhenie-sivo.html Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Потърси в интернет за Passthrough kit. Имаше го тук, а не искам да давам линкове към чужди магазини. Благодаря за отговорът,но забравих да спомена,че имам това устройство и пак е мъка с него. Отговор
deepblue Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Защо не използваш който и да е ел мод с микро юсб и режим пастру ... Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 (редактирано) Защо не използваш който и да е ел мод с микро юсб и режим пастру ... Защото съм фен на механиката. И в скоро време няма да мога да отделя средства. За това ако е възможно да ми предложите някое ниско бюджетно решение. Редактирано на 7 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
tbk515 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Незнам до колко е удачно да споделя, ама ... в такъв случай не може ли да се ползва тока от 2 юсб изхода в един кабел? Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 (редактирано) Незнам до колко е удачно да споделя, ама ... в такъв случай не може ли да се ползва тока от 2 юсб изхода в един кабел? Първо,не знам как да да го направя и второ,не съм спечиалист,но си мисля,че мога по този начин да изпържа компа си. Редактирано на 7 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
tangra Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Не рискувай няколкостотин лева , а послушай съвета на deepblue , ако държиш да е механика си вземи зарядно http://www.gigadrinks.com/product/5320/zaryadno-efest-x-smart.html, което дава невероятно много комбинации на ползване / малко е бавно но пълно щастие няма/ Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 (редактирано) Не рискувай няколкостотин лева , а послушай съвета на deepblue , ако държиш да е механика си вземи зарядно http://www.gigadrinks.com/product/5320/zaryadno-efest-x-smart.html, което дава невероятно много комбинации на ползване / малко е бавно но пълно щастие няма/ Не съм много вещ и ще помоля да ми обясниш как да го използвам за да испарявам. Редактирано на 7 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
tangra Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Стандартно - зареждай си батериите , които ползваш на механиките . В твоя случай от компа чрез кабел . Отговор
Voden Duh Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Здравейте, не ми дойде на акъла как да кръстя темата,затова измислих тая простотия. Та на въпроса: Работата ми е свързана с компа и прекарвам доста време пред него и ми писна само да зареждам батерии. Пробвах да свържа Кайфуна директно към компа,но въпреки че напрежението на порта беше 5.1в парата беше осезаемо малко. Пробвах това устройство,но пак греда http://prikachi.com/images.php?images/770/8158770W.png Кажете ми каква джаджа и как трябва да я свържа да да подкарам Кайфуна. Благодаря предварително на теза които ще помогнат. Поздрави Ами това чудо е до 3А..Ако кайфуна е..да речем с 1 ом намотка.ползваш ток 4 волта..и дойдохме на 4 ампера..затова не става. Би могло да стане със зарядно за лаптоп/то дава 19 волта/..след него конвертор, до 3-4 волта/ама поне 10А./.и така.. Имам подобно устройство за колата-включвам го в запалката и така пестим живота на батериите Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 (редактирано) Ами това чудо е до 3А..Ако кайфуна е..да речем с 1 ом намотка.ползваш ток 4 волта..и дойдохме на 4 ампера..затова не става. Би могло да стане със зарядно за лаптоп/то дава 19 волта/..след него конвертор, до 3-4 волта/ама поне 10А./.и така.. Имам подобно устройство за колата-включвам го в запалката и така пестим живота на батериите Ок,ще ми кажеш ли какви чаркове ще ми трябват и как да си направя устройство като твоето. Идеята ти много ми хареса. Имай в предвид,че ще обясняваш на първолак.Хич ме няма с тока. Редактирано на 8 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
Dinsf Публикувано на 7 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Имай в предвид,че ще обясняваш на първолак. Хич ме няма с тока. Защо тогава викаш на магарето чуш? Вземи си един елементарен карт със сменяеми глави и си дърпай пред компа. Отговор
diablo1972 Публикувано на 7 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2015 Защо тогава викаш на магарето чуш? Вземи си един елементарен карт със сменяеми глави и си дърпай пред компа. Това го правих до преди да се заразя от Кайфуна. Всичко друго ми идва слабо. Отговор
diablo1972 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 (редактирано) Voden Duh удари едно рамо пич. Кажи как да го спретна това чудо. Реших си проблема сам с това: http://prikachi.com/images.php?images/360/8160360e.png Благодаря на всички които се опитаха да помогнат. Поздрави П.п. Темата е за затваряне. Редактирано на 8 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
tbk515 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Сподели малко повече информация. Вкъщи и аз съм постоянно през компа. Отделно, чакам К4 и темата ти бая ме заинтригува,. Отговор
Topper Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Този стабилизатор, едва ли дава повече от 2А. Виж, ако го пускаш на 12в е друг въпрос вече Отговор
raider Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Хехе ще дойдете и вие на моята,ама след години Тази платка която си взел се нарича DC-DC понижаващ конвертор и е по-вече от чудесна за целите ти. Единственото което ти липсва е ток, щото от усб вадиш приблизително 5волта на 1А което си е малко. Аз от няколко години в къщи пред компа съм с тази джаджа от снимката на аватара и никога не съм имал проблем с него. Усещането е много близко до това на механиката, трудно може да се усети. Та какво ти/ви трябва на кратко: 1) Качествено зарядно за предпочитане японско (делта електроникс,сони или друго) 12-24волта 2-3А по големите се регулират трудно а и са излишни. 2) Електроника DC-DC понижаващ конвертор 3) Ръкохватка с 510 конектор и здрав бутон 4) Кабел малък диаметър 0.5квадрата ако намерите и силиконов ще е супер . По желание подходящ външен потенциометър, позлатени чинчове за свръзка, волтметър, амермер, копче он-он 220в, светодиоди. Изискват се известни технически умения. Отговор
diablo1972 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 (редактирано) Все още не съм го получил,поръчах го днес и утре ще споделя какво съм свършил или какво не съм. raider Благодаря за изчерпателният отговор,но както споменах в началото на темата аз съм с ръце завряни в д....то ми с тока. Сякаш ми говорите на Японски. Ще съм благодарен на всяка помощ. Би ли обяснил по подробно с линкове,схеми,кое за какво е,как и къде,от къде си взел чарковете и т.н. как точчно си го сътворил твоето чудо. А и съм сигурен,че тази тема ще помогне на много хора. Поздрави Редактирано на 8 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
raider Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Ами аз по просто не мога да го обясня, щом нямаш нужният опит може да го опростиш максимално но пак се изисква минимум инструменти и що годе опит. Вземаш един такъв китайски адаптер с превключване на различни волтове, връзваш го към някоя механика и забравяш за батериите. Отговор
tbk515 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Един такъв адаптор с прекъсвач и 510 фланец, ще стане ли работата? Е, идеята вече се губи - да се изпарява през компа. Отговор
Topper Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Има такива устройства, даже се продават тук, но стават само за картомайзери, тъй като са ограничени по ток (1-2А макс) - предназначени са да работят от компютър, а там спецификацията е 500ma и 1А. Може да има high power USB изходи, но не са над 2А. Самото захранване може да даде в зависимост от модела 5-6-7А и ще му задейства защитата и ще се изключи. Да се закачиш на шината ок, можеш на някой свободен Мулинекс куплунг, но там са ±5V, ±12V. Така че самата идея да се ползва компютър за източник е обречена със съвременните изпарители. И за това колегата ви дава съвети за настолен източник с адаптер, за да имате мощност. Отговор
diablo1972 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Ок Topper,дай акъл какво точно да закачима след адаптпра за да илъжем Кайфуна. Отговор
raider Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Един такъв адаптор с прекъсвач и 510 фланец, ще стане ли работата? Е, идеята вече се губи - да се изпарява през компа. Става, ако са ти достатъчни 12вата Ок Topper,дай акъл какво точно да закачима след адаптпра за да илъжем Кайфуна. Казах ти вече, някой механичен мод! Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.