Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

А ще ми трябва ли някой по-токоздрав прекъсвач или всеки става?

Разбира се,че трябва здрав бутон, затова казвам директно закачате към механичен мод. Всичко друго е заигравка и пак изисква опит и инструменти.

Публикувано на

Най лесно е с един дървен имитатор на 18650 с две кабърчета за полюси, на които са хванати проводниците. И през вентилационната дупка на мода (вероятно трябва да се разшири) да влязат самите проводници...воала.

Публикувано на

Извинявам се за глупавото питане ама....каква е идеята да се пънеш за да  гръмнеш захранването на компа? Пак се извинявам ...ама захранването на компа НЕ Е "кръводарител" :)

Публикувано на (редактирано)

Разбрахме вече че от компа няма да измъкнем нужните ни 4 А.

Впечатления от този адаптор:

Вързах го към една стара Лава,разширих отворът където беше платката и сложих този бутон.

http://www.elcomp68.com/buton-nezadarzhasht-kragal-f12-p10575/.

Естествено не се получи това което исках.Малко пара и много продължително дърпане.Изпарителят беше Кайфун лайт.

Понеже нямах нужните ми 4 А.Или с прости думи: това не става.

Още едно питане: имам 2-3 стари но работещи захранвания от компютър(300, и 2 по 400Вт).Има ли начина да намаля тока и ампеража?

Ако и това не стане,ще помоля както споменах и по горе в темата хората който имат подобни устройства и познания,да ни обяснят какво,как и от къде,за да си направим така желаната от мене джаджа.

Редактирано на от diablo1972
Публикувано на

Колега аз ще ти спомена отново за ел мод ... щом нямаш познания и технически умения, а ще купуваш така или иначе адаптори и части ... мисля че ще ти е много по-рационално да си вземеш какъвто и да е бокс мод който има режим пастру, а те повечето имат, без да те вълнува читава ли му е батерията, голям ли е, грозен ли е и тн ... можеш да намериш такъв за малко пари втора ръка от обява  ...

Публикувано на

Е той иска усещането му да е близко до механиката. На кайфа явно си навил по мъжка жица и затова не стига вътъка на тва хадаптурче което е има няма 12 вата макс. Ся от комп захранване си става, ама филма там е най голям,а и е топуз. Щом искаш мощно вземи си лаптопсо и помоли някой разбиращ да ти върже платката която си взел дц-дц 

Публикувано на

Това с механиката и жицата явно ми е убягнало ... Иначе и предложеното от колегата би свършило работа :

А използване на захранване от РС за изпаряване съм виждал на живо на една от пловдивските сбирки, мисля Краси–Т го беше конструирал ... да, става :smoke2:

Аз преди време ползвах захранване от комп.Бях вързал на 12 волта понижаващ модул , но ме дразнеше вентилатора и го смених с лапт9опско.DC-DC то е 12amp от ebay и струва около 8 долара.А първата ръкохватка я направих от дърво с набит фланец от его батерия и бутон от винтоверт(25аmp пишеше на него) :)

Редактирано на от gorjanin
Публикувано на

Брех хитро от винтоверт не съм се сещал. Моята първата беше от фенерче и его фланец, а за бутон микрек правен в българска комуна, доста време карах така. Един авер си беше правил от пс захранване,че имаше 3-4 из тях ама грозна работа и шумно и кабелаци бляя... Сега такава джаджа става много лесно не е като да няма електроника и да се мъчиш да правиш ШИМ изпълнения, не е като да няма 510 конектори и да се чудиш как да ръгнеш еговското, не е като да няма готова механика и само да и боднеш жиците. А бе пробвайте нищо не губите.

Реших си проблема с това зарядно http://olx.bg/ad/universalno-zaryadno-za-laptop-96w-ID4jXcq.html#19a79f65ac закупено от Илианци,

и с този регулатор http://prikachi.com/images.php?images/770/8158770W.png

Просто запоих регулатора след зарядното,вързах всичко към старата Лава и пара колкото искаш.

Благодаря на всички които помогнаха.

Темата е за закриване.

Това е регулаторът: http://erelement.com/power-supplies/regulator-2596s

И да,зарядното има възможност за реглаж на тока.

И за да не обикаляш цялото Илианци: Магазина е някъде по следата на главната улица от лявата страна.

Специализиран за GSM консумативи.

Успех.

Момци ама тоз регулатор е 3 А....пак те ограничава.Ако целта е да пестите от батерии-добре,но ако искате да изсмукате максимума от един изпарител/особено субомен,двунамотков/  трябва нещо по-яко.Ето това например http://www.ebay.com/itm/141138525550?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Този спокойно може да отнесе едни 10А

Редактирано на от Voden Duh
Публикувано на

Съгласен съм с тебе,обаче кажи какво да вържем преди него за да докараме поне 4.5-5 А?

Това зарядно което съм взел е до макс. 4.5 А.Ще стане ли заигравката с него и това което си дал?

Публикувано на

Да..не погледнах че зарядното е до 4.5....Не съм сигурен дали след това зарядно може да се включи моя конвертер,но и да не стане винаги можеш да си направиш изпарително устройство за колата с него :thumbup3:

Момци ама тоз регулатор е 3 А....пак те ограничава.Ако целта е да пестите от батерии-добре,но ако искате да изсмукате максимума от един изпарител/особено субомен,двунамотков/  трябва нещо по-яко.Ето това например http://www.ebay.com/itm/141138525550?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Този спокойно може да отнесе едни 10А

А как се казва на български електро-технически език? Питам, за да знам като ида във Викиват и да кажа какво търся, а не да ми набутат една платка и да се чудя.

Редактирано на от tbk515

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...