tbk515 Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 А ще ми трябва ли някой по-токоздрав прекъсвач или всеки става? Отговор
raider Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 А ще ми трябва ли някой по-токоздрав прекъсвач или всеки става? Разбира се,че трябва здрав бутон, затова казвам директно закачате към механичен мод. Всичко друго е заигравка и пак изисква опит и инструменти. Отговор
Topper Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Най лесно е с един дървен имитатор на 18650 с две кабърчета за полюси, на които са хванати проводниците. И през вентилационната дупка на мода (вероятно трябва да се разшири) да влязат самите проводници...воала. Отговор
mad-max Публикувано на 8 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2015 Извинявам се за глупавото питане ама....каква е идеята да се пънеш за да гръмнеш захранването на компа? Пак се извинявам ...ама захранването на компа НЕ Е "кръводарител" Отговор
Topper Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 Е и аз казах това, но хората искат да ползват компютъра Всеки явно трябва да си мине през този етап, поне да им кажем какво да и какво да не правят. Отговор
diablo1972 Публикувано на 9 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 (редактирано) Разбрахме вече че от компа няма да измъкнем нужните ни 4 А. Впечатления от този адаптор: Вързах го към една стара Лава,разширих отворът където беше платката и сложих този бутон. http://www.elcomp68.com/buton-nezadarzhasht-kragal-f12-p10575/. Естествено не се получи това което исках.Малко пара и много продължително дърпане.Изпарителят беше Кайфун лайт. Понеже нямах нужните ми 4 А.Или с прости думи: това не става. Още едно питане: имам 2-3 стари но работещи захранвания от компютър(300, и 2 по 400Вт).Има ли начина да намаля тока и ампеража? Ако и това не стане,ще помоля както споменах и по горе в темата хората който имат подобни устройства и познания,да ни обяснят какво,как и от къде,за да си направим така желаната от мене джаджа. Редактирано на 9 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
deepblue Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 Колега аз ще ти спомена отново за ел мод ... щом нямаш познания и технически умения, а ще купуваш така или иначе адаптори и части ... мисля че ще ти е много по-рационално да си вземеш какъвто и да е бокс мод който има режим пастру, а те повечето имат, без да те вълнува читава ли му е батерията, голям ли е, грозен ли е и тн ... можеш да намериш такъв за малко пари втора ръка от обява ... Отговор
raider Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 Е той иска усещането му да е близко до механиката. На кайфа явно си навил по мъжка жица и затова не стига вътъка на тва хадаптурче което е има няма 12 вата макс. Ся от комп захранване си става, ама филма там е най голям,а и е топуз. Щом искаш мощно вземи си лаптопсо и помоли някой разбиращ да ти върже платката която си взел дц-дц Отговор
deepblue Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 Това с механиката и жицата явно ми е убягнало ... Иначе и предложеното от колегата би свършило работа : С това пробвал ли си: http://gigadrinks.com/product/4069/vv-passthrough-ustroystvo-s-promenlivo-naprezhenie-sivo.html А използване на захранване от РС за изпаряване съм виждал на живо на една от пловдивските сбирки, мисля Краси–Т го беше конструирал ... да, става Отговор
gorjanin Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 (редактирано) Аз преди време ползвах захранване от комп.Бях вързал на 12 волта понижаващ модул , но ме дразнеше вентилатора и го смених с лапт9опско.DC-DC то е 12amp от ebay и струва около 8 долара.А първата ръкохватка я направих от дърво с набит фланец от его батерия и бутон от винтоверт(25аmp пишеше на него) Редактирано на 9 JЮни, 2015 от gorjanin Отговор
raider Публикувано на 9 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 9 JЮни, 2015 Брех хитро от винтоверт не съм се сещал. Моята първата беше от фенерче и его фланец, а за бутон микрек правен в българска комуна, доста време карах така. Един авер си беше правил от пс захранване,че имаше 3-4 из тях ама грозна работа и шумно и кабелаци бляя... Сега такава джаджа става много лесно не е като да няма електроника и да се мъчиш да правиш ШИМ изпълнения, не е като да няма 510 конектори и да се чудиш как да ръгнеш еговското, не е като да няма готова механика и само да и боднеш жиците. А бе пробвайте нищо не губите. Отговор
diablo1972 Публикувано на 13 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 13 JЮни, 2015 (редактирано) Реших си проблема с това зарядно http://olx.bg/ad/universalno-zaryadno-za-laptop-96w-ID4jXcq.html#19a79f65ac закупено от Илианци, и с този регулатор http://prikachi.com/images.php?images/770/8158770W.png Просто запоих регулатора след зарядното,вързах всичко към старата Лава и пара колкото искаш. Благодаря на всички които помогнаха. Темата е за закриване. Редактирано на 13 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
tbk515 Публикувано на 13 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 13 JЮни, 2015 @diablo1972, Как точно се води този регулатор? А зарядното има ли възможност за реглаж на тока? Отговор
diablo1972 Публикувано на 13 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 13 JЮни, 2015 (редактирано) Това е регулаторът: http://erelement.com/power-supplies/regulator-2596s И да,зарядното има възможност за реглаж на тока. И за да не обикаляш цялото Илианци: Магазина е някъде по следата на главната улица от лявата страна. Специализиран за GSM консумативи. Успех. Редактирано на 13 JЮни, 2015 от diablo1972 Отговор
Voden Duh Публикувано на 14 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2015 (редактирано) Момци ама тоз регулатор е 3 А....пак те ограничава.Ако целта е да пестите от батерии-добре,но ако искате да изсмукате максимума от един изпарител/особено субомен,двунамотков/ трябва нещо по-яко.Ето това например http://www.ebay.com/itm/141138525550?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Този спокойно може да отнесе едни 10А Редактирано на 14 JЮни, 2015 от Voden Duh Отговор
diablo1972 Публикувано на 14 JЮни, 2015 Автор Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2015 Съгласен съм с тебе,обаче кажи какво да вържем преди него за да докараме поне 4.5-5 А? Това зарядно което съм взел е до макс. 4.5 А.Ще стане ли заигравката с него и това което си дал? Отговор
Voden Duh Публикувано на 14 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2015 Да..не погледнах че зарядното е до 4.5....Не съм сигурен дали след това зарядно може да се включи моя конвертер,но и да не стане винаги можеш да си направиш изпарително устройство за колата с него Отговор
tbk515 Публикувано на 14 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2015 (редактирано) Момци ама тоз регулатор е 3 А....пак те ограничава.Ако целта е да пестите от батерии-добре,но ако искате да изсмукате максимума от един изпарител/особено субомен,двунамотков/ трябва нещо по-яко.Ето това например http://www.ebay.com/itm/141138525550?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Този спокойно може да отнесе едни 10А А как се казва на български електро-технически език? Питам, за да знам като ида във Викиват и да кажа какво търся, а не да ми набутат една платка и да се чудя. Редактирано на 14 JЮни, 2015 от tbk515 Отговор
Voden Duh Публикувано на 14 JЮни, 2015 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2015 Регулатор на напрежение - понижаващ Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.