Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Имам 3 батерии 18650 които ми отчитат 300мV и една батерия която отчита около 1 V има ли шанс тези неща да се съживят?Като ги сложа в зарядното и то светва в зелено...

• Отговори 120
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на (редактирано)

То, първо да каже дали батериите са защитени или не... Едната е ясно(поне така ми се струва), че не е защитена..но другите две, 300 миливолта би могло да са от утечките в платката, която е отрязала батериите под 2,75 волта. И батериите леко като се "повдигнат"  пак да тръгнат

Редактирано на от gogo63
Публикувано на

Незащитени са всичките батерии.От 9 батерии - 5 работят перфектно нищо че не са зареждани от 5-6 месеца,но тези 4-те са с такива волтажи.Мултицеда не е нищо специално,но горе долу това трябва да са им стойностите.Батериите са от лаптоп може би 2600mAh.Едната ми изкара 2 дена на вамо-то без да съм я зареждал.Червените санйо които са на около 3-4 месеца и бая заряди карат даже по-малко :)

Публикувано на

Ако  всички  споменати  батерии са били  в един  пакет , най-добре да се изхвърлят  тези с отчайващо  ниско напрежение , те отдавна са безнадеждно  деградили  и няма смисъл да се рискува с "възбуждането" им 

Ако  всички  споменати  батерии са били  в един  пакет , най-добре да се изхвърлят  тези с отчайващо  ниско напрежение , те отдавна са безнадеждно  деградили  и няма смисъл да се рискува с "възбуждането" им 

Ти пък!? Може да ги "събудим" на всякаква цена.

Еретик.

Редактирано на от Jenevus
Публикувано на

Ти пък!? Може да ги "събудим" на всякаква цена.

Еретик.

Изчакайте  тогава  някой  национален  празник  и  се  присъединете към  фойерверките  :)  

С всички  мерки  за безопасност  разбира се  

Публикувано на

Изчакайте  тогава  някой  национален  празник  и  се  присъединете към  фойерверките   :)

С всички  мерки  за безопасност  разбира се  

:) К`ва безопасност?! То един път се случва и предимно на комшията ::)))!

• 1 месец по-късно...
Публикувано на

От снимката си личи, че горната батерия всъщност представлява две стакнати 18650 батерии. Ама като са ги поставили в едно "найлонче" поне да бяха написали, че се е получило батерия 181300 тип вривоопасна  :wOOt3:

Батерии 18650 по 4Ah няма. По спецификации са от 2.2Ah до 3.4Ah  :smoke2:

Публикувано на

По повод батериите от лаптоп,вчера се здобих с двайсетина,LG,Sanyo и два вида noname,прави ми впечатление(за първите три броя,които тествах)зареждат се около пет-шест часа със тръстфаяр зарядно една по една,на змакса показва 4,1В,но след 20 мин ползване в механичен мод усещам,че здават багажа,т.е. намалява драстично пара,удар,абе няма пауар,меря на мода-3,9В.Би трябвало да работи нормално,но не.Дали бройките,които съм тествал са "куци" или просто този тип батерии не са направени за изпаряване(в което съм убеден)и за това не се държат както бих желал?Има ли смисъл да тествам останалите с надежда да открия една-две които да работят коректно поне 1-2 часа?

Публикувано на

е тези мойте си бачкат бре и тази която ти бях дал и още няколко на грипера са си екстра , ако нема ги ползваш ми ги дай , на телескопа също немам ядове с тях едната ме кара ден и нещо с мойто смучене кво да искам повече от тези батерий

На змакса работят,но на механиката здават багажа,като ги оставиш за 10мин,пак се изкарвт 2-3 качествени дръпки и клякат.

Затова преди време с Пайнер коментирахме дали стават батерии от Лаптоп. Да стават ...но в най-добрият случай от един пакет излизат само 1 или две читави бройки. При мен ги тествам под товар. От 8 елемента в пакета заредени на 4,1 В.. при шест от тях с  товар от 2 оМа и мех мод клякат  под 3,6-3,7В... и директно заминават за фенерчето  . Две от тях излезнаха прилични. Ще рече клякат на 3,9-3.95В. 

Да не забравяме все пак , че всички се опитваме да дадем втори шанс на тези елементи и няма как да работят добре.

:cheers3:

Редактирано на от batko32

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...