stenchok Публикувано преди 18 Януари Отчет Публикувано преди 18 Януари Здравейте...малко сложна ми е математикака на следната течност и калкулатора ме затруднява...разполагам с 40мл Tribeca на Halo..при 25 % смятам че мога да направя 160 мл...интересува ме колко VG трябва да добавя защото се получава голяма разлика при Тея проценти на PG основа на аромата...искам да направя 60:40 12 мг никотин...160мл готова течност? Отговор
stenchok Публикувано на 20 Януари Автор Отчет Публикувано на 20 Януари На 18.01.2025 г. в 12:22, stenchok каза: Здравейте...малко сложна ми е математикака на следната течност и калкулатора ме затруднява...разполагам с 40мл Tribeca на Halo..при 25 % смятам че мога да направя 160 мл...интересува ме колко VG трябва да добавя защото се получава голяма разлика при Тея проценти на PG основа на аромата...искам да направя 60:40 12 мг никотин...160мл готова течност? Явно никой не знае за тая Tribeca!!! Отговор
Димитър Публикувано на 21 Януари Отчет Публикувано на 21 Януари Малко по-сложна идва сметката с такава концентрация на аромат и съотношение ВГ/ПГ. При 25% дозировка, една четвърт от течността трябва да е аромат. Т.е. трябва да добавиш 120мл база, за да стане крайния продукт 160м - както го смяташ и ти. Аромата обаче е изцяло на ПГ основа, което означава, че трябва да го изравниш, и ако разбирам правилно, да го обърнеш в полза на глицерина, нали така? 60% да е глицирин? При всички положения, ще ти трябват около 10 никотинови шота, което ще направи крайната течност 12.5мг никотин. Останалото (20мл) трябва да е нулева база. Моя съвет е - вземи 8 никотинови шота на ВГ основа, 2 шота на ВПГ основа и една база 100мл 100% ВГ. В едно шише около 200мл изсипи аромата, добави 10-те шота и долей 20мл чист глицерин. На теория глицерина става малко повече така, но на практика не е, защото във ВГ никотиновите шотове обикновено има и малко вода. Отговор
stenchok Публикувано на 22 Януари Автор Отчет Публикувано на 22 Януари преди 20 часа, Димитър каза: Малко по-сложна идва сметката с такава концентрация на аромат и съотношение ВГ/ПГ. При 25% дозировка, една четвърт от течността трябва да е аромат. Т.е. трябва да добавиш 120мл база, за да стане крайния продукт 160м - както го смяташ и ти. Аромата обаче е изцяло на ПГ основа, което означава, че трябва да го изравниш, и ако разбирам правилно, да го обърнеш в полза на глицерина, нали така? 60% да е глицирин? При всички положения, ще ти трябват около 10 никотинови шота, което ще направи крайната течност 12.5мг никотин. Останалото (20мл) трябва да е нулева база. Моя съвет е - вземи 8 никотинови шота на ВГ основа, 2 шота на ВПГ основа и една база 100мл 100% ВГ. В едно шише около 200мл изсипи аромата, добави 10-те шота и долей 20мл чист глицерин. На теория глицерина става малко повече така, но на практика не е, защото във ВГ никотиновите шотове обикновено има и малко вода. Много ти благодаря Митко!!! Отговор
stenchok Публикувано на 22 Януари Автор Отчет Публикувано на 22 Януари преди 1 час, stenchok каза: Много ти благодаря Митко!!! Но никотиновите шотове 18 или 20мг да са да се получи сметката? Отговор
Димитър Публикувано на 22 Януари Отчет Публикувано на 22 Януари С 20мг съм ги смятал, защото в момента на пазара има само такива...поне аз не съм виждал вече с 18мг... Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.