Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 117
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Не знам кой как е запознат и дали е завист ама марката Кантал е едно и кантал 0.20 какъв да е е съвсем друго та не е лошо да се разберете първо за какво иде реч. Гаранция давам , че за 90 % не им е ясно за какво става въпрос въобще да не казвам 99% 

Е 1% си ти . Евала Станиславе имаш едно черпене от мене да знаеш :cheers3:

Публикувано на

Няма да ти треа бро фащаш и навиваш , от коша като го вадя бърня 2 пъти да не ми бражди после  ;)

Е 1% си ти . Евала Станиславе имаш едно черпене от мене да знаеш :cheers3:

Дано доживеем :cheers3:

Майтапа на страна ама 90 % гаранция давам , че не знаят за какво става въпрос

Публикувано на

...

Все пак за пореден път ще се опитам да върна вниманието към идеята на темата - намалелия интерес към електронните цигари на фона на непрестанно увеличаващото се потребление в останалите страни! Все още не съм видял твърдение, което по някакъв начин да се различава от моето виждане по въпроса, че българина е лесно манипулируем, неинформиран, незаинтересован, а вече мога да добавя и мързелив.

Адаш, не позна ;)

Казвал съм го, но пак ще се повторя - по-голямата част от българите не пазаруват онлайн. С 3-4-5 офлайн магазина няма как да е друга статистиката. Сравнението със западна посока е неуместно - да се обърнат и да започнат да тичат срещу нас, пак ще ни отнеме доста време, за да ги стигнем. За съжаление към момента в България положението е това - тази търговия става само за допълнителна дейност, да разтовариш малко приходите от основната :)

Публикувано на

Кантал е шведска фирма за производство на реотани и нагреватели, а не наименование на изделие. Това, че сме побългарили названието не значи, че всички реотани по света са Кантал. Така, както Гедоре е марка за инструмент, но всички инструменти ли са Гедоре!?

Та мисълта ми е да не се въвеждат в заблуждение, четящите, с някакви гатанки, чиито отговор е също толкова неясен и за разказвача!

Публикувано на

Специално мен не ме бърка дали ще е с някой лев по-скъпо или ефтено иском да ми харесва.

Аз специално, не съм визирал теб.

Адаш, не позна ;)

Казвал съм го, но пак ще се повторя - по-голямата част от българите не пазаруват онлайн. С 3-4-5 офлайн магазина няма как да е друга статистиката. Сравнението със западна посока е неуместно - да се обърнат и да започнат да тичат срещу нас, пак ще ни отнеме доста време, за да ги стигнем. За съжаление към момента в България положението е това - тази търговия става само за допълнителна дейност, да разтовариш малко приходите от основната :)

Мите, имаш право относно недоверието за пазаруването онлайн, но спрямо миналата година положението е коренно различно относно онлайн търговията. Да не говоря спрямо 5 години назад... В момента има бум на онлайн магазините, а все повече и повече хора се ориентират към онлайн търговията. Другото, което прави впечатление е, че огромна част от магазините затвориха обектите си в големите градове, като към момента остана една много малка част, като повечето от тях според мен са на изживяване. И според мен (ако нещата продължават в същото темпо) накрая ще останат предимно обекти от смесен тип - алкохол/ел.цигари, телефони/ел.цигари, подаръци/ел.цигари и т.н. като основния оборот няма да идва от електронните цигари. Ще останат много малко специализирани магазини, като само мога да се надявам, че нашите ще са едни от тях. Пак ще намеся магазина на Владо от бгвейп в Бургас, който въпреки че нямаше готови никотинови течности, не успя да просъществува много дълго време, а се славеше с добро име и репутация, а стоката му беше на ниво и имаше много прилично разнообразие.

Публикувано на

... Пак ще намеся магазина на Владо от бгвейп в Бургас, който въпреки че нямаше готови никотинови течности, не успя да просъществува много дълго време, а се славеше с добро име и репутация, а стоката му беше на ниво и имаше много прилично разнообразие.

Не въпреки, а защото нямаше готови никотинови течности. Ето ти един пример - агитирал съм кума и го водя в магазина на Владо да се оборудва. Взема си човека батерийка Смок, взема си и Редуксче и пита с какво да го напълни. Както се казва "И ко праим ся?". Ами какво - зареждам го с няколко от моите бъркочи. Е да де, ама не всеки е бил на сватбата на бъдещ вейпър. И те така :)

Публикувано на

Предполагам, че все пак си е взел първоначално необходимото, нали? Имал е и човек, който да го въведе в изпаряването и да му подсигури всичко необходимо и за в бъдеще? В момента кума ти изпарява ли все още?

Публикувано на

Абе хора,квото и да си говорим тук,колкото и да се дращим положението няма да е по-добро.Писах го по-горе и пак ще го напиша.Докато командват Тутунджийските монополи и медиите са с тях няма да се множим.Дали не ни трябва помощ от вънка.

Публикувано на

Димитър, мога да предложа да си направите хубава СЕО оптимизация на сайта. Като написах в гугъл електронни цигари гига та ми излезна чак на трета страница. А менте фирмите като ециг и т.н. излизат първи. Дори фен сайта на вейпинг е пред вас.

Също така е хубаво да се направи реклама която да върви по тв. Колко пушачи умират от рак на белия дроб и да се включат дори рба в клипа да има пушек яко и да има и текст пушете на воля, а не си пречете и т.н. Аз самият работя по филмовите продукции , майка ми е художник по костюми с над 30 г стаж в кино средите. Познавам режисьори и продуценти които могат да свършат работа. Разбира се един такъв клип ще струва скъпо, но може да се помисли за смс дарение за заснемане на популизационен клип. Трябва да се помисли по-сериозно за популяризирането, иначе седим на едно место и се възмущаваме на дезинформацията.

Публикувано на

Има в гугал всичко аз не възнамерявам да се възвишавам ама с по информирани мнения първо преди гръмки изказвания успех ви желая на всички 

То не само ти бро Едното освен кантал като име е и марка  ;)

А ако копирам мненията ти и ги пусна през транслейта в гугъл, дали ще успее да ги преведе на нормален български? :D 

Публикувано на

Трябва да се помисли по-сериозно за популяризирането, иначе седим на едно место и се възмущаваме на дезинформацията.

Е те това е истината. Не кой от къде и какво купува. Аз каквото мога правя (малко, но от сърце), така че пак бих призовал (като виден марсианец) Айде да бъдем градивни и да разпространяваме информацията, щото аз лично не мисля, че традиционните канали са най-доброто откъм цена/резултат решение (то и Митака го каза нейде в началото). Все ще изплува и истината в един момент :cheers:

Публикувано на

Ники, преди година го казах, след като придобих Кайфуна след много чакане. Сега тук и в други магазини има не лоши копия, да не кажа че Руснака си е 1:1. Тогава посъветвах колегите. Станах за смях. И до сега се шегуват с "божествения". Клапана бил проблем - да, ама на колко жени съм купил, никоя не е проплака. И им взимах (и убеждавах!) Кайфуноподобни, защото нищо не отварят, а само пълнят. И веднъж в месеца профилактика. Мога да съм горд, че от 3 жени и 2 мъже - всичките още изпаряват. Това са подробности разбира се, но да популяризираме, не значи да ги лашкаме по китайски магазини, а да ги насочим и посъветваме от къде да почнат, от къде да купят, какво да купят и как да го експлоатират. Като познаваша и хората, може да дадеш и съвет за Виви+Туист или Т2+Вамо или каквото и да е според бюджет и технически възможности. Така аз разбирам нещата, но честно казано се уморих. И то не да отговарям на въпроси или да обяснявам на начинаещи. Да споря с напреднали се уморих. И заради това почти не пиша нищо конкретно. Да ми се разследва всяка дума, айде няма нужда. Та пак си стигаме на приказката - спасяването на давещия се зависи само от него !

Публикувано на (редактирано)

Митак, имах предвид, че съм превел няколко информативни статии, които считам, че обогатяват информационния фонд, така да се каже, както и съм направил няколко калкулатора в един информационен сайт, за които считам, че също са полезни, макар и за по-напреднали колеги, но все пак полезни. Когато преценя, че нещо е важно/полезно/интересно гледам да го разнасям из социални мрежи (които по принцип не ползвам много-много, така че това е със съмнителен ефект).

Що се отнася до привличане към правата вяра, за съжаление съм ударил на камък, но не съм се отказал...

Редактирано на от nicknamed
Публикувано на

Един човек каза ,че Българина е лош човешки материал ,всички се разсърдиха ,а това е една от най верните приказки ,Неговата кола е най бърза и икономична ,неговия дом е най хубавия ,неговия мод е върха,неговия изпарител е най добрия,неговата течност е най хубавата.И той не може да се обоснове защо ,но щото е негово ,и ако не е така,може би се е прекарал.Българина НЕ е обективен,той си е емоционален,живее в апартамент за 20 000 евро и кара кола за 20 000 евро ,на газ .Неговото мнение е най вярно,образованието не е фактор ,и всичко това се вижда във форума .Не поставям емотикони ,защото няма смисъл.Докато не погледнем обективно на нещата ,не да се присмиваме кой как се е прекарал,това си е душевна чекия за Българина ,някой друг да се прекара,и да почнем да и работим ,щото Българина обича да еве дявола у въздуха.Умни сме ,ама сме прекалено хитри ,да не се прекараме ,и това ни пречи да се развиваме.Съжелявам за за това,ама аз така ги виждам нещата . :smoke2:

Публикувано на

Димитър, мога да предложа да си направите хубава СЕО оптимизация на сайта. Като написах в гугъл електронни цигари гига та ми излезна чак на трета страница. А менте фирмите като ециг и т.н. излизат първи. Дори фен сайта на вейпинг е пред вас.

Също така е хубаво да се направи реклама която да върви по тв. Колко пушачи умират от рак на белия дроб и да се включат дори рба в клипа да има пушек яко и да има и текст пушете на воля, а не си пречете и т.н. Аз самият работя по филмовите продукции , майка ми е художник по костюми с над 30 г стаж в кино средите. Познавам режисьори и продуценти които могат да свършат работа. Разбира се един такъв клип ще струва скъпо, но може да се помисли за смс дарение за заснемане на популизационен клип. Трябва да се помисли по-сериозно за популяризирането, иначе седим на едно место и се възмущаваме на дезинформацията.

Root, благодаря за предложението, но проблема според мен не е толкова в СЕО-то, защото първо няма голямо търсене на ключовата дума и второ, ние не сме само онлайн магазин. Вярно, че нямаме обекти във всеки град, но имаме по няколко магазина в два от най-големите градове и като цялото положението е едно и също навсякъде. Просто търсенето и интереса е намалял. Миналата година почти бяхме започнали работа с една фирма относно оптимизирането на тази ключова дума, но в последствие се отказахме, защото до пускането на договора интереса към нея беше спаднал от 100% на 20%. :)

Реклама по ТВ е абсурд, защото бюджета ни няма как да го поеме - а и видяхме, какво стана с Овале и тяхната реклама по телевизията - магазините им не изкараха и година... Вярно продаваха сравнително скъпи електронни цигари, по-скъпи дори и от Джойтек, въпреки че ползваха техните продукти, а течностите бяха по 20лв за 20мл. Въпреки това обаче, пак излизаше по-евтино, от колкото нормалните цигари, но и да не било по-евтино, най-важно е здравето и хората само заради това трябваше да се ориентират към тях. Ако имаха интерес, щяха да започнат от там, както Топър казва, пък после да започнат и да се интересуват за алтернативи и информация. Или пък най-малкото тази масирана рекламна кампания трябваше да провокира заинтересованост към продукта, но не се получи. За съжаление обаче, колкото и да не ни се вярваше, незаинтересования и лесноманипулируем човек като прочете в няколко големи медии, че електронните цигари са вредни, после ходи доказвай, че нямаш сестра...

Е те това е истината. Не кой от къде и какво купува. Аз каквото мога правя (малко, но от сърце), така че пак бих призовал (като виден марсианец) Айде да бъдем градивни и да разпространяваме информацията, щото аз лично не мисля, че традиционните канали са най-доброто откъм цена/резултат решение (то и Митака го каза нейде в началото). Все ще изплува и истината в един момент :cheers:

И ние това се надяваме - че все истината ще изплува в един момент... :D Надявах се, че покрай масовото навлизане на интернета, хората ще започнат да четат и търсят повече информация за всичко случващо се около тях, ще могат да отсяват сами истината от неистината, като по този начин ще се стопи и преднината от няколко години на развитите държави, но явно няма да стане. Или просто материала е такъв... И тук изобщо не визирам нашите терзания - това се отнася за всичко.

Митак, имах предвид, че съм превел няколко информативни статии, които считам, че обогатяват информационния фонд, така да се каже, както и съм направил няколко калкулатора в един информационен сайт, за които считам, че също са полезни, макар и за по-напреднали колеги, но все пак полезни. Когато преценя, че нещо е важно/полезно/интересно гледам да го разнасям из социални мрежи (които по принцип не ползвам много-много, така че това е със съмнителен ефект).

Що се отнася до привличане към правата вяра, за съжаление съм ударил на камък, но не съм се отказал...

Евала за преводите! Наистина това е единствения начин да се получи реална информация към момента. Лошото е, че когато няма търсене на такава информация, хората няма как да я видят, като единствения начин е да се плаща за публикации в медии, които се четат от маса хора. Публикуването на такава информация в сайтове специализирани и насочени само към потребители на електронни цигари и посещавани от 100-тина човека, които така или иначе са си запалени вейпъри, няма да промени кой-знае колко. Няколко пъти говоря с различни колеги, които се занимават с търговия, да се организираме всички търговци и да направим една съвместна кампания, не с цел реклама на конкретна фирма, а с цел популяризиране на електронните цигари, но явно всички са се оставили на течението и нищо не се прави. Ние едностранно нямаме финансовата възможност да направим подобно нещо и накрая опираме пак до самосъзнанието и желанието на хората да се развиват, каквото явно в БГ липсва. Честно казано, не знам навън какво е положението относно рекламирането, но се съмнявам хората да имат нужда от непрестанно набиване в главите, колко по-безвредно е изпаряването...

Публикувано на

При нас работите са зле от ясно -по ясно.Митак погледни хората какво ядът например,храни на промоция с изтекъл срок на годност ,млякото вече не е мляко да не говорим за саламите итн.По горе някой написа че българина е мазохист и така е,ще даде 2 лв.и ще пуши контрабандни Качаци и няма да се замисли за друга алтернатива.Докато хора на висше стоящи постове печелят от цигарите не вярвам да има промяна.Замислих се ако някои наши известни личности изпаряват на обществени места ще стане  малко ,като реклама и все ще има подражатели.Според мен трябват яки пари.

Публикувано на

Много хора са скептично настроени към е цигарите. Имам познат който си купува тютюн 40 лв килото и си навива, тютюна е необработен и човека се чувства зле от него, но казва, че електронните били вредни, защото по тв и вестници казали, че в тях имало антифриз.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...