Topper Публикувано преди 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано преди 16 Декември, 2014 (редактирано) И малко мнения от другата гледна точка - на производителите (и на китайските табакови компании) http://www.nytimes.com/2014/12/14/business/international/chinas-e-cigarette-boom-lacks-oversight-for-safety-.html Редактирано на 16 Декември, 2014 от Topper Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Аз не мога да не се съглася с това. Но от друга страна то кое китайско производство има строг контрол! Китай е водеща икономическа сила и произвежда и изнася всякакви стоки, голяма част от които евтини реплики или техни творения със слаб контрол и ниски стандарти, това е така за да се получи ниска цена! Да има опасни стоки и те съвсем не са само във вейпинг аксесоарите. Искаме контрол и качество, ами няма как да е на тази цена, качествени стоки все още се намират в световният пазар но цената е в пъти над китайските. Специално за китайските вейпинг средства опасни са: некачествените батерии предразположени към експлозия, никотинови течности с незнайно съдържание, разпадащи се фитили, кантали и нихроми с примеси от тежки метали. Но точно тези неща не са в асортимента на един що годе напреднал вейър, сега че съм си купил китайска реплика на Полдиак за 18$ или оригинална за 180$ все си е стомана, примера с Кайфун е същият. А тютюневите корпорации не вярвам да са обеднели от въвеждането на ел.цигарите, ама алчността си е болестно състояние. Отговор
Topper Публикувано на 16 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Айде, още един .... Що ще примера с копие и оригинал тук. Пример е, сега ми демонстрираха, копие на КФЛ с крив канал за въздуха, как се разпробива с дремел, като детайла се държи с РЪКА. Все е „стомана„.... на цвят. Отговор
Димитър Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Задължително трябва да има строг контрол при производството, най-малкото защото така се гарантира някаква безопасност на потребителите и това, че в момента е такъв хаос няма да е причина за някоя нова забрана. Някои фирми отдавна предлагат по-висок контрол и по-качествени продукти, като цените им не са кой-знае колко по-високи от на останалите производители, но пък качеството е очевидно по-високото от на останалите. Повишаването на качеството, съответно и на цените, в общи линии не е задължително да е лошо - имайте предвид, че тук се говори за масовите изпарителни устройства като Его батериите. Всеки в виждал качествена батерия и такава от Илиянци примерно, знае каква е разликата. Една от причините да има толкова разочаровани от електронните цигари е именно ниското качество на тези устройства - не може батерията да кара седмица, след което се скапва и трябва нова, защото търговеца е дал "гаранция Франция - пробваш и ако работи взимаш, пък после се оплаквай на арменския поп", да е правилна политика, която да цели разработването на даден продукт. Ако имаше контрол от страна на производителите и от страна на държавата, в момента нещата с електронните цигари щяха да са много по-добре. Истината е, че проблема на хората не е в 20-те лева, те така или иначе ще спестят достатъчно (а в последствие и много повече първо като не купят втора/трета/четвърта цигара в рамките на месец и второ като не се откажат от вейпинга в следствие на кофти продукт), проблема е, че се предлагат продукти с драстични разлики в цените и хората си мислят, че реално няма разлика в качеството между тях, което не е така. За съжаление това малко хора го осъзнават, а в държава като нашата с бедни, необразовани и незаинтересовани хора е още по-трудно. Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 И тъййй и не тъййй Първо приятелю Топър не статваше върос за качеството на изработка и материалите, ясно е,че има и стомана има и стомана но все е стомана конкретно за модовете и изпарителите това не е от значение за здравето на хората. На Митака какво да кажа с повечето писано съм съгласен но разбери,че няма как качеството,материалите и контрола да не струват пари и разликата хич не е малка измерва се в пъти. Както казах и по горе качествени стоки има но всеки гледа тънко да мине. Не смятам,че хората са толкова заблудени,че да смятат един репликиращ продукт струващ 18$ да е със същите качества и свойства като оригиналният който струва 180$ но разликата в цената хич не е малка и хората правят компромис с качеството а не с цената ! И съвсем не става въпрос само за вейп аксесоарите! Нещата ще се променят когато заплатите ни станат по 3000 еу. Китай няма да спре да прави и внася евтини боклуци защото това се търси, а ние няма да спрем да внасяме защото от това се печели! А конкретно за твърдението,че хората купуват евтини ел.цигари, не им хареса и си казват това с ел.цигарите е пълна глупост,за нищо не стават. Та не смятам,че причината вече е точно в качеството и. Ще се обоснова, казвам "вече" защото преди година,две масово се продаваха електрички с формата на цигара, но сега масово се продават его комплекти и танкове т2,кангари и прочие, за които смея да твърдя,че не са крайно зле и за начинаещ потребител са ок. Този човек би видял потенциал в това, би се информирал по обстойно, би разбрал недостатъците, съответно ако му допада ви преминал на некст левел. Отговор
Topper Публикувано на 16 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Не е важен материала ли? Ти направи ли си труд да прочетеш статията ? Ако търсиш оправдание в покупката на нискокачествени колуни (от тези по 10-15$) недей, ти си го намерил за себе си и няма нужда да убеждаваш никого. Темата е друга. Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 (редактирано) Не е важен материала ли? Ти направи ли си труд да прочетеш статията ? Ако търсиш оправдание в покупката на нискокачествени колуни (от тези по 10-15$) недей, ти си го намерил за себе си и няма нужда да убеждаваш никого. Темата е друга. Е не се пали де, какво се палиш такъв. Да прочетох статията и коментирам част от техните твърдения с които не съм съгласен. А ти смекчи тона и чети по внимателно какво съм писал! Никъде не съм казал,че материалите, изработката или контрола не са важни, а, че струват пари. Не ме карай да се повтарям, нямам желание. Реално погледнато има три варианта за избор и всеки е компромисен с нещо. 1) Купуваш си скъп но качествен продукт от реномирана марка с гаранция и прекрасни отзиви - правиш компромис с цената за сметка на качеството ! 2) Купуваш си евтин продукт от нечуван производител, без гаранции, с противоречиви отзиви - правиш компромис с качеството за сметка на цената ! 3) Купуваш си материали или ползваш каквото ти е под ръка и сам си сътворяваш продукт - Правиш компромис с време за направа, вложени усилия и труд, но за сметка на това получаваш това което сам си сътворил на цена каквато сам си преценил. А що се отнася до моят избор, понеже го зачекна ще ти кажа. Ползвам и трите варианта според зависимост от нуждите и целта за която ще използвам даден продукт. Пак да натъртя,че не говоря само за вейп аксесоари, защото нещата са свързани и идентични ! Редактирано на 16 Декември, 2014 от raider Отговор
Димитър Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Китай няма да спре да прави и внася евтини боклуци защото това се търси, а ние няма да спрем да внасяме защото от това се печели! А конкретно за твърдението,че хората купуват евтини ел.цигари, не им хареса и си казват това с ел.цигарите е пълна глупост,за нищо не стават. Та не смятам,че причината вече е точно в качеството и. Ще се обоснова, казвам "вече" защото преди година,две масово се продаваха електрички с формата на цигара, но сега масово се продават его комплекти и танкове т2,кангари и прочие, за които смея да твърдя,че не са крайно зле и за начинаещ потребител са ок. Този човек би видял потенциал в това, би се информирал по обстойно, би разбрал недостатъците, съответно ако му допада ви преминал на некст левел. Статията не е за модовете и обслужваемите изпарители, нито е оригаинал-копие, а е за изпарителните устройства тип Его и подобните им, които се произвеждат 99% (да не кажа 100%) само в Китай. И в момента масово се продават комплекти от 2 батерии с картомайзери за по 20-30лв за целия комплект. И все така си се търсят. Да не говоря за течностите по 2-3лв от пазарите, които започнаха да се предлагат и от колеги, които пък уж държаха и парадираха с качествени продукти и които течности нямат фактури, пък какво остава за сертификати за качество и произход... Такова търсене е абслютно нормално, защото причината се корени на първо място в мисленето ни и чак след това в заплатите - хората са го казали, а други са го и доказали, че евтиното излиза скъпо, но българина обича да се учи от собствените си грешки, а не от на другите.... Идеята на тази статия е точно това - че трябва да се ограничат евтините продукти, защото те допринасят само за печалбарите, които разчитат на неинформирания човек или на моментен бум. Това е в ущърб на цялата индустрия и нито хората, които се борят да развиват и налагат същата тази индустрия, нито потребителите имат полза от това. Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 (редактирано) Статията не е за модовете и обслужваемите изпарители, нито е оригаинал-копие, а е за изпарителните устройства тип Его и подобните им, които се произвеждат 99% (да не кажа 100%) само в Китай. И в момента масово се продават комплекти от 2 батерии с картомайзери за по 20-30лв за целия комплект. И все така си се търсят. Да не говоря за течностите по 2-3лв от пазарите, които започнаха да се предлагат и от колеги, които пък уж държаха и парадираха с качествени продукти и които течности нямат фактури, пък какво остава за сертификати за качество и произход... Такова търсене е абслютно нормално, защото причината се корени на първо място в мисленето ни и чак след това в заплатите - хората са го казали, а други са го и доказали, че евтиното излиза скъпо, но българина обича да се учи от собствените си грешки, а не от на другите.... Идеята на тази статия е точно това - че трябва да се ограничат евтините продукти, защото те допринасят само за печалбарите, които разчитат на неинформирания човек или на моментен бум. Това е в ущърб на цялата индустрия и нито хората, които се борят да развиват и налагат същата тази индустрия, нито потребителите имат полза от това. Задесетвам се вече и пак казвам,че тук изобщо не става въпрос нито за его цигари или каквито и да било модове и изпарители,а за масови продукти и индустрия. Ясно е,че се печели от евтинийките и защо се печели! Защото се търсят и купуват! Елементарни закони на икономиката са това на търсене и предлагане ! Да аз също искам да се произвеждат и предлагат само качествени продукти със строг контрол. По този начин ще има голяма конкуренция цените ще са приемливи, ще се опазва околната среда, ще намалеят драстично боклуците и химикалите които изхвърляме, ще се улеснят потребителите като изборът им ще е много по лесен, а и каквото и да изберат няма да са се прецакали и куп други ползи. Но какъв е минусът! Минусът не е за нас,а за корпорациите, а както добре знаем за тях хората са просто дойни крави и нищо по вече. Важни са печалбите а не хората! На тях не им е изгодно да направят качествен продукт който в последствие да ти продадат и ти да си го ползваш докато не ти омръзне защото той няма да се амортизира в твоят живот. Ами ако не ти омръзне и ти върши перфектна работа ? Естествено и логично за тях е много по рентабилно да се произвеждат стоки и продукти със срок на годност в който да се амортизират по такъв начин,че подмяната им да е неизбежна! Не знам и аз защо си правя труда да ви разисквам тази елементарна политика, а вие да си чукате главите и да мрънкате,че се правели некачествени Его комплекти и долнопробни никотинови течности. Редактирано на 16 Декември, 2014 от raider Отговор
Topper Публикувано на 16 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Коя елемнтарна политика, аз познавам поне 10 вейпъри с покупателна способност над 1000-2000лв и все пак купуват нискокачествени ( и им е ясно, че са такива) неща. Прав е Митко, това е манталитет. А статията е за новия коз, потвърден от производителите - атакуват се материалите като стомана, защото от некачествената се намират частици в парата! И това няма как да го оборим с "правете разлика м/у пропилен и диетилен гликол" или "никотина не е канцероген, други са" защото да, "стоманата" която се дупчи с дремел и драска с нож, съответно се поглъща, не е нито стомана, нито е SS, нито е ХВП. И м/у другото, не печелим ние с купуването на копия защото поради една или друга причина след месец взимаме втори, след това трети, четвърти... Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Коя елемнтарна политика, аз познавам поне 10 вейпъри с покупателна способност над 1000-2000лв и все пак купуват нискокачествени ( и им е ясно, че са такива) неща. Прав е Митко, това е манталитет. А статията е за новия коз, потвърден от производителите - атакуват се материалите като стомана, защото от некачествената се намират частици в парата! И това няма как да го оборим с "правете разлика м/у пропилен и диетилен гликол" или "никотина не е канцероген, други са" защото да, "стоманата" която се дупчи с дремел и драска с нож, съответно се поглъща, не е нито стомана, нито е SS, нито е ХВП. И м/у другото, не печелим ние с купуването на копия защото поради една или друга причина след месец взимаме втори, след това трети, четвърти... Значи хабя си думите и ползвам мисловен ресурс напразно, не го вдигаш тоя поглед от носът си. Сега ми говориш за някакви конкретни и индивидуални случаи с много неизвестни вероятности. Хора всякакви, щом се предлага даден продукт що пък да не си го купят ? И като има по хубави, аз пък задължително ли трбва да си купя най хубавото щото видиш ли е най хубавото? Всички богати хора по света ли карат Ферари 250 ГТО и това ферари ли е най добрата кола на света щом е най скъпата ? Относителни, относителни вероятности с твърде много неизвестни ! Който каквото иска да говори,пише и прави фактите са си факти и реалността е само една. Нискокачествени стоки ще продължават да се произвеждат и продават докато има търсене и потребление, точка. П.С. Ти имаш ли си на идея колко вида стомана съществуват ??? И ти не му даде акъл на твоя човек с какво да я пробие тая мини дупчица, стомана не се ли дупчи само с кислородно копие и алуминиев прах ? Аз със дремела ще ти направя статуя ти ми говориш за някаква си мини дупчица. Айде закривайте я тая тема вече,че вземам да се дразня вече, а смисъл няма. Нищо няма да се промени от дъвченето на подобна тема. Отговор
Topper Публикувано на 16 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Пак да те питам, като автор на тази тема - ти статията прочете ли е? Спести си хилядите думи и акъла. Цитирай ми една дума от статията, където се споменава оригинал или копие! Една! Пп: Теб ако те боли, можеш и за кетчуп да говориш или твориш с дремел, отвори си тема и започвай. Отговор
Димитър Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 raider, точно въпроса е да спрат да се продават тия ниско качествени продукти, защото вредят на цялата индустрия. А това може да стане и то много лесно, просто трябва да се въведат някакви правила и поне минимален контрол, какъвто в момента изобщо липсва. Аз съм убеден, че нещата ще се регулират в правилната посока рано или късно - въпрос на време е. От това ще спечелят всички! Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 А ти прочете ли собствено постнатата си статия в която нееднократно говорят за некачествените е.цигари ? Или визираш това че съм ползвал думата копие, което по подразбиране за теб е символ за качество! В ущърб на твоят пример с приятелите богаташи дето купували евтинийки прилагам пресен,пресен противовес http://www.gigadrinks.com/forum/topic/915-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-kayfun-31-es-brushed-%D0%BE%D1%82-svo%D1%91mesto/ и какво доказва това ? Хора всякакви, вкусове различни, желания,предпочитания също. П.С. Разбирам,че ме обвиняваш в това,че не говоря по темата, просто имам доста по обширен обхват на мисълта от теб. Нали не смяташ,че първо трябва да изчезнат некачествените е.цигари и чак тогава да се мисли за всичко останало Стига сме се излагали, закривай я пустата му безсмислена тема. Отговор
Topper Публикувано на 16 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 Ама ти нещо и заповеди ли даваш вече ? Изключително не си по темата. Дори заглавието не коментираш. Плямпаш си "с широк обхват" за копия и заплати и способности. Пак казвам, направи тема и си развии тезата. Не разбрах идеята ти с линка, сигурно само ти си я разбираш. Ние не сме толкова мислещи и хитри, колкото теб. Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 raider, точно въпроса е да спрат да се продават тия ниско качествени продукти, защото вредят на цялата индустрия. А това може да стане и то много лесно, просто трябва да се въведат някакви правила и поне минимален контрол, какъвто в момента изобщо липсва. Аз съм убеден, че нещата ще се регулират в правилната посока рано или късно - въпрос на време е. От това ще спечелят всички! Извинявай господин администратор Димитър обаче вие с господин Топър сте като коне с капаци. Не искам да ви обидя обаче вие изобщо не проумявате какво се случва и какви са тенденциите в глобален мащаб! Толкова е ясна картинката, как не може да я видите ??? За този си житейски опит не разбрахте ли,че в този свят и особено в днешно време всичко се задвижва от власт,пари и интереси ? Пак ме карате да се повтарям. И сега има качествени продукти със строг контрол, никой не ви спира да ги закупувате на определената цена ! Но ако смятате,че производството на некачествена евтина стока може "МНОГО ЛЕСНО" да се ограничи и още по вече да изчезне това е меко казано нелепо твърдение. Та кой мислите диктува правилата ако не парите и интересите ! Вярвате в добрината на корпорациите които изведнъж ще завият на 180 и ще се отдадат в служба на човечеството и за неговото благо ще се лишат от купища пари !!! Въпрос на време казваш, но за какво ! Практиката ясно показва,че няма тенденции в увеличаване контрола на качество на стоките, точно обратното сочат фактите. Стоките се конструират и произвеждат с така нареченият "предвиден производствен дефект" тоест точно след изтичането на гаранцията(ако има такава) този продукт да се повреди по начин който не позволява отремонтиране или то да не бъде рентабилно ! А тук говорим за известни марки с авторитет, а китайски безмаркови чули недочули правят там нещо пък каквото излезе. За е. цигарите най много да прокарат поредният лобистки закон с който да ги водят като лекарствено средство и легално те да се продават само в аптеките. Вероятно затова ни подготвят, доста яко ми понамирисва даже ми и смърди,че тези тютюневи компании ще хванат бизнеса, ще произвеждат еднократни е.цигари които ще се продават в аптеките. А всички вие с подобни онлайн и улични магазинчета просто ще залезете, обявени за незаконни продаващи контрабанда. Китайската индустрия няма да се повлияе от поредният лобистки евро закон и ще продължи да си прави и продава некачествените е.цигари. Искате контрол ето ви контрол, вкарването на подобна стока ще се счита за контрабанда и ще става по стандартните методи и практики, но цената изобщо няма да е вече тази, а продуктът ще е със същото качество както и сегашното, да не кажа и по зле, всъщност определено казвам,че ще е по зле! След време ще ме наречете пророк но не съм такъв, просто следвам логиката вземайки под внимание всевъзможни фактори. Ама ти нещо и заповеди ли даваш вече ? Изключително не си по темата. Дори заглавието не коментираш. Плямпаш си "с широк обхват" за копия и заплати и способности. Пак казвам, направи тема и си развии тезата. Не разбрах идеята ти с линка, сигурно само ти си я разбираш. Ние не сме толкова мислещи и хитри, колкото теб. Топър изявявам дълбоко желание да емигрирам от темата ти и да те оставя да си я развиваш със строго определени хора притежаващи абсолютно същият мироглед,манталитет и разбирания като твоите ! Само ще ви замоля да не ме намесвате в последващите си мнения, мен и по конкретно моите твърдения ! П.С. Да отправих ти лека заповед понеже ти ми отправи такава в по горният си пост ! Отговор
Димитър Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 raider, първоначално бях леко стреснат от коментара ти, признавам си. Говориш за власт, пари и интереси - ами замисли се, ако погледнем нещата от гледна точка на чистата печалба, кой има интерес от електронните цигари тогава - предполагам, че ще стигнеш до глобалния извод, че Китай е с най-голям интерес този бизнес да се развива, изхождайки от факта, че почти 100% от електронните цигари се произвеждат там. Точно въпроса опира до пари най-вече, ако Китай иска да продължи да печели от този бизнес, трябва да защити развитието на бранша, като вкара правила, стандарти и качествен контрол, по които да се произвеждат тези продукти. Ако такива правила не се приемат, нищо чудно да стане точно това, което казваш - да забранят всичко различно от продуктите произвеждани от тютюневите компании. Нас няма да ни затворят, защото ние така или иначе и в момента предлагаме техните продукти, така че само ще трябва да се преориентираме, но големя губещ ще е потребителя! Все пак личното ми мнение е, че това няма как да се случи вече, защото има фирми, които спазват стандарти за качество и подобни стъпки ще са противозаконни. Остава обаче проблема, че развитието на вейпинга се спъва и забавя заради некачествените продукти и точно за това смятам, че е добре да се предприемат стъпки за вкарване на правила в производството.Едит: И още нещо - понеже виждам, че в няколко мнения коментираш, че продуктите се правят умишлено така, че да се скапват и да трябва да се купуват нови - не съм съгласен. Когато един продукт е качествен, като в случая говоря единствено за електронните цигари, той ще задържи потребителя, като последвалата печалба ще дойде от консумативите - фитили, жици, изпарителни глави, аксесоари, течности... Ако продукта е некачествен, ще има няква минимална печалба от еднократно набуталия се потребител и след това край... Отговор
raider Публикувано на 16 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2014 (редактирано) Димитър Ако е.цигарите станат медицинско средство за отказване на цигарите то лиценз за продажба ще имат единствено аптеките и медицински звена. Да разбира се,че Китай е с най голям интерес от сегашното състояние на е.цигареният бизнес и непрестанно развиват асортиментите си. Имат купища производители кой гаражен, кой без марка, кой без контрол, кой с контрол. Предполагам си общувал с тях не еднократно и знаеш що годе как стоят нещата там. По известните брандове си имат качествен контрол, който е точно определен в каква граница да варира това качество на крайният продукт. Дори понякога правят и тестове Има Китай има и Китай, няма да прогнозирам проценти понеже вероятно няма да ги позная но Китай е водещ производител. Искам да кажа,че е.цигарите не са най ценната или единствената им мека, а са се развили в най различни области с широка гамова продукция, е все пак се водят от максимата "колкото по вече толкова по вече" . Не мога да разбера от какво всъщност недоволстваш тогава! Искаш да продаваш само качествени е.цигари и аксесоари, е какъв е проблема ? Има ги нали, защо не зареждаш и продаваш оригинални кайфуни, про варита, генезиси и тнт оригинални качествени продукти с гаранция и куп сертификати за качество ? Да не кажеш,че асортиментът им е беден защото не е така. Или до колкото те разбирам по скоро искаш китайците да правят е.цигари с качеството на примерно американските ама с цена в пъти по ниска от тяхната? П.С. "предвиден производствен дефект" вече не е тайна и е ясно,че има такава политика в големите брандове. Имат специалисти които отговарят точно затова. Е разбира се,че гледат да го крият и да не се натрапва, все пак това би била една огромна анти реклама от която биха загубили тонове пари. Ако се заинтересуваш ще намериш много доказателства и факти както и коментари на лица пряко отговарящи за това. Ти нещо бъркаш нещата, говоря ти за работещ продукт със срок на годност,а не за не работещ такъв. Пак ти казвам защо им е да ти продават продукт който ще ползваш докато не ти омръзне, нямат изгода от това! Казващ ще купуваш консумативи, ама консумативите затова са консумативи защото така или иначе ти трябват! Тоест ако ти продадът продукт който да работи що годе добре една година, ти пак ще закупуваш и консумативи, просто като мине тази година и устройството се амортизира ще си купиш ново. Смятам разбираш кое е по на оферта за тях. Редактирано на 16 Декември, 2014 от raider Отговор
Димитър Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Така, смятам този път да отговоря малко по-нашироко, като се надявам, че ако има недомислици, ще бъда извинен предвид късния час... Ако е.цигарите станат медицинско средство за отказване на цигарите то лиценз за продажба ще имат единствено аптеките и медицински звена. Това няма как да стане, защото търсенето ще е силно ограничено и съответно производството ще стане неизгодно. От това нямат интерес нито производителите, нито разпространителите, а още по-малко потребителите на електронни цигари. Най-важното в случая е обаче, че това няма как да стане вече, защото фармацевтичните компании закъсняха. Не искам да казвам големи думи, но смятам, че вкарването на течностите само и единствено в аптеките е практически невъзможно вече, защото ще бъдат потъпкани една камара права на производители, дистрибутори и потребители. няма да прогнозирам проценти понеже вероятно няма да ги позная но Китай е водещ производител Отново ще се върна на един от първоначалните си коментари - статията визира изпарителни устройства от типа на Его. В това число се включват всички устройства ползващи вградена батерия и наподобяващи цигари или пура по външни характеристики (510, E-Smart, Ego, eCom, eRoll и всички производни). Въпроса ми е по-скоро риторичен - някой чувал ли е такова устройство да се произвежда от фирма ситуирана в държава различна от Китай? Аз лично не съм. Това свежда процентите до 100 в полза на Китай. Китай не е водещ, той е единствен за тези устройства. Искам да кажа,че е.цигарите не са най ценната или единствената им мека, а са се развили в най различни области с широка гамова продукция, е все пак се водят от максимата "колкото по вече толкова по вече" . Съгласен съм, че това не им е единствената област, но електронните цигари са най-перспективния бизнес в световен мащаб за 2013-2014г. Това е сфера, която се оценява на милиарди долари и нейния ръст тепърва ще расте, като специалистите предвиждат, че около 2040г. се очаква процента използващ електронни цигари да надвиши процента на използващите тютюневи продукти. Според мен това ще стане и по-рано, ако се приемат необходимите мерки за регулиране на пазара, а хората започнат да се интересуват от реалните ползи на електронните цигари, а не да вярват сляпо на всичко, което се каже по телевизията, радиото и медиите като цяло. В момента тече една много силна пропаганда от страна на тютюневите компании, целяща дезинформацията и опетняването на вейпинга, като се използва объркваща, подвеждаща и невярна информация относно ползите от електронните цигари. Не мога да разбера от какво всъщност недоволстваш тогава! Недоволстване не е точната дума. По-скоро е несъгласие със сегашната практика да се произвежда и внася стока с неопределено качество, като търговеца не поема никаква отговорност за предлаганите от него продукти. Трябва да има някаква граница, която да гарантира не само печалба, но и развитие на бранша, а това може да стане само ако клиента е доволен в дългосрочен план от това, което е закупил. Причината да има толкова разочаровани хора, които мислят, че електронните цигари не стават за нищо е точно в това - първоначално са попаднали на продукт, който не е оправдал очакванията им и съответно са останали разочаровани като цяло от електронните цигари. Точно тук има отношение изказването ми, че голяма част от хората не правят разлика между устройства с голяма разлика в цените, като са убедени, че и двете са идентични. Голяма част, много по-голямата всъщност, попаднали на нискокачествени продукти, никога не са пробвали нещо по-добро, а мнението им е категорично, че всичко е едно и също и за нищо не стават. За съжаление тези хора оказват влияние с негативното си отношение към тези продукти на голяма част от обкръжението си, като тези хора, които се допитат до препоръка от напатилите се, ще получат съвет да не се захващат изобщо, защото "това за нищо не става". Такива коментари сме имали от много клиенти използващи тютюневи продукти, които ние лично сме опитвали да насочим към електронни цигари. Искаш да продаваш само качествени е.цигари и аксесоари, е какъв е проблема ? Има ги нали, защо не зареждаш и продаваш оригинални кайфуни, про варита, генезиси и тнт оригинални качествени продукти с гаранция и куп сертификати за качество ? Да не кажеш,че асортиментът им е беден защото не е така. Или до колкото те разбирам по скоро искаш китайците да правят е.цигари с качеството на примерно американските ама с цена в пъти по ниска от тяхната? Пак ще се повторя - тук не говорим за клонинги на обслужваеми изпарители и модове. Те в голямата си част са много близки по параметри, като имат всички сертификати за качество по подобие на оригиналите. Разликата в цените при тези устройства идва главно в патентите, работната ръка и не голямото количество произведени бройки, като често сериите са лимитирани. Личното ми мнение е, че в близките години нещата много ще променят - скоростта на появяване на нови продукти ще намалее, като същевременно ще започне да се нормализира и цената им.Оригинални продукти предлагаме и в момента, като цените им са както казваш, в пъти по-ниски от подобни техни алтернативи - един от старите примери са генезисите на UD, които до един са базирани на собствени разработки. Друг пример - Kanger Subtank, който предлага не малко функции, а цената му е двуцифрена. Тук мога да продължа и с други производители, които също предлагат оригинали с всички сертификати за качество и гаранции, за които говориш - Smok, Aspire, Innokin, Sigelei, Yiloong, KSD, Pioneer, Joyetech и т.н и т.н... Дори фабрики, които са известни главно с клонинги, също имат свои оригинални продукти - примерно Tobeco и EHpro. Продуктите на въпросните фабрики не отстъпват по качество, сертификати и гаранции на нито една друга марка, като в повечето случаи дори ги изпреварват в това отношение! Най-малкото китайците правят клонинги и алтернативи на американски продукти, чиято цена е многократно по-ниска, а качеството е пренебрежително по-ниско, да не кажа, че имат продукти, които дори са с подобрени характеристики и качество. говоря ти за работещ продукт със срок на годност,а не за не работещ такъв. Пак ти казвам защо им е да ти продават продукт който ще ползваш докато не ти омръзне, нямат изгода от това! Казващ ще купуваш консумативи, ама консумативите затова са консумативи защото така или иначе ти трябват! Тоест ако ти продадът продукт който да работи що годе добре една година, ти пак ще закупуваш и консумативи, просто като мине тази година и устройството се амортизира ще си купиш ново. Смятам разбираш кое е по на оферта за тях. Устройствата, които коментираме, сами по себе си са продукти, които имат живот и той не зависи от това, колко качествен е продукта. Въпросните изпаряващи устройства имат живот на батерийните елементи от около 150 цикъла заряд-разряд, след което капацитета започва да пада и просто в даден момент трябва да се смени. Обаче - ако примерно Кангер направят батерия, която ще живее една-две седмици, каква ползва и каква печалба ще имат в дългосрочен план? По този начин и логика всеки ще си купи еднократно батерия, ще види, че това устройство, а като цяло и тази алтернатива на тютюневите цигари не предлага никакви ползи и ще се откаже - в случая печелят еднократно и до тук. Ако продукта обаче е качествен, клиента ще си купи глави, ще си купи калъфче за батерията, след няколко месец ще си купи втора батерия, през това време ще си купи течност, картомайзер или изпарителни глави... Печалбата вече се е умножила многократно. Пак ще повторя - най-големия губещ от некачествени продукти е потребителя - не защото няма да спести пари, те трябва да са най-маловажното в случая, а защото ще продължи да пуши многократно по-вредните тютюневи продукти! За съжаление, точно това се случва в момента, защото голяма част от пробвалите електронни цигари, първоначално са попаднали на боклуци, от които са се разочаровали и за тях експеримента "електронна цигара" е приключил завинаги!А при повечето хора го няма момента "ползва докато не омръзне". По-голямата част искат да пробват следващия нов продукт и точно за това тези устройства се бълват с десетки нови разновидности всеки ден. На мен лично това не ми харесва, защото започваме да се затлачваме с различни продукти, голяма част, от които нямат продаване, но просто е неизбежно... Много по-лесно би ни било, ако имаше 10 продукта и да държим наличности само на тях, но уви...Та това е в общи линии. Мнението разбира се си е изцяло мое и не искам да ангажирам никой с него. Винаги ми е приятно, когато има над какво да се дискутира, като в случая смятам за изключително важна дадената тема и ще се радвам, ако и други изразят мнението си. Отговор
gstavrev Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Пичове, времената с ултра качествените стоки или супер сериозния качествен контрол са отдавна отминали и то не само в Китай, а във всяка една една държава. Сега е времето на т.н. consumer economy Отговор
raider Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 (редактирано) Димитър ясно,че темата е за статията от НЙТ но тук дискутираме малко по обстойно темата понеже нещата са много навързани и до голяма част общо. Ето как господин gstavrev бързо е разбрал какво казвам, че живеем в една консуматорска икономика в която хората са просто едни дойни крави и нищо по вече. Да звучи грозно но истината,често е такава, неприятна. И кои са тея специалисти дето предвиждат какво ще стане през 2040-та година Утре великите сили могат да си хвърлят по една атомка като подарък за новата година и да ни заличат от лицето на земята. А според мен пък бъдещето на е.цигарите няма да е трайно, по скоро ще сътворят някое гмо растение което да е по малко вредно. Сега като се замислих защо пък никой не го е направил досега, просто да напои подходящо растение с никотин! Смяташ,че лобистки закон за разграничаване на е.цигарите като медицинско средство е невъзможен. Правата на потребителя отдавна не са определящ фактор ако изобщо някога са били такъв и потъпкването им се смята за нещо нормално. Казваш ще намалят печалбите си! Да но на кого печалбите! Нали точно тази функция изпълняват подобен род закони, затриване на едни корпорации за сметка облагите на други корпорации. Ето пример: Тютюневият бранш иска да държи и вейпърският бранш, затова плаща там колко банки пари където трябва и си прокарват лобисткото законче, произвеждат си еднодневки и ги пускат по аптеките. Ти като потребител от там на сетне имаш няколко варианта 1) Пушач си, пушиш им цигарите и те печелят. 2) Искаш да спреш цигарите, отиваш в аптеката и купуваш еднодневка а те печелят. 3) Обигран вейпър си и държиш на олд скул модовете и никотинови течности, купуваш контрабанда - тютюневите компании не печелят но печелят контрабандистите(дилърите) както и китайските производители, качествена контрабандна стока ще е много трудно да се закупи. Цените на всички тези продукти ще са десетки пъти по високи от сегашните.А що се отнася до фармацефтичният бизнес,че замирал, това гарантирам,че никога няма да се случи и е ужасно нелепо твърдение, но и там е пълно с купища теории на конспирациите. Това е просто разсъждение какво би се случило ако има такъв закон и то не звучи твърде фантастично. Да ще има много губещи и един главен монополист, но и тук важи максимата "пари при пари отиват" . Друго какво дискутирахме,а да по темата за кофтите комплекти които отказвали начинаещите. Да това безспорно беше така в преходните времена в България. Това го казах и преди,че тези е.цигари с активация при всмукване вече не са актуални и почти никой не ги купува. Сега са на мода Его комплектите,а те не са крайно зле(повтарям се) за начинаещ. Най разпространените са с живот приблизително половин година и то електрониката им се скапва много преди елемента. Сигурен съм,че е пълно с дефектирали дето и 2 седмици не могат да те изкарат, но дори в такъв вариант в тези две седмици начинаещият вейпър в голяма част от времето в което изпарява би усетил добре изпаряването. Ще види,че в устройството има потенциал но батерията е скапана и пада бързо и карта тече или гъргори от конденза, ще се информира за кратко, ако е нужно ще се консултира в подобен форум или ще се обади на търговци като вас за информация. Ако има желание бързо ще се ориентира към по надеждно устройство и по качествена течност. Все пак не вярвам по голямата част от старши изпаряващите да са започнали с модове или е.цигари за 300лв на онова време. Тоест не смятам,че "вече" това е проблема на Българите, според мен по скоро ние сме скептици по нрав и на всичко ново се гледа с голяма доза недоверие която трудно се преборва. Виж зад граница хората са с други принципи, на тях им е любопитно всяко ново нещо и са отворени към експерименти. Вероятно пръст тук имат отново парите, защото съдейки по себе си и аз искам да експериментирам и да си закупувам всяка нова джиджавка ако не ми хареса да я хвърля, обаче нямам тази финансова възможност като тяхната и си ценя парите и внимавам за какво ги харча(и това точно е вид скептицизъм). Сега по другата точка явно не съм като повечето хора и не съм особено полезен на икономиката защото на мен като ми харесва нещо и ми върши работа не го сменям защото вече не е модерно. Отново тук пръст имат парите. Гледам да си купя възможно най качественият продукт за текущото време за който да отделя максимум пари с които разполагам за такъв тип продукт, по този начин се амортизира по бавно и пестя пари,а и ползвам качествен продукт и не се занимавам в издирване и колебания за нов такъв. Редактирано на 17 Декември, 2014 от raider Отговор
Topper Публикувано на 17 Декември, 2014 Автор Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Много думи, мноооого, но какво казвате..... Статията, а и моята цел, бе да се борим срещу съпротивата на е-цигарите. Това е темата. Защото вече се измества фокуса и вече не е върху "вредата" от никотина, съмнителните съставки на течностите, уж пристрастяването към изпаряване като медицински фактор и т.н. глупости, през които мина цялата тази сага. Сега се акцентира върху качеството, върху открити следи от метали, стружки, в изпаренията и самата липса на контрол при производството. А тези неща никой не може да ги отрече, за момента. Пак повтарям, липсата на качествен контрол в масовите производства на среден и нисък клас изпарители, стартови пакети и картомайзери. Нещо, което вече и самите производители от ранга на Джойтех признават. Целта бе ние да се концетрираме върху неравната борба с противниците, били те монополистите, медицинските организации и институции като FDA. А не да се делим на оригинало- и копия- използващи !!! Това е жалко. Държим се като циганите, на които им режат нелегалните жици, а те скандират, че нямат пари или улици в гетата... никой не го интересува кой какво ползва, това си е личен избор, но изкове ли се най-накрая регулация, недай си боже забрана под някаква форма на изпарителните у-ва - ВСИЧКИ ще пострадаме, включително и ползвателите на качествени или некачествени копия. Защо ли? Ми защото или няма да ги допускат до пазара или цената им вече няма да е толкова атрактивна. Отговор
neXus Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Регулация на преките и спомагателни продукти със сигурност ще трябва да има. За съжаление ако регулаторните органи използуват информацията за изпаряването, която се подава от голяма част от реномираните издания следящи производството на тютюневи продукти тези правила могат да бъдат доста объркани. Не смятам, че има достатъчно добре информирани консултанти, на правилните места, за да могат да се следят правилните променливи, а пък от друга страна, ъндърграундът е пълен с добре информирани хора, които за съжаление са далеч от позициите подписващи разпоредбите. Не може някой, който смята Его батерия за cutting edge технология във вейпинга да ти казва какво да вейпваш, В ръцете си държа newsletter от реномиран производител на висококачествени тютюневи продукти, където въпросния производител, представя вейпването като DCT, Redux и Ego. Не смятам, че от разглеждания производител някой може да даде правилно мнение за стомани, фитили, кантали и тн, те просто са в друга равнина. Отговор
raider Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Аз пък не смятам,че трябва да се фокусираме и концентрираме само и единствено върху писаното в статията, за да се стигне до същинските проблеми нещата трябва да се подхванат доста по отдалеч. А точно върху статията не виждам какво толкова има да коментираме, още в първият си пост в 3-4 реда я приключих. Некачествените имали стружки, ами нормално това са производствени остатъчни елементи, разглабяш измиваш и почистваш добре и си ти. А и да глътнеш стружка не е нещо фатално, организма я изхвърля. Може би има някаква вреда от стомана с примеси от тежки метали които при нагряване да се вдишват, но като вреда би било равностойно на това да пиеш вода от чешмата. Пак казвам има качествени продукти със контрол на качеството но това качество струва пари. Разбирам ви,че искате просто да не се произвеждат нискокачествени е.цигари и аз искам но няма да стане, нито с е.цигарите нито с каквото и да било. Просто забравете,че ще отрежат двата си основни по доход класа стока (нисък и среден) и ще оставят само първокласният! Подла конкуренция винаги е имало и ще има, както и монополисти, това какво да го коментиране! Оставете тези неща,там няма какво да се промени и кажете в какъв вид би било най добре да се регулира и контролира продажбата на е.цигари и аксесоари? Това е темата която трябва да се дискутира! Предлагайте варианти и мислете не само какво ще е угодно на потребителите,а и как власт имащите и корпорациите да спечелят най много от подобна регулация! Аз вече описах един такъв вариант чисто монополистки който хич не е благоприятен за потребителите и куп компании! Лично на мен като потребител вейпър проблем са ми консумативите. Конкретно на българският пазар се предлагат ниско и средно качество консумативи на цената на висококачествени такива зад граница. И не цената ми е проблем,а липсата на избор във висококачествените консумативи. При закупуване на консумативи ми е много трудно и неудобно да ги набавям, защото няма адекватен търговец в България при който да има всички консумативи от среден клас които са ми нужни. Принуден съм да си ги набавям поне от три различни места едното от които е зад граница, това само по себе си е свързано с време и излишни транспортни разходи. Ето и сега съм в такъв процес и чакам, чакам ли чакам, този да събере едно онзи друго, зад граница пък още не могат да се наканят да ми шипнат пратката, въобщее едно голямо чакало си е! На този етап от развитието на е.цигарите в България смятам, трябва да има поне един онлайн магазин който да предлага богато разнообразие от качествени консумативи, първокачествени. Старите вейпъри зад граница са ползвали хиляди консумативи и са си направили труда да класират най добрите от тях та изборът е елементарен. Като цена рядко някой първокласни там са по скъпи от предлаганите тук средно качество. Тела,батерии,модове,рба в този момент всеки може да си поръча зад граница и би му излязло доста по евтино отколкото да ги закупи от БГ магазин, друг е момента,че изборът му зад граница е далеч по богат. Но при консумативите нещата не са така, там са дребни неща и хора като мен търсещи най качествените са принудени да поръчват зад граница а като се добави транспорт(понеже не е от Китай) хубаво натоварват с едни цифри. П.С. Извинявам се на Топър,че се отклоних от темата му, но просто я смятам за изчерпана и неадекватна. Отговор
KAlex Публикувано на 17 Декември, 2014 Отчет Публикувано на 17 Декември, 2014 Raider, от снощи чета какво пишеш и не мога да ти схвана позицията и какво точно искаш да ни кажеш. Казваш много неща с които не съм съгласен, но нямам кеф да споря с теб. Наистина изместихме темата . Cheers Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.