Popov88 Публикувано преди 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано преди 11 Декември, 2015 От няколко дена съм с въпросния мод. Като цяло съм доволен, но имам проблеми използвайки го Subtank mini RBA главата с NI200. Ако мода седи дълго време без да го използвам, и като го взема, натискайки пусковият бутон, изписва battery low, и така докато не извадя батерията, и я поставя пак.Също така, на 180градуса , и на 230 градуса, няма никаква разлика, а като падна на 170 примерно, няма никаква пара. А когато сложа на жената китайското кайфунче, съвсем друга работа е, и темп. настройката си рабори коректно, при никакви условия,и ситуации не изписва battery low. А със събтанка какво ли не правих, вадих му позлатения пин в основата който е , и го измих. Също така и пина на RBA главата, и него мих, подсушавах, пробвах с 6-8 различни никел намотки, 0,30 - 0,35мм , с разстояние м/у намотките, без разстояние, на 3 и на 3,5 мм диаметър на намотките. При нито един от по-горе описаните методи няма промяна, пробвах да го заключа на различни съпротивления, но отново няма разлика. Та, знам че е мнооого малко вероятно някой да има същия мод, и със същия изпарител, да сподели как е при него. Благодаря предварително! Отговор
dp4u4umi6ev Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Нямам същия изпарител (вече), но имам същия мод и ти препоръчвам да пробваш Стоманена жица, с нея можеш да го ползваш на TC и VW работи си перфектно и в двата случая.Аз си взех SS 316L 26AWG , малко е трудно да докараш по високо съпротивление с тая пущина. Сега съм с BillowV2 изпарител две намотки по 14 витки на 2.5мм диаметър се получи 0.42 и за повече витки нямам място в камбанката. Kакто казах обаче работи си перфектно и с темп. контрол и в режим вариват.Ако нямаш такава жица Димитър каза, че ще зареждат тия дни. Отговор
sashogg Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 (редактирано) Моя съвет е да сложиш друга,по добра батерия.Температурния контрол си изисква сериозен ток.Имам този мод и го ползвам точно с субтанка,не съм имал такъв проблем,но съм с нова батерия LG 3000mah. П.п. Ползвам го с титан,не с никел,но мисля че това не е причината. Редактирано на 11 Декември, 2015 от sashogg Отговор
Popov88 Публикувано на 11 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Имам effest 3100mah,и LG HG2. И 2те са 20A,сугурен съм че не е от батериите, кайфуна на същия мод няма грижи. А и ти ли си със събтанк и евик? 4u4umi6ev,чакам сега и титана, и SS жиците, да се заимам и с тях да пробвам. А в гигадринкс 316L ще зареждат, или от другите? Отговор
sashogg Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Да,абсолютно същата комбинация.А субтанка на друг мод прави ли проблеми,не е лошо да го пробваш,ако имаш такъв.Не виждам иначе причина ...кофти контакт е възможен,от там да се получава.Пробвай с притягане на болтчетата на намотката. Сещам се нещо друго,за Никел се изисква витките на намотката да не се допират,това задължително,виж и там да не би да имаш проблем. Отговор
Марти Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Виж ако можеш да намалиш малко размера на намотката при мен имаше подобен проблем леко опираше в краищата на РБА главата и показваше и друго съпротивление даже като я намалих и се оправи всичко Отговор
Voden Duh Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Мой колега има такъв мод и интересното беше че при зададени 200 градуса изпарителя не тръгваше,а на моя мод Клупор GT тръгна. Оказа се че след като зададеш градуси трябва да барнеш и ватовете...за мен това е странно,но факт.За сравнение na CLOUPOR GT 80 се задава само температура-другото е автоматично..така че вдигни ватовете освен температурата Отговор
hamardin Публикувано на 11 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Ватовете е добре да се регулират , че при един астматичен изпарител постоянно в темп защита ще е , а при по свобода дръпка може да не достигат Отговор
Popov88 Публикувано на 11 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 11 Декември, 2015 Върнах се към кантал за момента. В неделя ще видя, имам колега със събтанк на работа с RBA и никел200 намотка. Ако с неговият е ок, ще пробвам с неговата глава в моя изпарител. Ако е ок, давам едни 17 лева за нова RBA,ако пак е същото, от китайците нова основа за 10ина долара. Благодаря на всички. Отговор
hamardin Публикувано на 13 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 13 Декември, 2015 (редактирано) Задължително фиксирай/заключвай/ съпротивлението при поставянето на изпарителя при стайна температура първоначално ако искаш да ти работи корекно , като за никелови и титанови намотки задължително с промеждутък между витките и никакъв бърн а с нер. стомана/SS/ както искаш .Винаги добре притягай захвата на намотката Редактирано на 13 Декември, 2015 от hamardin Отговор
sashogg Публикувано на 14 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 (редактирано) При титановите намотки не е необходимо разстояние между витките.Точно тези разстояния ме отказаха от никела,памука го слагам доста плътно и на практика няма как да се получат разстоянията. Редактирано на 14 Декември, 2015 от sashogg Отговор
hamardin Публикувано на 14 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 Всеки си има глава на раменете и си прави както сметне за добре Отговор
Popov88 Публикувано на 14 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 С на колегата Събтанка работи коректно. Нямаше време да проверим дали е RBA главата, или основата. Едно от 2те е проблема. Всичко като опции съм пробвал, различни диаметри, с разстояние, без разстояние, закл. съпротивление, откл. съпротивление, различни диаметри на намотките, с 4 вида батерии, и нищо не помага. С на жената китайския кайфун бачка страхотно, с MAGAMA-та ми работи коректно, с наколегата събтанка работи коректно, и с магмата на др колега пак няма ядове. Ще видим вече какво точно е Отговор
dp4u4umi6ev Публикувано на 14 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 Купувай една нова РБА глава не е толкова скъпа и мисля ще се реши проблема или поне се надявам. Отговор
Popov88 Публикувано на 14 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 Малко ми се свидят 18 кинта. Ще пробвам 1во на колегата РБА-то. Искам да съм сигурен в проблема преди да премина към разрешаването му. Отговор
sashogg Публикувано на 14 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 Днес правих нова намотка на моя,реших с кантал,до сега беше с титан.Съвсем леко съм изрязал стърчащите краища на намотката,така че леко опираше в цилиндъра и ми даваше някакви странни омажи...След като ги резнах повторно,нещата се орпавиха.Та...мислълта ми е да провериш нещо в тази посока...евентуално. Отговор
Popov88 Публикувано на 14 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 14 Декември, 2015 Всичко съм гледал, не е нещо в билда, какъвто и да е той. Аз като правя намотките, крайщата ги увивам около болчето на площадката, и няма шанс да опират в цилиндърчето. Забелязвам че и с кантала ми прави магарии. Понякога като го вдигна и на 1во натискане ми изписва "check atomizer", на 2ро натискане е ок. Малко ми варира съпротивлението. Но съм категоричен че не е в билда. Отговор
Darki Публикувано на 15 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 15 Декември, 2015 Колега, провери дали RBA главата опира в златистия пин. Ако малко не достига ще ти прави магарии. Отвори базата на най широката дупка за въздух и погледни. Ако не контактува добре, подложи една силиконова шайбичка на пина на RBA-то. Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk Отговор
Yasen Публикувано на 15 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 15 Декември, 2015 Прекарай тънка отверка през отворите за въздух на рба главата и я затегни. Имах проблем с вариращо съпротивление, оказа се хлабава връзка именно там. Отговор
sashogg Публикувано на 15 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 15 Декември, 2015 Не завивай намотката около болтчето,разстоянието между болтчетата за намотката и цилиндъра е изключително малка и завиването може да е причината,да опира.Като премине под болтчето,стегни и скъсай плътно,но не завивай както при другите изпарители.На останалите колеги препоръките също са логични,ще го излекуваме,няма страшно Отговор
Popov88 Публикувано на 16 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2015 Проблема се оказа в основата. Ако може Димитър да каже дали се предлагат само основи за Събтанк мини? Отговор
slona67 Публикувано на 16 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2015 Какъв по-точно и е проблемът на основата/базата/ ? Отговор
Popov88 Публикувано на 16 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2015 Не съм напълно сигурен, пробвах RBA-то на колегата на моята основа, и пак си има грижи. С неговата основа и моята RBA, си бачка. Може би пина не контактува добре, ще правя разследване като се прибера. Отговор
slona67 Публикувано на 16 Декември, 2015 Отчет Публикувано на 16 Декември, 2015 Имах подобен проблем с къс пин ,но беше на "менте" основа......!Реших проблема като направих лека надстройка на пина... Отговор
Popov88 Публикувано на 16 Декември, 2015 Автор Отчет Публикувано на 16 Декември, 2015 (редактирано) Каква точно надстройка на пинчето направи, и как я направи ако може да попитам? Редактирано на 16 Декември, 2015 от Popov88 Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.