Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на (редактирано)

Сътворих една шапчица от месинг!Ето снимки ,предполагам ще добиеш представа.Това измислих и работи ,но не пречи и да е нещо друго......примерно да се набие върхо пина втулка или нещо от този род, ще го измислиш.........:)

20151216_173305_zpsafwza84p.jpg

20151216_173358_zpsvxdqk1pb.jpg

Редактирано на от slona67
  • Отговори 154
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Джойтек пуснаха нов ъпдейт с който мода може да се настройва с темп. коефициент в режим темп.контрол още един плюс защо мода трябва да има възможност за обновление  ;)

Редактирано на от hamardin
Публикувано на

Проблема се оказа в основата. Ако може Димитър да каже дали се предлагат само основи за Събтанк мини?

Съжалявам, че толкова късно видях - имаме и основи за Събанк Мини. Скоро ще ги пуснем в онлайн магазина, но мисля, че би трябвало да има и по другите магазини.

Публикувано на

Колега пробвай TC със стомана ,ще останеш приятно изненадан от вкуса и парата.Също така при ss можеш да правиш слепена намотка и бърн.А и е много по-щадяща от към батерия ,понеже е с по-високо съпротивление.

Публикувано на

Малко полезна информация:

eVic VTC Mini TCR values
To use custom TCR values you’ll need to upgrade the firmware to v3.0: http://www.joyetech.com/mvr-software/
Wire
TCR Value
Stainless Steel 304
101 - 105
Stainless Steel 316
88 - 92
Stainless Steel 316L
88 - 92
Stainless Steel 317L
94
Stainless Steel 430
138
Titanium Grade 1
366
Titanium Grade 2
352
Nickle Ni200
600
Your milage may vary, and different wire types have different TCR values, this is all based on a single round wire.
How to enter TCR Edit mode:
Turn Device off (Press power 5 times quickly)
Hold Power+Up for 5 seconds

Идентичен проблем ми се случи точно преди броени минути с ТК!Прехвърлих го на ватове и всичко си е ок.Може и ние да не правим нещо както  трябва :(  А може би в стремежа си да са супер актуални на пазара- фирмата производител го е нафрашкала с екстри ,който не са се доказали като супер надеждни.......... 

Редактирано на от slona67
Публикувано на

малко е извун темата,но защо не си сложите канталче и да си пушите а се мъчите със никел или стомана,едно изпаряване няма какво повече да ти даде,усвен само проби,експерименти и  мъки.Метни една 0.5 кантал и си пуши с кеф

Публикувано на

ясно е че щом си си взел ТК значи искаш да го ползваш,но статистически всеки взел ТК почва да го ползва на края след проби и чоплене на ватове и си решава дерта,затова казвам, че няма да е пушене а ще е проби,грешки намотки и в един момент ти писва и то стомана,и от никел и си минаваш на кантал на ватове и си пушиш с месеци,само сменяш памук седмично и намотка месечно и наливаш чорба,това е за мен изпаряването а не само намотки,чоплене ,защити настроика на градуси и да не става нищо,затова го писах.Нищо лично към тебе,щом си го взел искаш да го ползваш по предназначение това е ясно но като че ли ТК още се експерементира и няма ясна рецепта и утвърдено ползване да е безпроблемен.Аз не ползвам и немога да твърдя,това е от ровенето ми по чужди саитове

Публикувано на

Предполагам твоята бройка има проблем.

Аз притежавам същия и работи безотказно във всички режими и със всички намотки, които съм пробвал.

В момента даже го използвам със стоманена намотка 0.43 Ома на около 220 градуса и функционира прекрасно. Да не кажа, че със стомана работи на нивото на дна 200-тицата ми.

Намотки никога не съм заключвал. Не се е налагало.

Батерията е или втс или инр на Самсунг.

По спомен някъде из нета четох за човек с подобни проблеми и мода му бе подменен като дефектен...

Забравих да пиша, че фърма е 2.0 и изпарявам основно инхалирайки...Това също е от значение, тъй като термо ограничението показва истинската си сила именно при инхалиране.

Предполагам батерията, което използваш е добра така че освен да си провериш основно намотки, контактуване...това-онова, не се сещам какво да те посъветвам...Или е това или мода е дефектен.

Имай предвид, че стоманата е по-чувствителна спрямо добрия контакт, тъй като "кривата й е по-равномерна" от никеловата. Демек коефициента на промяна на съпротивлението спрямо температурата е по - малък.

П.С. И друго важно - това, което ти е показало не е за една или две намотки и не е грешка! Това е функция която задейства при сваляне/слагане на изпарителя или слагане на друг изпарител или просто когато отчете голяма разлика във съпротивлението за единица време.

Пита те дали изпарителя е същия и просто си го свалил за да го напълниш примерно или си завил друг изпарител.

На базата на твоя отговор си прави калибровка на началното съпротивление на намотката.

Редактирано на от JokoTash
Публикувано на

Broki пробвай както каза Джоко -без да заключваш съпротивлението.Днес след като ми врътна номера го отключих и нямам тези грижи.Бачка си без проблем на 220 градуса независимо ,че от време на време  се променя съпротивлението с 1-2 десети/което сигурно е нормално за SS/.Ще го излъжеме деб......   :)

Публикувано на

Все още съм механик, но сравнително горе-долу следя ТК технологията. Тези проблеми, които споделяте ми мирише на софтуерни бъгчета, които са следствия на лошо написан код за ъпдейтите.

@Broki, казваш, че си минал директно на в.3 от в.1, а защо не пробваш да качиш последователно версиите?

Публикувано на

И не забравяйте че всички видове жици,можете да си ги карате и на ватов режим.Това че мода има ТК,не означава че с титан примерно не работи както с кантал.Даже на мен си ми харесва повече във ват режим. :)

Публикувано на

Зайгравката е да се подберат точните ватове за температурата която ни допада !А също така много е важно доброто(точното) подаване на течност към намотката!Абе зайгравка си е ,но е готино.......

Публикувано на

Да поясня какво имам напредвид. Незнам как е написан ъпдейта, но не ми се вярва всеки път да го пренаписват, т.е. по-вероятно е един вид всеки ъпдейт да се съхранява на мода (???) и с всеки следващ да го надстройва/допълва. Според мен някъде има грешка при някоя актуализация и затова не всеки път я проявява, при всяко устройство.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...