Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Конденза няма оправяне , кой каквото иска да разправя , от намотката е най малкия дерт ама пробвай за да може и сам да се увериш в това  :thumbup3:

ПП Има решение де аз казах как го реших проблема

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

С малкото никога не съм имал такъв проблем. Ако има конденз силикончето в дрипката го елиминира и с попиване веднъж дневно няма грижи. Пробвай не с дуал, а с единична намотка.

А, и колега, вижънските много добре уплътняват м/у главата и тапата. Там където ляга силикона е няколко мм широко, и дори главата да е леко крива, пак уплътнява. Докато на смок е тясно и ако главата е леко накриво може да има луфт и оттам да идва пара в карта и да прави конденз.

А някой знае ли откъде да се сдобия с такива силикончета за дрипки?

Публикувано на

Точно "тоИ", силикона дето стои в дрипката и не позволява конденза да ти влезе в устата.

Така е. Не че го елиминира 100%, но помага много. Чудя се защо не го слагат на голямото Виви.

Публикувано на

Точно "тоИ", силикона дето стои в дрипката и не позволява конденза да ти влезе в устата.

Не е лошо да видим нагледно каде в дрипката седи селикона дето спира конденза я дай фото

Публикувано на

Ясно колега, но на 3-4 дръпки трябва да чистя не е нормално при мен

Ако беше един път на ден нормално но на всяка трета четвърта дръпка трябва да махам дрипката и да подсушавам иначе почва да къркори и да  пия

Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава.

Публикувано на (редактирано)

За мен ще е трудно да ти снимам, защото ги подарих Вивитата :)

Но ето тук може да видиш достатъчно ясно силиконовата втулка в дрипа:

(добавете в края на адреса на клипа #t=85 за идете точно на 85 секунда, където се показва)

Редактирано на от Topper
Публикувано на

За това уплътнение на дрипката което е отстрани и е доста над отвора , не бях са сетил сигорно щото не лапах вивито като пушех с него :thumbup3:

Това струва 0.20 ст да ти купя и пратя ама транспорта щи легне бая

Не може да няма такъв специализиран магазин в София , в Ст. Загора са поне 2 дето ги знам

Публикувано на

За това уплътнение на дрипката което е отстрани и е доста над отвора , не бях са сетил сигорно щото не лапах вивито като пушех с него :thumbup3:

Това струва 0.20 ст да ти купя и пратя ама транспорта щи легне бая

Не може да няма такъв специализиран магазин в София , в Ст. Загора са поне 2 дето ги знам

Силикончето е една тръбичка, дълга няколко мм, която е пъхната вътре в дрип накрайника. Мисля че говориш за друго уплътнение ...

Публикувано на

Колеги мисля, че реших проблема поставих металната вложка на смоковско виви - тази която е с тръбичка и излиза през шапката на смоковското виви за сега проблема е решен - 3.5 мл. без проблем. Явно е преминавала пара в капачката или дрипката не е уплътнявала напълно.

Публикувано на

Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава.

Защо никой не се вслушва в този коментар ? До тук е най-точно отбелязаната причина.

Публикувано на

pioneer 306c, on 27 Oct 2013 - 13:03, said:snapback.png

Защо никой не се вслушва в този коментар ? До тук е най-точно отбелязаната причина.

Ами може би защото при поредното развинтване и завинтване на капачката проблема е изчезнал. :)

А иначе "удавяне" при всяко 4-5 дръпване може да се дължи на деформация на силиконовото калпаче: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19345

или неговото качване върху фитилите: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19253

Публикувано на

Ами може би защото при поредното развинтване и завинтване на капачката проблема е изчезнал. :)

А иначе "удавяне" при всяко 4-5 дръпване може да се дължи на деформация на силиконовото калпаче: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19345

или неговото качване върху фитилите: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19253

Под направена имах в предвид и това де , но май само аз си го разбира....(като го чета сега) :cheers3:

Публикувано на

pioneer 306c :cheers3: ,ами аз те разбрах, защото фразата "не добре направена глава" няма как да се разбира по друг начин (във връзка с удавяне), освен като прОблеми с калпачето. :cheers3:

Публикувано на (редактирано)

Смоковското виви заради по високата тръбичка която е в силиконовата шапка на главата събираше повече конденз от това на вижън, което я връщаше и май от това пукаше . Моето голямото също нямаше такава тръбичка вътре в мущука малкото има чак сега го загледах  :thumbup3:

Редактирано на от hamardin
Публикувано на

Благодаря за съветите колеги. Главите които ползвам са заводски двунамоткови, нямам обикновенна еднонамоткова глава, ще си купя и ще пробвам и с нея. Проверявах изпарителя за стружки, резбите и т.н. Днес забелязах, че когато дърпам се появява пушек в контейнерчето с течността.

Може би от някъде влиза допълнително въздух ли незнам какво да го правя :wallbash: :wallbash: :wallbash: .
 Неприятна ситуация иде ми да хвърля всичко и да си купя една кутия цигари.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...