hamardin Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Конденза няма оправяне , кой каквото иска да разправя , от намотката е най малкия дерт ама пробвай за да може и сам да се увериш в това ПП Има решение де аз казах как го реших проблема Отговор
deepblue Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 С малкото никога не съм имал такъв проблем. Ако има конденз силикончето в дрипката го елиминира и с попиване веднъж дневно няма грижи. Пробвай не с дуал, а с единична намотка. А, и колега, вижънските много добре уплътняват м/у главата и тапата. Там където ляга силикона е няколко мм широко, и дори главата да е леко крива, пак уплътнява. Докато на смок е тясно и ако главата е леко накриво може да има луфт и оттам да идва пара в карта и да прави конденз. А някой знае ли откъде да се сдобия с такива силикончета за дрипки? Отговор
hamardin Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Кои , дето елеминират конденза ли чак ме разсмяхте чесно Отговор
Topper Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Точно "тоИ", силикона дето стои в дрипката и не позволява конденза да ти влезе в устата. Отговор
NiOOH Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Точно "тоИ", силикона дето стои в дрипката и не позволява конденза да ти влезе в устата. Така е. Не че го елиминира 100%, но помага много. Чудя се защо не го слагат на голямото Виви. Отговор
Topper Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 И на гголямото си го има?! Tapatalked from my mind Отговор
NiOOH Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 На последното, голямо вижънско Виви, което си купих преди няколко седмици, дрипа е без такава вътрешна тръба. Старото ми малко Виви я има. Отговор
hamardin Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Точно "тоИ", силикона дето стои в дрипката и не позволява конденза да ти влезе в устата. Не е лошо да видим нагледно каде в дрипката седи селикона дето спира конденза я дай фото Отговор
pioneer 306c Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Ясно колега, но на 3-4 дръпки трябва да чистя не е нормално при мен Ако беше един път на ден нормално но на всяка трета четвърта дръпка трябва да махам дрипката и да подсушавам иначе почва да къркори и да пия Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава. Отговор
Topper Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 (редактирано) За мен ще е трудно да ти снимам, защото ги подарих Вивитата Но ето тук може да видиш достатъчно ясно силиконовата втулка в дрипа: (добавете в края на адреса на клипа #t=85 за идете точно на 85 секунда, където се показва) Редактирано на 27 Октомври, 2013 от Topper Отговор
deepblue Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Така е. Не че го елиминира 100%, но помага много. Чудя се защо не го слагат на голямото Виви. Toчно него се чудя откъде да намеря .... Отговор
hamardin Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 За това уплътнение на дрипката което е отстрани и е доста над отвора , не бях са сетил сигорно щото не лапах вивито като пушех с него Това струва 0.20 ст да ти купя и пратя ама транспорта щи легне бая Не може да няма такъв специализиран магазин в София , в Ст. Загора са поне 2 дето ги знам Отговор
deepblue Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 За това уплътнение на дрипката което е отстрани и е доста над отвора , не бях са сетил сигорно щото не лапах вивито като пушех с него Това струва 0.20 ст да ти купя и пратя ама транспорта щи легне бая Не може да няма такъв специализиран магазин в София , в Ст. Загора са поне 2 дето ги знам Силикончето е една тръбичка, дълга няколко мм, която е пъхната вътре в дрип накрайника. Мисля че говориш за друго уплътнение ... Отговор
Topper Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Говорим наизуст... Отговор
kokopasat Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Колеги мисля, че реших проблема поставих металната вложка на смоковско виви - тази която е с тръбичка и излиза през шапката на смоковското виви за сега проблема е решен - 3.5 мл. без проблем. Явно е преминавала пара в капачката или дрипката не е уплътнявала напълно. Отговор
NiOOH Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Проблемът с конденз в мундщука го има в една или друга степен при всички изпарители с горна намотка, без голяма изпарителна камера. При тези с долна намотка го няма. Отговор
kokopasat Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Съгласен съм колега ама то мойто не е нормално на три четири дръпки да се пълни камерата. Отговор
Darki Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава.обърни внимание на това мнение Отговор
БГ/Вейпър Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Също като вариант може да провериш да няма някоя стружка останала по въздуховода от обработката и да се преобмокря фитила и от там да дави. Отговор
mad-max Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава. Защо никой не се вслушва в този коментар ? До тук е най-точно отбелязаната причина. Отговор
Stormglass Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 pioneer 306c, on 27 Oct 2013 - 13:03, said: Това за което говориш не е конденз, а засмуква течност поради не добре направена глава. Защо никой не се вслушва в този коментар ? До тук е най-точно отбелязаната причина. Ами може би защото при поредното развинтване и завинтване на капачката проблема е изчезнал. А иначе "удавяне" при всяко 4-5 дръпване може да се дължи на деформация на силиконовото калпаче: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19345 или неговото качване върху фитилите: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19253 Отговор
pioneer 306c Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 Ами може би защото при поредното развинтване и завинтване на капачката проблема е изчезнал. А иначе "удавяне" при всяко 4-5 дръпване може да се дължи на деформация на силиконовото калпаче: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19345 или неговото качване върху фитилите: http://www.gigadrinks.com/forum/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=19253 Под направена имах в предвид и това де , но май само аз си го разбира....(като го чета сега) Отговор
Stormglass Публикувано на 27 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2013 pioneer 306c ,ами аз те разбрах, защото фразата "не добре направена глава" няма как да се разбира по друг начин (във връзка с удавяне), освен като прОблеми с калпачето. Отговор
hamardin Публикувано на 28 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 28 Октомври, 2013 (редактирано) Смоковското виви заради по високата тръбичка която е в силиконовата шапка на главата събираше повече конденз от това на вижън, което я връщаше и май от това пукаше . Моето голямото също нямаше такава тръбичка вътре в мущука малкото има чак сега го загледах Редактирано на 28 Октомври, 2013 от hamardin Отговор
kokopasat Публикувано на 28 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 28 Октомври, 2013 Благодаря за съветите колеги. Главите които ползвам са заводски двунамоткови, нямам обикновенна еднонамоткова глава, ще си купя и ще пробвам и с нея. Проверявах изпарителя за стружки, резбите и т.н. Днес забелязах, че когато дърпам се появява пушек в контейнерчето с течността. Може би от някъде влиза допълнително въздух ли незнам какво да го правя :wallbash: . Неприятна ситуация иде ми да хвърля всичко и да си купя една кутия цигари. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.