Димитър Публикувано на 18 JЮни, 2016 Автор Отчет Публикувано на 18 JЮни, 2016 Koolada-та принципно си е силничка, така че не прекалявай. На 10% според мен ще дразни и няма да може да се изпарява. Отговор
Maledictus Публикувано на 21 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 21 JЮни, 2016 Благодаря Боби61 ! Разредих го на половина и промяната е положителна.Малко прозрачен вкус,но с малко добавки,мисля че ще се получи нещо...различно. Явно почти никой не ползва този аромат,така че ако има някакво развитие ще споделя. Братле, аз го изпарявам. 30/70 PG/VG на 6mg със 3.5%. Остави го да престои поне десетина дена и омеква. Ароматът ми е от много любимите, макар, че не мога да изпаря повече от 10тина ml на ден от него - твърде тежко-сладък ми стъпва. Малко е на настроения. Koolada-та с уважение и респект, че съм съсипвал разтвори с нея. Отговор
Bathory Публикувано на 21 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 21 JЮни, 2016 Какво и е на Koolada- та,не мирише на нищо просто дава освежаващия вкус на ментата(което не мога да си го обясня, на какви рецептори влияе и какво е всъщност!?) Аз си поръчах следните аромати от сладкарската серия: -Waffle (Belgian) -Peanut Butter -Black Honey -Vanilla Custard -Strawbеrries and Cream За съжаление нищо не ми хареса, пробвах ги и в различни комбинации. Мислех си, че си падам по сладкарската серия, но явно съм объркал или не са подходящите аромати за инхалиране(изпарявам с UD Goliath V2, ако има значение, чакам да ми дойде и Kayfun V3 и Griffin 25 , но едва ли ще ги захаресвам). Мисля да пробвам плодовите и тютюневите. Сега ги подобрявам като им слагам мента и Koolada(както има подпис един колега: Тури му мента и ще се оправи! Напълно е прав, явно молекулата на ментола е много агресивна и улавя всички други аромати). Ако някой има желание ще му ги пратя да пробва, откапани са към 30% от тях. Може и замяна, но няма проблем и иначе в името на вейпинга. :smoke2: Отговор
Iskren87 Публикувано на 22 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 22 JЮни, 2016 Остави ги малко да отлежат, за 10 дена се променя вкуса коренно Друскай ги всеки ден по 1-2 пъти и ги дръж на тъмно. Отговор
Димитър Публикувано на 23 JЮни, 2016 Автор Отчет Публикувано на 23 JЮни, 2016 Bathory, Black Honey се води тютюнев. Колко време им даваш да отлежат? Maledictus, Koolada-та трябва много да се внимава с нея, защото наистина може да направи течността неизпаряема, ако прекалиш... Отговор
Soupel Публикувано на 23 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 23 JЮни, 2016 С Кайфун 3 мини със същите аромати ще преоткриеш цяла нова палитра от вкусове и нюанси, гарантирам ти Отговор
Bathory Публикувано на 23 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 23 JЮни, 2016 Bathory, Black Honey се води тютюнев. Колко време им даваш да отлежат? Maledictus, Koolada-та трябва много да се внимава с нея, защото наистина може да направи течността неизпаряема, ако прекалиО С Кайфун 3 мини със същите аромати ще преоткриеш цяла нова палитра от вкусове и нюанси, гарантирам ти Отлежавали са по 10-15 дни. Сега ще им дам повече време, докато чакам Кайфа, пък да видим. Отговор
FCBICO Публикувано на 11 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 11 Юли, 2016 Престраших се да пробвам TPА и съм готов да изкажа впечатленията си.Трябва доста да зреят,независимо сладкарски или плодови,а иначе трябва да се сложат доста проценти,което обезсмисля цялото готвене.Взех си Banana Cream,Ягода и Вафлата,като първите две имат едва доловим вкус,а зреят вече 10 ден и повече.Единствено Кооладата я намирам за полезна,защото поправя доста течности. Ще си се придържам към HCL и FA. Отговор
Димитър Публикувано на 11 Юли, 2016 Автор Отчет Публикувано на 11 Юли, 2016 Да, на повечето ТПА течности си им трябват поне 10%... Отговор
Soupel Публикувано на 22 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 22 Юли, 2016 Новите аромати, които качихте, на 10% ли са или имат различен процент на разреждане. Лично мен ме интересува French Vanilla Creme, но може би другите ше са полезни за колегите. Отговор
Димитър Публикувано на 23 Юли, 2016 Автор Отчет Публикувано на 23 Юли, 2016 Все още не сме ги пробвали и не мога да кажа лично мнение. Когато обаче не съм сигурен за даден аромат, преглеждам тези два източника:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1agXdua8bEp8MV4z1mn3qX4AXCS4P0RxQXcy2lDa7ccc/pub?gid=0#http://e-liquid-recipes.com/flavor/18289В първия не присъства (но е много полезен документ, понеже съдържа голяма част от производителите), но във втория й дават 5-10%, като средно е 9.4%. Ако се ползва като добавка към основен аромат - около 3%. Отговор
D-Vaper Публикувано на 13 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 13 Януари, 2017 Здравейте! Търся за една нова рецепта Acetyl Pirazine 5. Дали е възможно да се поръча? Отговор
drkk89 Публикувано на 26 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 26 Януари, 2017 На 23.07.2016 г. at 3:11, Димитър написа: Все още не сме ги пробвали и не мога да кажа лично мнение. Когато обаче не съм сигурен за даден аромат, преглеждам тези два източника:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1agXdua8bEp8MV4z1mn3qX4AXCS4P0RxQXcy2lDa7ccc/pub?gid=0#http://e-liquid-recipes.com/flavor/18289 В първия не присъства (но е много полезен документ, понеже съдържа голяма част от производителите), но във втория й дават 5-10%, като средно е 9.4%. Ако се ползва като добавка към основен аромат - около 3%. Значи в сайта на FA дават на горски плодове примерно 2-3%, а според тази таблица дават 5 %. Е -е ? Отговор
D-Vaper Публикувано на 26 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 26 Януари, 2017 Според мен няма никакво значение как го дават, а зависи само от вкуса на човек и от ефекта, който се търси. Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk Отговор
Topper Публикувано на 26 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 26 Януари, 2017 Пробра грешка е начина. Но от 2 до 5% са +2х разлика, така че не е все едно. Отговор
drkk89 Публикувано на 20 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 20 Февруари, 2017 (редактирано) Първия пост в темата актуален ли е ? За концентрацията де..? И какво значи след процентите 4/5 примерно ? Редактирано на 20 Февруари, 2017 от drkk89 Отговор
Димитър Публикувано на 20 Февруари, 2017 Автор Отчет Публикувано на 20 Февруари, 2017 Актуален е, да. 4/5, 5/5 според мен е оценката на аромата според потребителя, който е правил таблицата. Отговор
Bathory Публикувано на 21 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 21 Февруари, 2017 Веднага ми се наби първият аромат- Абсент, гарантирам, че на 10% няма да може да го изпарявате. Пуша го на 0.5 до 1%, Отговор
Димитър Публикувано на 21 Февруари, 2017 Автор Отчет Публикувано на 21 Февруари, 2017 Да, аз също съм съгласен, че е прекалено висока концентрацията. Също има и други аромати, които според мен са с прекалено високи проценти, но към момента не разполагаме с друг източник за препоръчителните проценти. Може би е най-добре да се преглежда и този сайт, където да се четат коментарите и да се експериментира: http://e-liquid-recipes.com/flavor/3869 Но и тук има разни екстремисти, които го препоръчват на 25%... Прави ми впечатление, че американците предпочитат много високи концентрации. Примерно нашия Нана Крем го ползват на 20-25%, което след 2 седмици отлежаване е абсурдно да се изпарява. Първоначално го бяхме пуснали на 15%, но много бързо го коригирахме на 10% след първоначалните отзиви, като дори и в момента има много хора, които го доразреждат, за да могат да го изпаряват... Отговор
drkk89 Публикувано на 23 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 23 Февруари, 2017 (редактирано) На Irish cream пише в първия пост 10-12 % примерно , а на шишенцето 5-10 %. Е аз "аджаба" на 5 ли да го направя , на 10 ли или на повече ..Другите два не съм ги гледал още ,но може и там да има разминаване . А пък приятелката ще ме бие ако не се получи, за нея ги правя . А пък малко оффтопик . Вашия Нана крийм ми дойде много на 10% и го изърпах целия аромат на 5%. И там на шишенцето пише 5-15 за това в началото го направих по средата ,но пак много ми дойде. Редактирано на 23 Февруари, 2017 от drkk89 Отговор
FCBICO Публикувано на 23 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 23 Февруари, 2017 Преди 1 час, drkk89 написа: На Irish cream пише в първия пост 10-12 % примерно , а на шишенцето 5-10 %. Е аз "аджаба" на 5 ли да го направя , на 10 ли или на повече ..Другите два не съм ги гледал още ,но може и там да има разминаване . А пък приятелката ще ме бие ако не се получи, за нея ги правя . А пък малко оффтопик . Вашия Нана крийм ми дойде много на 10% и го изърпах целия аромат на 5%. И там на шишенцето пише 5-15 за това в началото го направих по средата ,но пак много ми дойде. От ТУК можеш да си гледаш г/д на какви % препоръчват потребителите.За Irish Crem-a както ще видиш дават около 5% ако го миксираш и около 8-9% за сингъл. ТПА си искат повече проценти,затова се използват главно за миксиране. Отговор
Димитър Публикувано на 23 Февруари, 2017 Автор Отчет Публикувано на 23 Февруари, 2017 Когато е 5-15%, означава че не знаем кое е най-добрия вариант. За съжаление "най-добър вариант" е много широко понятие, когато става въпрос за вкусови възприятия и зависи изцяло от предпочитанията на потребителите. За някои от ароматите, над които имаме лични наблюдения, препоръчваме по-тесни граници, но и там е относително и пак може на някой да му хареса с по-голяма концентрация, а на друг с по-малка. Такива примери има с много аромати и няма производител, който да не попада в уравнението. Конкретно Наната съм я коментирал няколко пъти вече като такъв пример. Американците, от където всъщност идва и рецептата, я предпочитат точно на 19%. Ние първоначално я бяхме пуснали в готов вариант на 15%, но много бързо, след не малкото отзиви, че аромата е прекалено силен и не става за изпаряване, я намалихме на 10%, в който вариант е и до днес. Повечето потребители я харесват така, като отново има такива, на които им е силна и предпочитат да я доразреждат. За съжаление няма как да се угоди на всички и предпочитаме някой да си я доразреди малко, от колкото да се окаже, че на повечето им е слаба, в който случай става много по-трудно да се оправи... Отговор
drkk89 Публикувано на 23 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 23 Февруари, 2017 (редактирано) Направих и капучино, айриш и битершоколад на средата около 8-9 % по 10 мл, пък да видим дали ще ям пердах. Мерси Редактирано на 23 Февруари, 2017 от drkk89 Отговор
Димитър Публикувано на 24 Февруари, 2017 Автор Отчет Публикувано на 24 Февруари, 2017 Ако са ти прекалено силни, ще ги разредиш малко, а ако са слаби, може да добавиш още малко аромат. Но при всички положения, за да си сигурен, че са слаби/силни, трябва да ги оставиш поне 2 седмици да отлежат. Ако си правиш изводите по-рано, може да се подведеш... Отговор
D-Vaper Публикувано на 24 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 24 Февруари, 2017 Моят съвет е да се опитват на 7, 14, 21 дни и при всяка проба да се записват впечатленията. Но колкото повече, толкова по-добре. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.