Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Благодаря Боби61 ! Разредих го на половина и промяната е положителна.Малко прозрачен вкус,но с малко добавки,мисля че ще се получи нещо...различно.

Явно почти никой не ползва този аромат,така че ако има някакво развитие ще споделя.

Братле, аз го изпарявам. 30/70 PG/VG на 6mg със 3.5%. Остави го да престои поне десетина дена и омеква. Ароматът ми е от много любимите, макар, че не мога да изпаря повече от 10тина ml на ден от него - твърде тежко-сладък ми стъпва. Малко е на настроения. 

Koolada-та с уважение и респект, че съм съсипвал разтвори с нея. 

Публикувано на
Какво и е на Koolada- та,не мирише на нищо просто дава освежаващия вкус на ментата(което не мога да си го обясня, на какви рецептори влияе и какво е всъщност!?)

Аз си поръчах следните аромати от сладкарската серия:

-Waffle (Belgian)

-Peanut Butter  

-Black Honey

-Vanilla Custard

-Strawbеrries and Cream

За съжаление нищо не ми хареса, пробвах ги и в различни комбинации. Мислех си, че си падам по сладкарската серия, но явно съм объркал или не са подходящите аромати за инхалиране(изпарявам с UD Goliath V2, ако има значение, чакам да ми дойде и Kayfun V3 и Griffin 25 , но едва ли ще ги захаресвам). Мисля да пробвам плодовите и тютюневите. Сега ги подобрявам като им слагам мента и Koolada(както има подпис един колега: Тури му мента и ще се оправи! Напълно е прав, явно молекулата на ментола е много агресивна и улавя всички други аромати).

Ако някой има желание ще му ги пратя да пробва, откапани са към 30% от тях. Може и замяна, но няма проблем и иначе в името на вейпинга.:smoke2: :smoke2: 

Публикувано на

Bathory, Black Honey се води тютюнев. Колко време им даваш да отлежат?

Maledictus, Koolada-та трябва много да се внимава с нея, защото наистина може да направи течността неизпаряема, ако прекалиш... :D

Публикувано на

Bathory, Black Honey се води тютюнев. Колко време им даваш да отлежат?

Maledictus, Koolada-та трябва много да се внимава с нея, защото наистина може да направи течността неизпаряема, ако прекалиО

С Кайфун 3 мини със същите аромати ще преоткриеш цяла нова палитра от вкусове и нюанси, гарантирам ти

Отлежавали са по 10-15 дни. Сега ще им дам повече време, докато чакам Кайфа, пък да видим.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано на

Престраших се да пробвам TPА и съм готов да изкажа впечатленията си.Трябва доста да зреят,независимо сладкарски или плодови,а иначе трябва да се сложат доста проценти,което обезсмисля цялото готвене.Взех си Banana Cream,Ягода и Вафлата,като първите две имат едва доловим вкус,а зреят вече 10 ден и повече.Единствено Кооладата я намирам за полезна,защото поправя доста течности.

Ще си се придържам към HCL и FA.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано на

Новите аромати, които качихте, на 10% ли са или имат различен процент на разреждане. Лично мен ме интересува French Vanilla Creme, но може би другите ше са полезни за колегите.

Публикувано на

Все още не сме ги пробвали и не мога да кажа лично мнение. Когато обаче не съм сигурен за даден аромат, преглеждам тези два източника:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1agXdua8bEp8MV4z1mn3qX4AXCS4P0RxQXcy2lDa7ccc/pub?gid=0#
http://e-liquid-recipes.com/flavor/18289

В първия не присъства (но е много полезен документ, понеже съдържа голяма част от производителите), но във втория й дават 5-10%, като средно е 9.4%. Ако се ползва като добавка към основен аромат - около 3%.

• 5 месеци по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано на
На 23.07.2016 г. at 3:11, Димитър написа:

Все още не сме ги пробвали и не мога да кажа лично мнение. Когато обаче не съм сигурен за даден аромат, преглеждам тези два източника:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1agXdua8bEp8MV4z1mn3qX4AXCS4P0RxQXcy2lDa7ccc/pub?gid=0#
http://e-liquid-recipes.com/flavor/18289

В първия не присъства (но е много полезен документ, понеже съдържа голяма част от производителите), но във втория й дават 5-10%, като средно е 9.4%. Ако се ползва като добавка към основен аромат - около 3%.

Значи в сайта на FA дават на горски плодове примерно 2-3%, а според тази таблица дават 5 %. Е -е ? :D

• 4 седмици по-късно...
Публикувано на

Да, аз също съм съгласен, че е прекалено висока концентрацията. Също има и други аромати, които според мен са с прекалено високи проценти, но към момента не разполагаме с друг източник за препоръчителните проценти. Може би е най-добре да се преглежда и този сайт, където да се четат коментарите и да се експериментира: http://e-liquid-recipes.com/flavor/3869 Но и тук има разни екстремисти, които го препоръчват на 25%... :D

Прави ми впечатление, че американците предпочитат много високи концентрации. Примерно нашия Нана Крем го ползват на 20-25%, което след 2 седмици отлежаване е абсурдно да се изпарява. Първоначално го бяхме пуснали на 15%, но много бързо го коригирахме на 10% след първоначалните отзиви, като дори и в момента има много хора, които го доразреждат, за да могат да го изпаряват...

Публикувано на (редактирано)

На Irish cream пише в първия пост 10-12 % примерно , а на шишенцето 5-10 %. Е аз "аджаба" на 5 ли да го направя , на 10 ли или на повече ..Другите два не съм ги гледал още ,но може и там да има разминаване . А пък приятелката ще ме бие ако не се получи, за нея ги правя .:D

А пък малко оффтопик . Вашия Нана крийм ми дойде много на 10% и го изърпах целия аромат на 5%. И там на шишенцето пише 5-15 за това в началото го направих по средата ,но пак много ми дойде.

Редактирано на от drkk89
Публикувано на
Преди 1 час, drkk89 написа:

На Irish cream пише в първия пост 10-12 % примерно , а на шишенцето 5-10 %. Е аз "аджаба" на 5 ли да го направя , на 10 ли или на повече ..Другите два не съм ги гледал още ,но може и там да има разминаване . А пък приятелката ще ме бие ако не се получи, за нея ги правя .:D

А пък малко оффтопик . Вашия Нана крийм ми дойде много на 10% и го изърпах целия аромат на 5%. И там на шишенцето пише 5-15 за това в началото го направих по средата ,но пак много ми дойде.

От ТУК можеш да си гледаш г/д на какви % препоръчват потребителите.За Irish Crem-a както ще видиш дават около 5% ако го миксираш и около 8-9% за сингъл.

ТПА си искат повече проценти,затова се използват главно за миксиране.

Публикувано на

Когато е 5-15%, означава че не знаем кое е най-добрия вариант. За съжаление "най-добър вариант" е много широко понятие, когато става въпрос за вкусови възприятия и зависи изцяло от предпочитанията на потребителите. За някои от ароматите, над които имаме лични наблюдения, препоръчваме по-тесни граници, но и там е относително и пак може на някой да му хареса с по-голяма концентрация, а на друг с по-малка. Такива примери има с много аромати и няма производител, който да не попада в уравнението.

Конкретно Наната съм я коментирал няколко пъти вече като такъв пример. Американците, от където всъщност идва и рецептата, я предпочитат точно на 19%. Ние първоначално я бяхме пуснали в готов вариант на 15%, но много бързо, след не малкото отзиви, че аромата е прекалено силен и не става за изпаряване, я намалихме на 10%, в който вариант е и до днес. Повечето потребители я харесват така, като отново има такива, на които им е силна и предпочитат да я доразреждат. За съжаление няма как да се угоди на всички и предпочитаме някой да си я доразреди малко, от колкото да се окаже, че на повечето им е слаба, в който случай става много по-трудно да се оправи...

Публикувано на

Ако са ти прекалено силни, ще ги разредиш малко, а ако са слаби, може да добавиш още малко аромат. Но при всички положения, за да си сигурен, че са слаби/силни, трябва да ги оставиш поне 2 седмици да отлежат. Ако си правиш изводите по-рано, може да се подведеш...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...