RIG Публикувано преди 14 Март, 2016 Отчет Публикувано преди 14 Март, 2016 Здравейте ! От два месеца ползвам ел. цигара и от тогава не съм пипал аналогова от което съм много горд. Започнах да си бъркам сам течности но срещнах проблем на който и чичо "Гугъл" неможа да намери отговор и се надявам вие да можете. А проблемът ми е следният, слагам си базата (ползвах inawera 50/50 но последно поръчах G-vape 60/40) слагам аромат към 2.5% (тъй като ползвам FA и там е препоръчително 2-3% ) разбърквам и оставям на тъмно място. На втория ден тествам и уникален аромат немога да спра да пуша (изпарявам), на третия ден много блед аромат, а след четвърти вече няма аромати само бледи нотки. До колкото чета по форумите трябва да се получава обратното а именно след всеки ден да става все по добър и отчетлив аромата. Ползвам за сега 4 аромата и при всички се получава този ефект. Не мисля че проблема е в механиката или във вкусовите ми рецептори тъй като с готовите течности няма този проблем, вярно има леко привикване но все пак се усеща аромат и на другия ден всичко е ок, докато при моите миксове няма връщане на аромата. Ако някой има решение на проблема ще съм много благодарен, че е срамота при толкова много и приятни аромати да съм заклещен само с вкус на восък, а никак не ми се иска да правя крачка назад към тютюна. Благодаря предварително ! Доста прочетох из форума но неможах да намеря нищо подобно на моя проблем но ако има писано по темата се извинявам. Отговор
rsync Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Според мен просто свикваш с вкуса/аромата и ти се струва по-слаб. Пробвай да вдигнеш концентрацията. Отговор
RIG Публикувано на 14 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Благодаря за бързия отговор. С колко да вдигна (в %) така че да не предозирам. Отговор
Швабата124 Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Не пробвай веднага на следващия ден,ако ще правиш така то потопи шишенцата със забърканата течност в съд с топла вода и разбивай на често.Ако искаш всеки ден аромата да е един и същ най добре ги почакаи 8-12дни и както ти казаха вече леко вдигни количеството нс аромат,а и друго но не на последно мяста задължително в стъклени шишенца Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Отговор
RIG Публикувано на 14 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Първият път като забърках ги оставих на радиатора но пак се получи същия ефект и помислих че съм ги прегрял. Интересното е че пушех ванилия на 2+ седмици без никакъв аромат и заредих същата ванилия със същата концентрация на 2ва дена от новата партида и беше уникална. Отговор
RIG Публикувано на 14 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Колегата Швабата124 е писал задължително в стъклени шишенца а аз ги държа в тези с които идва базата голям проблем ли е? Отговор
sashogg Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Никакъв пролем,аз също държа в такива.При мен количествата са по-големи и ползвам от безалкохолно.По проблема ти,смятам че трябва да увеличиш аромата и да дадеш време да узрее.Разклащай всеки ден енергично,това ускорява процеса,другото е време.Няма такъв уникален вкус на течност,отлежала повече от година...нещо като отлежала домашна гроздова Отговор
Soupel Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Има и друг вариант. Намери си още 2-3 аромата , които ти харесват и ги върти, за да избегнеш привикването с аромата/миризмата, което е нормален процес. Аз така правя и всичко е идеално Отговор
rsync Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 От известно време ползвам бормашина... Това ускорява процеса на "узряване" чувствително. Отговор
Швабата124 Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Да с бормашина е идеално,стига да имаш подходящ накрайник. Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Отговор
RIG Публикувано на 14 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Колко дълго бъркаш с бормашината, имам шейкър или мини миксер(незнам точно как се води) за коктеили ако го пусна за през ноща ще ускори ли процеса ? Отговор
kazo Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 (редактирано) Без долната част на бъркалката Редактирано на 14 Март, 2016 от kazo Отговор
Боби61 Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Аз основно ползвам ароматите на FA от години и след забъркване винаги изчаквам поне месец. Минимума ми е две седмици, но има разлика. За препоръчителните проценти ползвам списъка, който е в темата за FA и ми се получава много добре. Отговор
tangra Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Колега ,след като решиш какво ще е крайното количество и решиш какво и колко смесваш само аромата и базата изчакваш 1-2 седмици и добавяш пропилена и глицерина изчакваш още 1 седмица и се получава .Другото колегата ти е написал - няколко различни аромата , които да редуваш - когато пушех цигари мразех да сменям марката , но при изпаряването е точно обратното -винаги имам в мен 4-5 аромата .Успех! Отговор
kazo Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Това се прави за 5 минути https://www.youtube.com/watch?v=P5tLdCQhn3A Отговор
rsync Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Като накрайник ползвам няколко парчета кантал или нещо подобно. Пет минути на най-високите обороти са достатъчни, след това изчаквам въздушните мехурчета да изчезнат (това отнема известно време...) и готово. Колко дълго бъркаш с бормашината, имам шейкър или мини миксер(незнам точно как се води) за коктеили ако го пусна за през ноща ще ускори ли процеса ? Отговор
Боби61 Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Ако можеше и ракията така бързо да става ”отлежала”... Отговор
Димитър Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 А какъв хардуер ползваш? Да не би след няколко дни да започва да се образува нагар и от там да поизчезва аромата?Какви са ароматите на ФА? Не вдигай прекалено процентите, защото ще започне да ти бие на химия. Спазвай препоръчителните концентрации и им давай повече време да отлежат. ФА си искат време, като минимума е 10 дни, а колкото повече, толкова по-добре.Препоръчвам да не използваш нагряване, поне за себе си установих, че има леко изкривяване на аромата. Може и аз да съм сбъркал нещо с температурата, но се отказах от този вариант. Най-добре е бъркаш и оставяш да отлежи. По-добре разбъркай повече течност, от колкото да се чудиш, как да ускориш процеса. Отговор
RIG Публикувано на 14 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Ароматите са ментол, ванилия, череша(inawera) и аурора (който се оказа анасонов но няма нищо, трябва да се пробва). Странното е както написах е че на втория ден всички бяха уникални. Смених изпарителната глава но нямаше ефект само леко метален вкус но винаги го усещам като я сменя. Отговор
RIG Публикувано на 15 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 15 Март, 2016 Хора мисля, че си намерих прблема. Май си предозирам течностите с аромат. Нали се води 20-30 капки = 1мл. Сега капнах 25 капки и ги дръпнах със спринцовката която се води 1мл. и стигнаха 1/3 от обема, а аз на 100 мл. слагам 2.5-2.8 спринцовки като мисля че слагам 2.5%-2.8% което значи, че слагам между 560 и 630 капки на 100мл. и май е нормално да имат мн. добър вкус преди да са се разтворили напълно ароматите. Отговор
tangra Публикувано на 15 Март, 2016 Отчет Публикувано на 15 Март, 2016 (редактирано) Точно си мислил .Със инсулинова спринцовка е най точно , зарежи капането на капки - различни дрипери различни резултати Редактирано на 15 Март, 2016 от tangra Отговор
NEW VAPING Публикувано на 16 Март, 2016 Отчет Публикувано на 16 Март, 2016 А как със спринцовка да приготвя 10 или 20 мл. шишенце ако не на капки Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.