JokoTash Публикувано на 16 Март, 2016 Отчет Публикувано на 16 Март, 2016 Като изчисляваш в проценти. Примерно грубо 5 % аромат за 20 мл. е 1 мл. аромат. Можеш да използваш тази формула 20/100*5= аромата в милилитри. Където 20 е количеството течност, а 5 е концентрацията в %. Отговор
tangra Публикувано на 16 Март, 2016 Отчет Публикувано на 16 Март, 2016 Купи от аптеката спринцовка за инсулин - 30ст. разгледай я и ще си отговориш сам . Отговор
tazcho Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 А как със спринцовка да приготвя 10 или 20 мл. шишенце ако не на капки ами той и колегата ти каза ама за 20мл 5% е 1мл , можеш и с обикновена спринцовка "и те имат деление 1мм" а можеш да ползваш и такава спринцовка , аз нея я ползвам да си смесвам по-малки дози , примерно 10мл шишенце. Отговор
Tomi Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 Абе хора като ви гледам коментарите имам чувството, че прекалявам доста със концентрацията на аромати по-принцип правя течностите по следния начин моля поправете ме ако не ги правя правилно (работя в милилитри, а не в проценти) : 1.В шишенце от 100мл слагам 15мл никотинов разтвор на FA Heavens Juice USP 24mg Никотин 2. Добавям концентрата от аромат (винаги слагам 10мл без значение какъв е) 3. Добавям с 3мл пропилен гликол на G-Vape 4. Доливам до горе със растителен глицерин отново на G-Vape (долу-горе 70-75мл глицерин) 5. Понякога слагам и 2мл MTS Wizard на FA, но не усещам разлика (единствено промяна в цвета) По принцип резултатът ми трябва да е 100мл течност с 3,5мг никотин със съотношение 80/20 VG/PG и другото което тази концентрация на аромат в самата течност много ли е или? Благодаря предварително! Отговор
Марти Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 Зависи от аромата,но като начало не е хубаво да смесваш 2 вида бази а да си караш само с една като си на ФА взимаш си впг и смесваш с вг и така пак ставаш с повече глицерин за ароматите всеки различно се дозира има такива с по 2-3% дето им дават други 10 има и такива с по 20% което на 100 мл ще рече 20 мл овкусител според това какъв е аромата прочети каква е препоръчителната дозировка за твоя аромат и няма да има проблем Отговор
Topper Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 Зависи от аромата, но това, което слагаш, е 10%. Специално на ФА (защото виждам, такива ползваш) препоръчителната концетрация е 1-2, до 2.5% !!!! Отговор
Марти Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 http://www.gigadrinks.com/product/5707/soho-10ml-kontsentrat-za-aromatizirane-ot-flavour-art.htmlтук е 20 Отговор
Topper Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 (редактирано) Залагам на печатна грешка Edit: Проверих, толкова си препоръчват FA и по други форуми се чудят защо .... и го бъркат до 5-6%. Но да кажем, че е някакво тяхно решение (разреден, слаб ?) и е изключение от цялата им гама. Редактирано на 15 Април, 2016 от Topper Отговор
Tomi Публикувано на 15 Април, 2016 Отчет Публикувано на 15 Април, 2016 Значи от цялата работа разбрах, че като ползвам бази трябва да е само на ФА или само G-Vape така ли? Отговор
Topper Публикувано на 16 Април, 2016 Отчет Публикувано на 16 Април, 2016 Броки пак откри топлата вода, 20 века по-назад.... Това сме го правили (таблицата) преди 5 години, ако се чете, ще се намери. И разбрахме, че всеки има своят вкус. Някои капят и почват, други чакат да узреят.... Но най меродавно е препоръката на производителя. Поне е добра стартова точка. А дали дс се смесват бази, какъв е проблема, още повече колегата не ползва две бази, а разрежда една. Sent from my GRACE using Tapatalk Отговор
Димитър Публикувано на 16 Април, 2016 Отчет Публикувано на 16 Април, 2016 МТС-а също е в повече според мен. Не го прави на повече от 1%, което е 1мл на 100мл база.И най-добре си вземи една спринцовка и действай в проценти според препоръчителните. Ако ползваш ФА (с изключение на Сохото), всичките им аромати са между 1 и 5% и 10мл на 100мл идват прекалено много.За базите - няма значение, какво, как и колко смесваш - въпроса на личен избор е. Отговор
Topper Публикувано на 17 Април, 2016 Отчет Публикувано на 17 Април, 2016 Ти не разбра ли, младежо непоръбен, че трябва да отваряш.мненията си с кавички и да завършваш с IMHO? Ти ако искаш джуркай на 50%, като те кефи. Или черти Стамболко от Ню Джърси как си бърка, все тая. Но не ги давай като линия на партията, защото много хора се разочароваха именно от такива безумия. Че не виждаш смисъл е само твой проблем, а смисъла за останалите е, че така статистики показват разликата във вкусовете и не.можеш да даваш.категорични указания на никого, всеки сам трябва да си намери средата. Като почне от препоръката на производителя 2%, а не на Топър 2.5% или на някое декоративно петле 50те. Казвай, ако трябва ще ти разяснявам специално за теб постовете. Sent from my GRACE using Tapatalk Камо ли да говориш за две.бази.... Sent from my GRACE using Tapatalk Отговор
harvi5 Публикувано на 17 Април, 2016 Отчет Публикувано на 17 Април, 2016 Вижте сега. За да не си говорим вечно на "Flavor Art са на хикс процента", ето ви една таблица: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1agXdua8bEp8MV4z1mn3qX4AXCS4P0RxQXcy2lDa7ccc/pub?gid=0 Тука, всеки пич сам е споменал за всеки ОТДЕЛЕН аромат на Flavor Art (edit: и на доста други марки, избора е горе), на кой % му се е видяло добре. В ляво има приравнителен процент, според всички мнения. Нека да оставим народа да преценява, пък вие ако искате се включете. Всеки аромат се смесва индивидуално, а не според марката. Понеже постоянно натъртваш на знанията си по английски прочети си какво препоръчват от Flavourart например за Shade: http://flavourart.com/en/store/flavors/tobacco/shade-flavor/ Таблицата която визираш според теб какво представлява?Ами субективно мнение на различни потребители,каква е гаранцията че на някой ще му харесат тези проценти,а не даваните от производителя? Отговор
Topper Публикувано на 17 Април, 2016 Отчет Публикувано на 17 Април, 2016 Аз пък ти пожелавам да ти спре Гугъла, че тогава да те видя. Почна да употребяваш "за мен", това е добро начало. Но на тези години, едва ли е голям успех, след първата пъпка пак ще те удари хормона и ще влезеш с рогата. Нещо ми е супер нагло да ми говориш за "критики само" след като пак ще натъртя, сме си дали труда 4-а души да пробваме всичко, да запишем всичко и да го споделим. Пък да се появиш ти и да почнеш да обясняваш, как и ФА грешат. Удари малко ръчната, брой до 10 преди да пишеш. Всеки си има вкус, кажи с една дума - аз предпочитам ФА на 5% и точка. Да уточня, Шаде изпарявам от 5 години, последните 4 ми е основен. Едва от няколко месеца експериментирах и направих един литър вместо на 2% на 2.5% Ами разликата е от тютюнев аромат с привкус на захарен памук до сладък крем карамел биещ на сладкарница. Ти какво изпаряваш на 5%.... идея си нямам. Отговор
gogo63 Публикувано на 17 Април, 2016 Отчет Публикувано на 17 Април, 2016 (редактирано) Аз пък ти пожелавам да ти спре Гугъла, че тогава да те видя. По-тежка клетва едва ли може да се измисли в случая. По въпроса с процентите да вметна само...Всички знаете, че обонятелните рецептори имат свойството да се "уморяват" или по друг начин казано, при постоянен като "ниво" аромат ,след определен период от време/N броя дръпки/ той става "нулев" аромат и трябва да се вдигне нивото за да се усеща отново вкус/аромат. И така до ....ъъъ....хипотетичните 50%. Аз ги менкам от време на време/ държа обонятелните рецептори в напрежение/ за да се насладя истински на любимия си от 6 години пустинен кораб, който никога не си позволявам да направя над 2%. На гугълджиите натъртвам за да не се отвяват....в случая обонянието е вкус. ПП Като стана дума за любим аромат, та се сетих. Миналата седмица открих на едно тайно място/след като съм го забравил, начи е тайно/ десетина мл. Манго от Васковите на Филлайт. Е, просто няма такава вкусотия!!! Редактирано на 17 Април, 2016 от gogo63 Отговор
Димитър Публикувано на 17 Април, 2016 Отчет Публикувано на 17 Април, 2016 Разчистих някои мнения, които отидоха доста офф... Ей, вие двамата няма ли най-накрая да стигнете до консенсус бре?! Ще ви събера в склада на по кафе, да се видите, да си поприказвате и накрая като в ония виц:- Разведе ли се бе?- Не.- Е, как бе, нали щяхте да се развеждате?!- Ами 1 месец нямаше интернет в нас и седнах да си поприказвам с жената...оказа се, че не е лош човек бе... Отговор
Valeo Публикувано на 31 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 31 Януари, 2017 Аз да побутна малко тази тема....Cuban supreme/FA започнах го с 8к/10мл /знам, че % е по-добре, но..../, след 3 седмици нищо общо с аромат и цвят в 6мг/мл база никотин. Започнах да добавям по 2к и стигнах до 16к и започна да се усеща аромат някакъв. Някой да сподели с колко капки/% го ползва?! Благодаря предварително! Отговор
Borislav Stoyanov Публикувано на 31 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 31 Януари, 2017 1. Cuban-а не е силно ароматен. 2. 8 капки са около 1% с новите дропъри ,което значи че е твърде малко ако предпочиташ по силни аромати. Аз лично го бъркам на 2% при положение че всичко го разреждам в долната препоръчителна граница защото не си падам по силните аромати. Отговор
kris86 Публикувано на 31 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 31 Януари, 2017 В момента испарявам cuban. Забъркал съм го в 80 вг. 20 пг. На два процента и мога да кажа че е доста ароматен( в 500 мл. База съм излял едно шише аромат 10мл.) Защо не мерите в проценти? По-лесно е. П.п. е не е точно 2% малко по малко е но да не издребняваме. Отговор
Borislav Stoyanov Публикувано на 31 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 31 Януари, 2017 Нека не бъркаме силен аромат с приятен аромат Имам предвид че сравнен примерно с дезърт шийп или макс бленд или подобни не е толкова наситен,по-лек е. Отговор
kris86 Публикувано на 31 Януари, 2017 Отчет Публикувано на 31 Януари, 2017 Ето малък парадокс. Макс бленда го бъркам на 4% процента. Cuban на 2% . Дезърта веднъж го бърках на 2% и тровеше. Наложи се да го доразреждам до 0.5% за да става за испаряване. Всеки има индивидуално вкусоусещане. Отговор
Valeo Публикувано на 1 Февруари, 2017 Отчет Публикувано на 1 Февруари, 2017 Благодаря, ще вдигна процента в такъв случай. Писах капки, защото за 10мл проба ми е по-лесно. Иначе Шейд, Дизърт, Макс бленд и Вирджиния си ги правя на % и няма грешки, а като омръзнат малко добавям Черна череша за разнообразие.Send via my Honor 4c using Tapatalk Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.