Soupel Публикувано преди 3 JЮни, 2018 Отчет Публикувано преди 3 JЮни, 2018 Здравейте, Предстои ми през идната седмица пътуване по работа до Германия и реших да попитам тук за съвет. Какви обструкции е възможно да ми правят на границата. Става дума естествено за летищата. Смятам да си взема 2х30 мл домашна течност в тези новите 30мл шишета, които Гигадринкс пуснаха. За мод и изпарител се колебая. Има ли ограничение при модовете? Имам в предвид , брой батерии, вградено , невградени и т.н. И последно, има ли ограничение за изпарителите? Мерси много за помоща предварително! Отговор
opensource Публикувано на 3 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 3 JЮни, 2018 (редактирано) " Мода и танка отделно един от друг в личния багаж, батериите в кутийки прибрани също в личния багаж, зарядното също. Течностите трябва да са в чекирания багаж (който отива в багажното на самолета) в шишенца до 100 мл в найлонов плик. Ако имаш само ръчен - значи всичко ти е в ръчния багаж. Мисля че по чартърите не са толкова стриктни. По принцип не правят проблеми, но ако решат да те проверят обстойно може да се заядат, затова си прибери нещата както трябва. Прочети в сайта на превозвача изискванията. Общоприетите правила са да нямаш никакви течности в ръчния багаж включително вода (т.е. течности, шампоани и тем подобни да са в чекирания) и да не носиш електроника в чекирания - модове, апарати, лаптопи, батерии - всичко трябва да е в ръчния сак, който качваш на борда със себе си. Това е основното. " Благодаря на колегата haiku за полезната информация. Редактирано на 3 JЮни, 2018 от opensource Отговор
Soupel Публикувано на 3 JЮни, 2018 Автор Отчет Публикувано на 3 JЮни, 2018 Мерси много. Ще имам само ръчен багаж, но ще направя всичко както написа. Като студент, преди 13 години нямаше такива идиотщини. Хората тотално изперкаха вече. Голяма параноя. Отговор
opensource Публикувано на 3 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 3 JЮни, 2018 (редактирано) Преди 4 часа, Soupel написа: Като студент, преди 13 години нямаше такива идиотщини. Хората тотално изперкаха вече. Голяма параноя. Всъщност не е чак толкова голяма. При първото ми излизане и аз си мислех това, но се оказа ,че ще е цяло чудо ако някой си направи труда да ти провери личния багаж. Просто го сканират с една малка джаджа и ако писне значи си забравил някоя стотинка вътре (както беше в моя случай). Поради каква причина машинките им не пискат от металната част на зарядното или от самия мод незнам. Предполагам ,че реагират само на определен вид метал или метална смес. Вадиш я сканират пак и заминаваш. Ключове, стотинки , колана и ръчния багаж + обувките (ако има нещо метално по тях) ги оставяш на лентата. Редактирано на 3 JЮни, 2018 от opensource Отговор
Soupel Публикувано на 3 JЮни, 2018 Автор Отчет Публикувано на 3 JЮни, 2018 Мерси още веднъж. Ще оставя всичко на лентата, Сайта на Луфтханза казва че може да се носят електронни цигари, но не се разрешава използването им в самолета, което е разбираемо. Мен ме притесняват флаконите с течност-2бр по 30мл, но не мисля че ще е проблем, защото и на око се вижда че не са 100мл. И все пак- преди години даже цигари пушехме в самолетите. Как се измени всичко заради едни американци Отговор
Димитър Публикувано на 5 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 5 JЮни, 2018 И гледай хубаво да си изпразнил изпарителя преди да излети самолета, че иначе ще стане мазало... Отговор
Soupel Публикувано на 13 JЮни, 2018 Автор Отчет Публикувано на 13 JЮни, 2018 (редактирано) Здравейте, малък ъпдейт, който се надявам да е полезен и на други. Пътувам само с ръчен багаж, тоест малък куфар 50х40х24см. На проверката на летище София вадя аз в панера мода и 2х30мл шишенца от тези новите на Гигадринкс, оставям ги в панера и казвам че са 2х30. Намръщената лелка хвърли едно пликче в панера и го пусна по лентата. Минавам от другата страна и митничарите си бяха взели вече пликчето. Грижат се за природата, казах си аз и си прибрах нещата. Колежката с която пътувах имаше някакви течни гримове, кремове и други такива полутечни женски магии, които дори не изкара, а се виждаха на скенера. Толкова за Летище София. На връщане на летище Мюнхен повтарям процедурата. Докато си отворя устата да кажа, че шишетата са по 30мл една усмихната жена ме пита това дали са по 30мл. Отговорих положително и тя даже ми обясни че и тя ползвала такива, но намерила същите с резба на капкомера и вече била на такива. В торбичката ми ги сложи митничар, затвори я и ме прати по живо по здраво. За мода-Revenger X от Гигадринкс и за OBS engine mod никой нищо не пита.Колежката с козметиката я накараха да отваря багажа и да ги вади, за да и ги сложат в торбичка. Стриктна работа. Като цяло, явно засега никой не се заяжда, а и в западна европа като гледам яко се изпарява. И последно нещо което Димитър спомена: Умишлено пътувах с OBS Engine защото е с горно въздухоподаване и няма да се разтече. Ако ходите някъде за кратко ви препоръчвам подобен дизайн изпарител, за да няма лепкави ръце после Редактирано на 13 JЮни, 2018 от Soupel Отговор
Nikolay Публикувано на 14 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2018 14 hours ago, Soupel said: Умишлено пътувах с OBS Engine защото е с горно въздухоподаване и няма да се разтече. Ако ходите някъде за кратко ви препоръчвам подобен дизайн изпарител, за да няма лепкави ръце после "Juice control" за какво служи ? В Германия няма кърпички ? България над всичко ! Отговор
Димитър Публикувано на 14 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2018 Ако направиш грешката да хвърлиш изпарителя в багажа с дрехите без да го опаковаш, дали има или няма кърпички става безсмислен въпрос - ще ти трябва пералня. А не всички изпарител имат възможност за спиране на подаването на течност. Аз ползвам Кангер Небокс - преди да излети самолета го изпразних и го сложих в плик в чекирания багаж. Като кацнахме, целия плик беше омазан, въпреки че го бях изпразнил контейнера с течност. Та смятай... Отговор
Nikolay Публикувано на 14 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2018 (редактирано) Аз там обичам - изпарителя до гащите ! Редактирано на 14 JЮни, 2018 от Nikolay Отговор
Soupel Публикувано на 14 JЮни, 2018 Автор Отчет Публикувано на 14 JЮни, 2018 Контрола на течността при повечето изпарители няма да ти помогне. Масово контрола на течността е една ламаринка, която се припокрива в друга ламаринка. За пълнене върши работа, но не блокира напълно притока на течност. Като падне налягането и се раздуе въздуха вътре и става мазало. Кайфун 3 мини и 5 затварят добре , но като се набие от налягането уплътняващия О-ринг, трудно се отваря после. С горно подаване на въздух няма никакви проблеми. Поне с OBS. От опит го казвам. Отговор
Nikolay Публикувано на 15 JЮни, 2018 Отчет Публикувано на 15 JЮни, 2018 (редактирано) Имам друго мнение, но не искам да изпадам в подробности ! Редактирано на 15 JЮни, 2018 от Nikolay Отговор
Labbii Публикувано на 8 Август, 2018 Отчет Публикувано на 8 Август, 2018 Привет, за да не отварям нова тема, тъй като ми предстои пътуване до Холандия ( с кола ) през Сърбия-Унгария-Австрия-Германия-Холандия, как стоят нещата с течностите? Ако си "забъркам" да кажем 2-3 вида течност по 500мл проблем ли ще е? Или всичко да си е ботилирано и там да ги "забъркам"? Ако някой има информация как стоят нещата, ще съм много благодарен. Поздрави! Отговор
Soupel Публикувано на 10 Август, 2018 Автор Отчет Публикувано на 10 Август, 2018 Ами това не е самолет да има ограничения. Не мисля че ще имаш проблеми. Ако търсят нещо по колата и те питат за тях, просто им кажи какво е. Вече не са рядкост изпарителите и особенно по митниците са много наясно какво е това. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.