Shtur4o Публикувано на 10 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 10 Октомври, 2013 Energy Drink има най-точно вкус на напитката PitBull. Отговор
Димитър Публикувано на 11 Октомври, 2013 Автор Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 Въпрос към шеф Димитър - дали при някоя следваща поръчка, може да заредите Caramel Candy от ароматите на Perfumers Apprentice? Стандартния карамел, който си взех е по-скоро с вкус на мек карамел/шоколад/сметана/нещо такова, а ще си умра от кеф, ако някоя течност съвпадне с мерака ми за вкус и аромат на точно тези карамелени бонбонки Мисля, че няма да има проблем да го пробваме и него. Ако някой друг има желание към конкретни течности - нека да пише. Отговор
irjika Публикувано на 11 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 (редактирано) Мисля, че няма да има проблем да го пробваме и него. Ако някой друг има желание към конкретни течности - нека да пише. Много благодаря! Настоящият карамел, му направих "застройка" с малко кафе, мента, мед и лешник, да видя дали ще мога да го прокарам. Има някаква съставка в аромата(същата я има и в шоколада, който хвърлих след 2 неуспешни опита да го оценя по достойнство), която лично мен може да ме откаже от изпаряването . Задължително ще пробвам Caramel Candy ако го внесете, с надеждата за вкус и аромат на карамела от моите очаквания Редактирано на 11 Октомври, 2013 от irjika Отговор
Twick Публикувано на 11 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 Здравейте, Днес реших да си взема няколко аромата на ТРА и съвсем случайно реших да видя дали някой от тях може да ми спука вивито. На няколко места пишеше, че Ripe banana ги правил тези магарии. Има ли някой, който си е изпатил или да даде компетенто мнение? Ще е наистина жалко ако го има този проблем, тъй като на мен този аромат страшно много ми допадна. Ако се потвърди тази информация, сигурно ще го продам, тъй като съм само с вивито. Грам не съм го използвал този аромат. Благодаря ви предварително! ПС. Просто като допълнение(иска ми се от доста време да го напиша някъде, но все не си харесвам къде) искам да изкажа голямата си благодарност към всички във форума за отзивчивостта за всякакви проблеми и към екипа на Гигадринкс, че се грижат толкова добре за клиентите си! Отговор
Tino Публикувано на 11 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 Не съм чувал за този аромат , по-скоро за цитрусовите и зелена ябълка . Но дори да ти се спука се съмнявам това да стане веднага , а ако стане след време има резервни на достатъчно приемлива цена Отговор
Димитър Публикувано на 11 Октомври, 2013 Автор Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 (редактирано) За някои аромати наистина има препоръки да се ползват с метални туби. Като си правих моите смески, си мислех да пробвам и този, но не остана база за него. Веднага ще направя една смес с 15% и скоро ще го пробвам.На сайта на Perfumers Apprentice наистина има предупреждение - "might be hard on certain soft plastics". Редактирано на 11 Октомври, 2013 от Димитър Отговор
avalon Публикувано на 11 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 Цитат точно за този банан от ревюта: Great flavor,tank destroyer. Отговор
Stormglass Публикувано на 11 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 11 Октомври, 2013 (редактирано) ... Днес реших да си взема няколко аромата на ТРА и съвсем случайно реших да видя дали някой от тях може да ми спука вивито. На няколко места пишеше, че Ripe banana ги правил тези магарии. Има ли някой, който си е изпатил или да даде компетенто мнение? Ще е наистина жалко ако го има този проблем, тъй като на мен този аромат страшно много ми допадна. Ако се потвърди тази информация, сигурно ще го продам, тъй като съм само с вивито. Грам не съм го използвал този аромат. Шегувайки се ще кажа, че ако си решил да видиш с очите си дали въпросния аромат ще спука резервоара на виви, много лесно може да го направиш срещу 4,50 лв. (http://www.gigadrinks.com/product/4007/plastmasova-tuba-za-kartomayzer-vision-vivi-nova-3-5ml.html) Ако аромата ти допада, въпреки че "кърти" резервоари, тогава решението е изцяло метална туба за карта: http://www.gigadrinks.com/product/4010/metalna-tuba-za-kartomayzer-vision-vivi-nova-3-5ml.html Така и агнето ще е цяло и въкът сит. Редактирано на 11 Октомври, 2013 от Stormglass Отговор
marko723 Публикувано на 13 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 13 Октомври, 2013 Скоро и при нас ще се появят американските аромати на The Perfumers Apprentice. Ако някой ги е пробвал вече, може да сподели междувременно, с какви впечатления е остнал. Списък на ароматите с препоръчителна дозировка за хората, предпочитащи по-силни аромати: Ето и един списък с препоръчителна дозировка от друг форум: Absinthe: 10% Almond Amaretto: 5-10%, 5/5 Apple: 10-15%, 4.5/5 Banana Cream 10%-15% Banana Nut Bread: 5-7% (Great for mixing) Bavarian Cream 5%-15% Belgium Waffle 8-!2% 4/5 Bittersweet (Choc): 10-15%, 4/5 Black Cherry: 5-15%, 5/5 Black Honey Tobacco: 3-5% Blackberry: 6% Black Sesame 1/10% (per eikon) that's .1 of a percent Black Tea 2.5-12% 3/5 needs a little steeping Blueberry: 15% Blueberry Extra: 6/5 10-13% Boysenberry: 5/5 ~1% (a dash of EM & Citric make it sing) Brown Sugar 15-20% Bubblegum: 10%> Butterscotch: 12% Caramel: 10-15%, 5/5 Caramel Candy: 15-20%, 5/5 Caramel Cappuccino: 1 drop in 10ml base 4/5 Chai Tea: 10% 5/5 Very Unique, a must try Champagne: 7% Cheesecake: 3%-15%, 2/5 Cherry Blossom; 15% Chocolate: 10-15%, 5/5 Chocolate Mint: 10% (more chocolate than mint) Cinnamon: 0.25% (Just Sweet Cinnamon) Cinnamon Red Hots: 5-15%, 5/5 Cinnamon Spice: 0.5% Okay Starting Point Cinnamon Sugar Cookie: 5%-15% Clove: 2-3% Coconut Extra: ~10%, 5/5 Cotton Candy: 10-20%, 5/5 DK Tab 555: 2%-5% Dragon Fruit: 5-12% Double Chocolate (Clear) 10-12% 4/5 Dulce de Leche: <10%> - overpowering at 20% - good for combining Earl Grey: 3% (This is a strong Tea) English Toffee: 15-17% Flue Cured Tobacco: 8-15% 5/5 French Vanilla: 10% (For me: Gets chemical/perfume tones over 5%) Graham Cracker: 10-15%, 5/5 - This flavor recommended for combining with others. Grape: 12% Grape Jolly Rancher: 8% - 10% 6/5 Green Apple: 12-20% Green Tea: 10-15% 4/5 Hawaiian Punch 12% 5/5 Hazelnut 16% 5/5 Hazelnut Praline: 5%, 2/5 Hibiscus 1% (Start at 0.5%) Holiday Spice 1-2% (start at 0.5%) Honey: 1-5% (Very present at 5%) Honeydew Melon: 5-10% Honeysuckle: 10- 15% - very good but FYI will crack a tank Horchata: 5%, 5/5 Irish Cream: 10 - 12% Juicy Peach 5%- 17% Key Lime Pie 12% Kona Coffee: 1drop/10ml, 4/5 Lemon/Lime 5% 4/5 Licorice 5/5 10% needs a few weeks to steep Lime (oil-based): 1-5%, 4/5 Lychee:2-7% M-type Tobacco- 1% for starters... It requires a loooong steep! Malted Milk: 5% (best mixed with other others) Mango: 13% Maple Syrup: 10-15% Marischino Cherry: 5%, 4/5 Menthol Liquid ( PG ): 1-5% Milk Chocolate: 20%, 4/5 Mint Candy: 12%, 4.5/5 Mt. Dew 10%-20% Nectarine: 11% (Spot On) Orange Cream: 5-10% 5/5 (To note, I am using all vg . So, I use it at higher %'s) Papaya: 10% 5-5 (Very Fragrant) Peach (not juicy) 12-15% Peach (juicy): 5-7% 5/5 Peanut Butter: 10-15%, 5/5 Pear: 10-15%, 4.5/5 Peppermint: 15% Pie Crust 0.5%-12% 2/5 Adjusted minimum from 2% to 0.5% Pineapple: 15% 4.5/5 ( authentic flavor, I used 5% EM to sweeten) Pizza: ~5%, 5/5 Plum: 5-10%, 4/5 Pomegranate: 7.5%-14% Popcorn: 13%-15% Raisin: 0.5-3% (Powerful) I dilute mine before mixing 1:3 Raspberry:5-10% Red Bull: 10% Ripe Banana: 8-12% (3-5% EM to make it a good stand alone flavor) RY4 Double- 5-15% RY4 Asian: 10-15% Smooth 1 drops per 10 ml Spearmint: <5% Very strong start small Strawberry: 3%-15% Strawberry Kiwi 20% 1/5 Strawberries & Cream: 10-12% (good on its own, better with 3-5% EM) Sweet Cream: 5-10%, 4/5 - This flavor recommended for combining with others. Sweet Tart: 10%, 5/5 - Tastes more like Smarties Sweetener (Liquid): 4-6% (higher than 6% can be required, less strong than crystals) Tangerine (oil-based): 1-5%, 5/5 Tiramisu 2%-15% Over 5% tastes like burned coffee Tobacco Blend Alcohol: 0.5-2.5% Toasted Marshmallow: 10-15% Toasted Almond: 15% Tobacco Absolute (TA): <1% Tutti Frutti: 10-15%, 4.5/5 (closer to 15% the more VG I use) Vanilla Bean Ice Cream: 4-8%, 4/5 (excellent mixer) Vanilla Cupcake: 20% Vanilla Swirl: 10% Violet Candy: 10 - 12% (one of my favorite vapes) Waffle: 20%, 5/5 Watermelon: 15% 4/5 Whipped Cream 3% to 14% 3/5 White Chocolate: 10% (note: mine had sugar as ingredient) Wintergreen: 20%, 5/5 PA Sucralose Sweetener: 0.5%--2%+, 4.5/5 Списък с различни рецепти: това ще го изпрбвам Отговор
Станчо Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 (редактирано) На 1мл сложих по 2 капки аромат и се получиха много добре 4 плодови аромата. Супер са всичките круша, ягода , маракуя , банан , като са по добри и от ФА за мен. Коладата наистина дава леден вкус към ароматите и си струва и тя. Абсента е като мастика , но преди малко го опитах 7капки на 10 мл са мнооого и го разредих до 20мл 7 капки. Снощи си беше здрав рсст-то, а днес по обяд като го видях имаше 3 пукнатини - виждат се 2 на снимката и отзад още една има. Мислех си че съм го пренатегнал че се е пукнало или че от голяма температура е станало ,но преди малко прочетох за банана какво прави и ми стана ясно защо се е сцепил. 1 ден е стоял с банана не повече Въобще не ми пука и пак ще си сложа банан но в желязо вече , защото има страшен вкус не може да се остави Редактирано на 14 Октомври, 2013 от Станчо Отговор
Tino Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 Не съм пробвал на FA , но Лимон/Лайм на TPA е много добър аромат , смесих го с Черен мед , но меда като че ли не го усещам , а лимона придава уникален вкус. На база FA 0mg Tradicionale 10мл съм сложил по 8 капки от всеки аромат . Смятам да го използвам като добавка към много аромати Банна Крийм има много умерен аромат и общо взето ме радва , но май ще му слагам още аромат след 10 капки на 10мл Нектарина - много приятен аромат , но не знам дали не го предозирах Отговор
Димитър Публикувано на 14 Октомври, 2013 Автор Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 На 1мл сложих по 2 капки аромат и се получиха много добре 4 плодови аромата. Супер са всичките круша, ягода , маракуя , банан , като са по добри и от ФА за мен. Коладата наистина дава леден вкус към ароматите и си струва и тя. Абсента е като мастика , но преди малко го опитах 7капки на 10 мл са мнооого и го разредих до 20мл 7 капки. Снощи си беше здрав рсст-то, а днес по обяд като го видях имаше 3 пукнатини - виждат се 2 на снимката и отзад още една има. Мислех си че съм го пренатегнал че се е пукнало или че от голяма температура е станало ,но преди малко прочетох за банана какво прави и ми стана ясно защо се е сцепил. 1 ден е стоял с банана не повече Въобще не ми пука и пак ще си сложа банан но в желязо вече , защото има страшен вкус не може да се остави Оле, оле... Не съм пробвал на FA , но Лимон/Лайм на TPA е много добър аромат , смесих го с Черен мед , но меда като че ли не го усещам , а лимона придава уникален вкус. На база FA 0mg Tradicionale 10мл съм сложил по 8 капки от всеки аромат . Смятам да го използвам като добавка към много аромати Банна Крийм има много умерен аромат и общо взето ме радва , но май ще му слагам още аромат след 10 капки на 10мл Нектарина - много приятен аромат , но не знам дали не го предозирах Черния мед го дават като аромат на класически тютюн за лула. Предполагам, че за това не усещаш аромат на мед. Отговор
black sabbath Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 Точно!Black Honey е по-скоро тютюнев аромат с лееека нотка на мед,ако е над 3%. Отговор
Tino Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 Ясно , не го знаех Значи като поотлежи ще си промени вкуса , ако остане до тогава и не се е изпарил Отговор
stocher Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 Black honey ми напомня страшно на тютюна за лула Clan, които е уникален и неповторим. Отговор
black sabbath Публикувано на 14 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 14 Октомври, 2013 "Клан" та дрънка,но да е 2%,иначе наистина се усеща вкус на мед.Даже мисля да пробвам 1.5%. Отговор
RoSS Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 В Абсента дали има алкохол някакъв? Иначе така мирише на мастика, дъхам на алкохолик . Отговор
LxD Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 Като те спрат за проверка от КАТ и им лъхаш на мастика ще разбереш има ли RoSS. Но съм почти убеден че няма. алкохол в него. Отговор
Димитър Публикувано на 16 Октомври, 2013 Автор Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 Ако има, то ще е под 1000ppm. Отговор
mad-max Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 В Абсента дали има алкохол някакъв? Иначе така мирише на мастика, дъхам на алкохолик . В аромата НЕ . Но ако забъркваш базите по руските рецепти с 40%ПГ / 40%ВГ / 20% Водка......със сигурност ще има Отговор
sanyy Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 Здравейте. Имам въпрос относно процентното съдържание на аромата, който се добавя към базата. Ако съм разбрала добре, от всичко прочетено излиза, че ако трябва да се добави 10% аромат на 10 мл база, то това е 1 мл аромат на 10 мл база. Правилна ли ми е сметката Поръчах си три аромата: Белгийска вафла - сложих 15 к на 10 мл база; RY4 Double - сложих 14 к на 10 мл база и Kaula and Cream /този аромат не го намирам дори и в сайта на ТРА / - сложих 15 к на 10 мл база. Току що го пробвах на шестия ден откакто съм го забъркала, но аромат почти няма. То ясно, че ще изчакам до към 15-я ден, но ако съдя по името му "Kahlua" което е на кафе ликьор с вкус на кафе, какао и ванилия, май няма да има същия аромат. От списъка по-горе за вафлата пише 20 % аромат. Това излиза 2 мл на 10 мл база така ли е? Или е 20 % на 100 мл база. Нещо немога да ги оправя тези проценти. Моля за малко помощ - тези проценти срещу аромата за 10 мл база ли са или са за 100 мл? И тази моя сметка от % в мл вярна ли е? Или да си продължавам по начина проба-грешка. Слагам определени капки, пробвам и ако не ми допадне, коригирам. Отговор
black sabbath Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 1мл.аромат в 100мл. база е 1% и т.н..Най-добре да се използва спринцовка за да няма грешки. Отговор
Станчо Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 Аз правя така ... В 20мл шише слагам 10мл база и 18-20 капки аромат (от плодовите само). След 1-2 дни го пробвам и тогава решавам дали да добавя повече аромат или повече база , но досега ми харесват тези мерки и не съм разреждал плодови. За мастиката 2-3 капки на 10мл само , че после не се изпарява - много силен аромат Отговор
sanyy Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 Значи да разбирам, че посочените проценти в списъка с аромати са за 100 мл. база. Благодаря за отговора. Купила съм си инсолинова спринцовка, но още не съм я ползвала. За сега ще оставя тези аромати както съм ги направила за да видя какво ще стане, а после ще добавям аромата със спринцовката. Ще прочета и още малко за тези проценти, че с ФА ми беше лесно с капките, а с тези нещо се пообърках. Отговор
Dinsf Публикувано на 16 Октомври, 2013 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2013 20 % са си 20 % и в 10 и в 100 мл. база! При 10 мл. 20% са 2 мл, при 100 мл. са 20 мл! Аз моите ги правя на 1-2 % и не се оплаквам! Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.