Jump to content
GigaDrinks.com форум

Как да изберем подходяща батерия и никотинова течност


Recommended Posts

Редактирано на 22.09.2014г.

 

В тази тема ще опитам да дам насоки на начинаещите пушачи, как да се ориентират в това, какви батерии им трябват и колко силни течности да изберат.

Батерии - ако искате да изкарате цял ден без да презареждате батерията, имайте предвид следното - за човек, който пуши около кутия на ден, му трябва батерия, която да е около 900mah, като оптималния вариант е 1100mAh. Това е валидно, ако ползвате нормален изпарител/картомайзер, който е с една намотка. Ако ползвате такива с две намотки (Dual Coil), имайте предвид, че те изразходват малко повече ток и съответно, за да изкарате цял ден с такъв, ви трябва батерия с по-голям капацитет (минимум 1100mAh), като пак взимаме отправна точка една кутия нормални цигари на ден. Ако размера не е проблем за вас, нашите препоръки са да започнете с батерия 1100mAh. Също така, втора батерия винаги е добра идея, особено в случаите, когато батериите не са Passthrough и нямат възможност за зареждане докато ги пушите. Времето за зареждане на батерия от 1100mAh е около два часа и половина.

За течностите трябва да знаете, колко милиграма никотин, на какъв никотинов показател при нормалните цигари отговоря. В общи линии са както следва
8мг-ва течност ~ 1-3 никотинов показател при цигарите
18мг-ва течност ~ 4-6 никотинов показател при цигарите
24мг-ва течност ~ 7-10 никотинов показател при цигарите

По-висока концентрация не се препоръчва да се ползва. Примерно базовите разтвори с никотиново съдържание 36-38мг е се разреждат с безникотинов разтвор или такъв с ниско съдържание на никотин, докато паднат под 26мг. Ако ползвате по-високо никотиново съдържание може да изпитате замайване или дори главоболие.

Като аромати препоръчваме да се започва с тютюневи такива, понеже прехода от нормални цигари към електронни цигари е най-плавен.

 

Имайте предвид, че никотиновото съдържание е един от най-важните фактори и ако не е подходящия, има голяма вероятност да се върнете към нормални цигари. Ако пушите цигари с никотиново съдържание 0.5, започнете с течност с никотиново съдържание 18мг, защото по-ниско може да доведе до недостатъчно задоволяване на никотиновия глад и да ви върне към обикновени цигари. Другия важен фактор е аромата - ако не попаднете на подходящ аромат от първия път, не се отказвайте - ако имате възможност, заповядайте на място в някой от нашите обекти и тествайте различни видове течности, докато не попаднете на аромат, който да ви допада.

Консумацията на течност от човек пушещ по една кутия на ден, е средно около 40-50мл на месец, като тук нещата могат да варират, а факторите са много - колко милиграмова течност пушите, какъв изпарител/картомайзер ползвате, какво напрежение (при батериите с регулиране на напрежението) подавате към изпарителя/картомайзера.

Картомайзери - в момента на пазара има огромно разнообразие от изпарители и картомайзери. Ако сега започвате с електронните цигари и сте се насочили към стандартния модел Ego батерии, добър вариант за първи изпарител е Smok Redux, Smok Aro, Kanger T2, Kanger Protank Mini, Vision Vivi Nova Mini, като определящия фактор е цената и сами трябва да прецените кой картомайзер да изберете.
Описаните горе картомайзери са със сменяеми глави, което означава, че когато картомайзера започне да прави по-малко пара, а удара и никотиновото задоволяване намалеят, не е нужно да купувате нов картомайзер, а само да замените изпарителната му глава. Живота на една изпарителна глава се измерва в милилитрите изпарена течност и обикновено е около 20-25-30мл.

Като цяло, това е съкратения вид на нещата. Ще се радвам ако някой колега има да допълни нещо, което е установил от личен опит.

Edited by Димитър
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

В тази тема ще опитам да дам насоки на начинаещите пушачи, как да се ориентират в това, какви батерии им трябват и колко силни течности да изберат.................................................................................................

За течностите трябва да знаете, колко милиграма никотин, на какъв никотинов показател при нормалните цигари отговоря. В общи линии са както следва

8мг-ва течност ~ 1-3 никотинов показател при цигарите

18мг-ва течност ~ 4-6 никотинов показател при цигарите

24мг-ва течност ~ 7-10 никотинов показател при цигарите

По-висока концентрация не се препоръчва да се ползва. Примерно базовите разтвори с никотиново съдържание 36-38мг е добре да се разреждат с безникотинов разтвор или такъв с ниско съдържание на никотин, докато паднат под 26мг. Ако ползвате по-високо никотиново съдържание може да изпитате замайване или дори главоболие.

...................................................................................................

Мога единствено да подкрепя Димитър. След месец и малко изпаряване и то доста активно....констатирах , че концентрация 27-28мг се равнява на цигари 14 и нагоре. Пушенето на течност над 26 е ултра глупаво " И аз престанах и намалих концентрацията на 24-25" може да получите прекрасен вкус на прясно смукан пълнител от химикал особенно ако ползвате обикновенни батерии. Лава-та не помогна много.....получи се препечен пълнител :blink:

Ще допълня само да си подредя мислите :)............

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

С позволението на Васко от www.e-pushcom.com си позволявам да го цитирам относно избора на марки, модели и производители към настоящия момент. Ние също подкрепяме мнението му и го поздравяваме за обосновката на коментара!

Иска ми се да направя малък ъпдейт на темичката. В последният месец се пръкнаха 1000 магазина кой от кой по-нашарен и гиздав. В един момент започнах да се обърквам кой кой е и какво продава. Започвам да си мисля че през последните 3 години съм спал и не съм в час с материята ама никак. На едно място продават не електронни цигарки а "S" класи ( струват долу горе толкова , но само до там). На друго място са наредили откровени ментета от "най-съвършенната система еГо Щ" Хора които до вчера не са знаели кое е батерия и са наливали вътре чорбата, днес са "специалисти". Косата ми се изправя от ужас!

В огромната част от случаите продавеца продължава да няма и елементарна представа какво продава а още по-малко как се ползва."Официални" дистрибутори никнат като гъби.

Вече като видя надпис Joyetech и Dekang, започвам да изпитвам срам че все още държа Декангски течности в листинга.Инфлацията е пълна и промиването на мозъци е безогледно.

Малко история никога не е вредна!

Лъжа номер 1.

Joyetech са създатели и притежатели на бранда eGo!

Факти :

Създател на модела и притежател на патента е Холандско-белгийската търговска фирма Janty. До скоро в тубата се намираха клипчета където създателя - един рус пич с очилца ( който прилича на всичко друго освен на китаец) тества прототипа - кощунствено огромна за времето си батерия от 650 мАч.

Линк към информацията: http://www.janty.com/en/about/about-janty

и цитат на една от точките :In December 2009, Janty introduced the eGo, a long-lasting battery powered e-smoking device that comes in an avant-garde, ergonomic design that blew both consumers and critics minds.

В продължение на около година, през 2010, Joyetech изработваха екслузивно модела под надзора на Janty.

Лъжа номер 2:

Единствено цигарките на Joyetech са "оригинални"

Факти:

В края на миналата година ексклузивитета върху патента падна и всеки китаец , който си е платил за правото, започна да произвежда eGo и то е толкова "оригинално", колкото и всички останали, стига да е произведено от производител който има или се опитва да си създаде добро име.

А в началото на тази година Janty оттеглиха доверието си от Joyetech като официален производител. Причините могат да се видят тук : http://www.janty.com/en/news/item/janty ... ncjoyetech.

Т.е. ако трябва нещо към момента да се нарича оригинално т.е. произвеждано под контрола на създателя на модела и притежателя на патента, то това са нещата на Biansi ( аз лично даже не съм ги виждал на живо )!

Лъжа номер 3:

Батериите на Joyetech са най-добри и аварират най-рядко.

Факти:

Качеството на всички "добри" китайци се разви невероятно в последната година. Елементите залагани в добрите батерии са абсолютно еднакви. 99% се произвеждат в една и съща китайска фабрика.Виждал съм повечето предлагани на пазара батерии "отвътре". Разликите ако ги има са в платките и софтуера.А тук за съжаление Joyetech, особено с последната си версия Upgrade са на ниво по-ниско от средното. Не им сработва защитата от късо, което е най-важното за една съвременна батерия. При късо във фланеца пукат като пуканки. Имаха една серия означени с еГо-Т ( преди да започнат да ги надписват с лого) които държаха доста по-добре на късо, но пък бяха с други дефекти в софтуера.

Извод 1.

Ако все пак сте решили да дадете малко по-вече пари с цел поощряване на една безсмислена рекламна инвазия и да си купите все пак "произведение" на Joyetech, поискайте от продавача да окъси батерията пред вас или да ви разреши вие да я окъсите ( прави се като се свържат с метален предмет плюсовият контакт на батерията с резбата на минуса и се натисне бутончето едновременно), преди да я купите.

Ако издържи на това я вземайте, ще си я ползвате достатъчно дълго време. Ако обаче при тази операция "пукне" това не е ваш проблем а на този който е надул балона.

Това е може би най-важният тест,които една добра батерия трябва да издържи. В противен случай ще ви разказват приказки от 1001 нощ че сам сте си повредили батерията или сте я ползвали с изпарител които не е за нея и други глупости. Батерията трябва да може да работи с всичко с което си пожелае ползвателя, и да се самозащитава.

Извод 2.

Можете да си купите достатъчно добра батерия на Kanger, SLB,MIT,SmokTech и още куп други, които са се постарали да я направят добре и тя ще е не по лоша от Joyetech-ска такава , а в голяма част от случаите ще е по-добра.

Извод 3.

Относно "прехвалената"стока решението си е ваше, но горещо препоръчвам да избягвате и "най-изгодните" предложения. Там обикновено се крият яростни "нонеймки" с нищожна батерия вкарана в дълга тръба или дори пакет батерии "копчета". Познават се по необичайно ниското тегло спрямо батерия с истински елемент а в някой случаи и се чува как тракат "копчетата" вътре. Истината както най-често се случва е някъде по средата!

Всичко което се "изтрепах" да пиша тук е на база на това ,че реално тестваме всичко, което е на пазара. Доста отдавна съм престанал да робувам на марка или надпис. Имал съм достатъчно грижи с Joyetech-ски произведения, за да ги отсвиря като не достатъчно надеждни. Периодично тестваме батерии на различни производители и ако се появи нещо по-добро, не се замисляме много да заменим това което в момента е в листа с него. Няма китаец който може да ни накара да му танцуваме според изискванията само и само да ни впише някъде.

Ние конкретно към момента сме "одобрили" батериите на SmokTech. Фабричната аварийност (фабрично нефелен елемент) е около 10 промила ( 10 на 1000). Вторичната аварийност ( в следствие експлоатация) е практически нула. Докато получаваме тези показатели от този производител с удоволствие ще предлагаме неговите "произведения". Ако се получи пробив в параметрите няма да се замислим и за миг дали да го сменим с по-надежден. Не очакваме нищо а най-малко сме се обявили за "официален" представител на някой китаец. Но за сметка на това можем да бъдем абсолютно честни и безкомпромисни в преценките си!

Бре смлях се от писане ама трябваше някой да го каже! Дано е от полза някому...

Link to comment
Share on other sites

Яка публикация! Малко се изкушавам да окъся моите еГо-С от е-циг.бг.... но по-добре да преодолея изкушението ... B)

Дето се вика... и аз мога да гарантирам за тях "батериите които имаш" .Но за по-сигурно недей.Не ,че ще стане нещо ама ако пък стане...трябва да сменяме транзисторчето "което се случва да изгори понякога" с по-мощно :)

Link to comment
Share on other sites

У нашата фирма "повлякох крак" с електронните цигари и зарибих още трима, четвърти вече подпитва.... :)

Единият колега е от "жичкаджиите", дето знаят всичко за пусков ток, съпротивление при "дърпане", колко батерии са ни нужни, да да изкараме два часа непрекъснато пуфкане, как се прави "драй бърн" и подмива атомайзер и т.н.... вече знае и откъде се купуват атомайзери, като си изгориш наличностите при експерименти... ;)

По повод на "оригиналните" аксесоари - има едни връзки за окачване еГо-С на врата на е-пушача, дето в магазинчета на пушком и иновейшън изпробваш дали стават на батерията и тогава купуваш... Не знам връзките или батериите имат различен от "стандартният" диаметър...

Картинката е случайно дръпната от нета, за да не правя антиреклама...

LANYARD____Neck__4ea88014d89d1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Би трябвало... Чест прави на Продавачите, че искат от Купувачите да опитат, преди да купят.. Аз се сдобих с кожена калъфка на връзка вместо варианта с пръстенчето, дето си бях харесал от интернет.

Link to comment
Share on other sites

За съжаление не е точно така - това го правят не от гледна точка да свършат работа на клиентите, а да се застраховат, че ако случайно има проблем в последствие, клиента да не търси отговорност от тях. Такъв е примера с колега от друг форум, който разказа, как като купува от Пу6ком картомайзери, го карат да ги тества на място, дори и с тяхна течност, само и само да не се върне по-късно и да каже, че не работи...

Между другото, коженото калъфче е по-добрия вариант, защото при изпускане има по-малка вероятност да се повреди батерията или да се получи следа от изпускането, което да доведе до отпадане на гаранцията. :)

Link to comment
Share on other sites

За съжаление не е точно така - това го правят не от гледна точка да свършат работа на клиентите, а да се застраховат, че ако случайно има проблем в последствие, клиента да не търси отговорност от тях. Такъв е примера с колега от друг форум, който разказа, как като купува от Пу6ком картомайзери, го карат да ги тества на място, дори и с тяхна течност, само и само да не се върне по-късно и да каже, че не работи...

Между другото, коженото калъфче е по-добрия вариант, защото при изпускане има по-малка вероятност да се повреди батерията или да се получи следа от изпускането, което да доведе до отпадане на гаранцията. :)

Митак, да ти споделя поредната глупост на пу6кома, днес ми я разказа приятел живеещ в Русе, случила му се там.

Взимат си нов карт от тях и продавачката им казала, че няма нужда да го пробват на място, щото ако имало проблем може да го върнат. Излиза моя авер от магазина и го слага на батерията си, обаче карта не пали. Връщат се в магазина и продавачката почва да ги убеждава, че не пали, щото батерията му не била оригинална (разбирай джойтек). Моя човек, обаче я кара да го пробва с тяхна батерия и карта пак не пали, след което почват едни убеждаванки, че неоригиналната му батерия е повредила карта и тн. Спасил го факта, че като купувал карта имало и други случайни свидетели и накрая продавачката да не се изложи съвсем му го сменила.

Та така :lol:

Link to comment
Share on other sites

Лелееее тия направо ми вдигат нервите само като слушам ...

Представям си ако аз съм потърпевш каква ситуация ще настане ако тая пРъдла не ми смени карта ....

Най-вероятно на края на представлението може да има следи по шията от десетина пръста, както и боксьорски нос

Link to comment
Share on other sites

Лелееее тия направо ми вдигат нервите само като слушам ...

Представям си ако аз съм потърпевш каква ситуация ще настане ако тая пРъдла не ми смени карта ....

Най-вероятно на края на представлението може да има следи по шията от десетина пръста, както и боксьорски нос

Ненко , забелязах по-интересно развитие с КЗП. Тогава става по-весело. Започва се с "Ох извинете, несъм Ви разбрал/а , ама за това ли ставаше въпрос " и т.н. :)

Сега ако искат и да се сърдят но съм им обещал и посещение на " Густо ми е Велков " . Сигурен съм , че още по-весело ще стане.tongue.gif

Edited by batko32
Link to comment
Share on other sites

Ненко , забелязах по-интересно развитие с КЗП. Тогава става по-весело. Започва се с "Ох извинете, несъм Ви разбрал/а , ама за това ли ставаше въпрос " и т.н. :)

Сега ако искат и да се сърдят но съм им обещал и посещение на " Густо ми е Велков " . Сигурен съм , че още по-весело ще стане.tongue.gif

stamp.jpg

ОБЕЩАНО

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Така,сега и аз да разкажа.Купувам си първата цигара ПасТрю Его Ц ъпгрейд,и в един момент,тя спира да се зарежда.Отивам в магазина,човека беше много любезен,почерпи ме кафе,взе ми цигарата,и ми даде оборотна.....до тук добре...идвам след обяд,и той ме излъга най-нагло със"Цигарата ти е оправена,пуши докато се разреди,и не би трябвало да има проблем при зареждането после".И аз доволен,почвам да си изпарявам,но идва момента на зареждането........К*Р.Отивам пак в магазина ,поне момичето беше честно и каза-"развалил ви се е УСБ входа,трябва да си купите другото зарядно с резбата",аз питам"ами гаранцията",отговора е ''няма какво да направим'',и си купувам аз зарядното.Така,сега равносметка-3х3лв за горивото до там  и обратно+3х1лв за паркинга в мола+12лв зарядното.24лв,за да подкарам батерия от 40,и най гадното беше лъжата. Дали бих могъл да остана техен клиент?

 

ПП.Става въпрос за Пу6***

Edited by Кико
Link to comment
Share on other sites

Така,сега и аз да разкажа.Купувам си първата цигара ПасТрю Его Ц ъпгрейд,и в един момент,тя спира да се зарежда.Отивам в магазина,човека беше много любезен,почерпи ме кафе,взе ми цигарата,и ми даде оборотна.....до тук добре...идвам след обяд,и той ме излъга най-нагло със"Цигарата ти е оправена,пуши докато се разреди,и не би трябвало да има проблем при зареждането после".И аз доволен,почвам да си изпарявам,но идва момента на зареждането........К*Р.Отивам пак в магазина ,поне момичето беше честно и каза-"развалил ви се е УСБ входа,трябва да си купите другото зарядно с резбата",аз питам"ами гаранцията",отговора е ''няма какво да направим'',и си купувам аз зарядното.Така,сега равносметка-3х3лв за горивото до там  и обратно+3х1лв за паркинга в мола+12лв зарядното.24лв,за да подкарам батерия от 40,и най гадното беше лъжата. Дали бих могъл да остана техен клиент?

 

ПП.Става въпрос за Пу6***

Я се върни и им представи касовата бележка и им кажи ако не могат да я отремонтират или ти я сменят или ти връщат парите.

Ако не се навият пиши на КЗП, много бързо ги лекуват

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
На ‎14‎.‎6‎.‎2012‎ г. at 0:44, Димитър написа:

Редактирано на 22.09.2014г.

 

В тази тема ще опитам да дам насоки на начинаещите пушачи, как да се ориентират в това, какви батерии им трябват и колко силни течности да изберат.

Батерии - ако искате да изкарате цял ден без да презареждате батерията, имайте предвид следното - за човек, който пуши около кутия на ден, му трябва батерия, която да е около 900mah, като оптималния вариант е 1100mAh. Това е валидно, ако ползвате нормален изпарител/картомайзер, който е с една намотка. Ако ползвате такива с две намотки (Dual Coil), имайте предвид, че те изразходват малко повече ток и съответно, за да изкарате цял ден с такъв, ви трябва батерия с по-голям капацитет (минимум 1100mAh), като пак взимаме отправна точка една кутия нормални цигари на ден. Ако размера не е проблем за вас, нашите препоръки са да започнете с батерия 1100mAh. Също така, втора батерия винаги е добра идея, особено в случаите, когато батериите не са Passthrough и нямат възможност за зареждане докато ги пушите. Времето за зареждане на батерия от 1100mAh е около два часа и половина.

За течностите трябва да знаете, колко милиграма никотин, на какъв никотинов показател при нормалните цигари отговоря. В общи линии са както следва
8мг-ва течност ~ 1-3 никотинов показател при цигарите
18мг-ва течност ~ 4-6 никотинов показател при цигарите
24мг-ва течност ~ 7-10 никотинов показател при цигарите

По-висока концентрация не се препоръчва да се ползва. Примерно базовите разтвори с никотиново съдържание 36-38мг е се разреждат с безникотинов разтвор или такъв с ниско съдържание на никотин, докато паднат под 26мг. Ако ползвате по-високо никотиново съдържание може да изпитате замайване или дори главоболие.

Като аромати препоръчваме да се започва с тютюневи такива, понеже прехода от нормални цигари към електронни цигари е най-плавен.

 

Имайте предвид, че никотиновото съдържание е един от най-важните фактори и ако не е подходящия, има голяма вероятност да се върнете към нормални цигари. Ако пушите цигари с никотиново съдържание 0.5, започнете с течност с никотиново съдържание 18мг, защото по-ниско може да доведе до недостатъчно задоволяване на никотиновия глад и да ви върне към обикновени цигари. Другия важен фактор е аромата - ако не попаднете на подходящ аромат от първия път, не се отказвайте - ако имате възможност, заповядайте на място в някой от нашите обекти и тествайте различни видове течности, докато не попаднете на аромат, който да ви допада.

Консумацията на течност от човек пушещ по една кутия на ден, е средно около 40-50мл на месец, като тук нещата могат да варират, а факторите са много - колко милиграмова течност пушите, какъв изпарител/картомайзер ползвате, какво напрежение (при батериите с регулиране на напрежението) подавате към изпарителя/картомайзера.

Картомайзери - в момента на пазара има огромно разнообразие от изпарители и картомайзери. Ако сега започвате с електронните цигари и сте се насочили към стандартния модел Ego батерии, добър вариант за първи изпарител е Smok Redux, Smok Aro, Kanger T2, Kanger Protank Mini, Vision Vivi Nova Mini, като определящия фактор е цената и сами трябва да прецените кой картомайзер да изберете.
Описаните горе картомайзери са със сменяеми глави, което означава, че когато картомайзера започне да прави по-малко пара, а удара и никотиновото задоволяване намалеят, не е нужно да купувате нов картомайзер, а само да замените изпарителната му глава. Живота на една изпарителна глава се измерва в милилитрите изпарена течност и обикновено е около 20-25-30мл.

Като цяло, това е съкратения вид на нещата. Ще се радвам ако някой колега има да допълни нещо, което е установил от личен опит.

Здравейте! Искам да помоля за допълнителен съвет - разеснение по темата.Може ли някой да каже,нещо повече за това.Колко дръпки с ел.цигара се равняват на една обикновена цигара,примерно с никотинова течност 18ml. никотин ?

Edited by bogdan69
Link to comment
Share on other sites

Моето мнение:

Една цигара да кажем средно е 6мг. никотин.

Един мл. течност с 18мг. никотин се равнява на 3 такива цигари, но само по никотиново съдържание.

Ако вземем впредвид, че течността е 95% по- безвредна, ще се окаже, че 1мл. течност 18мг. се равнява на 0.15 или 15% от вредата, която бихме си причинили с една цигара :smoke2:

Link to comment
Share on other sites

Значи,ползвам батерия с брояч.Според вас,за 24ч,колко дръпки биха се равнявали на 1 кутия цигари.Не искам да се предозирвам прекалено от незнание.Отказах цигарите напълно.Минах на ел.цигара...Някой ми беше казал,дърпай на 2 ч. по 2 дръпки яки,та това да се равнява на 1 обикновена цигара...

Edited by bogdan69
Link to comment
Share on other sites

Дърпай си на воля.

Предозиран си когато ти се завие свят и ти стане лошо.

Измервай в милилитри, а не в дръпки - орентировъчно сравнение ти дадох.

При всички положения с тютюневите цигари си вредиш много, много повече!

Успех!

Link to comment
Share on other sites

Аз не я езпускам от ръка, като биберонче ми е.

На месец изпарявам 300-500мл , но с ниско съдържание на никотин -1,2 мг.

Имам един проблем обаче с прозорците вкъщи през зимата.:dance:Трябва да ги мия с обезмаслител през десетина дена

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...